Subscribe Us


16 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

16 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ATATÜRK FİLMİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI 

Tarsus'un farklı köylerinden gelen kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan "Atatürk" adlı sinema gösterimi ile keyifli bir gün geçirdi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsuslu kadınlar ile bir araya gelerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının ve kahramanlığının anlatıldığı filmi izledi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarsus'un çeşitli köylerinden gelen kadınlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan "Atatürk" adlı sinema filmi ile buluştu. Başkan Bozdoğan ile sinema salonunda filmi izleyen kadınlar, belediyenin düzenlediği sinema etkinliği için teşekkürlerini iletti.

 “ATAMIZIN ÖNDERLİĞİNDEKİ TARİHİ ANILARI PAYLAŞMANIN GURURUNU YAŞIYOR, BÜYÜK BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Başkan Bozdoğan, etkinlik sırasında duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, bu özel filmi Tarsuslu kadınlarla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Bozdoğan, “Köylerimizde yaşayan Tarsuslu kadınlar ile bir araya gelerek Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'ATATÜRK' filmini izledik. Atamızın önderliğindeki tarihi anıları paylaşmanın gururunu yaşıyor, büyük bir özlemle anıyoruz.” dedi.

 “BİZİMLE BERABER İZLEMEYE KATILDIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Film izlemeye gelmekten memnuniyetini dile getiren bir izleyici “Çok memnun oldum Atatürk’ümüzün hayatı anlatıldı. Başkanımızdan her şey için teşekkür ederim. Ayrıca bizimle beraber izlemeye katıldığı için çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK GÜZELDİ, ÇOK DUYGULANDIM”

Filmi çok beğendiğini belirten bir başka izleyici “Çok güzeldi, çok duygulandım. Eski kadınlarız biz, eski toprak.  En çok Atatürk’ü sevmemiz lazım, Cumhuriyetimizi kuran o.” diye ifade etti.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZİM BAŞIMIZIN TACI”

Başkan Bozdoğan’ın böyle bir etkinlik yapmasından dolayı teşekkürlerini ileten bir diğer izleyici “Çok duygulandım, eski savaşlardan, Atamızın küçücükten paşa oluşuna kadar her şeyini gösterdiler. Belediye Başkanımız bizim başımızın tacı. İnşallah tekrar belediye başkanı olmasını gönülden bekliyoruz. Onun varlığı başka. Biz Atatürk çocuğuyuz.  Allah’ım bir daha yaşatmasın.  Film çok güzel. Geldiğimiz için çok mutluyuz. Hayatını öğrendik.” şeklinde konuştu.

………..…ooo…………..

TARSUS OSB ÇUKUROVA’NIN

YATIRIM ÜSSÜ OLACAK 

Ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve adeta Çukurova’nın Yatırım Üssü haline gelecek olan Tarsus OSB’de altyapı işleri büyük oranda tamamlandı ve onlarca fabrikanın inşai faaliyetleri görülmeye başladı.

………..…ooo…………..

YARIN SİMGE TARSUS’TA

KONSER VERECEK

17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ yarın başlıyor.

Yarın saat 17.30 da kortej yürüyüşü ile festival başlayacak.

Akşam Simge Cumhuriyet alanında konser verecek.

Başkan Vahap  Seçer,  “”Festivalimize 250 ülkeden ve Türkiye’den halk dansları toplulukları gelecek. Yazarlar, çizerler, ünlü televizyoncular burada olacaklar, söyleşiler yapacaklar. Onlarla tanışma, onları dinleme ve izleme fırsatı bulacaksınız. Tarsus kadim, tarihi ve kültürel birikimi olan bir yer. Cuma günü Simge, Cumartesi hemşehrimiz Manuş Baba, Pazar günü de Melek Mosso Tarsuslulara çok güzel konserler verecek. Bütün Tarsusluları, özellikle gençleri bekliyorum” dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  HIRSIZLIKTAN

ŞÜPHELİ 4 KİŞİ YAKALANDI

 Tarsus’ta  hırsızlık olaylarına karıştığı iddiasıyla  4 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, çalıntı otomobil, motosiklet, cep telefonu ve para ele geçirildi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ORGAN NAKLİ

YAPILAN ŞAHSA ZİYARET

Tarsus’ta organ nakli haftasının kutlandığı  3-9 kasım tarihleri arasında ilginç bir olay yaşandı. Tarsus İnsan Hakları kurulu üyeleri 2009 yılında kalp nakli yapılan Ali Dur ile buluştu. Ali Dur ile ilçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaretinde görüşen kurul üyeleri kendisine hediye takdiminde bulundu.

………..…OOO…………..

KKTC'NİN KURULUŞUNUN

40. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

15 Kasımda kurulan Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlandı.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da ‘’ Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlu olsun’’ Dedi.

………..…OOO…………..

 

 

TARSUS ‘TA ŞAHMERAN

 RESİM SERGİSİ AÇILDI

Tarsus’lu Ressam Hikmet Öz’ün eserlerinden oluşan Şahmeran Tarsus’ta resim sergisi açıldı..

St.Paul kuyusu yanında bulunan TADEK merkezindeki sergi bugünde gezilebilir.

Festival kapsamında Ressam Hikmet Öz’ün modern mozaik tekniğiyle yaptığı “Şahmeran Resimleri” temalı 30. kişisel resim sergisi de TADEKA binasında açıldı. Sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 

Ressam Hikmet Öz’ün sergi açılışına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Büyükşehir Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, TADEKA kurulları üyeleri ve sanatseverler katıldı. 

………..…OOO…………..

 ERDAL GÖÇEN’İN ‘ATIK MALZEMELER’

 SERGİSİ AÇILDI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteğiyle Erdal Göçen’in atık malzemelerden oluşturduğu resimlerden oluşan sergisi Tarsus Misak-i Milli Okulu Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi 19 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 

Tarsus Turgut İçgören Ortaokul öğrencilerinin de destek ve emekleriyle açılan sergide, atık malzemelerin mükemmel şekilde uyumlandırıldığı 8 eser bulunuyor.

 

………..…OOO…………..

HALTERDE YENİ BAŞARI

Halter şampiyonasında Tarsuslu  Gamze Altun  Avrupa rekoru kırıp Dünya şampiyonu oldu.

Meksika’da 15/11 2023 tarihinde başlayan Gençler Dünya Halter şampiyonasında Tarsuslu  Gamze Altun silkmede 91 kg kaldırarak Avrupa rekoru kırıp Dünya şampiyonu oldu.

Antrenör İsa Makal ‘’ Gamze Altun silkmede 91 kg , toplamda 154 kg ile Dünya 3.sü oldu . Diğer sporcumuz Cansu Bektaş 73 kg koparmayla şampiyon 90 kg silkmeyle 2. 163 kg totalle şampiyon oldu. Kürsüde 2 Sporcumuzun yer alması ve istiklal marşımızı okutmaları ayrı bir onur ve gururdur.. Bu vesile ile Gamze Altun’u ve Cansu Bektaş’ı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.Gözlerinden öpüyorum. Türkiye’me hayırlı olsun..’’ dedi. 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar