Subscribe Us


30 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

30 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TA TÜM EMEK-DER 

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN OKUTTU

Tarsus’ta tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutularak dualar edildi.

Tüm Emek-Der Tarsus Şube başkanı Mehmet  Bülent Gözener, dernek olarak her yıl geleneksel olarak düzenledikleri anma proğramını   Şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutup  tekrarladıklarını  söyledi.

Tarsus Şehitliğinde yapılan etkinliğe Tarsus Müftüsü Murat Akçay ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Bülent Gözener yaptığı konuşmada “Tüm Emekliler Derneği olarak gelenek haline getirdiğimiz 27 Aralık Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümünde şehitlerimizi Kuran Tilaveti ve dualarla andık. “ dedi.

Gözener daha sonra şunları söyledi:

“Etkinliğimize katılan yada destek veren siyasi partilerin değerli başkan ve yöneticilerine, temsilcilerine, Tarsus ilçe Jandarma komutanımıza, Tarsus Müftümüze , Atatürkçü Düşünce Derneğine, Tarsus Kadınlar Derneğine, Türkiye Sakatlar derneği Tarsus Şubesine, Tarsus Alzheimer  Derneğine, Görme Engelliler derneğine Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneğine, TARDOBDER başkan ve yönetimine, Tarsus Briç kulübü yöneticilerine, Tüm Emek Der yönetici arkadaşlarıma, hocaefendilere ve basın mensuplarına, katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Atatürk ve silah arkadaşları ile gelmiş geçmiş bütün şehitlerimize ve sonradan yaşamını yitirmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu etkinliğimizin yapılmasında emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve ekibine Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’in babası Necip Özdemir’e, destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Dahasonra Kur’an tilaveti yapılarak şehitlerimiz için dua edildi. Ardından etkinliğe katılanlara helva ikram edildi.

………..…OOO……………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANINDAN FB VE GS’YE MESAJ

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan Suudi Arabistanda oynanması gereken dünkü süper kupa finaline  Atatürk değerlerine önem vererek ve bazı dayatmalara karşı çıkarak  maça çıkmayan Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarına mesaj gönderdi.

Bozdoğan ‘’Cesur ve onurlu duruşlarından ötürü Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kutluyorum.

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’dir.’’ Dedi.

………..…OOO……………

MİNİBÜSÜN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ

Tarsus Yenice’de vinç operatörü Aziz Kaya, yüklemeye çalıştığı minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Olay, D-400 Karayolu Adana Mersin istikameti Yenice mevkisinde meydana geldi. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.

………..…OOO……………

TARSUS, İNCİR ÜRETİMİNDE

STRATEJİK BİR KONUMDA”

İncirin Mersin ve özellikle Tarsus için stratejik bir konumu olduğunu kaydeden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Mühendisi Hasan Özdemir, özellikle‘Tarsus Siyahı’ incirinin üretiminin artırılması için destek verdiklerini söyledi. ‘Bursa Siyahı’ türündeki incirin ülke genelinde duyulduğunu, ama erkenci olan ‘Tarsus Siyahı’nın çok bilinmediğini kaydeden Özdemir, “Tarsus siyahı erkenci olduğu için, ihracat potansiyeli yüksek bir çeşit. Bursa siyahına nazaran erken çıkmasından dolayı, piyasa eder miktarı daha yüksek oluyor. Bu nedenle verdiğimiz desteklerle; endemik bir tür olan Tarsus Siyahı’nın yaygınlaştırılmasını, geliştirilmesini ve üretim rekoltesinin artırılmasını amaçlıyoruz” sözlerine yer verdi. Üreticinin 5-6 yıl içerisinde verim almaya başlayabileceğini kaydeden Özdemir, sonraki yıllarda bu verimin katlanarak devam edeceğini söyledi.

 

Mersin’in yaş incir üretiminde Türkiye genelinde 4’üncü sırada olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Türkiye genelindeki sıralamada daha üst sıralara gelme hedefimiz var. Siyah incirde yurt dışı, beyaz incirde ise yurt içi piyasayı hedefliyoruz. Rağbet görmesi ise, sürdürülebilir olması için çok önemli. Sürdürülebilir duruma gelinmesi için de daha farklı destekleme modellerine başvuracağız” ifadelerine yer verdi.

 

 

………..…OOO……………

TARSUS CHP ADAY ADAYI

VEYİS AVCI BASINLA BULUŞTU

CHP’den Tarsus Belediye başkan aday adayı olan Veyis Avcı basınla ve partinin ileri gelenleri ile kahvaltıda buluştu.

Ziraat Odası başkanlığından istifa ederek  Tarsus belediye Başkan aday adayı olan Avcı, 09.00’da CHP ilçe yöneticileri ve basınla bir araya geldi.. Avcı daha sonra saat 14.00’de ise bu kez CHP ilçe binasına giderek teşkilatta partililer ve basınla bir toplantı yaparak yerel seçimlere ilişkin görüşlerini açıkladı.

 

……….…OOO…………..

ŞEHİTLER İÇİN HELVA DAĞITILDI

27 Aralık Tarsus’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yıl dönümü sebebiyle şehitlerimiz için Belediye helva dağıttırdı.

Ulu Camide  Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından Ulu Cami önünde Cuma Namazı çıkışı vatandaşlarımıza helva dağıtımı gerçekleştirildi..

……….…OOO…………..

 

BORSADA 2023 ‘ÜN SON TOPLANTISI

Tarsus Ticaret Borsasındaki son Meclis toplantısında; 2023 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2024’e yönelik hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunuldu. Yılın son meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Murat Kaya, Tarsus’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 102. Yılını kutlayarak şehitlerimize ve Tarsuslu vatanseverlere rahmet diledi.

Meclis Başkanı Murat Kaya, istikralı bir ekonomi, iş dünyasının 2024 yılına yönelik beklentileri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İklim değişikleri, savaşlar, salgın hastalıklar ve gelişen dünya nüfusunun tarım ve gıdanın önemini her geçen yıl daha da arttırdığına işaret eden Meclis Başkanı Murat Kaya, "Bizimle birlikte dünya ülkeleri de büyük bir dönüşüm süreci yaşıyor. Bu dönüşüm sürecinde geride kalmamak, özellikle tarımsal üretimde ve pazarlamada oyun kurucu ülkeler arasında yer alabilmek için ürettiğimize, ürettiğimizi en iyi şekilde satabilmemize olanak sağlayacak teknolojilerinden en iyi şekilde istifade etmemiz gerekiyor " dedi.

2023 yılına yönelik genel değerlendirmelerde de bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya, " Bizleri bu yıl en fazla üzen ve belleğimizde unutulmaz izler bırakan en sarsıcı olay 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi oldu. Büyük yıkımlar ve kayıplara sebebiyet veren depremin bir daha yaşanmamasını ve dünyadaki tüm savaşların son bulmasını temenni ediyorum. Zor bir yılı geride bırakıyoruz 2024 yılının ülkemize, şehrimize ve tüm mazlum coğrafyalara hayırlar getirmesini diliyorum. İş dünyası olarak 2024’e büyük bir motivasyonla giriyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak, reel sektörün beklentilerini karşılayacak, odağına üretimi, istihdamı ve ihracatı alan hedefler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Aralık ayı olağan meclis toplantısında, borsanın 2023 yılı faaliyetleri ve 2024 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.

2024 yılının Tarsus’a ve tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Mustafa Teke, "Öncelikle Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda ecdadımızı , şehitlerimizi bir kez daha minnetle şükranla yad ediyorum. Deprem felaketi, devam eden savaşlar, global ekonomide yaşananlar ile zor bir yılı geride bırakıyoruz. Tarifi mümkün olmayan acılar yaşadığımız bir dönem oldu. Rabbim ülkemize ve milletimize bu tür acılar bir daha yaşatmasın. 

Önümüzdeki süreçte üyelerimiz, şehrimiz ve Borsamızın gelişimine yönelik bir tablo oluşturarak gelecekte olmak istediğimiz noktayı tesadüflere yer vermeden, sistemli bir şekilde ilerlemeyi sürdüreceğiz.Biliyoruz ki; geleceğe, kendini yenileyen, öğrenen, yaşayan kurumlar ve işletmeler yön vereceklerdir.

Meclisimiz ile özelden genele, bölgemizde her alana dokunan projelerin alt yapısını oluşturmaya gayreti içinde çalışacağız. 2024’ün tüm dünyada yaşanan savaşların son bulduğu, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yıl olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS VE GÜLNAR’DA KAÇAKÇILARA

OPERASYON; 2 GÖZALTI

Mersin’in Tarsus ve Gülnar ilçelerinde sigara kaçakçılığı ve sahte alkol ile mücadele kapsamında jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 2 şüpheli yakalandı.Tarsus ilçesinde 1 şüphelinin kaçak sigara ve makaron ticareti, Gülnar ilçesinde ise 1 şüphelinin sahte alkol üretimi ve ticareti yaptığını tespit eden Jandarma ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma tarafından yapılan aramalarda 80 bin  adet boş makaron, 17 bin adet satışa hazır hale getirilmiş dolu makaron, 70 kg tütün, 128 adet elektronik sigara likiti ile 325 litre sahte alkollü içkiye el kondu.

……….…OOO…………..

TARSUS  İDMAN YURDU,  KONGRE

İLE ÇIKIŞ ARIYOR

TFF 3. ligde yer alan temsilcimiz Tarsus  İdman Yurdu  kongresi ile çıkış arıyor.

Yeni kongre 5 Ocak’ta yapılacak.

Yeni seçilecek olan yönetim kulübü Anonim Şirket yapacak.

Kongre 5 Ocakta saat   15.00 de Kocamaz tesislerinde yapılacak. 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar