Subscribe Us


13 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

13 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS'UN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR:

4 BÜYÜK PROJEDE SONA YAKLAŞILIYOR!

Tarsus Belediyesi, Tarsus için hayati öneme sahip mega projelerde önemli ilerlemeler kaydediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente kazandırdığı, Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. Halk Ekmek Fırını projeleri, Tarsus'un kalkınmasına ve halkının yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayacak. Başkan Bozdoğan, projelerin hızla tamamlanarak çok yakında hizmete sunulacağını belirtti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente kazandırdığı çalışmalar ile, Tarsus'un çehresini değiştirecek mega projelerin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi. Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. Halk Ekmek Fırını projeleri ile Tarsus, modern bir şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor. Projeler Tarsuslular için son hızla devam ediyor.

………..…OOO…………… 

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN

SAĞLIK YERLEŞKESİ’NDE SONA DOĞRU

Sağlık Yerleşkesi projesi, Tarsus'a benzeri olmayan bir sağlık merkezi kazandırmayı amaçlıyor. Depreme dayanıklı C-35 beton kullanılarak inşa edilen merkez, geniş bir sağlık yelpazesi sunacak. İş sağlığı, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi alanlarda hizmet verecek olan merkez, sadece hastalıklara değil çevresel faktörlere de duyarlılık gösterecek.

 ………..…OOO……………

75. YIL KÜLTÜR MERKEZİ

YENİ ÇEHRESİ İLE

SANATSEVERLER İLE BULUŞACAK

Tarsus Belediyesi, kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliğini yapan 75. Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açması için harekete geçti. Kültür Merkezi’nde güçlendirme çalışmaları başladı, alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Başkan Bozdoğan’ın uzun uğraşlar sonucu Tarsus’a yeniden kazandırdığı 75. Yıl Kültür Merkezi, sinema, tiyatro, bale salonları, kütüphane ve sanat odalarını içeriyor. Güçlendirme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak olan merkez, Tarsus'un sanatsal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.

 ………..…OOO……………

TARSUSLULARIN KENT MEYDANINA KAVUŞMASINA AZ KALDI

Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak. Alanda devam eden çalışmalarda sona gelindi. Tarsus çok yakında kent meydanına kavuşacak.

………..…OOO……………

2. HALK EKMEK FABRİKASI İLE EKONOMİK YÜKE ÇÖZÜM

Kemalpaşa Mahallesi'nde inşa edilen 2. Halk Ekmek Fabrikası, Halk Ekmek Fırını’nın üç katı üretim gerçekleştirecek. Proje Tarsus halkının ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Uygun fiyatlı ekmek üretimi ile ekmeğe erişim kolaylaşacak, hijyen koşullarına uygun ve uygun fiyatlı ekmeklere daha rahat ulaşılacak. Tarsus Belediye Ekmek Fırını’nda 4,5 TL’den uygun fiyatla satışa sunuluyor. Gösterilen yoğun talep üzerine ve Tarsusluların ekmeğe ulaşımı kolaylaştırmak için 2. ekmek fabrikasının çalışmaları Tarsuslular için devam ediyor.

 

“4 MEGA PROJEMİZDE SONA GELİNDİ”

Başkan Bozdoğan, yapılan açıklamada, "Mega projelerimizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız" dedi

………..…OOO……..……

TARSUS TSO’DA ŞAMPİYONLARA

 ÖDÜL TÖRENİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında 13 Aralık 2023 tarihinde şampiyon sporculara ödül töreni yapılacak. TSO toplantı salonunda Tarsus kaymakamlığı ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile TSO’nun ortaklaşa düzenleyeceği ödül töreni saat 11.00’de başlayacak 2023 yılında uluslar arası müsabakalarda başarı göstermiş olan Tarsuslu sporculara ödül verilecek.

………..…OOO……..……

TARSUS ZİRAAT

ODASINDA KUTLAMA

Tarsus  Ziraat odasında kutlama öle çalışanlardan Bekir Sert’in doğum günü kutlandı. Yıllardır Ziraat Odasında emektar olarak hizmet veren ve başkan Veyis Avcı’nın  en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak bilinen Bekir Sert’in yeni yaşına girmesi nedeniyle sürpriz yapıldı ve pasta kesilerek doğum günü kutlandı. Biz de Bekir kardeşimizin yeni yaşını kutluyor bundan sonraki yaşamında sağlıklı, mutlu ve başarı dolu nice  yıllar diliyoruz.

……………ooo…….………

PAMUKLUK BARAJININ

AÇILIŞINA YEREL BASIN

DAVET EDİLMEDİ!

Tarsus-Çamlıyayla arasında bulunan  Pamukluk barajı devreye girdi.

Sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapılan Pamukluk Barajı törenle hizmete açıldı.

Ancak bu barajın yapımında büyük destekleri ve emekleri olan Tarsus yerel basını bu açılışa davet edilmedi.

Ekonomiye yıllık 500 milyon lira katkı sağlayacak olan Pamukluk Barajı, su tutmaya başladı. Barajın İkmali 1'inci Kısım, Sulama İletim Kanalı ve Tesisleri, Aksıfat Barajı ile Toroslar Güzelyayla Göleti ve Sulaması Etapları'nın açılışı için tören yapıldı.

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene canlı yayınla bağlanmış ve bir konuşma yapmış.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, milletvekilleri ve belediye başkanları kurdele keserek açılışları yapmışlar..

Bölgemizde yılda iki  defa ürün almayı sağlayacak baraj sayesinde, bölgede sera yetiştiriciliği yapılacak, tropikal meyveler yetişecek. 180 bin dekar alanı sulayacak barajdan, 130 milyon metreküp içme suyu temin edilebilecek. Tarımın yanı sıra bölgenin içme suyu problemi de baraj ile büyük oranda çözülecek.

………..…OOO…………..

DOKTOR ALİ CERRAHOĞLU,

 OKULDA SAĞLIKLI

BESLENMEYİ ANLATTI

Doktor Ali Cerrahoğlu, Tarsus Ali Mistilli İlkokulu’nun daveti üzerine 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme konularını anlattı. Cerrahoğlu "Sağlıklı yaşamın temel unsurlarını, uykunun, temizliğin, diş fırçalamanın, temiz havanın, sigarasız yaşamın, aşıların önemini, en çok da yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığa etkisini onların yaşına uygun bir sunumla anlattım.

Çok keyifli bir toplantı oldu. Minik öğrencilerin uyumu, dikkati ve katılımı çok güzeldi. Konuşmanın sonunda hepsi parmak kaldırarak, sorularını ve katkılarını dile getirdiler.

Ağaç yaşken eğilir. Küçük yaşta edinilen alışkanlıklar ömür boyu sürer. Çocuklarımıza doğru rol modeller olmak, sağlıklı yaşam tarzı kazandırmak için verilecek her eğitim, her dokunuş çok önemli. Ali Mistilli İlkokulu’nun değerli idareci ve öğretmenlerini çocukların eğitimi için gösterdikleri çaba için kutluyorum." dedi.

 

………..…OOO…………..

‘ORTAK PAYDA TARSUS’ İSE BİZ VARIZ

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, her geçen gün yenilenen ve gücüne güç katan bir Borsa olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 

 

Borsa Başkanı Mustafa Teke, göreve geldikleri ilk günden bu yana yönetim kurulu üyeleri ve Meclis ile birlikte proaktif bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizerek “Üye odaklı, yenilikçi ve zamanın koşullarına hızla uyum sağlayan hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürürken, sağlamış olduğumuz imkânlar ile üye sayımızı da günden güne artırdık. Bunun yanı sıra Tarsus Ticaret Borsası’nı çok daha etkin, uluslararası bilinirliği olan referans bir kurum haline getirmek amacıyla çok sayıda başarılı projeye de imza attık” dedi. 

 

Borsa Meclisi’nin, Tarsus’un ruhu anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Teke, “Bizler işte bu ruhla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Tarsus’a fayda sağlayacak her projenin destekçisi olurken, bunların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum. Şayet ‘Ortak Payda Tarsus’ etrafında buluşmak istiyorsak bunu ancak ortak akılla çözebiliriz” ifadesini kullandı. 

 

ABD gezisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Teke “2024 yılı içinde URGE projesi kapsamında ABD’ye götüreceğimiz üyeleriz için Amerikan Konsolosluğun da gerekli tüm girişleri sağlayarak proje üyesi üyelerimizin tamamını vize işlerini Tarsus Ticaret Borsası olarak takip edip sonuçlandırdık. Bu kapsamda böyle büyük bir girişimi yapan ilk ilçe Borsası olmaktan da gurur duyuyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

 

………..…OOO…………..

İYİ PARTİDE BAŞKAN ADAYI SEVEN OLDU

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Av. Burak Özdil, partilerinin Tarsus Belediye Başkan adayının elli olduğunu belirterek “adayımız Dr. Mehmet  Yunus Seven olmuştur” dedi.

Özdil “İYİ Belediyecilik anlayışımızla; Tarsus’u Dr. Mehmet Yunus Seven ile İYİ’leştireceğiz.Partimize, Tarsus'a milletimize ve memleketimize hayırlı olsun. Adayımız 13 Aralık günü  Ankara dönüşünde saat 16:00'da yeni ilçe binamızda basın açıklaması gerçekleştirecektir. “” dedi.

 

………..…OOO…………..

 

ULUSSPOR TAKIMINDAN TİY

EKİBİNE ZİYARET

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu’na amatör kulüplerimizden Tarsus Ulusspor ekibi ziyarette bulundu.

Kocamaz tesislerine giden Ulusspor ekibi, burada TİY yönetimi ve başkan Cem Kavalcı ve teknik direktör Murat Gündeş  ile görüştü.

………..…OOO…………..

TİYGENEL KURUL 

 KARARI ALDI

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu olağan üstü kongre kararı aldı.

Kongre 29 Aralık 2023 tarihinde saat  15.00 de Kocamaz tesislerinde yapılacak. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı  5 Ocak’ta aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar