Subscribe Us


27 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

27 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’UN KURTULUŞ BAYRAMI

Güzel Tarsus’umuzun Düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı bugün törenle kutlanıyor.

Bu yılki etkinlikler de geçen gün şehitlerimizin olması münasebetiyle  müzik proğramları iptal edildi.

 27 Aralıkta 102. kurtuluş gününü kutlayacak olan Tarsus’ta 27 Aralık günü ise sabah Cetvel köprü başında Milis kuvvetleri karşılanarak  Atatürk caddesinde yürüyüş yapılacak ve Cumhuriyet alanında törenlere devam edilecek.

………..…OOO……………

MİLLETVEKİLİ  LEVENT UYSAL BUGÜN TÖRENLERE KATILACAK

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı bugün kutlanırken MHP Mersin milletvekili Tarsuslu hemşehrimiz Levent Uysal bugün kentimize gelerek kurtuluş etkinliklerine katılacak. Levent Uysal vekil seçildikten sonra ilk kez kutlamalara katılmış olacak. Törenlere başka milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

……….…OOO…………..

BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN’DAN

TARSUS’UN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Bozdoğan mesajında son günlerde art arda gelen şehit haberlerine karşı derin bir üzüntü içinde bulunduklarını ifade ederek; “Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın topraklarını canları pahasına savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

 

Başkan Bozdoğan’ın, Tarsus’un 27 Aralık 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı, şöyle:

"Bugün, 102 yıl önce atalarımızın kahramanca mücadelesiyle kazanılmış bir zaferi gurur ve minnetle anıyoruz. Tarsus'un Kurtuluş Günü, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla düşman işgaline karşı verdiği destansı mücadelenin simgesidir. 44 Kahraman Kuva-i Milliyeci’nin tüm imkânsızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesi, Fransız taburunun esir alınmasıyla birlikte tüm kente yayılmış ve atalarımız bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuşlardır. Unutulmaz kahramanlarımızın Tarsus'u düşmandan temizleyerek yazdığı destan, milletimizin birlik olduğunda esir olmayacağını, boyunduruk altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki kurtuluş mücadelesi, Türk milletinin gelecek nesillere özgür bir vatan bırakma kararlılığının bir yansımasıdır.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol alıp Fransız askerler tarafından şehit edilen Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Molla Kerim ve tüm Kuva-i Milliye şehitlerini, isimleri bile bilinmeyen ancak kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden tüm canları saygı ve minnetle anıyorum. Başkomutanımız Atatürk'ün bize emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için birlik ve beraberlik içinde olmalı, onun çizdiği yolda ilerlemeliyiz. Tarsus, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla öne çıkan büyüleyici bir kenttir.

Bizler, bu topraklarda yaşamanın ve bu şehri yönetmenin sorumluluğunu taşıyan birer Tarsuslu olarak, geçmişimizden aldığımız güçle bugünü ve yarını inşa etmek için bir aradayız.  Tarsus'u daha yaşanabilir, daha güzel bir kent haline getirmek adına başlatılan projelerle, vizyoner bir yaklaşımla 2023'ü geride bırakıyoruz.  Kentimizin potansiyelini ortaya çıkarmak, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, geleceğe güvenle bakabilmek adına el birliğiyle çalışarak, Tarsus'u daha da büyüteceğimize inanıyorum. Tarsus halkının Kurtuluş Günü'nü içtenlikle kutluyor, ülkemizin dört bir yanından gelen şehit haberlerine karşı derin bir üzüntü içinde, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum." dedi.

……….…OOO…………..

BORSA MECLİS BAŞKANI MURAT

KAYA’DAN KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 87. Yıldönümünde Andı. 

Tarsus'un Kurtuluş Gününü kutlayan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya,  “Vatan sevgisini başka sevgilerin üstünde tutan bu millet; Bağımsızlığı uğruna serden vazgeçmiştir” sözleri ile  şanlı ecdadımızın gözünü kırpmadan seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiğini ifade etti. 

Meclis Başkanı Murat Kaya, “İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelesini veren ve dünya devletlerine   vatanı, bayrağı, hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna unutulmaz bir mücadele ile cevap veren bu millet vatan sevgisini başka sevgilerin üstünde tutarak, bağımsızlığı uğruna serden vazgeçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün yankı bulduğu Tarsus bu işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. O dönemde yokluklar içinde savaşan asil ecdadımızın başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı mücadele milletin olağanüstü direnişinin sembolü olarak tarihe geçmiştir. 

Dün olduğu gibi bugünde bu vatanı, bu kadim şehri bize armağan edenlere layık olmaya, emanetlerini daha ileri taşımaya çaba sarf ediyor ve etmeye devam edeceğiz 

Bu duygularla, , 27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da ölümünün 87. Yıl dönümünde anan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya; 

“Millî Mücadelemizin manevi mimarlarından Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızla; milletimizin tekrar bağımsızlık umutlarını yeşertmiş, bağımsızlık aşkımızın haykırışını dile getirmiştir. Bizim bağımsızlık ateşimizi tüm yüreklere taşıyan büyük şair Mehmet Akif Ersoy büyük bir mücadele ve fikir insanıdır. 

İstiklal şairimiz, büyük fikir ve mücadele insanı merhum Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle anıyorum. İstiklal Marşımızda ifade edilen dizeleri büyük bir destan yazarak Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan ve bugün de dünyanın en büyük milletleri arasında yer almasını sağlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz İstiklal Savaşı Şehitlerimiz ve bütün Gazilerimizi minnetle anıyorum. 

O’nun da ifade ettiği gibi; “Yüce Allah, bu aziz millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın” dedi. 

 

 

 ……….…OOO…………..

BORSA BAŞKANI MUSTAFA

TEKE’DEN KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Tarsus’un işgalden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Şehitliğin manasını ve değerini ifade ettiği ; 

“Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.  

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, 

Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.” dizeleri ile ruhumuza işlediği vatan sevgisiylekutluyorum. 

Atalarımızın canları, kanları pahasına korudukları ve bizlere emanet ettikleri bu vatanı, kadim kentimizi, bizler de Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının eşiğinde yarınlara taşıma gayreti içerisindeyiz. Kuvayımilliye ruhunun vücut bulduğu, bu vatanı , bu şehri bizlere emanet eden atalarımızın verdiği onurlu mücadele, hepimiz için gurur ve onur kaynağıdır. 

Tarsus' un düşman işgalinden kurtuluşu, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde kazanılan bu zafer bugün bizlere kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun, daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir. 

Kahramanlık ve zafer destanlarıyla dolu bir kenti bize bırakan, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, "Vatan Şairi" ve "Millî Şair", millî marşımızı yazdığı dönemde sırtında giyecek paltosu olmayan ve ona karşın TBMM'nin verdiği ödülü almayan, İstiklâl Marşı'nı büyük Türk ulusuna ve kahraman Türk ordusuna armağan eden ve "Milletin malıdır." diyerek Safahat'ına almayan, "Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!" diye en anlamlı duayı eden Mehmet Âkif Ersoy'u da 87. ölüm yıl dönümünde Rahmet ve Minnetle yad ediyorum. 

 

……….…OOO…………..                                                  

SEÇER “TARSUS’TAN ANAMURA

KADAR HERKESİ KUCAKLIYORUZ”

Bu coğrafyanın çok kadim bir coğrafya olduğunu vurgulayan Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, "Özellikle Tarsus 8-10 bin yıllık geçmişi olan bütün semavi dinlerin izlerini bulabileceğiniz bütün öğretilerin, medeniyetlerin imparatorlukların izlerini bulabileceğiniz bir yerleşim yeridir.” dedi.

Seçer “ Mersin'de ticari hayatın hızlanması ile beraber ekonomik hayatın hızlanması ile beraber Tarsus'ta yaşayan gayri Müslim cemaatte Mersin'e gelip yerleştirdi. Tarsus'ta da kiliseler var, Silifke de Mut'ta da Hristiyan aleminin ibadethaneleri var. Bu coğrafya o kadar eski bir coğrafya. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bu kentte belediye başkanı olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Böyle bir coğrafyada yönetici olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir ama eminim ki en kolay yöneticilik bu tip kentlerde yapılır. Farklı kültürler, farklı anlayışlar, bunun birleşmesi bir potada erimesi, farklı bir zenginlik. Mersin'de belediye başkanlığı yaparken bu anlamda hiç zorlandığını söyleyemem. Çünkü bu iş burada yapılıyor, kalbimden. Kalbimle yapıyorum. Şu anda sizlere hitap ettiğim her kelime buradan çıkan kelimelerdir. Yoksa bir siyasetçi olarak sizlere süslü laflar etmek için söylenmiş kelimeler değil. Anamur'dan Tarsus'a kadar da 5 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı görev dönemi içerisinde hep bu anlayışla hareket ettim. Herkesi kucakladım" şeklinde konuştu.

 

……….…OOO…………..

TARSUS ‘TA KURALA UYMAYAN

18 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ.

Trafik polisleri, son 3 ayda yaptıkları uygulamalarla gürültüye neden olan abart egzoz takılı 18 aracı trafikten men etti. Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine modifiye araçlar ve motosikletliler üzerinde çalışma yaptı. 3 ayda 135 araca işlem yapılırken, 18 araç trafikten men edildi. Araç  sürücülerine 548 bin 640 lira ceza kesildiği belirtildi.

……….…OOO…………..

TARSUS  İDMAN YURDU,

KONGRESİ 29 ARALIK’TA

TFF 3. ligde yer alan temsilcimiz Tarsus  İdman Yurdu 29 Aralıkta kongre yapacak. Ancak çoğunluk olmazsa kongre 5 Ocak’a ertelenecek.

Yönetim kulübü Anonim Şirket yapacak.

Tarsus İdman Yurdu olağan üstü kongre kararı aldı.

Kongre 29 Aralık 2023 tarihinde saat   15.00 de Kocamaz tesislerinde yapılacak. 

Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı  5 Ocak’ta  aynı yer ve saatte gerçekleşecek.

 

İLK YARI KARNESİ

Lige galibiyetle başlayan- Tarsus İdman Yurdu sonraki haftalarda 3 beraberlik daha aldı. Ancak galibiyet alamayan TİY böylece ilk yarıda 6 puan topladı ve ligi sonuncu tamamladı.

İkinci yarıda takımımızın acilen puanlara ihtiyacı var. Bunun içinde transfer tahtasının açılıp yasağın kaldırılmasına  ve kadronun mutlaka takviye edilmesi gerekiyor.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar