Subscribe Us


22 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

22 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BAYAĞI ÇAKIR KUŞU TARSUS’A GETİRİLDİ

Mersin'de yapılan denetimlerde, yasa dışı avcılık yapanların kurduğu tuzağa düşen nesli tehlikesi altındaki 'Bayağı çakır kuşu' kurtarıldı. Stresten ve açlıktan bitkin düşen kuş, Tarsus Doğa Parkı'na teslim edildi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA CİNAYET

Otogalericiler sitaesinde çıkan silahla tarama

Olayında bir kişi öldü.

Musallagücü başkanı Tuncay Gengeç Silahlı saldırı sonucu öldü.

 

………..…ooo…………..

 

TARSUS GASTRONOMİ İLE

ÖN PLANA ÇIKTI

Mersin Büyükşehirin düzenlediği Tarsus Uluslar arası festivali kente hareketlilik getiren festivalden esnaf memnun kaldı. Tarsus Gastronomi ile ön plana çıktı.

Tarsus yemeklerinin hem doğu, hem de batı kültüründen etkilendiğini ve kendine has lezzeti olduğunu kaydeden esnaf Hüseyin Yücel Keleşoğlu, Tarsus Festivali’nin bu yönde çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Gastronomi bizim için çok önemli. Vahap Başkanım da Tarsuslu olduğu için, buranın özelliklerini iyi bilir. Böyle bir etkinliği bize ve kente kazandırdığı için mutluyuz” diye konuştu.

 

Bir başka esnaf Salim Evcimen, festivalin kente hem hareket, hem de heyecan kattığını dile getirerek, “Gelen konuklar yemeklerimizin tadına baktı ve çok iyi oldu. Her zaman yapılması gereken etkinlikler bunlar. Mamulümüzü, fındık lahmacunumuzu ve humusumuzu tanıttık” dedi.

………..…ooo…………..

ELİFİ TURGUT “TARSUS İNSANININ

ENERJİSİ YÜKSELDİ”

Tarsuslu Diş tabibi Elife Toygar Turgut  festivalle birlikte insanların enerjisinin yükseldiğini kaydetti. Korona ve deprem sürecinden sonra insanların motivasyonunun oldukça düştüğünü söyleyen Turgut, “Festivalin en büyük katkısı enerjisi, hareketliliği ile şehrin ekonomisine ve tanıtımına faydası oldu. Gelen herkes buranın tarihi yerlerini gezdi. Özellikle yurtdışından gelen gruplar, kendi ülkelerine döndüklerinde burayı anlatacaklar. Edirne, Bursa ve İstanbul’dan sonra tarihi eser zenginliği yönünden Tarsus gelir. Vahap Başkanımızdan festivallerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

………..…ooo…………..

HİKMET OĞUZCAN,CHP’DEN

ADAY ADAYI OLDU

Tarsuslu genç iş adamlarından ve  siyasetçilerden Hikmet Oğuzcan, CHP’den Tarsus Belediye Başkan aday adayı oldu.

Hikmet. Oğuzcan "kazanan, Üreten,Hakkını Alan Bir Tarsus için Sen, Ben Değil! Birlikte Ortak Akılla Karar Almak İçin, CHP den Tarsus belediye Başkanlığına A.Adaylık Açıklaması " yaptı.

Hikmet Oğuzcan, dün parti binasında  Tarsus’a hizmet için başkan adayı olduğunu partililer huzurunda açıkladı. Basın açıklamasında ilçe başkanı Selahattin Şahin ve Kadın kolları ile gençlik kolları başkanları, bazı başkan aday adayları da hazır bulundu.

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN BUGÜN

BASINLA BULUŞUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bugün basınla kahvaltıda buluşacak

Bozdoğan öğlen saat 12.00 de ise  CHP ilçe binası önünde açıklama yapacak. Bozdoğan’ın yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu açıklaması bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS ESKİ MALİYE SARAYI

BELEDİYENİN KURS MERKEZİ OLUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın katılımıyla 22 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 13.15'da Belediye tarafından kentimize ve öğrencilerimize kazandırılan Kurs merkezi ve okuma salonu açılışı yapılacak.

Tarih: 22 Kasım 2023 Çarşamba

Saat: 13.15

Yer: Şehit Mustafa Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi (Eski Maliye Binası) 3. Kat, Tarsus

 

………..…ooo…………..

ULUSAL LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ

KONGRESİ’NİN 12’NCİSİ YAPILDI

16-17 Kasım 2023 tarihlerindeki Kongre, Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliğiyle geniş bir katılımla gerçekleştirildi.  

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, düzenlenen kongre hakkında yaptığı açıklamasında “Kongre kapsamında ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayan değerli akademisyenlerin sunumları yanı sıra, sanayi, lojistik ve ihracat alanında faaliyet gösteren ve ilgili kamu kurumu ile lojistik hizmet sağlayıcısı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ,özel oturumlar düzenlenen bu etkinlikte hem akademik hem de sektörel oturumlar ile uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Emeği geçen başta Rektörümüz Prf. Dr. Sayın Orhan Aydın olmak üzere, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet İnce ve katılımcılara teşekkür ederim.” Dedi. 

 

Tarsus Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Kongrede; Lojistik ve Tedarik Zinciri yönetimi olarak bu tür organizasyonlarla, alanın bilimsel ve mesleki gelişimine katkıda bulunulmaya çalışıldığı belirtildi. Kongrede ayrıca, bu gibi önemli etkinliklerin, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanında gelecek trendlerin katılımcıların takip edebilmesi ve sektörün sorunlarının masaya yatırılması açısından önem taşıdığı belirtildi.  

 

Kongre açılış konuşmalarının akabinde “Lojistik Dönüşür, Doğan Kazanır” projesiyle 2023 yılında bireysel kategori dalında birinci seçilen Cüneyt Kozluca’ya ve kongrenin düzenlenmesinde katkıları bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve lojistik firma yöneticilerine plaket verildi.  

 

Kongreye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Demiryolları Sertifikasyon Daire Başkanı Mustafa Erdem Kırmızıgül, Lojistik Derneği Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların yönetim kurulu başkanları, başkan yardımcıları ve farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Kongre’de 57 farklı kurumdan 126 araştırmacının hazırladığı, yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere toplam 72 bildiri sunuldu.  

 

Kongrede Borsa Üye Firmaları Güneysüt, YUMMY, Terasus ve Şendağ firmaları stand açarak ürünlerini kongreye gelen öğretim görevlileri ile ziyaretçilere takdim etti.  

………..…ooo…………..

TARSUS'TA ENGELLİLERE

ENGELSİZ DART TURNUVASI

Tarsus'ta bulunan 5 engelli derneği üyeleri

Şehir stadında Dart turnuvasına katıldı..

Turnuva sabah saat 10.00 da başladı.

Dart turnuvası ile engelliler yarışma imkanı buldu

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar