Subscribe Us


3 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÇATIDAN DÜŞEREK ÖLÜM OLAYI

Tarsus’ta çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti.Olay ilçeye bağlı Esenler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, tadilatta olan tekstil atölyesinin çatısında çalışan 28 yaşındaki Niyazi Canlı, onarım yaptığı sırada yaklaşık 20 metre yükseklikten yere düştü. Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan Niyazi Canlı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Canlı'nın yere düşmesi ise iş yeri kamerasına saniye saniye yansıdı.Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

 ………..…OOO…………..

TADER ÖĞRENCİLERDEN BURS BAŞVURULARINI 6-13

KASIM ARASI ALACAK

Kısa adı TADER olan Ankara Tarsuslular Derneği 2023-2024 akademik yılı burs başvurularını 6 Kasımda almaya başlayacak. Başvurular 13 Kasıma kadar devamedecek.

………..…OOO…………..

YAZAR ORHAN PAMUK’A  MERSİN’DE ÖDÜL

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ( MTSO ) öncü desteğiyle, ülkemizde bir kent adına verilen ilk ve tek ödül olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü 16. Yılında…

Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un değer bulunduğu bu yılın ödül töreni 3 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.00’de MTSO Büyük Salonda yapılacak. Törene Tarsus’tan da bazı sanatsever ve edebiyatseverlerin katılması bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KUKLA

FESTİVALİNDE BUGÜN  3. GÜN

Tarsus 2.Uluslararası Kukla Festivalinde bugün 3. gün. Etkinlikler 10 Kasımda sona erecek.

7 yerli 3 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus'ta sahneleneceği 2. Uluslararası Tarsus Kukla Festivali devam ediyor. Festival 10 Kasım’a kadar devam edecek.

Tarsus sanat dolu bir festivale ev sahipliği yapıyor. Tiyatronun temellerinden sayılan kukla tiyatrosunu 7’den 70’e tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde her yaşa hitap eden oyunlar yer almakta. Çocukların ve her yaştan vatandaşın kendinden bir şeyler bulacağı bu festivalde yer alan tüm gösteriler ücretsiz olacak. Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasını, yaygınlaşmasını ve gelişmesine katkı sağlanmasını hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde, kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra 3 ülkeden kukla göstericileri, 1-10 Kasım tarihlerinde kukla oyunlarını Tarsus’ta sanatseverler için sergileyecek.

Oyun 3 Kasım Cuma saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Kadro Pa’nın Ponçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu sahnelenecek.

4 Kasım Cumartesi 12.00 ve 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Arjantin’in Maletas Magicas Oyunu ,

5 Kasım Pazar 13.00 ve 15.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu ,

6 Kasım Pazartesi 13.00 ve 15.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde,

7 Kasım Salı 13.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi 7-8-9- Kasım tarihlerinde saat 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu ise 8 Kasım ve 9 Kasım tarihlerinde Saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde Tarsuslularla Buluşacak. 

Tüm oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,”10 Kasım’a kadar sürecek olan 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.  

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

KASIM AYI TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 18. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı. Toplantı  Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Olağan Meclis Toplantısı Gündemine göre Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ve dilek ve temenniler ele alındı.

………..…OOO…………..

TARSUS SEV ÖĞRENCİLERİ NUSRET MAYIN  GEMİSİNDE

Tarsus’taki SEV  ilkokulu öğrenci ve öğretmenleri Nusret mayın gemisini gezdi. 29 Ekim cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette öğrenci ve öğretmenler  Çanakkale parkı ile içindeki Nusret mayın gemisini gezdi. Tarihe kanıklık ettiler.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA MANTAR

ÜZERİNE KABULLER

 Tarsus Belediyesi sürdürülebilir sosyo-ekonomik entegrasyonu için girişimcilik kapasitesinin iyileştirilmesi projesi dahilinde adımlar atmaya devam ediyor.Bu kapsamda Mantar yetiştiriciliği kursu ve ortak kullanım projesine Tarsus Belediyesi ev sahipliği yaptı.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

BUGÜN SON ÇALIŞMAYI YAPACAK

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu, bu hafta yapacağı Gümüşhane maçının son çalışmasını bugün yapacak. Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Gümüşhane maçına bugün hazır olacak takımımız yarın yola çıkacak.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar