Subscribe Us


17 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

17 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

VEFAT EDEN TARSUSLU J. UZM. ÇAVUŞ TAYFUR SARI  TOPRAĞA VERİLDİ

Tedavi gördüğü Adana Şehir Hastanesinde vefat eden J. Uzm. Çavuş  Tarsuslu Tayfur Sarı dualarla toprağa verildi.

 Diyarbakır Silvan Komando Alay Komutanlığında avcı eri olarak görev yapmaktan iken rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü Adana Şehir Hastanesinde vefat eden J. Uzm. Çavuş Tayfur Sarı, kılınan cenaze namazının ardından Tarsus Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Allah rahmet eylesin.

………..…OOO……………

BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİNİN TARSUS DAHİL YENİ PROJESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, bir yeniliğe daha imza atarak Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi iş birliğinde ‘Yeni Nesil Mentorlük Projesi’ni hayata geçirdi. Etkinlikte, üniversitelerde okuyan öğrencilerle firma yetkilileri bir araya geldi. Etkinlikte, öğrenciler profesyonellerle iş dünyasına ve kariyer yolculuklarına ilişkin sohbet etme imkânı buldu.

 

………..…OOO……………

BÜYÜKŞEHİR TARSUS DAHİL BADEM FİDANI DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta ve Aydıncık ilçesinde  çiftçilere yönelik Badem Fidanı Dağıtımı Töreni' düzenledi.

Aydıncık'ta 131 üreticiye toplam 3 bin 947 adet, Tarsus'ta ise 11 üreticiye toplam 330 adet badem fidanı desteği sağlandığı belirtildi.

………..…OOO……………

TARSUS’TA İÇEL TARİHİ-4

ETKİNLİĞİ YAPILDI

İçel Sanat Kulübü, Sanat Tarihi 4. buluşmalarının bu toplantısı dün Tarsus Müzesinde yapıldı..

İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, etkinliklerin Tarsus müzesinde yapıldığını söyledi.

Saat 14.00’de Müze müdürü Doğukan Alper, İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu birer konuşma yaptı.

………..…OOO……..…

YENİ DOĞUŞ GAZETESİ

YARIN  38 YAŞINI  KUTLAYACAK

Tarsus  Yeni Doğuş gazetesi 38. yayın yılına girdi. Tarsus’ta yayınlanan ve resmi ilan alan üç gazeteden biri olan Yeni Doğuş gazetesi 16 Aralık  1996 tarihinde yayın hayatına atılmıştı. Kutlama yarın.

Gazetenin kurucusu Mehmet Geçim geçtiğimiz yıllarda vefat etti.  Gazetenin sahipliğini eşi Gülşen Geçim, yazı işleri müdürlüğünü ise Emre Geçim üstleniyor. Bizde Refikimiz Yeni Doğuş gazetesine nice 38’li yıllar diliyor, sahip, kurucu, yazı işleri müdürü  ve emektarlarını kutluyoruz.

..……..…OOO……..……

TARSUS BELEDİYES 7 MİLYON

FİDE DAĞITTI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tarıma büyük önem verdiklerini  söyledi.

Bozdoğan  bugüne kadar, 7 milyon fide ve 500 binden fazla fidan dağıttıklarını, mantar seraları bulunduğunu ve çiftçilere toprak analizi hizmeti sunduklarını belirtti. Ayrıca, Tarsus'un turizm, tarih ve tarım açısından önemli bir kent olduğunu ve gelecekte nüfusunun bir milyona ulaşabileceğini söyledi.

………..…OOO……..……

TARSUSTA AFGAN MAHALLESİ

KİTABININ İMZA GÜNÜ YAPILDI.

Tarsus’ta Afgan mahallesi hatıraları kitabı imza günü yapıldı.

1894 yılında resmen kurulan Afgan ( Avgan ) Mahallesinden Emekli öğretmen Seyhan Çağlar  Emen' in yazdığı kitap yayınlandı. Kitap tanıtım ve imza günü dün   Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda yapıldı.

Tarsader başkanı Osman Homurlu “Kitap, Tarsus Kent Belleği açısından çok değerli bir çalışma.Tarsus' a 1850 yılı başlarında Afganistan Kandahar yöresinden göç eden aslen Özbek olan Topluluk, başlarında Afgan şeyhi olduğu halde Tarsus' a göçerek küçük Minare Mahallesine yerleşmişler ve Küçük Minare Cami yanına Afgan Tekkesini açmışlar.Seyhan Çağlar Emen, yaşadığı Afgan Mahallesini, aileleri. Yaşayan insanları, gelenek ve göreneklerini, o günkü yaşam şartlarını, Mahalle için önemli Afgan Tekkesini, Afgan Irmağını, Şar Sinemasını, Sadık Eliyeşil ilk okulunu, Mahalle dayanışmasını anlattığı anılarını müthiş bir hafıza gücüyle günümüze aktarıyor.Tarsader olarak, tüzüğümüzün verdiği istikamette. Tarsus' a göç eden toplulukları, getirdikleri zenginlikleri ve göç tarihlerini, sözlü tarih çalışmalarını destekleme göreviyle ilk yayını  olan kitabı halkımızın beğenisine sunuyor.

Aralık ayı içinde Seyhan Cağlar Emen hocamız Tarsus' ta olacak.Tarsus Kent Konseyi işbirliğiyle Güner Baykal Salonunda 16 aralık cumartesi günü  söyleşi ve kitap imza etkinliği gerçekleştirdik’’ dedi.

………..…OOO……..……

EMLAKÇI SEKTÖRÜNÜN ACI GÜNÜ

Uzun yıllar Tarsus tapu dairesinde görev yapan Emlak sektörüne destek veren  emekçi insan,İbrahim Yüksel vefat etmiştir.Allah rahmet eylesin.

 

…………OOO…………..

RESSAM TÜLAY ŞİMŞEK 3.  KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI.

''ANTİK YANSIMALAR''...

Öğretmen Ressam Tülay ŞİMŞEK, 3. kişisel resim sergisini Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde açtı. Antika ev eşyalarından kapılara kadar çeşitli objeleri ustaca resimleyen ve sergileyen sanatçının çalışmaları beğeni topladı. Sergide öğrencilerinin eserlerine de yer veren Şimşek, açılışı da Sanatçı Hikmet ÖZ, Ressamlar Derneği Başkanı Merve TOKGÖZ, Ünzile KURU ve öğrencileriyle birlikte yaptı.

Büyük ilgi gören serginin açılışına çok sayıda sanatsever, sanatçı ve veliler de katıldı.

''ANTİK YANSIMALAR'' Resim Sergisi, 29 Aralık'a kadar görülebilecek.

…………OOO…………..

YUNUS SEVEN  TARSUS'TAKİ TÜM

ŞAİR VE YAZARLARI KAHVALTIYA DAVET ETTİ.

İyi Parti Tarsus Belediye Başkanı Aday  Adayı Göz Doktoru_ İş adamı Mehmet Yunus Seven  Tarsus'taki tüm şair ve yazarları kahvaltıya davet etti.

My Lifede  samimi bir ortam da Tarsus konuşuldu, sanat konuşuldu.Taşyad başkanıDoğan Akpınar ile Tasked başkanı  Kenan Şahbaz, iki dernek üyesi şair ve yazarlar toplantıya katıldı.

Başkanlar ‘’ Tarsus Belediye Başkanı Aday  Adayı Göz Doktoru_ İş adamı Mehmet Yunus Seven’e teşekkür eder başarılar dileriz. Tarsus için hayırlısı neyse o olsun’’ dediler

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar