Subscribe Us


20 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

20 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..         

KOCAMAZ “TARSUS’TA 1994 HAVASINI KOKLUYORUZ”

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz Tarsus’ta bir açılışta yaptığı konuşmada ilginç benzetmelerde bulundu.

 Kocamaz “Şu anda Mersin ve Tarsus’ta 1994 seçimleri havasını kokluyorum.O zaman adaylar belirlendikten sonra insanlar oy verecek aday arıyordu. O zaman Tarsus insanı geleceğine sahip çıktı ve Burhanettin Kocamazın etrafında kenetlendi, seçimi kazandık. Şimdi bizim dışımızdaki siyasi partilerin içinde karışıklıklar var. İnnsalar sandığa giderken oy verecekleri tek adres İYİ Partidir. Biz halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Geçmişte neleri başardıysak aynı şekilde başarılı olacağız ve Tarsus’ta İyi  partiyi yerelde iktidar yapacağız”

………..…OOO………….. 

TARSUS’TA NERGİZ FESTİVALİ

ERTELENDİ

Tarsus’ta Böğrüeğri köyünde yarın yapılması planlanan 2. Tarsus Nergis şenliği iptal edildi.

Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan açıklamada ‘’ 21.01.2024 tarihinde yapılması planlanan 2. Nergis Şenliği, hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.’’ Denildi.

 

……….…OOO…………..

TARSUSLU DOKTOR VEFAT ETTİ

Tarsus’lu  Nuri--Hülya Bayülgen 'nin oğlu Mersin Şehir Hastanesi Opr. Göğüs Cerrahı Doktoru A.Kerim Bayülgen dün vefat etmiştir . Cenazesi Mersin’de toprağa verildi.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

………..…OOO…………..

TARSUSTA ÖĞRENCİLER KARNE ALDI

Tarsus’taki resmi ve özel  okullarda ve Belediye bünyesinde bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevlerimizde eğitim gören miniklerimiz, karne heyecanı yaşadı. 80 bine yakın öğrenci Tarsusta karne aldı.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve mutlu yarıyıl tatili dileriz.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR İZMİR'DE BULUŞUYOR

TADER  İzmir Temsilciliğinin Düzenlediği İzmir Merkezinde, İlçelerinde ve Civar İllerde İkamet eden Tarsuslu Hemşehrilerimizle 3 Şubat 2024 Cumartesi Günü Saat 14.00'de Tarsuslu Hemşehrimiz Seyhan Özsu Bey'in Sahibi Olduğu Seyhan Ciğer Kebap Salonunda Buluşulacak.

Yemek Ve Sohbet Programından Sonra " Tarsus Afgan Mahallesi" Kitabımın İmza Töreni Yapılacaktır. Tüm Hemşehrilerimizi Bekliyoruz.

Düzenleyen Tader İzmir Temsilcisi Sibel Aydın İdiman

Müstecir :Seyhan Özsu

Cep Tel: 0- 530- 991 83 73

Adres: Örnekköy Mahallesi 239/ B Sokak Girne Bulvarı Karşıyaka/ İzmir

………..…OOO…………..

AİLELERİ VE ÇOCUKLARIYLA

MUTLU BİR MERSİN…

‘Hamile Bakım Sütü Projesi’yle de kentte ikamet eden anne adaylarının gebelikleri süresince beslenmelerine katkı sağlanmasını amaçlayan Büyükşehir, başvurusu uygun bulunan hamilelere 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden oluşan toplam 12 paket süt desteği sağlıyor. 2023 yılında ‘Hamile Bakım Sütü Projesi’ ile 12 bin 960 paket teslimi yapıldı.

 

………..…OOO…………..

 TARSUS DAHİL HOŞGELDİN BEBEK

ETKİNLİKLERİ..

Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Destek Paketi’ ile kentte ikamet eden 0-1 ay arası bebeğe sahip ailelere Tarsus dahil bebek bakım çantası desteği sağlanıyor. ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Destek Paketi’ desteği kapsamında 2023 yılında 2 bin 120 paket teslim edildi. Büyükşehir tarafından ‘El Bebek Gül Bebek Projesi’ kapsamında da kentte ikamet eden asgari ücret ve altı gelire sahip ve 6-12 ay arasında bebeği olan ailelere 2023 yılında 6 bin 323 paket teslim edildi.

 Büyükşehir’in ‘Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi’ 2023’te de minik öğrencilerin yüzünü güldürdü. Proje ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 486 bin 444 adet, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında da 327 bin 677 adet süt dağıtıldı ve dağıtımlar devam ediyor. ‘Kuruyemiş Dağıtımı’ kapsamında da 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 39 bin 629 paket, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında da 13 bin 770 paket kuruyemiş dağıtımı yapıldı ve dağıtımlar devam ediyor.

 

………..…OOO…………..

TARSUS DEVLET HASTANESİNDE

KAPALI KASIK AMELİYATI YAPILIYOR.

Tarsus Yeni Devlet hastanesinde önemli bir hizmet.

Mersin genelinde sadece Tarsus Devlet Hastanesinde kapalı kasık ameliyatı yapılıyor. Başhekim Sadık Emre Direk açık ameliyatları yanı sıra artık kapalı ameliyatlarında yapıldığını söyledi.

……….…OOO…………..

Tarsuslu Yazarlar Bugün Adana’da Kitapseverlerle Buluşuyor

Tarsuslu yazarlar, Tarsus tarihini ve kültürünü yansıtan kitaplarıyla Adana 16. Çukurova Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle bir araya gelecek.

20 Ocak Cumartesi günü saat 13:00-17:00 arasında düzenlenecek olan imza etkinliğine tüm halkımız davetlidir!

…………OOO……………

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar