Subscribe Us


3 -4 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

3 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’LULAR BUGÜN MERSİN’İN

KURTULUŞUNU KUTLAYACAK

Tarsus’lu Kuvayi Milliyeciler bugün 3 Ocak Mersin’in kurtuluş bayramına katılacaklar. Ekipler sabah saat 07.00’de Tarsus’tan hareket edip Mersin’e geçecek. Başkan İsmail Taşgit ve törene katılacak ekipler özel bir araçla bu sabah Mersin’e giderek törenlere iştirak edecek. Öğleden sonra yeniden Tarsus’a dönecekler.

Taşgit “İlimiz mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle ile tüm şehitlerimizi ve sonradan vefat eden gazilerimizi,Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

 

………..…OOO……………

ESNAFLARA  FİYAT LİSTESİ

DENETİMİ YAPILACAK

 Türkiye genelinde bu yılbaşından itibaren uygulamaya giren fiyat uygulamasına Tarsus’ta da başlanırken   ekipler yakında fiyat denetimi yapacaklar.

Yeni getirilen kural gereği bundan sonra esnaflar sattıkları ürünlerin fiyatlarını ürünün üzerine veya gıda sektöründe  ise ürünlerin fiyatlarını görünecek bir yere asmaları gerekiyor.

Söz konusu fiyat uygulamasına pazarlarda ve lokanta gibi yerlerde  1 Ocak ‘tan itibaren başlandı.

 

……………ooo……………….

TARSUS BELEDİYESİ KENDİ ÜRETTİĞİ

 BİNLERCE FİDAN VE ÇİÇEK İLE

KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Tarsus Belediyesi, çiçek ve fidanı kendi üretim tesislerinde yetiştirerek bir yandan tasarruf sağlıyor bir yandan kenti güzelleştiriyor. Tüketen değil üreten bir belediye anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Üreten bir belediye olarak ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kendimiz üreterek bütçe tasarrufu yapıyoruz. Binlerce fidan ve çiçeği kendi tesislerimizde yetiştirerek kaynaklarımızı daha verimli kullanıyoruz aynı zamanda kenti güzelleştiriyoruz" dedi

Tarsus Belediyesi, kent genelinde park, bahçe, mesire alanı, yeşil alanlar gibi projelerde çevre düzenlemeleri kapsamında birçok fidan dikimi gerçekleştiriyor. Bu dikilen fidan ve çiçekler, belediyenin üretim tesislerinde yetiştirilerek yeşil alanlara kazandırılıyor. Etkinlik ve özel günlerde ise halka ücretsiz dağıtılıyor.

İHTİYAÇ DUYULAN YERLERE FİDAN EKİMİ YAPILIYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, farklı türlerde binlerce çiçek ve bitki düzenli bakımlarla olgunluğa eriştiriliyor. Bu büyüyen ürünler, ihtiyaç duyulan yeşil alanlara ve koruluklara dikilerek çevre düzenlemelerine katkı sağlıyor. Her mevsim parklarda mevsim çiçekleri ve kent genelinde gölge oluşturacak ağaçlar ekiliyor.

FARKLI TÜRLERDE FİDAN ÜRETİMİ YAPILIYOR

Üretim fidanlığında suzi, bodrum papatyası, sarı papatya, gül, akşam sefası, çalı mine, gazanya, ligustrum, kufeya gibi çeşitli türde bitki üretiliyor. Bu üretilen bitkiler sayesinde dış alımlar azaltılarak tasarruf sağlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü üretim tesislerinde yılda yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek, 20 bin adet ağaç türü üretiliyor.  Jakaranda akçaağaç, dişbudak, kauçuk, çınar, fıstık çamı, kavak ve kaliptos ağaç türleri ekiliyor.

“KENDİMİZ ÜRETEREK TASARRUF SAĞLIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Tüketen değil üreten bir belediye olarak ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılayarak kaynaklarımızı etkin bir şekilde kullanıyoruz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımlar yapılarak yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanları park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. Tarsus'u daha yeşil, renkli ve güzel bir görüntüye kavuşturma hedefindeyiz." dedi.

……….…OOO…………..

TARİHİ EVLER SOKAĞINDA

TADİLAT BİTMEK ÜZERE

Tarihi Tarsus Evlerinin bulunduğu sokaklarda bugünlerde yeniden başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları nedeniyle geçişler kontrollü olarak veriliyor.

Kızılmurat mahallesinde eski 42 sokak ve Kemal Tursunbay sokaklarının kesiştiği bölümde bazı eski evler bugünlerde restore ediliyor. bu nedenle belirtilen sokaklardan gelip geçenlerin inşaatlardan düşecek taş ve moloz parçalarından dolayı zarar görmemesi için sokağa koruyucu branda çekildi. Bu bölümden geçişlerinde birkaç gün durdurulduktan sonra kontrollü geçiş veriliyor.

……….…OOO…………..

BUTİK OTELLER ZİNCİRİ OLACAK

Tarihi Tarsus Evlerinin bulunduğu sokaklarda çalışmalar bu yılbaşına kadar tamamlanacak. Çalışmalar tamamlanınca bir tur firmasının kentimize tur düzenleyip dışarıdan yerli ve yabancı turist getireceği belirtiliyor.

Tarsus’luların tarihi evlerine sahip çıkmaması sonrasında özellikle Kızılmurat mahallesindeki tarihi evlerin Butik otel şeklinde değerlendirildiği ve St. Paule komşu olmak isteyenlerin bu Butik otelleri tercih edeceği  konuşuluyor.

……….…OOO…………..

TAŞYAD KONGRE KARARI ALDI

Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneğinin (TAŞYAD) olağan genel kurul toplantısı 12.01.2024 tarihinde saat 17.00’de kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinin Kızılmurat Mahallesi 2717 Sokak 4 no’lu adresinde yapılacaktır. Çoğunluk bulunamadığı takdirde ikinci toplantı 19.01.2024 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır. Üyelerimize duyurulur.

 YÖNETİM KURULU

GÜNDEM:

1. Açılış ve yoklama.

2. Divanın teşekkülü ve saygı duruşu.

3. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası.

4. Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi.

5. Dilek ve temenniler.

6. Kapanış.

 

……….…OOO…………..

TARSUS KAZIM TAŞKIN

İLKOKULUNDA ETKİNLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetin 100. yılında kırsaldaki ve dezavantajlı mahallelerdeki çocukları sporla buluşturmak için 'Yüzde 100 cumhuriyet yüzde 100 spor' etkinlikleri kapsamında 'sporbüs' etkinliği düzenledi. Tarsus Kazım Taşkın İlköğretim Okulu öğrencileri, 'sporbüs' aracı sayesinde spor yapma ve güneşli havanın tadını çıkarma fırsatı buldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi jimnastik antrenörü Çiğdem Gökaşar, etkinliklerin amacının çocukları sporla buluşturmak ve branşları tanıtmak olduğunu belirtti. Öğrenciler ise etkinlikten çok keyif aldıklarını ve spor yapmaya devam etmek istediklerini ifade etti.

 

……….…OOO…………..

BELEDİYE HALK OYUNLARI

KURSU AÇIYOR

Tarsus Belediyesi ücretsiz olarak Halk Oyunları öğrenme kursu açıyor. 18 yaş üstü kişiler isterse ücret ödemeden kurs alabilecek. Bilgi için 0535 714 4253 nolu telefon aranabilir.

……….…OOO…………..

 

 

 

 

 

4 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS SÜT BİRLİĞİNİN GETİRTTİĞİ

GEBE DÜVELERİN  DAĞITIMI BAŞLADI

Tarsus Süt Birliğinin tedarik  ettiği gebe düveler kentimize getirilmeye başlandı.

Süt Birliği Başkanı Danyal Avşar, ilk etapta Adana’ya getirilen gebe düvelerin oradan  Tarsus’a getirilmeye başlandığını ve talepte bulunan Süt Üreticilerinin gebe düvelerini teslim almaya başladığını söyledi. Avşar, ilk etapta toplam talep edilen 900 düveden 60 gebe düvenin kamyonlara yüklenerek kentimize ve dağıtımı yapılan köylere iletilmeye başlandığını söyledi ve “Ziraat Bankası kredi desteği ile  alınan gebe düvelerimiz üreticilerimize ve köylülerimize, kentimize, süt piyasasına olumlu etki yapacaktır. Tanesi 98 bin TL’ye mal olan gebe düveleri alan süt üreticileri bunun  ödemesini  2 yıl ödemesiz  7 yılda yapabilecek. Gebe düvelerimizin  üreticilerimize ve kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

…………………….OOO………………………

BAŞKAN BOZDOĞAN 5 YILDA

15 BİN KİŞİYE DOKUNDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediyede  son beş yıldır görev yaptığı süre boyunca izin günlerini ve istirahat saatlerini hastalara ayırarak toplamda 15 bin vatandaşa sağlık hizmeti sundu. Hekimlik konusundaki faaliyetlerine devam eden Bozdoğan, halkın sağlık sorunlarının çözümü için büyük çaba sarf etmektedir.

…………………….OOO………………………

TARSUS’LULAR MERSİN’İN

KURTULUŞUNA KATILDI

Tarsus’lu Kuvayi Milliyeciler dün 3 Ocak Mersin’in kurtuluş bayramına katıldı.

Başkan İsmail Taşgit ve törene katılan ekipler özel bir araçla bu sabah Mersin’e giderek törenlere iştirak etti. Başkan Vahap Seçer, Afşın Atsız ve Vali Ali Hamza Pehlivan ile görüştüler.

Ekip öğleden sonra yeniden Tarsus’a döndü..

Taşgit “İlimiz Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle ile tüm şehitlerimizi ve sonradan vefat eden gazilerimizi,Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

………..…OOO……………

TARSUS'TA DOĞUP BÜYÜYENLER

DERNEĞİ  AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Ümran Yıldırım  TARDOBDER adına açıklama yaparak bir karışıklığı giderdi.

“Bizim grubumuz dernek adına, diğeri ise grup adına” dedi.

 Açıklama şöyle:

“Facebook grup üyelerimizden aldığımız geri bildirimler nedeniyle açıklama yapma ve bir durumu paylaşma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

TARSUS'TA DOĞUP BÜYÜYENLER DERNEĞİ’mizin Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Grubu ile karıştırıldığı ve birbiri ile bağlantısı olduğu algısı mevcuttur.

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğimiz, resmi bir kimliğe sahip olup; Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bağlı, faaliyet ve tüm kayıtları her türlü denetimine tabiidir. Her konuda ilkeli, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir olduğumuzu bildirmekten memnuniyet duyarız.

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Grubu ile hiçbir bağımız ve ilişkimiz yoktur. Faaliyetleri birbirinden bağımsızdır.

Karıştırılmaması hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

……………ooo……………….

TARSUS'TA İKİ CADDEDE

ASFALTLAMA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir belediyesinin Tarsus’ta ana caddelerde başlattığı güzelleştirme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Maliyenin bulunduğu  Cengiz Topel Caddesi ve İş Bankasından Kleopatra kapısına kadar olan  Mersin caddesinde dün asfalt dökümüne başlandı.

……………ooo……………….

KADINLAR BİRLİĞİ TARSUS ŞUBESİ

KONGRE KARARI ALDI

Başkan Figen Aktan “Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi Derneğinin Olağan genel kurul toplantısı  18.01.2024 Perşembe günü Reşadiye Mah. 3002 sk. no. 16 Tarsus adresinde bulunan Dernek binasında saat 13.00’de yapılacaktır. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde 25.01.2024 Perşembe günü aynı yer ve saatte yapılacaktır.

Üyelerimize ilanen duyurulur.” dedi.

 

GÜNDEM:

1-Açılı, yoklama ve saygı duruşu

2-Divan heyetinin seçilmesi

3-Faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi

4-Derneğin Gelir giderlerinin okunması ve müzakeresi

5-Denetleme kurulu raporunun okunması ve müzakeresi

6-Yönetim ve Denetleme Kulunun ayrı ayrı ibrası

7-Gelir giderlerin onaylanması

8-Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması

9-Yönetim, Denetleme ve disiplin kurulunun ve genel kurul delegelerinin seçilmesi

10-Dilek ve temenniler- 11-Kapanış.

..……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE

MECLİSİNİN 2024’DEKİ

İLK TOPLANTISI BUGÜN

Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimin 1. Oturumu 04.01.2024 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

Meclis Gündemi

04.01.2024 Perşembe günü saat 14.00'de olağan olarak toplanacak olan, 2024 yılı 1. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir. 

GÜNDEM MADDELERİ:

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

 2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4- Dilek ve öneriler.-5- Kapanış.

 

……….…OOO…………..

ŞAİR VE YAZARLAR

KONGREYE HAZIRLANIYOR

Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneğinin (TAŞYAD) olağan genel kurul toplantısı 12.01.2024 tarihinde saat 17.00’de kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneğinin Kızılmurat Mahallesi 2717 Sokak 4 no’lu adresinde yapılacaktır. Çoğunluk bulunamadığı takdirde ikinci toplantı 19.01.2024 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır. Üyelerimize duyurulur.

 YÖNETİM KURULU

GÜNDEM:

1. Açılış ve yoklama.

2. Divanın teşekkülü ve saygı duruşu.

3. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası.

4. Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi.

5. Dilek ve temenniler.

6. Kapanış.

 

……….…OOO…………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSUNUN

 OCAK AYI OYUN PROGRAMI

Tarsus Belediyesi  Tarsus Şehir Tiyatrosunun Ocak Ayı Oyun Programı

Yine dopdolu .

Oyunlar 3 Ocakta Masal gülleri ile başladı. Aynı oyun bugün ve yarında saat 14 de tekrarlanacak. Çirkin oyunu ise 31 Ocakta saat 20 de sahneye konulacak. 26 Ocajta Antalya turnesi yapılacak.

Tüm oyunlar ücretsiz olup katılım için rezerve gerekmektedir.

️0535 545 36 00

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar