Subscribe Us


9 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

9 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 101 HAYVAN YETİŞTİRİCİSİNE YEM DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Kaba Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı Projesi' kapsamında, Tarsus'ta yaşayan 101 hayvan yetiştiricisine kaba yem dağıtımı gerçekleştirdi. Proje ile bölgedeki üreticilerin hazır yeme olan bağımlılığını minimuma indirerek, girdi maliyetlerini düşürüp üreticinin gelirini artırmak ve girdi yüksekliği sebebiyle hayvancılıktan uzaklaşan insanları tekrar üretime geçirmek amaçlanıyor.

Her geçen gün artan girdi maliyetlerine üreticiyi ezdirmemek için destek sunan Büyükşehir, bu kez de Tarsuslu üreticilerin yanında oldu.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Kaba Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı Projesi’ kapsamında, Tarsus’ta yaşayan 101 hayvan yetiştiricisine kaba yem dağıtımı gerçekleştirildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarsus Süt Ürünler Tarımsal Üreticileri Birliği’nin iş birliğiyle, birliğe kayıtlı 101 üreticiye 25 kg’lık çuvallarda, 5 bin kilogram üretici katkılı toplam 10 bin kilogram kaba yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Proje ile bölgedeki üreticilerin hazır yeme olan bağımlılığını minimuma indirerek, girdi maliyetlerini düşürüp üreticinin gelirini artırmak ve girdi yüksekliği sebebiyle hayvancılıktan uzaklaşan insanları tekrar üretime geçirmek amaçlanıyor.

 

Seçkin: “Tohumdan gelen bitkinin enerji ve protein oranı çok yüksek”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat MühendisiAysun Seçkin, hayvan üreticilerine verilen tohumla birlikte girdi maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir kısmını biraz daha artırıp, ekonomik anlamda destek sağlayabilmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu bağlamda Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne kayıtlı 101 üreticiyle yapmış oldukları çalışmadan bahseden Seçkin, “Bu çalışma ile birlikte, halk arasında süt otu olarak bilinen Reygrastohumu dağıttık.Üreticiler tohumlarını ekip, yetiştirip ve sonrasında biçip, kendilerine uygun şekilde ister yaş ot olarak, ister silaj olarak, isterse de kuru ot olarak hayvanlarına yediriyorlar. Bu tohumdan gelen bitkinin enerji ve protein oranı oldukça yüksek olduğu için, hayvanların et ve süt üretimleri daha da artıyor ve kaliteli hale geliyor. Bu da çiftçilere artı bir avantaj sağlıyor” ifadesini kullandı.

 

Avşar: “Proje ile üreticinin girdi maliyeti düşüyor”

Tarsus Süt Ürünler Tarımsal Üreticileri BirliğiBaşkanı Danyal Avşar ise, projeyi 4 yıldır Büyükşehir ile birlikte yürüttüklerini belirterek, “Üreticimizin girdi maliyetlerini düşürmek için güzel bir proje. Proje kapsamında 139 köydeki Tarsus Süt Üreticileri Birliği üyelerinin tamamına tohum dağıtıyoruz. Proje sayesinde kesif yemin kullanılması daha az oluyor. Az olduğu için de girdiler düşüyor ve üreticiye destek oluyor. Umarım bu projelerin devamı gelir, daha nice güzel projeler yaparız. Üreticilerimizin adına teşekkür ederim” dedi.

Üretici, verilen destekten memnun

 

Tohumdan çok memnun olduklarını ve 4 yıldır çok faydasını gördüklerini belirten Taşobası Mahallesi’nden üretici Duran Yazlık, “Ayda bir ton yem alıyorsak,700 kiloya düşüyor. Mesela günde 2kere yem veriyorsak,artık bir kere veriyoruz, onu da yarım veriyoruz. Süt oranı daha yükseliyor. Ekonomik olarak çok faydasını görüyoruz, çünkü çok verimli bir bitki” diye konuştu.

 

Her yıl belediyenin yardımıyla Reygras tohumunu aldıklarını kaydeden Çokak Mahallesi’nden üretici Yılmaz Yıldırım ise,“Süt ve et verimine çok iyi geliyor. Biz de her yıl bunu almaktan mutluyuz. Kaliteli bir tohum. Herkese tavsiye ederim.Ekonomik anlamda büyük katkısı var bize. Bu destek olmasaydı hem yemi hem samanı daha çok alacak vemaddi yönden çok zarar görecektim” ifadelerini kullandı.

……………ooo…………...

AK PARTİ TARSUS İLÇE TEŞKİLATI

YENİ  YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU.

Adalet ve Kalkınma Partisi  Tarsus İlçe  yeni yönetimi belli oldu.

Başkanlığa İlker Uyar'ın göreve gelmesiyle Tarsus İlçe Teşkilatının Asil ve Yedek Yönetim kurulunda kimlerinin olacağı merak konusu olmuştu.

Geçtiğimiz gün Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatının Asil ve Yedek yönetim kurulu kadrosu oluşturuldu. Buna göre Ak Parti Tarsus İlçe Başkanlığının Yönetim Kurulu Asil ve Yedek listesinde aşağıdaki isimler yer aldı.

 

AK PARTİ YÖNETİM KURULU

Başkan: İlker Uyar, Asil Yönetim Kurulu Üyeleri: Ali Yaman, Aliye Özcan, Ayşenur Tahta, Davut Fidanoğlu, Ekrem Alıcı, Emine Kübra Podak, Emre Zeybek, Eyüp Çitrez, Hacı Arı, Hacı Enver Ateş, Hasan Say, Haşim Kalyun, Mehmet Şahyıldız, Mehmet Sabri Güngör, Musa Erog, Mustafa Meltem, Mustafa Özer, Mustafa Yıldızbakan, Neşet Altun, Oğuz Kağan Kartal, Saime Özge Yalmangüney, Serkan Akkaya, Sevde Yıldız, Suat Nacar, Süleyman Yıldırım, Yadigar Oğuz, Yahya Kızıltaş, Yakup Kirik ve Yunus Tavlı oldu.

 

AK PARTİ YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Sami Özkan, Mehmet Serbes, Ahmet Dürgen, İstemihan Köksal, Abdullah Göbüt, Hikmet Ertav, Yahya Koç, Ethem Altıparmak, Hasan Kip, Yusuf Pekmezkan, Erol Hayri Tekeli, Ömer Yılmaz, Fatih Kütük, Kenan Canbolat ve Abdülkadir Karova oldu.

……………ooo…………...

TARSUS’TA ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ

TÜRKÜLER KONSERİ BU AKŞAM

Tarsus’ta Atatürk’ün sevdiği türküler konseri bugün yapıyor. Tarsus Türk Halk müziği Derneğinin kaymakamlık desteği ile hazırladığı Cumhuriyetin 100. yılına ithafen sunulacak konser saat 19.00’da Tarsus belediyesi nikah salonunda gerçekleştirilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 350 LİTRE SAHTE

ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde yaptığı denetimler kapsamında, halk sağlığını tehlikeye atan bir gıda sahteciliği daha tespit etti. Zeytinyağı adı altında satışa sunulan ancak içeriğinde kalitesiz yağlar bulunan, menşei belli olmayan 350 litrelik yağ ekipler tarafından ele geçirildi.

Zabıta Müdürlüğümüzün halk sağlığını korumaya yönelik kent genelinde yürüttüğü denetimlerinde, 350 litrelik zeytinyağı adı altında satışa sunulan ancak kalitesi düşük ve zeytinyağı olmayan, halk sağlığına zararlı yağ ele geçirildi.

Sağlık İşleri Müdürlüğümüz laboratuvarlarında yapılan analizler sonucu bol miktarda pamuk yağı içeren ürünler, gerekli yasal işlemlerin yapılması için ekiplerimiz tarafından muhafaza altına alındı.

 

………..…OOO…………..

 

TARSUS BELEDİYESİ KIRSAL

KALKINMAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi olarak bugün; Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan‘ın katılımıyla, Karakütük Mahallemizde, 8 köyü kapsayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine 2.5 ton süt otu tohumu ücretsiz olarak dağıtıldı.

Ayrıca, belediye bünyesinde yetiştirdiğimiz 2 bin fidan ve 4 bin marul fidesini de ücretsiz olarak halkımıza ulaştırdık.

………..…OOO…………..

SAĞLIKLI YAŞAM ATÖLYESİ”

ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Tarsus Belediyesi  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde “Sağlıklı Yaşam Atölyesi” etkinliği düzenlendi.
Etkinlikler kadınlara, doğru nefes almanın önemi, yaşam kalitesini artırıcı etkileri, stres yönetimi ve kaliteli uykuya dair bilgiler verildi.

 

………..…OOO…………..

KUKLA FESTİVALİNDE BUGÜN

NAİF BEY VE YAVERİ SAHNEDE

Tarsus’ta  bugün -9- Kasım tarihinde saat 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu  9 Kasım tarihlerinde Saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde Tarsuslularla buluşacak. 

Tüm oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

10 Kasım’a kadar sürecek olan 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali büyük ilgi görüyor.

  

………..…OOO…………..,

MEZARLIKTA MEVLİT TÖRENİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus şehir mezarlığında şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz , Kuvayi Milliyecilerimiz için mevlit okuttu.

Mevlit törenine   Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Cihan Polat, Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon müdürü Soner Yetgin,   Mersin BŞB İmar Limited genel müdürü Ali Uyan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı RasimYuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı İsmail Taşgit, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Turgay Benli, Muhtarlar ve  birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri, Şehit  ve gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Proğram başlangıcında Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü, organizasyonda emek veren Mezarlıklar sorumlusu Yusuf Nevruz’a Türk Bayraklı  ve temsili şehit fotoğrafı bulunan ve  tablo hediye etti. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Cihan Polat ve  Mersin BŞB İmar Limited genel müdürü Ali Uyan, Şehit ve gazi ailelerine, Muharip Gazilere veKuvayi Milliyecilere gül hediye ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra hocaefendilerin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar yapıldı. Anma proğramı sonunda  Mersin Büyükşehir Belediyesinin çiçek ve bayrak hediyesi dağıtıldı.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar