Subscribe Us


7 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS'TA ASKERİ TÖREN

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin dün vefat eden babası emekli Topçu Astsubay Nail Tanrıverdi, Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine; Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Adana İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, Kilis İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Halit Gülten, Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Pehlivan, Anıt Mahallesindeki taziye evini de ziyaret ederek Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ve ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

………..…OOO…………..

TARSUS'TA YANGIN SONUCU

ALANDA BULUNAN YAVRU

KÖPEKLER KORUMAYA ALINDI..

Reşadiye Mahallesinde boş bir evde meydana gelen yangın sonucu alanda bulunan yavru köpekler, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüz ekipleri tarafından hızla kurtarılarak Hayvan Bakımevine getirildi.

Veteriner hekimlerimiz, patili dostlarımıza gerekli bakım ve tedavileri gerçekleştirdi.

Patili dostlarımız emin ellerde..

………..…OOO…………..

 

TARSUS’TA  LÖSEMİLİ

ÇOCUKLAR ŞENLİĞİ

BUGÜN YAPILIYOR

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Tarsus’ta düzenleyeceğimiz “Lösemili Çocuklar Şenliği” adlı etkinlik bugün yapılıyor.

Şenlik Turgut Erkutlu sanat akademisinde sabah saat 09.30 da başlıyor

Katılımınız bizlere güç, Lösemili Çocuklarımıza hayat verecektir.

……………ooo…………...

TARSUS’TA VAKIFA MÜDÜR

ATAMASI HALA YAPILMADI    .

Tam 15 ay oldu.  Tarsus Sosyal Dayanışma Vakfı’na bir müdür atanmadı.

Gazeteci Mustafa Erdoğan Ekspres gazetesinde Tampon köşesinde bunu sordu.

Erdoğan “Niye vakıfa müdür  atanmadı?” dedi ve şunları kaydetti:

“Bunu Kaymakam beye en az 15 kez sorduk veya yazdık. Bir araya geldiğimizde söyledik.Demek ki bir bildiği vardır kaymakam beyin.

Vakıf müdürünü vekaleten yürüten şahıs da devletin aradığı kriterler yok. Acaba mütevelli heyet de mi bir şey demiyor.

Mütevelli heyette  birçok  kurumdan ve siyasi partiden 15 kişi var. Bu heyettekiler kaymakam beye bu durumu söylemiyorlar mı?

Herkes sus-pus olmuş.

Ne diyeyim?

İster atayın ister atamayın. Ama bu Tarsus’un konusu.

Bu Vakıf da trilyonlar dönüyor ve insanlara yardım için dağılım yapılıyor. O nedenle bu Vakfa bir müdür atanması lazım diyorum.

Tarsus’ta aranan vasıflara haiz müdür olacak bir kişi yok mu?

……………ooo…………...

KOCAMAZ “ ÇİFTÇİ  DALINDA

LİMONU 1 TL YE SATAMAZ OLDU”

Tarsus ve Mersin eski belediye başkanlarından şimdilerin  İyi Parti milletvekili Burhanettin Kocamaz, “ Çiftçi perişan. Limonun kilosunu 1 TL ye tarlada satamıyorsunuz. Bu konuyu TBMM’de dile getirdim, çiftçiye destek şart. Ama hükümetin politikası çiftçiyi üzdü. Bilhassa narenciyede durum kötü” diyor.

 

……………ooo…………...

AK PARTİ TARSUS YÖNETİMİ

HALA OLUŞTURULAMADI

İktidar partisi Ak partinin Tarsus ilçe teşkilatına bir  ay önce başkan atandı. Ama başkan İLKER UYAR, bir ayı aşkın süredir bir türlü yönetim kurulunu oluşturamadı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA FESTİVAL HAZIRLIĞI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra’ teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek. Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen festivalde, Cumhuriyet coşkusu ve ruhu da yaşatılacak. 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde; konserler, söyleşiler, dans gösterileri, sergiler, sokak etkinlikleri, çocuk atölyeleri, gençlik deneyim alanları ve üretici kadın stantları yer alacak. Zengin içeriklerin yer alacağı festivalde, sevilen sanatçılar da birbirinden güzel şarkılarını ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde seslendirecek.

 Mersin, ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne hazır. ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ bu yıl, ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek. 17-18-19 Kasım tarihlerinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek olan festivalde; kortej yürüyüşü, konserler, söyleşiler, dans gösterileri, sergiler, sokak etkinlikleri, çocuk atölyeleri, gençlik deneyim alanları ve üretici kadın stantları yer alacak. Mersinliler ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ sayesinde, eğlencenin tadına varacak. Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen festivalde, Cumhuriyet coşkusu ve ruhu da yaşatılacak.

 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, yurtdışından gelecek halk oyunları ve müzik toplulukları festivale renk katacak. Festival bünyesinde workshoplar ve masterclasslar da yapılacak. Söyleşiler sayesinde, alanında profesyonel isimler halkla bir araya gelerek bilgi birikimlerini paylaşacak. Festivale bu yıl da konserler damga vuracak ve vatandaşlar müzik dolu 3 gün yaşayacak. Zengin içeriklerin yer alacağı festivalde, sevilen sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde seslendirecek.

 

Özdülger: “Zengin içeriklerin yer aldığı festivale büyük katılımların olmasını istiyoruz”

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “17-18-19 Kasım günlerinde 2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde hep birlikte olalım istiyoruz. Geçen yılki festival temamız Kleopatra'ydı. Bu yılki temamız ‘Şahmeran’. Zengin içeriklerin yer aldığı, şehrin genelinde oluşturduğumuz festivale büyük katılımların olmasını istiyoruz. Çünkü bu deneyimi hep beraber paylaşmak istiyoruz. Kadim kentimiz Tarsus’u gastronomisiyle, kültürüyle, tarihiyle, felsefesiyle hep beraber yaşayalım istiyoruz” dedi.

 

“Cumhuriyet’in 100. Yılı, festivale daha da büyük bir anlam kazandırıyor”

 

Festivalin içeriğinin zenginliğinden de söz eden Özdülger; atölye çalışmaları, workshoplar, konserler, slow food pazarları ve üretici kadın stantları ile festivalin dolu dolu geçeceğinden bahsetti.  Festivalde gençleri ve çocukları da unutmadıklarını ifade eden Özdülger, “Tarsus’u en güzel şekilde yaşayacağımız, harika bir festival hazırlığının içerisindeyiz. Buradan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. 17-18-19 Kasım günlerinde ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde, ‘Şahmeran’ temamızla hep beraber olalım istiyoruz” diye konuştu.

 

Cumhuriyet’in 100. yılının yarattığı coşku ve onurla, festivalin daha da büyük anlam kazandığını dile getiren ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 100. yıl için planladıkları ve gerçekleştirdikleri etkinliklerden söz eden Özdülger, “Hem 100. yılımıza hem de Şahmeran temamıza ithafen; atölye çalışmalarıyla, workshoplarla, söyleşilerle dolu dolu geçeceğini bildiğimiz, inandığımız ve vatandaşlarımızla paylaşacağımız bu güzel festival bizi heyecanlandırıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Tarsus'a Değer Katanlar (TADEKA) üyeleri ile beraber içeriğini oluşturdukları, odalar ve STK’larla işbirliği kurarak detaylarını belirledikleri bu festivalde amaçlarının, Tarsus'un değerinin daha da artmasını sağlamak ve marka değerinin herkes tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Özdülger, “Kurul üyelerimizle birlikte, Tarsus'un güzelliklerinin en iyi şekilde yansıtılmasını hedef aldığımız bu festivalde bu ortaklık, bu beraberlik, bu paydaş olma duygusu, bu aidiyet duygusu gerçekten bizi çok mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor” dedi.

 

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA İMECE

MUTFAK' ETKİNLİĞİ

Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma  ve Erinç Evi'nde  'Mercimekli  Bulgur Pilavı' etkinliği Bugün  saat 12.00 de yapılıyor.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun  yıllardır büyük bir emek ve özveriyle sürdürdüğü;  toplumsal yardımlaşma, dayanışma, paylaşma,  birlik ve beraberliğin simgesi, kolektif iş yapma  kültürünün yansıması 'İmece Mutfak'  kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma  ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Mercimekli  Bulgur Pilavı' etkinliğimizde dostluğu,  kardeşliği, bereketi ve sevgiyi paylaşmak  için hepinizi bekliyoruz.

TARİH.7 Kasım 2023 Salı

SAAT.12.00

 

………..…OOO…………..

TADER BURS FONU

İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Son iki yılda Türkiye genelinde üniversitede okuyan 100 Tarsuslu öğrencimize burs veren TADER yeni kayıtları kabul eümeye başladı.

 Semih Özsu ‘’2023- 2024 eğitim yılında yine hayırsever hemşehrilerimizin katkılarıyla daha fazla öğrencimize burs vermeyi hedefliyor, hemşehrilerimizden Burs Fonumuza az çok demeden bağışta bulunmalarını diliyoruz. Biz her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz, hemşehrilerimizin de destek olmalarını bekliyoruz’’ diyerek bu güzel olaya herkesin katkı sunmasını talep etti.

………..…OOO…………..

KUKLA FESTİVALİNDE BUGÜN

Tarsus’ta  bugün yeni 7 Kasım Salı  günü saat 13.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi 7-8-9- Kasım tarihlerinde saat 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu ise 8 Kasım ve 9 Kasım tarihlerinde Saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde Tarsuslularla Buluşacak. 

Tüm oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

10 Kasım’a kadar sürecek olan 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalimize tüm halkımız davetlidir.  

………..…OOO…………..

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINDI

Tarsus’ta Tapu ve Kadastro müdürlüğü yeni kaymakamlık binasına taşındı. Bir süredir eski SSK hastanesinde hizmet veren Tapu  ve Kadastro müdürlüğü artık yeni yapılan hükümet konağında hizmete bugünden itibaren devam edecek.

………..…OOO…………..

VALİ, TARSUS KAYMAKAMLIĞI’NI

ZİYARET ETTİ.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakanlığının yatırım programı kapsamında yapımı gerçekleştirilen ve geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Tarsus Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Vali Pehlivan; 12.500 m² alan üzerinde, içerisinde toplantı ve konferans salonları, sergi salonları, kapalı otopark ve hizmet ofislerinin bulunduğu 5 katlı Tarsus Kaymakamlığı içerisinde bulunan birimlerde incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan, ziyaret ettiği Kaymakam Kadir Sertel Otcu’dan İlçedeki kamu yatırımları, kamu hizmetleri, çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu.

………..…OOO…………..

 

TARSUS İDMAN YURDU

ALİ AĞAYI KONUK EDECEK

TFF 3. lig 1. grupta  bulunan Tarsus İdman Yurdu,  5 puanda.. Ve bu hafta lideri konuk edecek.

 Gümüşhane ile deplasmanda 0-0 berabere kalan  Tarsus İdmanyurduna başarılar diliyoruz. Ekibimizin şu anda 5 puanı bulunuyor. TİY bu  hafta sahasında İzmir Aliağa takımını konuk edecek. Hazırlıklara bugünden itibaren teknik direktör murat Gündeş yönetiminde başlanıyor.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc DosyasındaVar. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar