Subscribe Us


1 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

1 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS YENİ YILA HUZUR İÇİNDE GİRDİ

Tüm dünyada savaş var.  Tarsus’umuz Yeni yıla huzur içinde girdi.

Tarsus şimdi  yeni yılı evde ve restaurantlarda  kutladı.. Kaymakamlık, Emniyet ve belediye ekipleri olaysız ve güzel bir gece geçmesi için ekip bulundurdu.

………..…OOO……………

MERSİN’DE 2024 DE TARSUSLU BAŞKAN

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar'ın, Erdemli Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından boşalan koltuğa Tarsuslu Av. Suat Şahin getirilmesi parti çevrelerinde olumlu bulundu.

Parti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Av. Suat Şahin'in İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı görevine atanmasının, partinin bölgedeki stratejik hedeflerine uygun bir tercih olduğu belirtildi.

Şahin'in, önceki görevlerindeki başarıları ve partinin vizyonu doğrultusundaki kararlılığıyla bilinen bir isim olduğu vurgulandı.

……….…OOO…………..

TARSUS YILBAŞINA IŞIL

IŞIL GİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yeni yıl çalışmalarında, Mersin’in 13 ilçesinde cadde, bulvar ve kavşaklara ışıklar ve yeni yıl temalı figürler yerleştirildi. Tarsus’ta Yarenlik Alanı’nda uygulanan çalışma ile bölge ışıl ışıl oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan atölyelerde üretilen birbirinden dikkat çekici temalar, ışıklandırılarak özellikle akşam saatlerinde güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.Vatandaşlar ise figürlerin önünde bol bol fotoğraf çekildi.

 

…………..ooo…………..

TARSUSLU SEÇER BAŞKANDAN

KUTLAMA MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm Mersinlilerin yeni yılını kutladı.

 

Başkan Vahap Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevinçlerini ve üzüntülerini hep birlikte paylaştığımız 2023 yılını geride bırakarak, yeni umutlar ve daha aydınlık bir gelecek dileğiyle 2024 yılına giriyoruz.

 

Ülkemiz için büyük zorluklarla mücadele ettiğimiz 2023 yılı, Mersin için de gücünü dayanışmadan alan bir yıl oldu. Bir yandan kent sorunlarına çözüm üretirken; diğer yandan çevre illerimizde yaşanan deprem felaketlerinde sergilediğimiz dayanışma ve elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürdük.

 

Yeni yılda da kalkınmaya duyarlı belediyecilik vizyonumuzla, Mersin’in potansiyelini, halkımızın yaşam kalitesini ve kentimizin kültürel zenginliklerini artırmak için planladığımız kapsayıcı projelerle var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 2024 yılı Mersin’i daha da ileriye taşıma yılı olacak.

 

Toplumsal barış, demokrasi ve özgürlüğün egemen olduğu yeni bir yıl temennisiyle 2024 yılının dünyaya ve insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini tüm kalbimle diliyor, yeni yılınızı kutluyorum.”

……….…OOO…………..

YENİ YILA EN GÜZEL

HEDİYEYİ VEREREK GİRDİLER

Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan “102. Yıl Kütüphane” açılışı yapılması güzel bir yeni yıl hediyesi oldu.

27 Aralık Tarsus’umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan “102. Yıl Kütüphane” açılışına kaymakam ve belediye başkanlığı ekibi katılım sağladı.

Kütüphanenin tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

……….…OOO…………..

TARSUS,YENİ YILDA

DAHA YAŞANIR BİR KENT OLACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

‘’Tarsus'u daha yaşanabilir, daha güzel bir yer haline getirmek için birçok projeyi hayata geçirdik. ‘’ dedi.

Bozdoğan  ‘’Altyapı çalışmalarından kültür etkinliklerine, eğitimden çevre dostu projelere kadar geniş bir yelpazede hizmet vererek, Tarsus’umuzun kalkınması için çabaladık. Bu süreçte sizlerin aktif katılımı, destek ve güveni ise en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Yeni yılda da, Tarsus'u daha da ileriye taşımak, sürdürülebilir kalkınma ve refahı artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Tarsus’un tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini koruyarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir miras bırakma hedefimiz doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceğiz.’’

……….…OOO…………..

ASKER VE POLİSE YENİ YIL ZİYARETİ

Tarsus’ta görevi başında olan Emniyet ve Jandarma Karakolu ziyaret edildi. Yılbaşı gecesi  görevde olan  ekiplerimizin yeni yılları kutlandı. Ziyaretlerde Kaymakam Kadir Sertel Otcu da hazır bulundu..

Kaymakam ve belediye yetkilileri ‘’Sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl geçirmeniz, sevdiklerinizle bir arada olmanız ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle, 2024 yılının sizlere ve tüm Tarsus'a güzellikler getirmesini temenni ediyoruz’’ denildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 2023 yılının son saatlerinde görevli/ nöbetçi emniyet, jandarma ve itfaiye personelini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

……….…OOO…………..

 

TARSUS'TA MEKKE'NİN

FETHİ ETKİNLİĞİ KUTLANDI
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tarsus şubesi tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi proğramı Aşiyan Düğün salonunda yapıldı.

……….…OOO…………..

YILBAŞINDA HASTALAR

ZİYARET EDİLDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 2023 yılının son saatlerinde Tarsus Devlet Hastanesinde yatan hastalar ile hastane personelini ziyaret ederek mutlu yıllar ve şifa dileğinde bulundu.

Ziyaretlere Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve çeşitli kurumların daire müdürleri de katıldı.

 

Ayrıca Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 2023 yılının son gününde bazı aileleri evlerinde Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte ziyaret ederek hasbihâl etti, yeni yıllarını kutladı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, yeni yıla görevli oldukları kurumlarda giren güvenlik güçleriyle itfaiye ve hastane çalışanlarını ziyaret etti. Otcu, Tarsus Devlet Hastanesinde çalışan personeli ve hastaları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Daha sonra Otcu, yılbaşında görevlerini sürdüren güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleriyle de bir araya gelerek iyi dileklerde bulundu. Ziyaretlere Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve çeşitli kurumların daire müdürleri de katıldı.

……….…OOO…………..

GÜVENLİK KOMİSYONU TOPLANTISI,

Tarsusta bulunan Çukurova Uluslararası Havalimanı Güvenlik Komisyonu Toplantısı, Tarsus Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapıldı.

……….…OOO…………..

HALİM BOZGAÇ BAŞKAN UNUTULMADI

31 Aralık 2004 tarihinde Elim bir trafik kazasında Tarsus hal kavşağında hayatını kaybeden MHP eski Tarsus ilce başkanı Halim Bozgaç ölüm yıldönümünde rahmetle anıldı.

Partililer ‘’Mekanı ebedi Cennet olsun. TARSUS Yurdu'nun fedakar Başkanı idi. Nasıl başladı ise, öyle tamamladı dünya hayatını. Dümdüz, dünya malına tamah edecek hiç bir yanlış içinde olmadı’’ Allah rahmet eylesin’’ denildi.

……….…OOO…………..

TARSUS  İDMAN YURDU,

İÇİN OCAK AYI ÇOK ÖNEMLİ

TFF 3. ligde yer alan temsilcimiz Tarsus  İdman Yurdu için Ocak ayı var olma ayı olarak tabir ediliyor. Çünkü TİY  kongresi 5 Ocak’ta yapılacak.

Kongre 5 ocak tarihinde saat   15.00 de Kocamaz tesislerinde yapılacak. 

İLK YARI KARNESİ

Lige galibiyetle başlayan- Tarsus İdman Yurdu sonraki haftalarda 3 beraberlik daha aldı. Ancak galibiyet alamayan TİY böylece ilk yarıda 6 puan topladı ve ligi sonuncu tamamladı.

İkinci yarıda takımımızın acilen puanlara ihtiyacı var. Bunun içinde transfer tahtasının açılıp yasağın kaldırılmasına  ve kadronun mutlaka takviye edilmesi gerekiyor.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar