Subscribe Us


17 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

17 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA “YÜREĞİMDE FİLİSTİN” KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Tarsus’ta “Fotoğraflarla Yüreğimde Filistin” konulu fotoğraf sergisi açılıyor.

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı İlker Uyar, serginin açılışına halkımızı davet ederek “Sivil toplum ve halkla ilişkiler birimimizce hazırlanan Fotoğraflarla Filistin temalı fotoğraf sergimiz 17 Ocak günü saat 10.00’da Tarsus Müzesi iç havluda açılacaktır. Sergimiz üç gün açık kalacak olup tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

………..…OOO…………..

“TÜRKÜDÜR TARSUS” ETKİNLİĞİ BUGÜN

Tarsus’ta “Bir Türküdür Tarsus Etkinliği 17 Ocak günü (bugün akşam) yapılacak.

TAFAD ekibinden Şef Akın Altıparmakoğlu yönetimindeki türkü gecesi Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda saat 19.00 da başlayacak. Etkinlik Tarsus’un Kurtuluş bayramı münasebetiyle organize ediliyor.

………..…OOO…………..

 

OKULLARDA TATİL HAZIRLIĞI

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak.   İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak'ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak.   Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.   Bu kapsamda, "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu" hazırlanarak illere duyuruldu.   Buna göre, dönem sonu faaliyet haftasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amaçlandı.

……….…OOO…………..

” ÇOCUK OYUNU   BUGÜNYİNE

TARSUS’TA   SAHNELENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde başlattığı ‘Tiyatro seyretmeyen çocuk kalmasın’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Dünyanın Eski Zamanlarında” oyunu diğer ilçelerde olduğu gibi,  bugün yine Tarsus’ta sahneleniyor.

 

Özellikle kırsal ve dezavantajlı bölgelerde daha önce tiyatro izlememiş çocukları tiyatro ile buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, her hafta yüzlerce çocuğa ulaşarak hem kültür ve sanatla iç içe olmalarını, hem de keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor.

 

Nasreddin Hoca ve karısı, Laz tiplemesi gibi geleneksel Türk tiyatrosundan pek çok karakterin olduğu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu geçtiğimiz günlerde olduğu gibi

15-16-17-18 ve 19 Ocak tarihlerinde de Tarsus Şehitishak İlkokulu Esra Şemsi Konferans Salonu’nda sahnelenecek.

 

Farklı okullardan yüzlerce çocukla buluşacak tiyatro gösterimleri saat 10.00’da başlayacak.

 

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN EĞİTİM

YATIRIMLARI TARSUS’A DEĞER KATIYOR

Eğitime büyük önem veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öğrenciler için hayata geçirdiği projelerden bir tanesi olan Etüt Merkezleri ve Okuma Salonları, sınavlara hazırlanan ve ders çalışan öğrencilerin uğrak yeri oldu.

 

Eğitime büyük önem veren Tarsus Belediyesi’nin, öğrencilerin ders çalışma olanağını genişletmek için hizmete koyduğu etüt merkezleri ve okuma salonları öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. 5 Yıl boyunca Tarsus’a yaptığı eğitim yatırımları ile Tarsus’un eğitim hayatına değer katarken Türkiye’ye örnek olacak işlere de imza atıyor. Tarsus Belediye Başkan Dr, Haluk Bozdoğan, kazandırdıkları eğitim yatırımlarıyla eğitimin önemli bir merkezi haline geldiklerimi belirtti. 37 Okuma Salonu ve etüt merkezleri ile Tarsus adeta öğrenci şehri olarak dikkat çekiyor. 

 

ETÜT MERKEZİNDE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ BULUNUYOR

Üniversiteye hazırlık sürecinde olan mezun ve lise son sınıf öğrencilerine hizmet veren etüt merkezi, donanımlı eğitim kadrosu ve modern sınıflarıyla dikkat çekiyor. Etüt Merkezi, 8 adet tam donanımlı sınıfı ile öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmayı hedefliyor. Merkezde yer alan uzman eğitim kadrosu, öğrencilere nitelikli bir eğitim deneyimi yaşatmak için hazır bulunuyor. Etüt Merkezi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerin, Eski Maliye Binası 3. Katta bulunan kuruma gelerek bizzat gelerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruların başladığı belirtilirken, kontenjanların sınırlı olduğu vurgulandı.  Öğrenciler etüt merkezinde branş öğretmenlerinin hazır bulunması sebebiyle takıldıkları soru ve konuları anında uzmanına danışabiliyor. 

 

KONUMU VE ŞARTLARI İLE ÖĞRENCİLERİN İLK DURAĞI OLUYOR

Belediye tesisleri kampüsünde bulunan bir diğer etüt merkezi ise öğrencilerin ders çalışmak için ilk durağı oluyor. Bunun yanı sıra etüt merkezinde öğrencilere sıcak su, çay ve çorba ikramı gerçekleştiriliyor. 

 

 

‘’SESSİZ, İNTERNET İMKANI VAR VE KONUMU ÇOK İYİ’’

Üniversite sınavına hazırlanan Nisa Akyüz etüt merkezinden çok memnun olduğunu belirterek, ‘’ Yaklaşık olarak 1 yıldır belediyemizin bizlere açmış olduğu etüt merkezini kullanıyorum. Kaldığım öğrenci yurdu buraya çok yakın ve sınav zamanları ders çalışmak için uygun ortam bulmak çok zor. Başkanımız bizlere burayı açtı ve bize böyle bir ortam sundu, hem de ücretsiz. Dışarda bu imkanlar çok pahalı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ’’ 

Belediyenin yeni açılan etüt merkezi hakkında konuşan Tarih Öğretmeni Şenay Varol, ‘’ Biz branş öğretmenleri olarak öğrencilerimize Başkanımız Haluk Bozdoğan tarafından kazandırılan bu merkezde onlara yardımcı olmak için, takıldıkları konuları ve soruları anlatabilmek için hazır olarak bulunuyoruz. Onların geleceğine yatırım yapan Başkanımızın destekleri ile öğrencilerimizin iyi bir sınav dönemi geçirmelerini diliyoruz. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı

……….…OOO…………..

KARDEŞ KREŞE YARDIM

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü  tarafından “Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var” projesi kapsamında Hatay’da bulunan ve depremden etkilenen kardeş kreşimiz Memduh Özkaya ilkokulu bünyesindeki anasınıfını ziyaret ettik.

Anasınıfında öğrenim gören çocukların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını ve kıyafet ihtiyaçlarına destek olduk. Bundan sonra ki süreçte kardeş kreş olarak ortak çalışmalarımız devam edecek.

……….…OOO…………..

ZABITALARA EĞİTİM

Tarsus Belediyesi bünyesinde görev alan yeni zabıta memurlarına Psikolog Arzu Buse Yıldız tarafından davranış kuralları, stres ve öfke kontrolü eğitimi verildi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar