Subscribe Us


14- 15 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


14 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

MİNİK ÖĞRENCİLERLE TOPLANTI

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı içinde yer alan ‘’Geleceğine Sahip Çık’’ faaliyeti kapsamında Ali Oksal İlkokulunda okuyan öğrencilerle  bir araya gelindi..

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TarsusTicaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla

 minik öğrencilerle buluştuğumuz etkinlikte

 geleceğe ve hayallerine dair sohbet etme

 imkânı bulduk. Etkinliğin sonunda Tarsus

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter

Yardımcısı Rasim Sarı, Toplum Destekli

 Polis Büro Amirliğinde görevli memurlar

çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.

………..…OOO……………

TARSUSTA KURSLAR

Sanatın ve eğitimin buluşma noktası  Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat  ve Kültür Akademimizde ingilizce, ney,  keman, piyano, bağlama, ud, yan flüt,  gitar ve ritim derslerimiz yoğun bir  katılımla başladı.

 

………..…OOO……………

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

DR. MEHMET YUNUS SEVEN ANKARA’DAN

DÖNÜŞTE BAŞKAN GİBİ KARŞILANDI

İyi Parti Tarsus  Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Mehmet Yunus Seven Ankara’dan dönüşte Tarsus’ta  başkan gibi karşılandı.

Tarsus’taki partilerin ve aday adaylarının içinde ilk olarak adı “aday” olarak açıklanan Mehmet Yunus Seven, Ankara’dan  adaylığının kesinleşmesinden sonra Tarsus’a döndü.  Yeniömerli mahallesi, Halk Eğitim merkezi yanı İstiklal caddesi üzerindeki Yaşar Demirci apartmanına taşınan partinin ilçe teşkilatının açılış törenine de katılan başkan adayı Seven’i partiye gelişinde ilçe başkanı Av. Burak Özdil, ilçe yöneticileri, Gülek eski belediye başkanı ve  İyi Parti Tarsus ilçe kurucu başkanı M. tekin Çelik, İyi Parti Mersin il yöneticisi Enver Fidanoğlu  ile kalabalık bir partili grubu karşıladı.

İyi parti binasına çıkmadan önce davul zurnalarla ve kurban kesilerek karşılanan Op. Dr. Mehmet Yunus Seven ‘e herkesimden vatandaşlar büyük ilgi gsöterdi. Halkın bağrına bastığı ve sarılıp öperek kutladığı Seven, eşi ile birlikte halkı selamladıktan sonra parti binasına çıktı.

Yerel seçimler öncesinde İyi Parti Tarsus  Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Mehmet Yunus Seven Ankara’dan dönüşte Tarsus’ta  başkan gibi karşılandı.

Tarsus’taki partilerin ve aday adaylarının içinde ilk olarak adı “aday” olarak açıklanan Mehmet Yunus Seven, Ankara’dan  adaylığının kesinleşmesinden sonra Tarsus’a döndü.  Yeniömerli mahallesi, Halk Eğitim Merkezi yanı İstiklal caddesi üzerindeki Yaşar Demirci apartmanına taşınan partinin ilçe teşkilatının açılış törenine de katılan başkan adayı Seven’i partiye gelişinde ilçe başkanı Av. Burak Özdil, ilçe yöneticileri, Gülek eski belediye başkanı ve  İyi Parti Tarsus ilçe kurucu başkanı M. Tekin Çelik, İyi Parti Mersin il yöneticisi Enver Fidanoğlu  ile kalabalık bir partili grubu karşıladı.

İyi parti binasına çıkmadan önce davul zurnalarla ve kurban kesilerek karşılanan Op. Dr. Mehmet Yunus Seven ‘e herkesimden vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Parti binası dışında kurulan platformda konuşan ilçe başkanı Burak Özdil “Bugün burada yeni bir başlangıç yapıyoruz Genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin dediği gibi hür ve müstakil olarak seçimlere giriyoruz.Partimize ve halkımıza hayırlı olsun.  Bugün Partimizin Tarsus Belediye Başkan adayı Op. Dr. Mehmet Yunus Seven olmuştur.  Kendisini kutluyor  çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Biz, önümüzdeki yerel seçimlerde kimsenin değil, kendi adaylarımızın destekçisi olarak sizlerden oy istiyoruz. Bugün aramıza aday olarak dönen  Sayın Op. Dr. Mehmet Yunus Seven’i kutlarken, birkaç gün sonra il başkanımız Mehmet Dutar ve Milletvekilimiz Burhanettin Kocamaz’ın da katılımı ile  sizlerle bir kez daha bir araya gelip herkesten destek isteyeceğiz” dedi.

Halkın bağrına bastığı ve sarılıp öperek kutladığı Seven, eşi ile birlikte halkı selamladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Seven   “Ben dünde halkımın içindeydim, bugün de yarında halkımın içinde olacağım” diyerek şunları söyledi:

TARSUS’UN PARLAYAN GÜNEŞİ

“Bir doktor olarak sizlerin sağlığında nasıl yanınızda olduysam  bundan sonra başkan olarak da gönlünüze girerek sizlere hizmete devam etmek istiyorum. Siyasetende sizlerin emrinde olacağım. Halkın gözünde siyasetçiler size güzel günler,zenginlik vaat eder ama seçildikten sonra gelmez. Ben seçildikten sonrada sürekli halkın içinde olacağımın sözünü veriyorum.”

HALKIN SORUNLARINI BİLİYORUM

Sever, her zaman Tarsus’ta birlikte olduğu vatandaşlara  bir doktor olarak hizmet ettiğini, son iki yıldır halkın içinde gezdiğini belirterek  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben kadınımızın, erkeklerimizin gençlerimizin, emeklilerimizin,yaşlılarımızın herkesin sorununu biliyorum. Bu kentin bir trafik sorunu olduğunu,işsizlik sorunu olduğunu, bir kentsel dönüşüm sorununun olduğunu çok iyi biliyorum. Bu ve benzeri birçok sorunun çözümü için çözüm bizde, bu konulardaki projelerimizi hayata geçirmek için yola çıktım, siyasette hizmete hazırım.

Göreve geldiğimizde kapımız herkese sonuna kadar açık olacak.  Liyakatli ve işini bilen  arkadaşlarımızdan belirlenecek meclis üyelerimizle bu kente İyi ve kalıcı hizmetler yapacağız.  Kamuda görev yapıyorsanız, orada yetimin öksüzün herkesin hakkı var, ben haksız hiçbir uygulamaya evet demeyeceğim, çalmayacak, çaldırmayacak bir başkan olarak hizmet   edeceğim. Bunun sözünü veriyorum”

 ………..…OOO……………

MİTHATPAŞA MAHALLESİNDE

BİR EV YANDI

Tarsus’un Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan üç katlı bir evde  yangın meydana geldi. Çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda ev kullanılamaz hale geldi ve maddi hasar meydana geldi. Şans eseri yaralanan olmadı.

 ………..…OOO……………

 

………..…OOO……..……

TARSUS TSO’DA ŞAMPİYONLARA

 ÖDÜL VERİLDİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında  şampiyon sporculara ödül töreni yapıldı.

TSO toplantı salonunda Tarsus kaymakamlığı ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile TSO’nun ortaklaşa düzenlenen ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceye giren sporculara ödül verildi. Kaymakamlık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen törende, 16 sporcu ve antrenörlerine altın ve kitap hediye edildi.

 

………..…OOO…………..

TİY, A.Ş  OLACAK

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu, yapılacak kongrede A.Ş. (Anonim şirket) olma kararı alacak.

Başkan Cem Kavalcı “Tarsus İdman Yurdu kulübünün tüm aktif ve pasifleriyle birlikte yeni kurulacak olan A.Ş.ye devredilmesi ele alınacak” dedi.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

15 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS POLİS TEKİLATININ

GURURU TUNCAY AYDIN

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Tarsus’ta ayın Polisi olarak belirlenen Tuncay Aydın’a teşekkür ve başarı plaketi verdi.

Tarsus halkının ve Tarsus Polis Teşkilatı'nın çok sevdiği, halkın içerisinde de çok sevilen Trafik Polislerimizden biri olan  Tuncay Aydın,  “ Ayın Polisi” ödülüne layık görüldü.

 Ödülünü Tarsus İlçe Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya'dan alan Tuncay  Aydın’a başarılarının devamını diliyoruz.

 

………..…OOO……..……

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

DÜN KÖYLERİ GEZDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan dün 5 köye ziyarette bulundu.

Başkan Bozdoğan vatandaşların ve muhtarların taleplerini dikkate alarak Kurbanlı, Sağlıklı, Dadalı, Kayadibi ve Akgedik mahallelerini (köylerini) ziyaret etti. Bozdoğan yine bazı STK ve odaları da ziyaret etti. Sorunları dinleyen başkan sabahın erken saatlerinden geç saatlere kadar gezi ve ziyaretlerini sürdürdü.

 

………..…OOO……..……

TABİT ÜYELERİNE BİSSİKLET

 LASTİĞİNİN PATLAĞI

NASIL YAPILIRI ANLATACAK

Kısa adı TABİT olan Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu üyelerine bisiklet tamiri ve patlak tamiri anlatılacak. Gökhan Özberk “Üyelerimize 16 Aralık günü saat 10.00 da 100.yıl sitesindeki Gençlik merkezinde bilgi vereceğiz. Bisiklet Atölyesi eğitimize tüm bisiklet kullanıcılarını bekliyoruz”dedi.

………..…OOO……..……

MEHMET YUNUS SEVEN:

HALKIN SORUNLARINI BİLİYORUM

İyi parti Tarsus belediye başkan adayı  Op. Dr. Mehmet Yunus Seven’i kutlamaları kabul ediyor.

Seven “Bir doktor olarak sizlerin sağlığında nasıl yanınızda olduysam  bundan sonra başkan olarak da gönlünüze girerek sizlere hizmete devam etmek istiyorum. Siyasetende sizlerin emrinde olacağım. Halkın gözünde siyasetçiler size güzel günler, zenginlik vaat eder ama seçildikten sonra gelmez. Ben seçildikten sonrada sürekli halkın içinde olacağımın sözünü veriyorum.”

Sever, her zaman Tarsus’ta birlikte olduğu vatandaşlara  bir doktor olarak hizmet ettiğini, son iki yıldır halkın içinde gezdiğini belirterek  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben kadınımızın, erkeklerimizin gençlerimizin, emeklilerimizin, yaşlılarımızın herkesin sorununu biliyorum. Bu kentin bir trafik sorunu olduğunu, işsizlik sorunu olduğunu, bir kentsel dönüşüm sorununun olduğunu çok iyi biliyorum. Bu ve benzeri birçok sorunun çözümü için çözüm bizde, bu konulardaki projelerimizi hayata geçirmek için yola çıktım, siyasette hizmete hazırım.

Göreve geldiğimizde kapımız herkese sonuna kadar açık olacak.  Liyakatli ve işini bilen  arkadaşlarımızdan belirlenecek meclis üyelerimizle bu kente İyi ve kalıcı hizmetler yapacağız.  Kamuda görev yapıyorsanız, orada yetimin öksüzün herkesin hakkı var, ben haksız hiçbir uygulamaya evet demeyeceğim, çalmayacak, çaldırmayacak bir başkan olarak hizmet   edeceğim. Bunun sözünü veriyorum”

………..…OOO……..……

TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ,

MERSİN MEM’İ ZİYARET ETTİ

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Orhan AYDIN, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü  Fazilet DURMUŞ'u makamında ziyaret etti.

 AYDIN, İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş’a yeni görevinde başarılar diledi.  DURMUŞ, ziyaretleri ve iyi dileklerinden dolayı  AYDIN' a teşekkür etti. Ziyarette Türkiye Yüzyılında eğitimin her kademesinde çocuklarımızın geleceği açısından büyük sorumluluklarımız olduğu ve tüm kurumların iş birliği içinde çalışmanın önemi görüşüldü.

………..…OOO……..……

İÇEL SANAT KULÜBÜ’NÜN

ÖZEL DAVETİ

İçel Sanat Kulübü, Sanat Tarihi 4. buluşmalarının bu toplantısı 16  Aralık tarihinde Tarsus Müzesinde yapılacak.

İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, etkinliklerin Tarsus müzesinde saat 13.30 da flüt dinletisi ile başlayacağını söyledi.

Saat 14.00’de ise Müze müdürü Doğukan Alper, İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, (teşrifleri halinde) Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu birer konuşma yapacaklar.

 

1-. OTURUM:

Saat 14.20 de birinci oturumda Prof. Dr. Taşkıner Ketenci oturum başkanlığı yapacak. Mersin Üniversitesi insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanı Sistematik felsefe ve mantık ana bilim dalından Ketenci, oturumda Doç. Dr. Belgin Demirsar Arlı, Prof. Dr. Savaş Yıldırım ile söyleşide bulunacak. Tarsus Ulu Cami Taş süslemeleri ve İznik Çini  fırınları kazısı ele alınacak.

2-. OTURUM

İkinci oturumda saat 15.20 de Savaş Yıldırım’ın oturum başkanlığında bu kez Songül Ulutaş, ve Kenan Beşaltı , Erkan Özaydın ile Osmanlıda arkeoloji algısı ve Tarsus, Adana’daki Bizans dönemi kiliseleri ve ıslak kolodyon başlıklı konuları görüşecekler.

Etkinlikler halka açık olup tüm halkımız davetlidir.

………..…OOO……..……

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE

ADAY SEÇER  Mİ?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bugün yarın yeniden Büyükşehir’e başkan adayı gösterilmesi bekleniyor. CHP’den tekrar aday adayı olan Seçer’in büyük ihtimalle bugün başkan adayı olarak tekrar adının açıklanması bekleniyor.

 

………..…OOO……..……

İŞGEM’DE İŞÇİ KOLUNU

MAKİNAYA KAPTIRDI

Tarsus 1 nolu  İşgem’de işçi kolunu makinaya kaptırdı. Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan İşgem 1’ de R. E adlı bir işçi kolunu pres makinasına kaptırdı. R.E.nin kolunun makinadan çıkarılması için Mersin Büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri çalışma yaparak kurtardı.R. E daha sonra hastaneye kaldırıldı.

 

………..…OOO……..……

SEYHAN EMEN ÇAĞLAR

TARSUS’TA AFGAN

MAHALLESİNİ ANLATACAK

Tarsus' un eski Mahallelerinden 1894 yılında resmen kurulan Afgan ( Avgan ) Mahallesinden Emekli öğretmen Seyhan Cağlar Emen' in yazdığı kitap yayınlandı. Kitap tanıtım ve imza günü 16 Aralık cumartesi günü saat 14.30 da   Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda yapılacak.

İMZA GÜNÜ YAPILACAK

Tarsader başkanı Osman Homurlu “Kitap, Tarsus Kent Belleği açısından çok değerli bir çalışma.Tarsus' a 1850 yılı başlarında Afganistan Kandahar yöresinden göç eden aslen Özbek olan Topluluk, başlarında Afgan şeyhi olduğu halde Tarsus' a göçerek küçük Minare Mahallesine yerleşmişler ve Küçük Minare Cami yanına Afgan Tekkesini açmışlar.Seyhan Çağlar Emen, yaşadığı Afgan Mahallesini, aileleri. Yaşayan insanları, gelenek ve göreneklerini, o günkü yaşam şartlarını, Mahalle için önemli Afgan Tekkesini, Afgan Irmağını, Şar Sinemasını, Sadık Eliyeşil ilk okulunu, Mahalle dayanışmasını anlattığı anılarını müthiş bir hafıza gücüyle günümüze aktarıyor.Tarsader olarak, tüzüğümüzün verdiği istikamette. Tarsus' a göç eden toplulukları, getirdikleri zenginlikleri ve göç tarihlerini, sözlü tarih çalışmalarını destekleme göreviyle ilk yayını  olan kitabı halkımızın beğenisine sunuyor.

Aralık ayı içinde Seyhan Cağlar Emen hocamız Tarsus' ta olacak.Tarsus Kent Konseyi işbirliğiyle Güner Baykal Salonunda 16 aralık cumartesi günü saat 14.30 da Afgan Mahallesi söyleşi ve kitap imza etkinliği gerçekleştireceğiz.

Davetlisiniz.

 

………..…OOO……..……

MESKİ, MERSİN NÜFUSUNUN

YÜZDE 85’İNİN 30 YILLIK ALTYAPI

İHTİYACINI ÇÖZÜYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek. MESKİ, EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) ve IFC (International Finance Corporation)’den alacağı 40 milyon Euro hibe ile Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirecek. MESKİ’nin yıllardır beklenen projeler için kullanacağı 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği sayesinde, Mersin nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak.

 

………..…OOO……..……

TARSUS ATIKSU ARITMA TESİSİ

KAPASİTE ARTIRIMI YAPILACAK

MESKİ, 70,7 milyon Euro değerindeki projeler ile Yenice’den Bozyazı’ya kadar olan problemlere çözüm olacak. Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı yapılacak.

EBRD ve IFC tarafından sağlanacak finansman ile; Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Çeşmeli ve Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Ortak Derin Deniz Deşarjı projeleri için toplam 70 milyon 700 bin Euro kredi kullanacak. Projelerin ihaleleri ise 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak

………..…OOO…………..

TARDOBDER GECE DÜZENLİYOR

Tarsus’ta Doğup  Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) yakında yemekli bir gece düzenleyecek.

Başkan Ümran Yıldırım, yönetime gelişlerinin 2.yılında derneğin tanıtımı ve 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlamak için bir gece düzenlediklerini söyledi.  Bu önemli gece 23 Aralık tarihinde saat 19.00’da Yıldırımlar Park Restaurantta yapılacak. Hazırlıklar devam ediyor.

………..…OOO…………..

KREDİ VEYURTLAR KURUMU MÜDÜRÜ

MUSTAFA KARA’DAN TAZİYE ZİYARETİ

Tarsus Kredi ve Yurtlar Kurumu müdürü Mustafa Kara, Akkoza gazetesine taziye ziyaretinde bulundu. Akkoza Medya Ceosu Hasan Selenoğlu ile görüşen Kara, bir süre önce vefat eden Mehmet Selenoğlu için dua edip, oğlu Hasan Selenoğlu’na başsağlığı dileklerini iletti.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar