Subscribe Us


22 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

22 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO………….. 

KAYMAKAM ÖZEL MÜZEYİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, geçtiğimiz aylarda Tarsus’ta ziyarete açılan Eyüboğlu Konağını ziyaret etti.

Koleksiyoner/ iş insanı Eyüphan Eyüboğlu’nun birbirinden orijinal tarihi eşya ve güzellikleri bir arada sergilediği Eyüboğlu Konağı, her gün onlarca ziyaretçisini ağırlıyor.

……….…OOO…………..

TARSUS'TA  MOTOSİKLET

HIRSIZI TUTUKLANDI
Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri motosiklet hırsızlığı şüphelisini yaptığı çalışmalar sonucu yakaladı.
Tarsus'ta dört farklı adresten park halindeki motosikletlerin çalınması üzerine hırsızlık  olayının faillerini yakalamak ve çalınan motosikletleri bulmak amacıyla Jandarma harekete geçti.
Çevredeki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda şüpheli şahsın kimlik bilgilerini tespit  eden ekipler icra ettiği operasyon ile şüpheli şahsı çalıntı motosikletler ile birlikte yakalayarak  gözaltına aldı. Çalıntı motosikletler sahiplerine teslim edildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıs tutuklanarak  cezaevine gönderildi.

.………..…OOO…………..

TARSUSLU GENÇ ATLET

GELECEK VAAT EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampında Yeteneği Keşfedilen Devrim Ali YILDIRIM Başarıdan Başarıya Koşuyor. Tebrik Ediyor ,Başarılarının Devamını Diliyorum.

………..…OOO…………..

TARSUS’TAN FUARA SON

GÜN İLGİSİ..

Adana 16. Çukurova Kitap Fuarı’nda bulunan Tarsus Belediyesi Standımız Tarsuslu yazarlarımızın katılımı ve imza günüyle yoğun ilgiyle karşılandı.  Düne kadar Standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Fuar, 21 Ocak Pazar günü(dün) sona erdi.

………..…OOO…………..

ARDIÇLI, BOLATLI VE

YEŞİLTEPE’DE ÇALIŞMALAR

Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerimizde kesintisiz bir özveriyle çalışarak hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Ekipler köylerimizin yaşam kalitesini artırarak büz temizliği, şarampol temizliği, yol düzenlemeleri, yol açma ve beton dökme işlemleri gerçekleştirerek, sorunları bir bir çözüyor.

 Ardıçlı, Olukkoyağı, Kumdere, Özbek, Mantaş, Yeşiltepe, İbrişim, Gülek, Dedeler, Esenler, Mahmutağa, Şahin Mahallesi, Bolatlı, Alibeyli, Yanıkkışla, Sarıveli, Yeşiltepe, Günyurdu Mahalleleri

 

………..…OOO…………..

SGK MÜDÜRÜ BORSADA

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Süleyman Metin, Tarsus Ticaret Borsasına ziyarette bulundu. 

  

Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Teke ve Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz ile gündeme dair konularda istişarede bulundular. 

 

Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Teke  ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Sosyal Güvenlik konusunda tüm tarafların olaylara çözüm odaklı yaklaşmasının önemli olduğunu belirtti. 

Başkan Mustafa Teke, Çalışma hayatında uygulamaların iş insanlarını bezdirmeden çözüm odaklı şekilde olması firmaların gelişimine de katkı sağlıyor. SGK Müdürü olarak sizi hep sahada görüyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi için birlikte hareket etmek ve birbirimizi desteklemeliyiz" diye konuştu. 

 

SGK gündeminde olan ve Borsa üyesi işverenleri de ilgilendiren hususlarda SGK Müdürü Metin, yürürlükte olan uygulamalar hakkında bilgilendirmede bulunduğu ziyarette, çalışma ve iş yaşamında ortaya çıkan gelişmeler ışığında kurumların çalışma ve faaliyetleri konusunda ilçe ekonomisine ve işverenlere dair konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  

 

………..…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, KÖSELERLİ

VE ATALAR HALKIYLA BULUŞTU 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Köselerli ve Atalar Mahallelerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin saygın bir belediye olduğuna dikkat çeken Seçer, “Bu belediye güçlüdür, vizyonludur ve kapsayıcıdır. Belediye başkanınız da belediyenin çalışanları da asla ayrımcılık yapmaz. Biz halkın içindeyiz” dedi.

 

Verilen oya göre değil ihtiyaca göre hizmet yaptıklarını kaydeden Seçer, bir muhtardan gelen ‘Büyükşehir ve MESKİ’nin hizmetlerden memnunuz’ cümlesine ise, “Bizim en büyük servetimiz işte bu. Yaptığımız hizmetlerden sonra bize teşekkür edilmesi, memnuniyetin yüksek sesle dile getirilmesi. Biz oy vermedi diye vatandaşımıza gönül koymayız” ifadelerine yer verdi.

 

Her yere kaliteli hizmet götürdüklerini ifade eden Seçer, “Biz böyle çalışıyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. Bu anlayışımızı da devam ettireceğiz” ifadelerini kullanarak, yaklaşan seçimleri hatırlattı. Seçer, “Ben vatandaşımdan eminim. Mersinli hemşehrim ahde vefayı, eğriyi doğruyu bilir. Parti ayrımı yapmadan sandık başına gidecek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Vahap Seçer’e oy vereceğini düşünüyorum” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, DÜN

KAYSERİ’DE MAĞLUP BAŞLADI..

TFF 3. Liğ 1. Grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  Kayseri’de 2-0 mağlup.

TİY, ilk yarıda yendiği Kayseri Talasgücü  Belediyespor ile  2. Yarının ilk maçında karşı karşıya geldi. TiY 2-0 mağlup oldu.

 Tarsus İdman Yurdunun 1 galibiyet ve 3 beraberlikle 6 puanı bulunuyor ve puan cetvelinde son sırada yer alıyor.

………..…OOO…………..

FATİH ALKAR/İÇEL SANAT KULÜBÜNDE TEKRAR BAŞKAN

Mersin’de yapılan İçel Sanat Kulübü genel kurulunda Fatih Alkar tekrar güven tazeledi.

Alkar ‘kongremize gelen ve gelemiyen üyelerimize,kulüp dostlarımıza ve kıymetli protokol üyelerine, tebrik ve başarı telefon ve mesajlarınıza ayrıca şimdiye kadar kulübümüzde görev almış danışma, yönetim,denetim,disiplin kurulu üyelerimize sonsuz teşekkürler..’’ dedi.

Tarsuslu basın mensubu olarak Alkar’ı kutlarım. Yakup Boncuk

………..…OOO…………..

TARSUS ÇUKUROVA BİRLİK

TAKIMI GALİP

Süper Amatör liğde yer alan Tarsus Çukurova Birlikspor deplasmanda Toroslar Belediyesporu 4-1 yendi. Çukurova Birlikspor play off için iddiasını sürdürdü.

 

…………OOO……………

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar