Subscribe Us


12 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

12 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TA  KAYMAKAMDAN GÖRME ENGELLİLERE DESTEK

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle Tarsus’ta bir farkındalık etkinliği yapıldı.

Dün  Halk Eğitim Merkezi önünden yürünerek Empati Cafe önüne kadar gelinecek. Yürüyüşe protokol mensupları , engeliler ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor. Hafta nedeniyle Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz’un bir konuşma yapması bekleniyor.

Yarenlik alanı HEM Merkezi girişinde  bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Mersin il Sosyal Hizmetler müdürü Naci Yılmaz, Tarsus Müftüsü Murat Akçay,Kaymakamlık yazı işleri müdürü Hasibe  Çetinay, Nüfus müdürü Aynur Taşyürek ve diğer bazı daire müdür ve amirleri katıldı. Açılışta Fikri Topuz ve  Tarsus Engelli Platformu başkanı Dursun Aslan ve kaymakam Otcu birer konuşma yaptılar.

Naci Yılmaz “Bugün sağlam olanlar yarın engelli olabilir. Bizler engellilere destek olarak onların hayatını kolaylaştıralım” dedi.

Kaymakam Otcu ise, engellilerin sorunlarını her zaman dinleyerek istek ve taleplerine kulak verdiklerini söyledi. Otcu “Tarsus Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz,bir talepte bulundu. Tarsus’taki trafik lambalarının yanında birde sesli uyarı cihazı istiyorlar. Daha önceki yıllarda böyle bir uygulama vardı. Ancak bu sistem tahrip edilmiş.Yenisinin yapılması için Mersin ve Tarsus Belediyesi yetkililerinden bu hususta destek istiyoruz” diye onuştu.

 

……….…OOO…………..

GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ

BEYAZ BASTON HAFTASINI KUTLADI

Tarsus Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası olarak kutlanıyor. Bizde Tarsus’ta farkındalık yaptık” dedi.

Yürüyüşe katılan başta Kaymakam Kadir Sertel Otcu olmak üzere herkese teşekkür etti.

……….…OOO…………..

KAMYON KÖPEĞİ EZDİ

Tarsus ‘ta ara yolda yatan bir köpek, üzerinden geçen bir kamyonun ezmesi sonucu telef oldu. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, diğer köpeklerin telef olan köpeğin yanına koşması dikkat çekti. Köpeğin sahibi, tali yolun hız kesici ile donatılmasını talep etti.

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Tarsus Belediye Başkanı CHP'den istifa etti. Bozdoğan, belediye başkanlığına  bağımsız aday oldu

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP'den aday gösterilmeyince istifa ederek bağımsız aday olduğunu açıkladı. Bozdoğan, atamaların kabul edilemez olduğunu belirterek 'Bağımsız Tarsus Hareketi'ni başlattığını duyurdu

……….…OOO…………..

BAŞHEKİM,BORSAYA ZİYARETTE BULUNDU

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sadık Emre Direk ve hastane yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’na ziyarette bulundu. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in de bulunduğu ziyarette kurumlar arası iş birliği gündeme geldi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Ticaret Borsamız, her zaman elini taşını altına koyarak, Tarsus’un ve Hastanemizin yanındadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde ve her zaman gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Sizlere teşekkür borçluyuz. Ayrıca, sağlık sektörünün her branşında mesai ve emek harcayan değerli sağlık çalışanlarımıza da kolaylıklar dileriz. Nazik ziyaretlerinizden dolayı Sayın Başhekimimize ve Müdürlerimize teşekkür eder, hayırlı görevler dileriz.” Dedi. 

 

Başhekim Opr. Dr. Sadık Emre Direk, idareciler, hekimler, hemşire ve görevliler ile birlikte uyum içinde hasta haklarını koruyarak çalıştıklarını ifade ettiği ziyarette Tarsus Ticaret Borsası’nın da Tarsus için yaptığı çalışmaları ve faaliyetleri yakından takip ve takdir ettiklerini belirtti. 

Başhekim Direk, öncelikli gayelerinin Tarsuslulara kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu da ziyarette vurguladı. 

……….…OOO…………..  

BAŞKAN BOZDOĞAN, “BU HİKÂYE,

 BU DESTAN DEVAM EDECEK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yerel seçim öncesi “Bağımsız Büyük Tarsus Hareketi başlıyor" sloganı ile bağımsızlık vurgusu yaptı. Sabahın erken saatlerinde belediye tesisleri önünde çalışanlar tarafından büyük bir coşku ve sevgi seli ile karşılanan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bugün şu güzelim Tarsus’a hain oyun oynamaya ve özellikle de rantın peşinden gidenlere karşı benimle birlikte yaptığınız yoldaşlığı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu hikâye, bu destan devam edecek. Şimdi eskiden daha güçlüyüz, emin olun.” ifadelerini kullandı.

 

Sabahın erken saatlerinde belediye tesislerine giriş yapan Başkan Bozdoğan, belediye personelleri tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılandı. Başkan, Tarsus için çalışmaktan hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini belirtirken, "Destanımız bitmeyecek, Bağımsız Büyük Tarsus Hareketi ile birlikte daha güçlü yarınlara ilerleyeceğiz" dedi.

 

Başkan Bozdoğan'ın bağımsız adaylık kararı, belediye personeli ve Tarsus halkı arasında olumlu bir karşılık buldu.  Bağımsız adaylık kararını, "Tarsus için daha güçlü yarınlara" yönelik bir adım olarak değerlendiren Başkan Bozdoğan, halkın her zaman siyasetin üzerinde olduğunu ve bu anlamda Tarsus'a daha iyi hizmet etmek adına bağımsızlık kararı aldığını ifade etti. Bozdoğan, "Tarsus'un gelişimi ve refahı için çalışmaya devam edeceğim. Bu hikaye daha yeni başlıyor, bu destan daha yazılacak çok sayfa var." dedi. Başkan Bozdoğan, 2024 seçimlerinin Tarsus için bir dönüm noktası olacağını belirtti. Yerel seçimlerin 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşeceğini hatırlatan Bozdoğan, Tarsus halkının desteğiyle daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini dile getirdi. Başkan Bozdoğan'ın açıklamaları, Tarsus'un geleceğine yönelik heyecanı arttırdı. Büyük Tarsus Hareketi, Tarsus'un kalkınma ve gelişme hedeflerine yeni bir ivme kazandırmayı amaçlıyor.

 

“SİYASET HALKIN ÜZERİNDE OLAMAZ”

Halkın her zaman siyasetin üzerinde olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Herhalde ömrümün son 20 yılında bu kadar duygulanmadım. Allah hepinizden razı olsun. Burada o kadar güzel şeyler yaptınız ki. O kadar güzel çalıştınız ki hepinizi çok seviyorum. Sizlerin bugün burada beni şu karşılarken aklıma getirdiğim hep bir şey vardı siyaset halkın üzerinde olamaz. Ne olursa olsun halk siyasetin her zaman üzerindedir.” diye ifade etti.

“ASIL DESTAN 31 MART 2024’DE YAZILACAK”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bugün şu güzelim Tarsus’a hain oyun oynamaya ve özellikle de rantın peşinden gidenlere karşı benimle birlikte yaptığınız yoldaşlığı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu hikâye, bu destan devam edecek. Eskiden daha güçlüyüz, emin olun. Bugün hem sağdan hem soldan sabaha kadar binlerce telefon geldi. Binlerce mesaj geldi. Demek ki değerli dostlar, değerli işçiler, değerli memurlarım, biz çok güzel işler yapmışız. O yaptığınız işlerle her biriniz gurur duyun. Ama asıl destan 31 Mart 2024’de yazılacak. Ve sizlere söz veriyorum, halka her gittiğim yerde bunların ne olduğunu anlatacağım.” dedi.

 

“YEPYENİ BİR ZAFER OLACAK”

Yepyeni bir zaferin olacağını belirten Başkan Bozdoğan “Çalıştırmadıkları meclisi ve bugünkü gelinen belediyenin performans testlerinde Ankara’da her zaman ilk 10’da olmasını herkese anlatacağım. Sizlerle gurur duyuyorum. Size benim onurumsunuz. Ama sizlerden rica ediyorum, daha fazla çalışalım, daha fazla kenetlenenim, daha fazla birlikte olalım, yepyeni bir zafer olacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

………..…OOO……………

ÇAMLIYAYLA GELİŞMEYE

MÜSAİT BİR İLÇE

Çamlıyayla Kaymakamı Fatih  Adıgüzel, “Çamlıyaylamızg elişmeye müsait” dedi.

Kaymakam Adıgüzel ise, ilçede huzur ve asayişin berkemal olduğunu,halkın sıkıntılarının çözümü içinde kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde çalıştıklarını söyledi. Adıgüzel “Kaymakamlığımıza bağlık kurumlar ve kuruluşların yanı sıra kolluk kuvvetlerimizle de uyum içinde çalışıyoruz.  Sevgi, saygı çerçevesinde çalışarak başarıyı da ödüllendiriyoruz. Çamlıyaylamızın gelişmesi için basın mensubu arkadaşlarımızın yaptıkları yayınlara ve verdikleri desteğe de teşekkür ederim” dedi.

……….…OOO…………..

TARKAV, MÜHENDİSLER

GÜNÜNÜ KUTLADI

Tarsusa Katkı Verenler Grubu  (TARKAV) başkanı Fatma Öztutan, “Ziraat Mühendisleri gününü” kutladı.

Öztutan “Topraklarımızdan elde edilen katma değeri artıran, ülkemizde tarımı ilerilere taşıyan, çiftçilerimizin ve üretimin dostu Ziraat Mühendislerimizin günü kutlu olsun” dedi.

 

 ……….…OOO…………..

DEM PARTİ TARSUS İLÇE

BAŞKANLIĞINA FUAT

YAMAN GETİRİLDİ

Kısa adım DEM Parti olan  teşkilat Tarsus ilçe başkanlığına Fuat Yaman’ı getirdi. Kongrede Fuat Yaman oy birliği ile seçilerek başkan oldu.Yaman kendisini bu göreve layık gören partililere teşekkür etti.

 

 

……….…OOO…………..

MGC’DEN 3 BAŞKANA TEŞEKKÜR

Tarsus ‘taki basın mensupları dün MGC’nin (Mersin Gazeteciler Cemiyetinin) Mersin’de  düzenlediği Basın balosunu katıldı.

 Mersin Divan Otelindeki yemeğe, Akdeniz ilçe belediye başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile MIP yetkilileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile gazeteciler katıldı.

Açılışta  MGC başkanı Kaya Tepe, bir konuşma yaparak gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını, kendilerinin Mersin’deki üyelerine destek olmak adına çaba harcadıklarını belirterek “MGC’ye lokal yeri kazandıran Akdeniz belediyesine ve destekleri için diğer belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sona meslekte başarılı olmuş ve kitapları bulunan bazı gazetecilere plaket verildi. Ardından üzik eşliğinde dans eden gazeteciler ve eşleri çıkışta ise günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA BANKALAR

CADDESİ KAPATILACAK

Tarsus’ta Bankalar caddesi olarak bilinen  Atatürk caddesinin İş Bankasından PTT ye kadar oradanda Alpaslan Türkeş bulvarı istikametine kadar olan bölümünde iyileştirme ve güzelleştirme çalışması yapılacak. Mersin Büyükşehir belediyesinin yapacağı çalışma nedeniyle bu yol13 Ocak tarihi itibariyle bir ay trafiğe kapatılacak. Yol ve kaldırım enileme çalışmalarının 1 ay sürmesi bekleniyor.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar