Subscribe Us


2 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

2 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TA OTOPARK ÜCRETİ 30 TL OLDU

Tarsus’ta araç sürücüleri yeni yıla zamlı yandı.

Daha önce 20 TL olan oto park ücreti 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 30 TL’ye çıktı. Yüzde 50’lik zam 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

………..…OOO……………

TARSUS’TAKİ ESNAFLAR FİYAT

LİSTESİ ASMAYA BAŞLADI

1 Ocak 2024 tarihinde Türkiye genelinde uygulamaya giren fiyat uygulamasına Tarsus’ta da başlandı.

Yeni getirilen kural gereği bundan sonra esnaflar sattıkları ürünlerin fiyatlarını ürünün üzerine veya gıda sektöründe  ise ürünlerin fiyatlarını görünecek bir yere asmaları gerekiyor.

Söz konusu fiyat uygulamasına pazarlarda ve lokanta gibi yerlerde  1 Ocak öncesinde başlandığı dikkati çekti.

…………………ooo………………..

TARSUS MÜZE MÜDÜRÜNÜN BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’in  babası, Tarsus, Alifakı Köyü eşraflarından , Necdet ALPER vefat etti.. Cenazesi dün (01.01.2024 tarihinde) saat 10.30’da Şehir Mezarlığında kılınacak cenaze namazı sonrası Alifakı Köyü Mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine oda başkanları,protokol mensupları ve vatandaşlar ile ailesi katılıd.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

 

………..…OOO……………

DİŞ HASTANESİ ÇALIŞANI

KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi çalışanlarından Mehmet Cahit Koçak kalp krizi geçirerek vefat etti. 23 yıllık memur olan Koçak önceki gün sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Görevi başındayken vefat eden Koçak’ın cenaze namazı şehir mezarlığında kılındı. Ardından Kargılı köyünde toprağa verilid. Allah rahmet eylesin.

………..…OOO……………

97 YAŞINDAKİ KUVAYİ MİLLİYECİYE

EVİNDE ZİYARET..

Tarsus Kuvayi Milliye Derneğinin ikinci en yaşlı üyesi olan Mehmet Turgut Arkan’ı kaymakam Kadir Sertel Otcu ziyaret etti..

Dernek başkanı İsmail Taşgit ile kaymakam Otcu, Bağlar mahallesinde ikamet eden Mehmet dedeyi evinde ziyaret etti. Tarsus’un kurtuluş savaşındaki müfreze komutanı olan Ali Galip Arkan’ın oğlu olan Mehmet Turgut Arkan resmiyette 97 yaşında, ancak nüfusa geç yazıldığı için gerçek yaşı102 olarak belirtildi.

Mehmet Turgut Arkan, dedesinden ve babasından kalan İstiklal madalyaları gözü gibi sakladığını ve bu madalyaları taşımaktan gurur duyduğunu belirterek  “Kurtuluş savaşı yılları çok zor yıllarmış. Kuvayi Milliyeciler Atatürk gibi bir liderin desteğiyle yurdu düşmandan kurtarmış. Babamda bu bölgenin müfreze komutanı olarak Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynamış. Bugün rahmetli olan babamı, dedemi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS'TA YARENLİK ALANINA

KONULAN YILBAŞI SÜSLEMELERİ

TAHRİP EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus'ta Yarenlik Alanına konulan ışıklı yılbaşı süslemelerinden bazıları gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Bazı süslemelerin ise yerinden tamamen sökülüp çalındığı belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin merkez ve ilçelerinde cadde, bulvar ve kavşaklara ışıklar ve yeni yıl temalı figürler yerleştirdi.

Tarsus’ta da Yarenlik Alanı’nda uygulanan çalışma ile bölge ışıl ışıl yapıldı.

Vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen ışıklı figürler, yılbaşı gecesinde tahrip edildi. Ağaçlara sarılı olan ışıklardan bazılarının tamamen sökülerek çalındığı tespit edildi. Çirkin saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 

……….…OOO…………..

BORSA MECLİS BAŞKANI KAYA

“ÜRETİM VE İHRACATI GELİŞTİRMELİYİZ”

Tarsus Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya ,“2024 için tüm gücümüzle üretimi ve ihracatı koruma kabiliyetini geliştirmeye yönelik olmalıyız. “ dedi. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, “Son günlerde gelen acı şehit haberleri nedeniyle millet olarak yeni bir yıla girmenin sevincini maalesef buruk bir şekilde yaşıyoruz. Umarız gelecek yıl; savaşların bir daha yaşanmadığı, terörün olmadığı daha güzel bir dünyada yaşarız” dedi.2024 yılı ülkemiz için güçlü ihracat yılı olmalı. Bu yüzden özellikle tarım sektörü başta olmak üzere diğer tüm sektörlerin ve hükümetin odaklanması gereken tek konu, üretim, istihdam ve ihracat olmalıdır.” İfadesinde bulundu. 

 

“Ülkemin potansiyeline ve gücüne inanıyorum. Gelecek bizim. Hep birlikte bugünleri aşacağız.” diyen Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “2024 yılına, reel sektör olarak umutlu ve beklentilerle giriyoruz. Her zaman ifade ettiğim üzere bizim arkamızdaki en büyük güç milletimizdir. Biz ülkenin geleceğinden ümitliyiz. Ülke olarak, bölge olarak hedeflerimiz var. Bu noktada , hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her zaman bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız. Yeni Yılın hayırlara vesile olmasını dilerim.” Şeklinde sözlerini tamamladı. 

……….…OOO…………..

“TARSUS ARKEOLOJİSİ VE GELECEĞİ”

KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun hizmet binasında, ardı ardına sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor. TADEKA binasında son olarak ‘Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirildi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) hizmet binasında, ardı ardına sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmeye devam ediyor.

 

TADEKA binasında son olarak ‘Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Deniz Kaplan, Öğretim Görevlisi Dr. Ulus Tepebaş ve Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper katıldı.

 

……….…OOO…………..

DAMLAMADA TIR YANGINI

Tarsusta sürücüsü öğrenilemeyen OF 66 BK 936 yabancı plakalı çekici tır, bilinmeyen bir nedenle Damlama bölgesi Tarsus istikametine ilerlerken kontrolden çıkarak orta refüj de yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Olayda maddi hasar meydana geldi. Şans eseri yaralanan olmadı.

……….…OOO…………..

OTOBÜS YANDI

34 VK 3192 plakalı sürücüsü öğrenilemeyen havaalanı servis otobüsü, Mersin-Adana istikameti otoyol Tarsus Akgedik bölgesinde iddiaya göre lastiklerinden yanmaya başladı. Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. Araç boşaltılırken, ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Olayda şans eseri yaralanan olmazken otobüs kullanılamaz hale geldi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar