Subscribe Us


31 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

31 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS YENİ YILA HAZIR

Güzel Tarsus’umuz Yeni yıla hazır.

Geçen gün  Düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını törenle kutlayan Tarsus şimdi de yeni yılı kutlayacak. Kaymakamlık, Emniyet ve belediye ekipleri olaysız ve güzel bir gece geçmesi için hazırlıkları tamamladı.

………..…OOO……………

M. YUNUS SEVEN:TARSUS İYİ OLACAK!’’

İYİ Parti Tarsus belediye başkan adayı M. Yunus Seven Yüzlerce araçla şehir turu attı.

Seven ‘’ gönüllülerimize ve İlçe Teşkilatımızın kıymetli üyelerine çok teşekkür ederim. Keleburcu yolunda hemşehrilerimize yerel yönetim anlayışımızı anlattık. Her gittiğimiz yerde bizleri büyük bir heyecanla karşılayan, bizlere inanan, güvenen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tarsus İYİ Olacak’’ dedi.

……….…OOO…………..

BORSADAN YENİ YIL MESAJI

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Teke mesajında, İnsanların bir daha hatırlamak istemeyeceği, mümkün olsa hafızalarından sileceği, sevdiklerini kaybettiği, depremlerin, afetlerin olduğu, bunlar yetmezmiş gibi yılın son günlerinde de yürekleri yakan şehitlerimiz nedeniyle acıyla tamamladığımız 2023 yılını geride bıraktıklarını, umut dolu yeni bir yıla hep birlikte "merhaba" diyeceklerini belirtti. 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ;  

“Diliyorum ki 2024 yılı bu topraklar üzerinde yaşayan herkese daha fazla sevgi, anlayış ve huzur getirsin. Çünkü yaşamın asıl temel nedeni sevgi ve inançtır. İnsanlığın ayakta kalmasını sağlayan yegane güç de budur. Sanayisiyle, tarımıyla, ticaretiyle, turizmiyle, hizmetler sektörüyle her alanda istihdamın güçlü bir şekilde desteklenmesini umut ettiğimiz 2024 yılının ülkemize milletimize ve elbette ki yatırıma üretime ve istihdama yönelecek olan iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. 

2024'de küresel ekonomide toparlanma öngörüsü daha da ağırlık kazanmaktadır. Elbette bu toparlanmalar bölgeler ve ülkeler arasında farklılık gösterebilecektir. Ancak inanıyorum ki; yaşanan bütün sorunların altından yine el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde çıkmak için gayret göstereceğiz. 

İnşallah 2024 yılında hep beraber güven ve istikrarlı bir sürece ulaşacağımızı umut ediyor, 

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın üyelerimize iş dünyamıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor 2024 yılının sağlık huzur ve mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum." Dedi. 

 

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN

YENİ YIL MESAJI,

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yeni yıl öncesi bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bozdoğan, yeni yılda, Tarsus'u daha da ileriye taşımak, sürdürülebilir kalkınma ve refahı artırmak için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Başkan Bozdoğan mesajında 2024 yılını kutlayarak şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim, yeni bir yıla giriş yapmanın heyecanını ve coşkusunu birlikte yaşıyoruz. 2024 yılı, umut dolu bir başlangıç, yeni bir dönemin kapılarını aralayan bir anahtar olarak karşımızda duruyor. Bu anlamlı dönemde, birlikte geçirdiğimiz 2023 yılında elde ettiğimiz başarıları, birlik ve beraberlik içinde daha da büyütmek adına elimizden geleni yapacağız.

Tarsus'u daha yaşanabilir, daha güzel bir yer haline getirmek için birçok projeyi hayata geçirdik. Altyapı çalışmalarından kültür etkinliklerine, eğitimden çevre dostu projelere kadar geniş bir yelpazede hizmet vererek, Tarsus’umuzun kalkınması için çabaladık. Bu süreçte sizlerin aktif katılımı, destek ve güveni ise en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Yeni yılda da, Tarsus'u daha da ileriye taşımak, sürdürülebilir kalkınma ve refahı artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Tarsus’un tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini koruyarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir miras bırakma hedefimiz doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceğiz.

Sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl geçirmeniz, sevdiklerinizle bir arada olmanız ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle, 2024 yılının sizlere ve tüm Tarsus'a güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”

 

……….…OOO…………..

HÜDAPAR İLÇE BAŞKANI

YARALI ÇOCUĞU ZİYARET ETTİ

Suriyeli Muhammed el-Ali, geçtiğimiz gün Akdeniz  ilçesi Huzurkent Mahallesi'nde evlerinin önünde oynarken ev sahiplerinin köpeğinin saldırınsa maruz kaldı. Köpek,  Muhammed Ali'ye saldırdı. Kulağından ve vücudunun çeşitli yerlerden yaralanan Ali, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış ve beraberindeki heyet de Muhammed Ali'yi ve babasını hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaşanan durumdan dolayı üzüntüsünü bildiren Tanış, başıboş köpek sorununa kalıcı bir çözüm bulunmadığı müddetçe bu tür olayların yaşanacağını belirterek, yetkililerden bu sorunun biran önce çözülmesini istedi.

……….…OOO…………..

TARSUS-MERSİN YOLUNDA KAZA İKİ ÖLÜ

Bir otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü.

Kaza, gece Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu Deliçay mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mehmet Çağrı E. yönetimindeki 01 AOA 014 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Muhammet P.t idaresindeki 33 AKJ 30 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekipleri otomobil sürücüsü Erdur ile yanındaki Onur D.'ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından hayatını kaybeden 2 kişinin cansız bedeni cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı.

……….…OOO…………..

KUNDURACILAR ODASI BAŞKANI

KIZINI EVLENDİRDİ

Tarsus Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci’nin Kıymetli Kızı Canan ve oğlumuz Akın’ın düğün merasimine belediye başkanı adına Erol Oğuz  katılım sağladı.

Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

……….…OOO…………..

 

TARSUS, BASKETTE, MELİKGAZİ

KAYSERİ BASKETBOL'U MAĞLUP ETTİ

İlkem Yapı Tarsus Spor, Melikgazi Kayseri Basketbol'u mağlup etti.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında İlkem Yapı Tarsus Spor, sahasında Melikgazi Kayseri Basketbol'u 101-84 yenerek galibiyet elde etti. Maçın ilk periyodu 21-19, devre 44-42 ve üçüncü periyot ise 74-63 sonuçlandı

……….…OOO…………..

TARSUS  İDMAN YURDU, KONGRESİ 5 OCAK’TA

TFF 3. ligde yer alan temsilcimiz Tarsus  İdman Yurdu  kongresi 5 Ocak’a ertelendi.

Yönetim kulübü Anonim Şirket yapacak.

Tarsus İdman Yurdu olağan üstü kongre kararı aldı.

Kongre 5 ocak tarihinde saat   15.00 de Kocamaz tesislerinde yapılacak. 

İLK YARI KARNESİ

Lige galibiyetle başlayan- Tarsus İdman Yurdu sonraki haftalarda 3 beraberlik daha aldı. Ancak galibiyet alamayan TİY böylece ilk yarıda 6 puan topladı ve ligi sonuncu tamamladı.

İkinci yarıda takımımızın acilen puanlara ihtiyacı var. Bunun içinde transfer tahtasının açılıp yasağın kaldırılmasına  ve kadronun mutlaka takviye edilmesi gerekiyor.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar