Subscribe Us


SEFEROĞULLARININ SUPHİ'Sİ TARSUS’TA TOPRAĞA VERİLDİ


 YAKUP BONCUK- Aslen Adanalı olup  Tarsus’lu Kadife hanım ile evlenerek  6 çocuğu olan ve aynı zamanda hanım köylü olan  sinema sanatçısı Cevdet Arıkan'ın vefatı büyük üzüntü yarattı.

76 yaşındaki sanatçının  cenazesi Tarsus’ta toprağa verildi. Sağlığında sinemalarda birçok filmi oynatılan ve   halk arasında anılan “Tosun Paşa", "Kibar Feyzo", "Gırgır Ali" ve "İstasyon" gibi filmlerde rol alan sanatçı 120 cıvarında film çevirmiş. Kemal Sunal, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Cüneyt Arkın gibi ünlü sanatçılarla birlikte kamera karşısına  geçen sanatçı, ne yazık ki onca emek verdiğii sinemadan bir türlü emekli olamamıştı.

19 Aralık günü Yeşil mahallede bulunan evinde rahatsızlanan ve çağrılan ambulansla Tarsus devlet Hastanesine götürülmek istenen Cevdet Arıkan yolda hayatını kaybetmişti.

n de aralarında bulunduğu 100'den fazla yapımda rol alan 76 yaşındaki Yeşilçam aktörü için Yeşil Mahalle'deki Musalla Güney Kabristanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye başkan yardımcısı Aydın Polat,  Arıkan'ın eşi Kadife Arıkan, çocukları ve ile sevenleri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Cevdet Arıkan'ın naaşı,  aynı mezarlıkta dualarla toprağa verildi.

Gırtlak kanseri  nedeniyle bir yılı aşkın süredir  tedavi gören sinema sanatçısı Arıkan’ın cenazesine Sinema dünyasından hiçbir sanatçının katılmaması üzüntü yarattı.

Arıkanın yönetmen olan oğlu Cem Arıkan ile damadı olan sanatçı  Sefa Genç ise   vefat haberini duyar duymaz İstanbul’dan uçakla Adana’ya oradan da Tarsus’a geldiler ve merhumun cenaze törenine katıldılar.

Bize ise merhuma Allah’tan rahmet dilemek ve ardından bir Fatiha göndermek düştü.



Yorum Gönder

0 Yorumlar