Subscribe Us


6 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 6 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ZABITA KADROSUNA 29 YENİ EK YAPILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan daha önce 32 kişilik yeni zabıta kadrosu almak istediklerini ancak bu rakamın 29’a düştüğünü söyledi. Şartları uyanlar önümüzdeki cumartesi günü belediyede mülakata alınacaklar ve başarılı olanlar göreve başlayacak.

………..…OOO……..……

İYİ PARTİ TARSUS’TA KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK

İyi parti Tarsus ilçe başkanı Burak Özdil “Tarsus’ta da kendi belediye başkan adayımızla seçime gireceğiz” dedi.

 Özdil “Sevgili Tarsuslu hemşehrilerim, 04.12.2023 Genel idare kurulumuz’dan oy çokluğu ile yerel seçimlere kendi adayımızla girme kararı alınmıştır. Bunu siz tüm TARSUS’a müjdelemek isteriz.

İkili çekişmenin, kötü ile daha kötüsü arasında kalınmışlığın çaresi olmaktan gurur

duyuyoruz. Bir tarafta kırk senedir aynı yüzler , diğer tarafta kabilecilik savaşlarının arasında sıkışan vatandaşlar bizi çok iyi anlayacaktır.

Tarsus sanki belirli siyasetçilerin tekeline geçmiş, kendilerinden başka kimse irade sahibi

olmasın telaşındalar.

Biz ise 3. Yol olarak size tercih hakkı sunacağız. Bu yol herkese eşit mesafe, eşit hizmet ve

sizlerin hakkını yine sizlere sunacak bir yoldur.

İYİ Parti, yerel seçimlerde ovasından, dağına tüm Tarsus’ta baştan aşağıya çözüm odaklı,

iletişimi yüksek, her an sizlerin içerisinde YERELDE İKTİDAR olacaktır.

Belediye Başkan Adayımız, Belediye Meclis Üye Listemiz, İlçe Yönetimimiz ile sizlere

hizmet vermek için heyecan içindeyiz.

Sizleri 3. yol iyi parti yerel iktidarına davet ediyor, Allah’a emanet ediyoruz..

…………….ooo……………….
DOKTOR GÜNYAR, REKORLAR

KİTABINA BAŞVURACAK

Uzun yıllardır Tarsus’ta Kadın Doğum  uzmanı olarak görev yapan Doktor Vedat Günyar’ın 25 yıl boyunca biriktirdiği 2500 bebeğin ayakkabılarından oluşan ilk adım sergisi rekorlar kitabına aday gösterildi. Dr. Vedat Günyar’ın bu güzel ve anlamlı, hatta Guiness rekorlar kitabına girecek  dev sergisinde kadın, erkek, çoluk çocuk ve doktorun  doğumlarını gerçekleştirdiği onlarca genç ve çocuk da hazır bulundu.

Sergide yıllar önce  çocuklarının yıllar önce verdikleri  ayakkabılarını bulan anneler, çocuklarına o ayakkabıları ve üzerinde yazan isimlerini gösterdiğinde çok mutlu oldular.

Dr. Vedat Günyar’ın açtığı sergi 4-7 Aralık tarihlerinde açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek.

………..…OOO…………..

MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 19. Birleşimin 1. Oturumu dün ypıldı.

Toplantı Haluk Bozdoğan başkanlığında  Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ile  Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ele alındı.

 

………..…OOO…………..

 

ENGELLİLERİN ULAŞIMINA KOLAYLIK

Meclis üyesi Ali Şimşek Tarsus’ta engellilerin rahat ulaşabilecekleri ortam hazırlanmasını istedi.  MHP li meclis üyesi Ali Şimşek “Kafe  kahvehane, banka ve işyeri gibi yerlere engellilerin rahat ulaşması için Belediye olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım.  Engellinin ulaşımlarını kolalaştıran kişi ve kuruluşlara belediye ödül vermeli “ dedi.

………..…OOO…………..

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Ali Şimşek “Tarsus’ta insan haklarına en uygun ve saygılı faydalı olan kişi ve kuruluşlara ödül verilmeli. Kaymakamlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor. İnsanlara değer verelim” dedi.

………..…OOO…………..

EMPATİ CAFE FAALİYETİNE

 DEVAM EDİYOR

Tarsus belediyesinin yaptığı Küçük Minare cami yanındaki alanda bulunan empati Cafe engellilere verilmişti.. Ancak engelliler buranın işletmesini başka birine vermiş.

………..…OOO…………..

- MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YENİCE’DE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Yenice’nin ana arterleri olan Atatürk Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Hacı Bektaş Caddesi ve Sıtkı Baba Caddesi üzerinde yenileme ve sıcak asfalt serim faaliyetlerini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şehit Buminhan Temizkan İlk ve Ortaokulu ve Sıtkı Baba Cemevi’nin bulunduğu bölgede de asfaltlama faaliyeti gerçekleştirdi.

 

Büyükşehir ekipleri Yenice’de Okul sokak, Değirmen sokak, Adalet sokak ve Elmas sokakta bozuk zemin söküm ve sıcak asfalt serim işlemlerini tamamladı.

 

Belediye Meclis üyesi Yusuf Tıbık ve Yenice sakinleri, taleplerini olumlu karşılayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Yusuf Tıbık, “Okulumuz ve Cemevimizin bulunduğu bölgede sokaklarımızın zemini oldukça kötüydü. Sıkıntıyı Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ilettik. Büyükşehir ekiplerimizin çalışmaları neticesinde söz konusu sokaklarımız tamamen yenilendi” dedi.

………..…OOO…………..

TİY, İNEGÖL KAFKAS

MAÇINA HAZIRLANIYOR

Tarsus İdman Yurdu önümüzdeki Pazar sahasında İnegöl Kafkas takımını konuk edeceği maçın hazırlıklarına dün başladı.

Sarı lacivertli ekibimiz 10 aralık Pazar günü oynanacak  olan bu önemli maç için hazırlıklarına girişti.

Tarsus İdman Yurdu ilk yarıdaki son maçını ise 17 Aralık tarihinde Karabük İdman Yurdu ile deplasmanda yapacak ve ilk yarı maçları tamamlanacak.  Tarsus İdman Yurdu şu anda ligde son sırada bulunuyor.

 

 ………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar