Subscribe Us


5 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

MECLİS TOPLANTISI BUGÜN YAPILIYOR

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 19. Birleşimin 1. Oturumu 05.12.2023 Salı Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

Meclis Gündemi

05.12.2023 Salı günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı 19. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir.

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2. Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3. Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4. Dilek ve öneriler.

5. Kapanış.

 

………..…OOO…………..

HÜRRİYET EVLERİ İÇİN BAŞVURU BUGÜN SONA ERİYOR

 Tarsus’ta yeni yapılacak Hürriyet evleri için başvuru bugün sona eriyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2. Etap için

 ihale açtıklarını  söyledi. Yeni yapılacak 1 artı 1 evler 103

 adet olacak. 5 Aralık müracaat son. İhale

 6 Aralıkta Belediyede yapılacak.

………..…OOO…………..

ÖZSU’DAN  KADINLARA KUTLAMA

TADER Genel Başkanı Semih Özsu ‘’5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’’ dolayısıyla mesaj yayımladı…

 

Başkan Özsu mesajında; ‘’Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın TBMM’ de kabulünün 89. yıldönümünü kutluyoruz.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek, Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Bugün her alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımız ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaktadır.


Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü pek çok batı ülkesinden daha önce Türk kadınlarına seçme-seçilme hakkını armağan ederek, bu konuya verdiği önemle diğer ülkelere örnek olması nedeniyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, geleceğin inşasında kadınlarımızın öncü bir rol üstleneceğine olan inancımla fedakârlığın ve sevginin ana kaynağı olan kadınlarımızın ‘’5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü’’ kutluyor, esenlikler diliyorum’’ dedi.

 

 

………..…OOO……..……

ENGELLİLER DERNEKLERİNE

AK PARTİDEN ZİYARETLER

Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Ak Parti Tarsus ilçe Başkanı İlker Uyar ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus Engelliler Derneği ve Tarsus Görme Engelliler Derneğine ziyarette bulundu.

………..…OOO…………..

ENGELLİLER HAFTASI

SADE KUTLANDI

Malum 3 Aralık Dünya Engelliler günü.  bu yıl 3 Aralık Pazar gününe,yani tatile gelince  resmi kutlamalar 4 Aralık Pazartesi gününe sarktı. Kaymakamımız Kadir Sertel Otcu ve diğer protokol mensupları, bu yılda engellileri yalnız bırakmadı. Cumhuriyet alanında yapılan kutlamalarda 5 Engelli derneğini temsilen kurulan Tarsus Engelliler Platformu (TEP) başkanı Dursun Arslan, Engellilerin istek ve beklentilerini anlattı konuşmasında. Fatih Düzenli ise anlamlı ve duygu yüklü bir şiir okuyarak insanların engellilere bakış açısının daha olumlu olmasını temenni etti.

Bence engellileri empati yaparak ve daha iyi düşünerek, onları iş ve aş sahibi yaparak  görevimizi yapmış oluruz.

………..…OOO…………..

ŞOFÖRLER GÜNÜ KUTLANDI

Bizleri sevdiklerimize kavuşturan,  şehir ve yurt içi, yurt dışı seyahatlerimizde canımızı emanet ettiğimiz şoförlerinde bir günü olması çok güzel. 30 Kasım tarihinde kutlanan Şoförler Günü nedeniyle bir şoför arkadaşım sitem etmiş.

“Bizlerin derdini, sorununu hiç yazmıyorsunuz. Bari 30 Kasım Şoförler Günü’müzde bir iki kelam edeydin” diyerek anlamlı bir video göndermiş. Ben videoyu 5 kez izledim ve çözümledim. Bakın şoförler için neler denmiş.

“Şoförlük bazen 20-30 canı, bazen de 20-30 bin lirayı, bazı zamanlarda ise 20-30 tonu canı pahasına taşımaktır. Şoförlük, bazen bir çift gözü,  bir çift minik elleri ve her kontağı açtığında arkasında bir ömrü geride bırakmaktır.

Şoförlük, aslında bir ekmek parası için, bir tencere aş için ömrü pahasına çalışmak ve hiç kimseye muhtaç olmamak için canını dişine takmaktır. Şoförlük; hayatını  bir direksiyon ve bir mil üzerine bağlayıp kilometrelerce şeritleri saymaktır.”

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı değerli arkadaşım Duran Şen’in nezdinde tüm şoför arkadaşlarımızın, esnaflarımızın  gününü gecikmeli de olsa kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler, kazasız belasız yarınlar  diliyorum.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA İLGİNÇ

İLK ADIM SERGİSİ

Ayana Cafe ve Restaurantta  açılışı yapılan “İlk Adım, ayakkabı sergisi” açılışı büyük ilgi gördü.

Uzun yıllardır Tarsus’ta Kadın Doğum  uzmanı olarak görev yapan Doktor Vedat Günyar’ın 25 yıl boyunca biriktirdiği 2500 bebeğin ayakkabılarından oluşan sergi nin açılışı büyük ilgi gördü.  Aynı zamanda CHP’den Tarsus Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Vedat Günyar’ın bu güzel ve anlamlı, hatta Guiness rekorlar kitabına girecek  dev sergisinde kadın, erkek, çoluk çocuk ve doktorun  doğumlarını gerçekleştirdiği onlarca genç ve çocuk da oradaydı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus belediye başkan yardımcısı Ali Dinsever ile birçok oda ve STK başkanı ile  üyelerinin katıldığı bu ilginç  sergi, yerel basının kadar ulusal basında büyük ilgisini çekti. Öyle ki sergide çocuklarının ayakkabılarını bulan anneler, çocuklarına o ayakkabıları ve üzerinde yazan isimlerini gösterdiğinde çok mutlu oldular.

Bizlerde Tarsus’ta  ilk kez böylesine güzel ve ilginç bir sergiyi gezmekten, bir karınca kümesi gibi kaynayan insan seli arasında görevimizi yapmaya çalışmaktan  büyük zevk aldık. Dr. Vedat Günyar’ı kutluyorum. 4-7 Aralık tarihlerinde açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek sergiyi bu kentte yaşayan herkesin görmesini ve gezmesini dilerim.

DOKTOR VEDAT GÜNYAR’DAN İLK ADIM SERGİSİ

Uzun yıllardır Tarsus’ta Kadın Doğum  uzmanı olarak görev yapan Doktor Vedat Günyar’ın 25 yıl boyunca biriktirdiği 2500 bebeğin ayakkabılarından oluşan ilk adım sergisinin açılışı yapıldı.

Ayana Cafe ve Restaurantta  açılışı yapılan “İlk Adım, ayakkabı sergisi” açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye başkan yardımcısı Ali Dinsever ile birçok oda ve STK başkanı ile  üyeleri katıldı.

Aynı zamanda CHP’den Tarsus Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Vedat Günyar’ın bu güzel ve anlamlı, hatta Guiness rekorlar kitabına girecek  dev sergisinde kadın, erkek, çoluk çocuk ve doktorun  doğumlarını gerçekleştirdiği onlarca genç ve çocuk da hazır bulundu.

Sergide yıllar önce  çocuklarının yıllar önce verdikleri  ayakkabılarını bulan anneler, çocuklarına o ayakkabıları ve üzerinde yazan isimlerini gösterdiğinde çok mutlu oldular.

Dr. Vedat Günyar’ın açtığı sergi 4-7 Aralık tarihlerinde açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek.

 

………..…OOO…………..

ERDOĞAN YALÇIN’DAN

TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası önceki dönem başkanlarından Erdoğan Yalçın Tarsus Ekspres gazetesini ziyaret etti.

Yalçın, ziyarette, Bakkallar ve Bayiler Odasının kurucusu olan gazete kurucusu Mustafa Erdoğan ile bir süre görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.

Yalçın, Erdoğan’a geçmiş emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bakkal esnafına da hayırlı işler temennisinde bulundu.

………..…OOO…………..

TİY, EDİRNE MAÇINI UNUTTU,

10 ARALIKTA İNEGÖL KAFKAS

TAKIMINI KONUK EDECEK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu önümüzdeki Pazar sahasında İnegöl Kafkas takımını konuk edecek.

Sarı lacivertli ekibimiz 10 aralık Pazar günü oynanacak  olan bu önemli maç için hazırlıklarına bugün başlıyor.

Tarsus İdman Yurdu ilk yarıdaki son maçını ise 17 Aralık tarihinde Karabük İdman Yurdu ile deplasmanda yapacak ve ilk yarı maçları tamamlanacak.  Tarsus İdman Yurdu şu anda ligde son sırada bulunuyor.

………..…OOO…………..

MERSİN 1. AMATÖR KÜME B GRUBU

TARSUSGÜCÜ ULUSSSPOR ÇEKİŞİYOR

..

Eşit puanlı iki takım Tarsusgücü ve Ulusspor kazanarak devam ettiler. Tarsusgücü, Berdanspor'u farklı mağlup ederken Ulusspor, Tarsus Belediyespor'u 3-0 mağlup etti. Ligin ilginç takımı Yeşilkuyuspor ilk 3 maçını kaybederken son 7 maçını kazanarak play-off potasına girdi. Haftayı deplasmanda Yıldırımspor'u 2-1 yenerek geçen Yeşilkuyuspor 21 puanla 3. sırada yer alıyor. Kanalspor, Yenicespor'u farklı geçerken puanını 19'a çıkartarak play-off kovalamaya devam etti. Huzurkentspor deplasmanda Tarsus Demirspor'u 5-2 mağlup ederek play-off mücadelesinde ben de varım dedi. Kavaklıspor haftayı Barbarosspor hükmen galibiyeti ile geçti.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar