Subscribe Us


TARSUS MEKTUBU- 18 KASIM 2023




TARSUS MEKTUBU- 18 KASIM 2023

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA SİMGE RÜZGARI ESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şahmeran’ temasıyla bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ başladı. Bugün ikinci gün etkinlikleri yapılacak.

İlk gün Makamdan kortej yürüyüşü yapıldı.

Festival  17-18-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde gerçekleşecek olan konserler, atölyeler, workshoplar, dans gösterileri, etkinlik ve deneyim alanları ile söyleşilere sahne olacak. İlk gün akşam Simge bir konser verdi.

………..…ooo…………..

ETEM ÇALIŞKAN VE HALDUN

DORMEN’E PLAKET VERİLDİ

Tarsus Festivali kapsamında duayen sanatçılar ve onur konukları Haldun Dormen ile Tarsus’lu hat sanatçısı  Etem Çalışkan’a teşekkür ve onur plaketi verildi. Belediye başkanı Vahap Seçer, iki değerli sanatçının bugün 97-98 yaşına geldiklerini belirterek “Sanatları ile tarihe geçen bu iki onur konuğumuza teşekkür ederim” dedi.

………..…OOO…………..

TOPLUM DESTEKLİ POLİS

HALKI BİLGİLENDİRİYOR

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polis birimi halkı bilgilendiriyor.

Aileleri, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklara karşı uyaran ve bilgilendiren Toplum Destekli Polis ekibi aile içi iletişim, güvenli trafik ve güvenli internet kullanımı gibi konularda broşür bastırarak bunu kentimiz genelinde dağıtmaya başladı.

Anne ve babaların bilgisi için çocukların güvenliği için uyarılarda bulunan  Toplum Destekli Polis ekibi ayrıca internetin riskleri, zararlı yazılımlar ve güvenlik internet kullanımı için nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda broşürlerle ailelere bilgi veriyor.

Trafik kurallarına  harfiyen uyulması için Güvenli Trafik bilgisi veren Toplum Destekli Polisler “En değerli varlığınız hayatınızdır. Trafik kurallarına uyun, hayatınıza sahip çıkın” diyerek herkesimin daha rahat ve huzur içinde yaşaması için insanları bilgilendirmeye devam edecek.

………..…OOO…………..

TARSUS LEZZET SOKAĞI

PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Tarsus’ta bir yıl önce ilki yapılan  1. Tarsus Festivali’nin  2.si yapılıyor. Tarsus lezzetleri Lezzet sokaklarında görücüye çıktı.

Yani bugün bu kent öyle hareketli, öyle cıvıl cıvıl olacak ki, geçen yıl olduğu gibi bu yılda sokaklarımız insan kaynayacak.

………..…OOO…………..

TARSUS İLÇE ASAYİŞ VE

GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı, İlçe Jandarma Komutanlığında yapıldı.

Toplantının devamında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Emniyet ve Jandarma Trafik Birimleri sorumluları ve 5 ayrı Polis Merkezinde görev yapan bekçilerle ile bir araya gelerek sahada yapılan çalışmalara dair bilgi aldı.

………..…OOO…………..

SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI BUGÜN AÇIK

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 2. Tarsus Festivali kapsamında Kubatpaşa Medresesi önünde 3 gün boyunca açık kalacak olan Slow Food Yeryüzü Pazarını ziyaret ederek pazarda stant açan organik yiyecek üreticileri ile tek tek görüşüp tebrik ve teşekkür etti.

………..…OOO…………..

KAYMAKAM SERGİDE

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 2. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında düzenlenen, ressam- sanatçı ve tarihçi Hikmet Öz’ün eserlerinden oluşan şahmeran temalı sergiyi ziyaret etti.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar