Subscribe Us


10-11 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

10 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TAKİ BASIN MENSUPLARI

MERSİN’DE KUTLAMAYA GİDİYOR

Tarsus ‘ta basın mensupları bu akşam

MGC nin düzenlediği baloya katılacak.

Balo  Divan otelde saat 19 da başlıyor.

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN’DAN BASINA KUTLAMA

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’ çalışan tüm basın emekçilerimizin gününü kutluyoruz.’’ Dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan  Bozdoğan ‘’Doğru,tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla halkın haber alma hakkı için çalışan tüm basın emekçilerimizin gününü kutluyoruz.’’ Dedi.

 

……….…OOO…………..

TADER GENEL BAŞKANI SEMİH ÖZSU’DAN KUTLAMA

TADER Genel Başkanı Semih Özsu ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’ nedeniyle mesaj yayımladı.

‘’Gazeteciler; Demokrasinin ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurudur’’. Dedi.

Başkan Özsu mesajında;’’Kamu yararını her zaman ön planda tutarak, toplumu doğru, ilkeli ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, demokrasinin ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsurudur.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik; insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yapan gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakârca çalışmaktadır.

Bu anlamda, TADER olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar derneğimize her zaman büyük destek veren yerel basınımıza da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Büyük fedakârlık ve emek gerektiren bu önemli mesleği layıkıyla yerine getirmeye çalışan Mersin, Tarsus ve diğer ilçelerimizde faaliyet gösteren, yerel gazetecilerimizin, ulusal ajans temsilcilerimizin ve ulusal basın çalışanlarımızın ‘’10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ ‘’nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

……….…OOO…………..

DÜNYANIN ESKİ ZAMANLARINDA

 ÇOCUK OYUNU TARSUS’TA DA

 SAHNELENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde başlattığı ‘Tiyatro seyretmeyen çocuk kalmasın’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Dünyanın Eski Zamanlarında” oyunu diğer ilçelerde olduğu gibi,  Tarsus’ta da sahneleniyor.

 

Özellikle kırsal ve dezavantajlı bölgelerde daha önce tiyatro izlememiş çocukları tiyatro ile buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, her hafta yüzlerce çocuğa ulaşarak hem kültür ve sanatla iç içe olmalarını, hem de keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor.

 

Nasreddin Hoca ve karısı, Laz tiplemesi gibi geleneksel Türk tiyatrosundan pek çok karakterin olduğu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu geçtiğimiz günlerde olduğu gibi

15-16-17-18 ve 19 Ocak tarihlerinde de Tarsus Şehitishak İlkokulu Esra Şemsi Konferans Salonu’nda sahnelenecek.

 

Farklı okullardan yüzlerce çocukla buluşacak tiyatro gösterimleri saat 10.00’da başlayacak.

 

……….…OOO…………..

BABACAN TARSUS’TA NE DEDİ?

Geçtiğimiz gün Deva Partisi genel başkanı ALİ BABACAN Tarsus’a geldi. Nikah Salonundaki toplantıda  partisinin Tarsus Belediye Başkan adayını açıkladı. Açıkladığı aday 2019 yılında Ak Partinin Belediye Başkan aday adayıydı. (Cumhur ittifakından)

Arabalar giydirdi, bilboardlar astı. Ak Partinin yönetiminde ve denetiminde bulundu. Sonunda DEVA Partili oldu. Geçtiğimiz günde Deva Partisi genel başkanı ALİ BABACAN Tarsus’a gelip Nikah salonunda Yıldırım’ın elini kaldırdı ve “Ramazan Yıldırım partimizin Tarsus belediye Başkan adayı” dedi.

……………..OOO………….

TARSUSLULARI ALLAH KORUDU!

Geçtiğimiz gündü.Tarsus’ta 5 katlı bir bina yıkıldı. Yıkıldı ama ne yıkım?
Açıkçası oradakileri Allah korudu. Tam Kaymakamlığın karşısında 5 katlı bir bina var. Emniyet Müdürlüğünün de hemen yakınında. Bu 5 katlı binaya hasarlı ve oturulamaz raporu verilmiş.Bu binayı yıkmak için kepçe gelmiş.Binanın yıkımı için kimden izin alınmış. Kaymakamlığın, belediyenin haberi varmı?

Haberi varsa neden tedbir yok?

……………..OOO………….

TARSUSLU SÜRÜCÜLER

TRAFİK CEZALARINA KARŞI UYARILDI

Yeni yıla Trafik cezalarının zamlanması ile girdik.

Dün bir baktım, cezalar hayli artmış.

Mesela  Kırmızı ışıkta geçenlere verilecek cezada artmış.

Cezaların bir kısmını aynen yayınlıyoruz...

Alkollü araç kullanma (1) 6.440 TL

Alkollü araç kullanma (2) 8.075 TL

Alkollü araç kullanma (3) 12.978 TL

Uyuşturucu ve alkol testini kabul etmemek:18.453 TL

Aracı Plakasız kullanma 8.167 TL

Çakar yada siren kullanma 6.440 TL

Drif atma 32.234 TL

Engelli için ayrılan yere park etme 1.383 TL

Ehliyetsiz araç kullanma 12.978 TL

Emniyet Kemeri takmama 691 TL

Emniyet şeridini ihlal etmek 6.440 TL

Hız sınırı %10-20 aşma: 1.507 TL

Hız sınırını %30-50 aşma 3.136 TL

Hız sırını %50 üstü aşma 6.440 TL

Kırmızı ışıkta geçme 1507 TL

Yayalara geçiş hakkı vermeme 3.136 TL

O nedenle araç sürücülerini uyarıyorum.

Yeni yılda mutlaka kurallara tam uyun.

Böylece hem kaza yapmazsınız, hem de

ceza yemekten kurtulursunuz.

 

 

……….…OOO…………..

GÖRME ENGELLİLER HAFTASINDA

YARIN  TARSUS’TA ETKİNLİK VAR

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında 11 Ocak günü şehrimizde bir etkinlik yapılacak. Saat 09.30 da Halk Eğitim merkezi önünden yürünerek Empati Cafe önüne kadar gelinecek. Yürüyüşe protokol mensupları engeliler ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor. Hafta nedeniyle Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz’un bir konuşma yapması bekleniyor.

……….…OOO…………..

 

TARSUS CHP’DEN SEYYAR

 SANDIK UYARISI

CHP Tarsus ilçe başkanı Selahattin Şahin, seçimler öncesinde seyyar sandık konusunda açıklama yaptı. Şahin Seyyar sandık talep formu hakkında bilgilendirdi. Açıklamada “Hastalığı yada engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandık uygulaması ile oylarını kullanabilecekler. Seyyar sandık için www.ysk.gov.tr adresinden yada ilçe Seçim kurulundan alınacak Seyyar sandık talep formu ile birlikte engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya hastalığından dolayı yatağa bağımlı olduğu ibarenin yer aldığı sağlık raporunu ilçe Seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere ikamet etiği mahalle muhtarlığına teslim etmelidirler. Son başvuru tarihi 17 Ocak” denildi.

 

……….…OOO…………..

 

 

 

11 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TA MHP’NİN ADAYI

MAHMUT TAT OLDU

Tarsus’ta MHP’nin  belediye başkan adayı olarak açıklandı. Halen belediye meclis üyesi olan Mahmut Tat, belediye başkan adayı gösterildi. Tat geçen dönem ise Mersin Büyükşehire başkan adayı olmuş ve Macit Özcan karşısında  seçimi kazanamamıştı.

………..…OOO……………

ÇAMLIYAYLA’DA MHP’NİN ADAYI

ALİ RIZA GENÇ OLARAK AÇIKLANDI

Çamlıyayla ilçesinde MHP’nin belediye başkan adayı  Ali Rıza Genç olarak açıklandı. Daha önce Tarsus’ta Ülkü Ocakları başkanlığı yapan ardından  Çamlıyayla MHP ilçe başkanı olan Genç, dün bu kez Çamlıyayla belediye başkan adayı olarak açıklandı.

………..…OOO……………

CHP’DE ADAY VAHAP SEÇER

CHP’nin Mersin Büyükşehir  belediye başkan adayı yeniden Vahap Seçer oldu.

Tarsus CHP’nin   belediye başkan adayı ise Ali Boltaç oluyor. Kesin açıklama bugün yapılacak.

………..…OOO……………

ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMINDAN

TARSUS BASININA KUTLAMA

Çamlıyayla Kaymakamı Fatih Adıgüzel, Tarsus’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Tarsus’taki bazı basın kuruluşlarını ziyaret eden kaymakam Fatih Adıgüzel,bu kapsamda ilk olarak MEDYAD’ı ziyaret etti. Ziyarette MEDYAD başkanı Okan Çalışkan, başkan yardımcısı Yakup Boncuk ve  Akkoza Medya ekibi hazır  bulundu.

Okan Çalışkan, kaymakam Adıgüzel’e Tarsus ve  gelişmeler hakkında bilgi verirken Adıgüzel ile Tarsus’tan Çamlıyayla’ya uzanan bir sohbet yapıdı. Kaymakam Adıgüzel ise, ilçede huzur ve asayişin berkemal olduğunu,halkın sıkıntılarının çözümü içined kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde çalıştıklarını söyledi. Adıgüzel “Kaymakamlığımıza bağlık kurumlar ve kuruluşların yanı sıra kolluk kuvvetlerimizle de uyum içinde çalışıyoruz.  Sevgi, saygı çerçevesinde çalışarak başarıyı da ödüllendiriyoruz. Çamlıyaylamızın gelişmesi için basın mensubu arkadaşlarımızın yaptıkları yayınlara ve verdikleri desteğe de teşekkür ederim” dedi.

MEDYAD başkanı Okan Çalışkan ise günün anısına kaymakama hediye takdim edeek  hatıra fotoğrafı çektirdiler.

……….…OOO…………..

 

BASIN MENSUPLARI

MERSİN’DE KUTLAMAYA KATILDI

Tarsus ‘taki basın mensupları dün MGC’nin düzenlediği Basın balosunu katıldı.

 Basın çalışanları dün akşam Mersin Divan Oteldeki yemeğe katılıp   günlerini kutladı. Tarsus’tan da MGC üyesi basın mensupları yemeğe katıldı. MGC başkanı Kaya Tepe,tüm gazetecilerin Çalışan gazeteciler gününü kutladı.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA  BEYAZ BASTONLA

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası bugün kutlanıyor. Bugün ( 11 Ocak günü) şehrimizde bir etkinlik yapılacak. Saat 10.00 da Halk Eğitim Merkezi önünden yürünerek Empati Cafe önüne kadar gelinecek. Yürüyüşe protokol mensupları , engeliler ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor. Hafta nedeniyle Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz’un bir konuşma yapması bekleniyor.

……….…OOO…………..

TARDOBDER'DEN BASINA KUTLAMA

TARDOBDER Yönetim Kurulu adına; Yönetim Kurulu Başkanı Ümran YILDIRIM, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Yıldırımın mesajı şöyle:

‘’Demokratik her ülkede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik; tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kuralları çerçevesinde faaliyet gösterdiğinde toplumsal kalkınma ve gelişmeye de değerli katkılar sunmaktadır. Ülkemizde siz değerli gazetecilerimize sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 10 Ocak 1961’de 212 sayılı yasanın

kabul edilmesi vesilesiyle kutlanan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü en içten dileklerimizle kutluyor, başta Tarsus'un değerli ve emektar gazetecileri olmak üzere, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz...’’

 

 ……….…OOO………….. 

AKDENİZ GAZETESİ 31. YAŞINDA

30. Yıl Kuruluş yıldönümü vesilesiyle, AKDENİZ GAZETESİNİN kurucularına, yöneticisi Gazeteci HAKAN BULUT beye ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.

 Onların özverili çalışmaları, haberlerin doğru ve zamanında bir şekilde okuyuculara ulaşmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda toplumun farklı kesimlerine ulaşarak sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeye katkıda bulunmuştur.

Gelecekte de Akdeniz Gazetesi'nin bu başarı grafiğini sürdüreceğine olan inancımız tam. Akdeniz Gazetesi'nin yakın zamanda ebediyete intikal eden kurucusu rahmetlik, duayen gazeteci MEHMET CAN BULUT Abime de Allahtan rahmet diliyorum.

 ……….…OOO…………..

TOK ZAM YAPTI"

Mersin-Adana: 100 TL oldu.

Abone-öğrenci: 90 TL ye çıktı.

Mersin-Tarsus: 45 TL (Abone-Öğrenci: 40 TL)

Tarsus-Adana: 55 TL (Abone-Öğrenci: 50 TL)

Zamdan önce Mersin-Adana 80 TL,

Mersin-Tarsus 35 TL,

Tarsus-Adana 45 TL olarak alınıyordu.

Yeni ve zamlı tarifenin 01.01.2024’ten

 itibaren başladığı belirtildi.

……….…OOO…………..

ARATOS FELSEFE OKULU SİLİFKE

DERSİ BU HAFTA SONU YAPILIYOR

2011 yılında Aratos Dergisi bünyesinde kurduğumuz Tarsus Aratos Felsefe Okulu, Türkiye'nin pek çok kentine yayıldı. Bugün 12 yılında olan Tarsus Aratos Felsefe Okulu'nda ve bölgedeki okullarda derslere başladı. Silifke'de ise Ksenarkos Felsefe Okulu'nda ilk ders bu hafta sonu Taşucu Amphora Müzesi'nde yapılacak. Tüm felsefe dostları davetlidir.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar