Subscribe Us


6 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

6 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ULUSLAR ARASI 1. AKDENİZ ÇAĞDAŞ SANAT BİENALİ DEVAM EDİYOR.

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfi'nin düzenlediği bienal, 30 Kasım tarihine kadar sürecek. Bienal kapsamında yerli ve yabancı sanatçıların resim, heykel, instalasyon ve Video-art eserler yer alıyor. Çağdaş sanat eserler sergisi Tarsus' ta Çukurova Sanayi Fabrikası, Çiğdemler Çırçır Fabrikası Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Araştırma Merkezi ve Aziz Pavlus Anıt Müzesinde devam ediyor.

………..…OOO…………..

JANDARMA’DAN DOLANDIRICILARA

OPERASYON: (9) GÖZALTI”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri

vatandaşları dolandıran (9) şahsı kıskıvrak yakaladı.

İkinci el alışveriş siteleri ve sahte siteler üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile şahısları

dolandırarak yüksek miktarda haksız kazanç elde eden şebekeyi tespit eden İl Jandarma Komutanlığı

ekipleri dolandırıcı şahısları yakalamak üzere harekete geçti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli

olarak tespit edilen (9) şahsı takibe alan ekipler, Mersin merkezli (3) ilde [Mersin, Adana, Gaziantep]

icra ettiği eş zamanlı operasyon ile şebeke üyesi (9) şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin bu yolla çok sayıda vatandaşı dolandırdığı ve milyonlarca lira haksız kazanç elde

ettiğini tespit eden jandarma (72) ayrı dolandırıcılık dosyasını aydınlattı.

Operasyon sonucu yakalanan şüphelilerin adreslerinde arama yapan ekipler, dolandırıcılık

olayında kullanılan (5) adet cep telefonu ve (14) adet banka kartı ile (2) adet 9 mm tabanca, (1) adet

kılıç, (1) adet kelepçe, (1) adet flash bellek, (3) adet sustalı çakı ve (12.750) TL nakit paraya el  koydu.

Yakalanan şüpheliler hakkında Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerini Aklama suçundan

ayrıca işlem başlatılmıştır.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden (6)’sı

tutuklanarak cezaevine gönderildi, (3) şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile  serbest bırakıldı.

 

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN, OĞUZCAN’I ANDI

- Tarsus Belediye Başkanı Haluk  Bozdoğan, Usta Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ı  rahmetle andı .

Bozdoğan ''Tarsus'umuzun değerlerinden Usta Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ı aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.'' dedi.

………..…OOO…………..

'İMECE MUTFAK' ETKİNLİĞİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun yıllardır büyük bir emek ve özveriyle sürdürdüğü; toplumsal yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi, kolektif iş yapma kültürünün yansıması 'İmece Mutfak' kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Mercimekli Bulgur Pilavı' etkinliğimizde dostluğu, kardeşliği, bereketi ve sevgiyi paylaşmak için hepinizi bekliyoruz.

TARİH.7 Kasım 2023 Salı

SAAT.12.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı/Tarsus

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN ‘’MUHTARLARIMIZ İLE

 EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ’’

Başkan Haluk  Bozdoğan, “Bu ülkenin kurucusu, bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verildiği Atatürk Mahallesi.. Bugün Türkiye’de her gittiğim yerde de söylüyorum köyde de anlattım. Şu an büyük şehirlere nasip olmayan eserler ortaya konuldu. Düşünün 65 tane köyün sosyal tesisi bitti. Bunlar doktor muayene odaları, muhtar odaları, okuma salonları ve konuk odaları. Bunlardaki en büyük başarı da muhtarların bizlerle olan ciddi çalışmalarındaki ortaklığımız. Bu ortaklık inanın başarıyı getiriyor.”

………..…OOO…………..

  “KENTİMİZDE YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTTIK”

Her daim yeşil alanı artırma gayesiyle çalışıldığını belirten Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi 4 buçuk yılda 50 tane yeni park yaptı. Bu kente hiç koruluk yoktu. Şu an 55 tane koruluk oldu. Ne kadar ciddi bir rakam olduğunu düşünmenizi istiyorum. 198 bin metrekareye yeşil alan yapıldı. 13 tane tarım alanı oldu. Tarım müzesi ile birlikte genel olarak düşündüğünüz zaman özellikle ata tohumunun bir kent için önemini herkes bilir. 84 çeşit ata tohumu var.” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

 

“BU KENTİN İKBALİ İÇİN BU

KENTİN GELECEĞİ İÇİN YAPTIK”

Hizmetlerini gelecek kuşaklar için yaptığını belirten Başkan Haluk Bozdoğan, “6 tane kreş açacağız dedik. 10 tane oldu. Burada çok güçlüyüz, çünkü biz yatırımımızı seçim için yapmadık. Seçim için üretimde yapmadık. Kişisel geleceğimiz için siyasi çalışma da yapmadık. Bu kentin ikbali için bu kentin geleceği için yaptık. Yani seçime değil. Yeni gelecek olan kuşağa yapıldı bu yatırım. O yüzden de Atatürk Mahallesi ’de eminim bizleri çok daha iyi anlayacaktır. Gençlerimiz, kadınlarımız şundan eminim, onlara yapılan yatırımın karşılığı mutlaka vardır. Bugün muhtarlık binası olsun, okuma salonu olsun, sergi salonu olsun, tarım uygulama alanları olsun, Küçük Çınar tarım alanı, Şehit Halil Özdemir Koruluğu ve çalışma atölyeleriyle, çocuk oyun parklarıyla ciddi anlamda bir mahalle için önemli olan pırıl pırıl tertemiz bir yer yaratıldı.” dedi.

 

……………ooo…………...

TADER; BURS İÇİN BUGÜN

ÖNEMLİ GÜN..

Kısa adı TADER.. Açılımı Ankara Tarsuslular Derneği..  TADER öğrenci bursları için başvurular 6 Kasım’da başlıyor.

TADER’in kurucusu Semih Özsu ‘’TADER BURS FONUMUZ ile son iki yılda Türkiye genelinde üniversitede okuyan 100 Tarsuslu öğrencimize burs verdik. 2023- 2024 eğitim yılında yine hayırsever hemşehrilerimizin katkılarıyla daha fazla öğrencimize burs vermeyi hedefliyor, hemşehrilerimizden Burs Fonumuza az çok demeden bağışta bulunmalarını diliyoruz. Biz her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz, hemşehrilerimizin de destek olmalarını bekliyoruz’’ diyerek bu güzel olaya herkesin katkı sunmasını talep etti.

Özsu ayrıca, TADER Öğrenci ve Gençlik Buluşması etkinliğine, yöresel ürünlerimizden göndererek katkı veren, her zaman derneğe ve gençlerimize destek olan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDAĞAN’ a ve  diğer katkı sunan hemşehrilerimize teşekkür etti. Bu konunun ve gündemimizin asıl temalarından olan burs olayına gelince..

TADER 2023-2024 Akademik Yılı Burs Başvuruları başlıyor… Burs başvuruları 6-13 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak. Özsu Burs Fonu ile ilgili yaptığı açıklamada; ’’ Hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı bağışlarla verdiğimiz Eğitim Bursumuzdan Tarsuslu öğrencilerimiz faydalanabilmektedir. Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Tarsus’umuzun ve ülkemizin geleceği olan kıymetli Öğrencilerimize destek olmak, öğrenim yaşamlarına bir nebzede olsa maddi, manevi katkıda bulunmak için çabalıyoruz. Bu anlamda kurduğumuz, TADER Burs Fonumuzdan Türkiye’nin 81 ilinde okuyan Tarsuslu üniversite öğrencileri yararlanmaktadır. Derneğimiz tarafından verilen burstan yararlanma koşulları, burs başvurusunun nasıl yapılacağı, verilen bursun niteliği gibi hususlar “Burs Fonu Yönetmeliği’nde belirtilmektedir. Burstan faydalanmak isteyen öğrencilerin, taderankara.org web sitemizden BURSFONU bölümünü tıkladıktan sonra aşağıdaki linkten indirecekleri Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurup, burs.taderankara@gmail.com mail adresine göndermeleri gerekmektedir. “ diyerek bu konuda aydınlatıcı bilgiler verdi.

Kendisine ve TADER’in  kuruluşundan bu yana emek veren herkese teşekkür ediyoruz.

İyi ki Ankara’da böyle güzel bir Sivil Toplum kuruluşumuz var. İyi ki TADER var.

 ………..…OOO…………..

DESTEK BÜYÜKŞEHİR’DEN

 ÜRETİM ÇİFTÇİDEN’ 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde  Tarsus dahil hayata geçirdiği ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ projesini büyütmeye ve yeni üreticilere ulaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi; kent genelinde üreticilere hem alternatif geçim kaynakları sağlayıp yeni iş sahaları oluşturmak, hem de bölgedeki ürün desenini çeşitlendirip tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek adına aromatik bitki gruplarından lavanta fidesi dağıtıyor. Büyükşehir ekipleri bu kez Silifkeli üreticilere lavanta fidesi dağıttı.

 

Gök: “Mersin’in tarımsal üretimine katkı sağlamak için projeler üretiyoruz”

Mersin’in tarımsal üretimine katkı sağlamak amacıyla uyguladıkları projelerden birisinin ‘Lavanta Fidesi Dağıtımı’ olduğunu kaydeden ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Gıda Mühendisi Özlem Gök; ekonomik değeri yüksek, bakım maliyeti az, pazar talebi yüksek olan tıbbi aromatik bitkiler grubunda yer alan lavantanın yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için, bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

 

2020 yılından bu yana üreticilerden gelen talepler üzerine projeye devam ettiklerini söyleyen Gök, “4 yıldır Mersin genelinde, 319 üreticimize yaklaşık 520 bin adet lavanta fidesi dağıtmış olacağız. Bu yıl 39’u kadın olmak üzere, toplam 88 üreticimize yüzde 30 katkı payı ödemeli 92 bin 400 adet açık köklü lavanta fidesi dağıttık. Bu sağladığımız fidelerle, yaklaşık 60-65 dekar alanda lavanta yetiştiriciliğine destek sağlamış olacağız. Üreticilerimiz de hem lavanta çiçeği, hem de lavanta yağında pazarda kendilerine yer bulabilecekler” şeklinde konuştu.

 

………..…OOO…………..

EL SANATLARI KURSU

HAFTA İÇİ HERGÜN

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun özellikle alzheimer hastaları üzerinde. zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden etkili bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekmek için Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği El Sanatları Kursu hafta içi hergün 09.00-15.00 saatleri arasında Usta Öğretici Fatma Beşen'in eğitimi ile çalışmalarını sürdürüyor. Hepinizi bekliyoruz.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR CHP KONGRESİNDEN DÖNDÜ

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tur oylamanın sonuçlarını, Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy.  CHP yeni Genel Başkanı  Özgür Özel oldu.

 İmamoğlu, “Şunu unutmayalım ki; sonuç her halükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni CHP yeni Genel Başkanı  Özgür Özel oldu.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tur oylamanın sonuçların; Divan Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Partimizin en önemli organı ve mutlak iradesi olan kurultayımız; ülkemiz ve demokrasimiz adına büyük bir olgunlukla genel başkan seçim sürecini tamamlamıştır. Oy sayım dökümünü yapan, ilçe seçim kurulumuz oy tasnifini yapmıştır ve ikinci turun sonucunu kurulumuza bildirmiştir. Ben İlçe Seçim Kurul Müdürünü ve bütün heyetine teşekkür ediyorum.

Şunu unutmayalım ki; sonuç her hâlükârda CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. İşte, tam da bu bakış açısı ile sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdaroğlu 536 oy. Partimizin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmuştur. Kendilerini kutluyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Partimize ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun.”

………..…OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar