Subscribe Us


8-9 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU


 

8 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

SEYHAN EMEN AFGAN MAHALLESİ

VE TARSUS ANILARINI KİTAPLAŞTIRDI

Tarsus’lu emekli öğretmenlerden Seyhan  Çağlar Emen, doğup büyüdüğü Tarsus Afgan mahallesi (Şehit Mustafa mahallesi) anılarını kitaplaştırdı. Kitap basıldı ve tanıtımı 16 Aralık 2023 cumartesi günü saat 14.30 da tanıtılacak. Tanıtıma  sponsor olan TARSADER  ve Tarsus belediyesi  destek olurken proğram Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda yapılacak.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA EKİM AYINDA

DOĞAN 10 BEBEK ZİYARET EDİLDİ

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük ilçeler Güven ve Dönüşüm projesi devam ediyor. Bu kapsamda   Ekim ayında yeni doğan 10 bebek ailesi ziyaret edildi. Bahtları güzel ve sağlıklı olsun diyoruz..

………..…OOO…………..

ABDULKADİR FİLİZ NEDEN ADAY  ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP Tarsus Belediye Başkan aday adayı Abdulkadir Filiz neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Filiz “Aziz Tarsus’lu Hemşehrilerim;

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek ve memleketimizin kalkınmasına katkıda bulunmak için, uzun yıllardır siyasi arenada durmaksızın çalıştım.

Şimdi ise, Tarsus’a hak ettiği değeri kazandırmak, kentimizi daha yaşanabilir kılmak ve Tarsus halkının refah ve mutluluğunu artırmak amacıyla Atatürk’ün Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

Hep birlikte, Tarsus’u daha ileriye taşıyacak, birlikte güçlü ve aydınlık bir geleceği inşa edeceğiz.” dedi.

 

………..…OOO…………..

KADINLARDAN BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğüne Bağlı Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi koordinesinde Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte   Anıtkabir’i ilk defa ziyaret eden kadınlar duygu dolu anlar yaşadı.

Bu gezi imkânını tanıyan Başkan Bozdoğan’a teşekkür ettiler.  Ankara'da, Anıtkabir'in yanı sıra Birinci Meclis (Kurtuluş Savaşı Müzesi), İkinci Meclis (Cumhuriyet Müzesi)’ne gitti. Gezi turu, Tuz Gölü ziyaretinin ardından son buldu.

………..…OOO……..……

“TARIM İŞÇİLERİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Tarım işçilerinin kaderine terk edildiğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, işçilerin çalışma saatlerinde düzenleme yapılması talebini TBMM’ye taşıdı. Kış’ı ziyaret edenler arasında Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı da vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekti.

Kış, “Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Mersin'de tarım işçilerimiz yaşadıkları sorunlar konusunda kaderlerine terk edilmişlerdir. Bu sorunların başında da çalışma saatleri gelmektedir. Başta Çukurova bölgemiz olmak üzere ülkemizin birçok ilinde tarım işçilerimiz zor koşullarda yaşam mücadelesi vermektedirler. AKP Hükûmetinin 21 yılda tarımı bitiren politikaları üreticilerimizi de bu alanda çalışan işçilerimizi de mağdur etmeye devam etmektedir” dedi.

Mersin’deki ziraat odalarının yetkilileriyle mecliste bir araya geldiklerini, tarımda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirdiklerini anlatan Gülcan Kış, “Tarımdaki işçilerin çalışma saatleri konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorlar. Bu noktada ne yapılacağı konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

………..…OOO……..……

NEDEN OYUNU 11 ARALIK’TA

TEKRAR SAHNEYE KONULACAK

Tarsus Şehir Tiyatrosu Aralık ayındaki oyunlarına devam ediyor. Tiyatro ekibi daha önceki günlerde sahneye koyduğu “NEDEN”adlı oyunu 11 Aralık’ta saat 14.00’de  tekrar sahneye koyacak.

Mavi Bulvarda bulunan Ayşe Lebsriz sahnesindeki oun ayrıca 12 Aralık, 18 Aralık ve 19 Aralık tarihlerinde de tekrar oynanacak. Ücretsiz izlenebilecek oyun saat 14.00’de başlayacak.

……………ooo…………

TUNCAY GENGEÇ’İN KATİL ZANLISI YAKALANDI

Geçen ay Tarsus’ta öldürülen, Musallagücü  Spor Kulübü Başkanı Tuncay Gengeç'in

 katil zanlısı yakalandı.

T.G.nin  ticari aracında öldürülmesiyle ilgili aranan şüpheli Hakan Y, polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonda saldırıda kullanıldığı değerlendirilen kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Şüphelinin işlemleri devam ediyor.

……………ooo…………

TARSUS BELEDİYE PERSONELİ VEFAT ETTİ

Tarsus Belediyesi Basın Yayın ve Halkla  ilişkiler bölümünde çalışan Özlem Canoğluvefat etti.

Bir süredir rahatsız olan ve hastanede tedavi gören Özlem Canoğlu dün hayata gözlerini yumdu. Başkan Haluk Bozdoğan “Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünde görevli olan personelimiz Özlem Canoğlu’nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Çalışma arkadaşımıza Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

 

………..…OOO……..……

TARSUSLU SÖNMEZ TARGAN’A ANMA

Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı  Av. Savaş İnandıoğlu, iki yıl önce kaybettiğimiz Tarsuslu yazar Sönmez Targan’ı andı.

………..…OOO……..……

TARSUS ‘TA İNLEYEN NAĞMELER KONSERİ

Tarsus’ta faaliyet gösteren Tarsus İneyen Nağmeler korosu dün bir konser verdi.

Nikah salonunda gerçekleşen konser saat 19.00 da başladı.Şef Mehmet Tevfik Utku yönetimindeki konsere Tarsus halkı büyük ilgi gösterdi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU BUGÜN İNEGÖL KAFKAS MAÇININ

SON HAZIRLIĞINI YAPACAK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, bu hafta sonu Pazar günü şehrimizde oynayacağı İnegöl Kafkasspor maçının son hazırlığını bugün yapacak. Teknik direktör  Murat Gündeş yönetiminde yapılacak son çalışmadan sonra takım pazar günkü maçı beklemeye başlayacak. Maç Pazar günü Kocamaz stadında saat 14.00’de başlayacak.

 

………..…OOO…………..

9 ARALIK 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA  HAFIZLIK İCAZET  BELGELERİ DAĞITILDI

Tarsus             Müftülüğü tarafından Hafızlık icazet belgeleri dağıtıldı.

kuran kurslarında başarılı olan hafızlara müftü Murat Akçay hafızlık belgelerini takdim etti.

 

………..…OOO…………..

ROZA FİLMİ ÖDÜL KAZANDI.

Senaryosunu yazdığı Roza Filmi ödül kazanan Hamit İzol ödülünü, Tarsuslu başkan Vahap Seçer’den  aldı.

Hamit İzol “Roza’nın ödülünü büyük şehir belediye başkanı sayın Vahap Seçer,rektör yardımcısı sayın İsmail Yağcı,sayın Bedrettin Gündeş ve Roza’yı ödüle layık gören çugider başkanı sayın Sibel Gelbul’a çok teşekkür ederim.” dedi.

………..…OOO……..……

TARSUS DAHİL 21 LOJİSTİK MERKEZİ

İLE MESKİ’NİN HİZMET HIZI ARTIYOR


Teknolojiyi çok yakından takip eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi. 21 adet Lojistik Merkezi kuran MESKİ, malzeme ve bütçe yönetimini en verimli şekilde kullanarak, vatandaşlara çok daha hızlı ve kesintisiz hizmet sağlıyor.
  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Merkezi Bütçe ve Merkezi Stok Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.
 
MESKİ, fiziksel şartları ve görüntüleri tamamen yenilenmiş, bütün iç alanları endüstriyel raf sistemleri ile donatılmış, yeni stok yönetiminin kullanıldığı, son teknolojik sisteme sahip bilgisayar programları ile sistematik bir şekilde yürütülen, tüm ürünlerin barkodlu hale getirildiği toplamda 21 adet lojistik merkezi kurdu. MESKİ, Türkiye genelinde bu yeni sisteme tam anlamıyla geçen 2. su ve kanalizasyon idaresi oldu.
 
MESKİ, bütçesini en akılcı ve verimli şekilde kullanıyor
Merkezi stok yönetimi sürecinde; MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimlerin mal alım talepleri tek bir noktada toplanarak, stok yönetim süreci içerisinde değerlendiriliyor. Talepler mevcutsa stoklardan karşılanırken, mevcut değilse tedarik ediliyor. Ambar Şube Müdürlüğü tarafından toplu ve planlı bir şekilde yapılan malzeme alımları sayesinde, daha az maliyetle daha fazla envanter kayıt altına alınıyor. Sürekli kontrolü ve takibi yapılan malzeme listeleri ile gereksiz ve yanlış alımların önüne geçerek tasarruf sağlayan MESKİ, bütçesini en akılcı ve verimli şekilde kullanıyor. Tüm ilçelerde faaliyet gösteren ambarlar sayesinde, malzemelerin tek noktadan kontrol edilmesiyle gecikme ve organizasyon sıkıntıları yaşanmıyor.
 

………..…OOO……..……

NEDEN OYUNU 11 ARALIK’TA

TEKRAR SAHNEYE KONULACAK

Tarsus Şehir Tiyatrosu Aralık ayındaki oyunlarına devam ediyor. Tiyatro ekibi daha önceki günlerde sahneye koyduğu “NEDEN”adlı oyunu 11 Aralık’ta saat 14.00’de  tekrar sahneye koyacak.

Mavi Bulvarda bulunan Ayşe Lebriz sahnesindeki oyun ayrıca 12 Aralık, 18 Aralık ve 19 Aralık tarihlerinde de tekrar oynanacak. Ücretsiz izlenebilecek oyun saat 14.00’de başlayacak.

……………ooo…………

AKADEMİ DERNEĞİNE

ÇALIŞMA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Tarsuslu Doç. Dr. Onur Özbozkurt ile Fatma Yeşilkuş İspanya’da En İyi Akademik Çalışma Ödülüne Layık Görüldü

Akademi Derneği Başkanı ve Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Doktorant Fatma Yeşilkuş’a, İspanya’nın köklü üniversitelerinden Universidad de Granada’nın ev sahipliğinde gerçekleşen IECES 2023 Konferansı’nda en iyi bildiri ödülü verildi.

“The Impact of Attitudes Toward Uncertainty of Employees on the Fear of Missing Out in the Workplace: The Mediation Role of Mushroom Management (Çalışanların Belirsizliğe Karşı Tutumlarının İş Yerinde Gelişmeleri Kaçırma Korkusu Üzerindeki Etkisi: Mantar Yönetimin Aracılık Rolü)” başlıklı çalışmalarıyla İspanya’da en iyi bildiri ödülüne layık görülen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Doktorant Fatma Yeşilkuş, bu ödülü almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aynı zamanda, İspanya’nın önde gelen üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak birçok kez ders vermiş olan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, bilimsel çalışmalarının en iyi bildiri ödülüne layık görülmesi ile ilgili açıklama yaparak, “Ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla, çalışanların belirsizliğe karşı tutumlarının, iş yerindeki gelişmeleri kaçırma korkusuna sebebiyet verdiğini ve bilginin çalışanlarla sınırlı şekilde paylaşılmasını benimseyen mantar yönetim yaklaşımın ise bu durumun ortaya çıkmasında aracı bir rol üstlendiğini tespit ettik. Bu sonuçlarla birlikte çalışmamızın, organizasyonların yönetim pratiği ve stratejilerini gözden geçirmelerine olanak tanıyacağını, çalışanların belirsizlikle başa çıkma süreçlerini kolaylaştırmak ve çalışanların işteki gelişmeleri kaçırma korkusunu azaltmak adına yaklaşımlar geliştirmelerine ışık tutacağını düşünmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Doktorant Fatma Yeşilkuş ise, “Granada Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerine ve IECES konferansında emeği geçen değerli bilim insanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

15 farklı ülkeden bilim insanının yüzlerce akademik çalışması arasında en iyi bildiri ödülüne layık görülen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Doktorant Fatma Yeşilkuş’a tebliğ edilen ödülde, “Gerçekleştirdiğiniz ilham veren çalışmanızı ve olağanüstü katkılarınızı takdir ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS-ÇAMLIYAYLA SİYASETİ

MASAYA YATIRILDI

Medyad Başkanı Okan Çalışkan ve Tarsus Ekspres gazetesi kurucu ve yazarı Mustafa Erdoğan Enine Boyuna canlı yayınında Tarsus-Çamlıyayla siyasetini ve belediye başkan aday adaylarını değerlendirdi.

İki bölüm halinde yayınlanan canlı yayının birinci bölümüne Çamlıyayla MHP Belediye başkan aday adayı Serdar Tanrıverdi konuk oldu. Darıpınar köyü doğumlu olan Serdar Tanrıverdi, Çamlıyayla ilçesine yapacağı hizmetler ve projeler hakkında bilgi verdi.

Proğramın ikinci bölümünde ise Erdoğan ile Çalışkan konuştu. Erdoğan, siyaset sahnesindeki durumu ve Devlet Hastanesindeki olumsuzlukları değerlendirdi. “Ak Parti yeni ilçe başkanı İlker Uyar’dan Tarsus halkı çok şeyler bekliyor. Devlet hastanesindeki olumsuzlukları düzeltmesi bekleniyor” dedi. MHP ile Ak Parti ilçe başkanlarının geçtiğimiz günlerde, iki ayrı yemekte bir araya gelmesinin çok olumlu karşılandığını söyledi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS-ÇAMLIYAYLA

MHP ARASINDAKİ FARK

Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerinde  MHP’ye belediye başkanlık aday adaylarının sayısı ilginç rakamlara ulaştı.

Tarsus’ta 6 aday adayı çıkarken, Çamlıyayla’da ise şu anda aday adayı sayısı 8’i buldu.

 

………..…OOO…………..

SERDAR  TANRIVERDİ

“ÇAMLIYAYLA’DA TERMAL OTEL

VİZYON PROJEM OLACAK”

MHP Çamlıyayla belediye başkan aday adayı  Serdar Tanrıverdi  “Çamlıyayla Mersin’in en güzel ilçesi. Yeşilini içindeki tabiatı koruyacağız ve dünyaya tanıtacağız. Çamlıyayla hepimizin. Bu güzel ilçemizde bir termal tesis yapacağız. Termal Otel benim vizyon projem olacak” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU,

MAÇI BİLETLERİ BEDAVA

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu, bu hafta sonu Pazar günü şehrimizde oynayacağı İnegöl Kafkasspor maçına hazır. Bu maçın biletleri 2 ayrı işadamı tarafından satın alındı, taraftara bedava verilecek.

Maç Pazar günü Kocamaz stadında saat 14.00’de başlayacak.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar