Subscribe Us


5 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

5 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUSLU KADINLAR BELEDİYENİN

AÇTIĞI BAĞLAMA KURSUYLA GENÇLİK

 HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Tarsuslu kadınlar belediyenin açtığı bağlama kursuyla gençlik hayalini gerçekleştiriyor. Enstrüman çalma deneyimini yaşama fırsatı bulan kadınlar, birlikte vakit geçirerek hem öğrenmenin hem de sosyalleşmenin tadını çıkarıyor.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi'nde Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen ücretsiz “Bağlama Kursu” ile kadınları hem öğrenmeye teşvik ediyor, hem de sosyal bir ortamda bir araya getiriyor.

Kurs kapsamında, Tarsuslu kadınlar belediyenin desteklediği bu özel programla bağlama çalma yeteneklerini geliştiriyor. Eğitmen Nurdan Dinç ile gençlik yıllarında hayalini kurdukları enstrüman çalma deneyimini yaşıyor. Düzenlenen kursta 16 kişilik katılım ile kadınlar bir araya gelerek dayanışma ve dostluk ruhunu pekiştiriyor. Katılımcılar, ücretsiz olarak sunulan bağlama kursu ile hem kültürel miraslarını yaşatma hem de sanatsal yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor. Bağlama kursu, hem müzikle iç içe olmak isteyen kadınların hem de sosyal bir çevrede yeni arkadaşlıklar kurmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

 

“BU YAŞIMDA BAĞLAMA ÇALMASINI ÖĞRENDİM”

Yıllar sonra bu istediğini gerçekleştiğini belirten Kursiyer Müjgan Ay “Yaşım 63, bu yaşıma kadar bağlama çalmak istedim ama olmadı. Belediyemizin sunmuş olduğu bu etkinliği ev hanımları olarak çok memnun olduk. Bu yaşımda bağlama çalmasını öğrendim.  Çok memnunum, çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a bize sunduğu bu imkandan ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“EVİMİZDE GÖREMEDİĞİMİZ HİZMETİ GÖRÜYORUZ”

Kursiyer Meryem Güllü “Burada sizi kucaklayan bir mekan var. Kapıdan girdiğimiz anda kendi evimizde göremediğimiz hizmeti görüyoruz.  Biz buraya hem eğlenmeye hem öğrenmeye hem de dinlenmeye geliyoruz.” şeklinde ifade etti.

 

“BELEDİYENİN AÇTIĞI KURSLARDAN, ETKİNLİKLERDEN ÇOK MEMNUNUM”

Kursiyer Ümmü Gülsüm Çetin memnuniyetini dile getirerek, “62 yaşındayım bu yaştan sonra bağlama çalmaya karar verdim. Hocamın sayesinde bayağı bir şeyler öğreniyoruz.  Ama daha çok yolun başındayız. Belediyenin açtığı kurslardan, etkinliklerden çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

……………….OOO…………………

TÜRKİYE’DE İLKİ  BAŞLATAN

AVŞAR’I TEBRİK ETTİLER

Tarsus’ta bulunan süt üreticilerine Ziraat Bankasından gebe düve alımı için 7 yıl ödemeli ve sübvansiyonlu kredi alma imkanı sunulurken   900 hayvanın alımı için kredi çıktı. Uygulama Türkiye’de ilk olarak Tarsus’ta başlatılırken  Süt Birliği Başkanı Danyal Avşar’ı arayan Süt Birlikleri genel başkanı Tevfik Keskin , Tarsus’taki birlik başkanı Danyal Avşar’ı  arayarak tebrik ve teşekkür etti.

ZİRAAT BANKASI MÜDÜRLERİNE TEŞEKKÜR

Ayrıca Tarım Bakanlığı yetkileri de, Avşar’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutlarken, Avşar ise bu güzel projenin hayata geçirilmesinde destek veren  Ziraat Bankası Tarsus Merkez şube müdürü Kadir Oğuz Karadayı olmak üzere tüm Ziraat Bankası şube müdürlerine ve personeline teşekkür etti.

……………….OOO…………………

TARSUS DAHİL, ÜNİVERSİTE

ÖĞRENCİLERİNE PARA VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için verdiği öğrenim yardımları, eğitimleri için can suyu oldu. İlk taksiti geçtiğimiz günlerde yatırılan öğrenim yardımını öğrencilerin kimisi kitaplarını almak için kullanacak kimisi ise üniversiteyi okuyacağı şehre gideceği otobüsün ücretini ödemek için kullanacak..

Bu yıl öğrenim yardımı tutarlarını Meclis kararı ile artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi; ilk taksit olarak 2 yıllık fakülte okuyan 4 bin 364 öğrenciye 400 TL, 4 yıllık fakülte okuyan 6 bin 860 öğrenciye 700 TL, 5 yıllık fakülte okuyan 313 öğrenciye 850 TL ve 6 yıllık fakülte okuyan 438 öğrenciye ise 950 TL olmak üzere, 11 bin 975 öğrencinin hesaplarına toplam 7 milyon 229 bin 750 TL yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine verdiği öğrenim yardımları hem aileleri hem de öğrencileri rahatlatıyor. İlk taksiti geçtiğimiz günlerde öğrencilerin hesabına yatırılan öğrenim yardımları, ilk ihtiyaçlar için kullanıldı. Toplam tutarın ilk taksitini alan öğrencilerden kimisi üniversiteyi okuyacağı şehre gideceği otobüsün ücretini ödemek için kullanacak, kimisi kitaplarını alacak kimisi ise üniversiteye gitmek için toplu taşıma ücretini ödeyecek. Toplam 11 bin 975 öğrenciye öğrenim yardımı veren Büyükşehir Belediyesi, kalan tutarı da taksitler halinde öğrencilerin hesabına yatıracak.

 

Hizmete açtığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi ile Mersin’de yaşayan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav sürecinde yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yerleştikten sonra verdiği öğrenim yardımı ile öğrenciye ve ailesine katkı sunmaya devam ediyor.

 ………...…OOO………….. 

BAŞKAN ANKARA’YA

GİDİP GELİYOR

Tarsus belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bugünlerde sık sık Ankara’ya gidip geliyor.

Başkan, “Tren yolu yerin altına alınınca, üstte kalan yeri belediye olarak alacağız. Burayı yeşil alan yapacağız. Bu gerçekleştiğinde çok güzel bir  yeşil alanımız olacak. Ankara’dan iyi havadisler aldım” diyor.

……………OOO…………..

TARSUS BELEDİYE

MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimin 1. Oturumu 04.01.2024 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. 

Toplantıda Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlandı. Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlandı.  Dilek ve öneriler. ile kapanış yapıldı.

 

……….…OOO…………..

HALİM BOZGAÇ İÇİN DÜN

MEVLÜT OKUTULDU

MHP’nin merhum Tarsus  eski ilçe başkanlarından Halim Bozgaç’ın ruhuna dün mevlüt okutuldu. Merhumun Yenimahalle 4013 sokakta bulunan evinde düzenlenen anma proğramında mevlüt ve Kur’an okutularak ruhuna dua edildi. Yusuf ve Emine Yıldırım ile Ayten ve Ersagun Bozgaç da merhum Halim Bozgaç’ı rahmetle andıklarını söylediler.

……….….OOO…………..

CEM EVLERİ İBADEHANEDİR

Belediye Meclis üyesi Ali Uyan, Tarsus Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada  “Cem evleri ibadethanedir, burada ibadet edilir, cenazelerimiz kaldırılır. Tarsus’taki Cam Evini Pir Sultan Abdal Derneği ve Alevi Kültür Derneği birlikte kullanmaktadır. Aslında burası sadece iki derneğe tahsis edilmesi yerine başkalarıda kullanabilmeli” dedi.

……….…OOO…………..

DÜNKÜ MECLİSTE KONUŞAN

AK PARTİLİ NESRİN BAŞ

GAZETECİLERİ KUTLUYORUM

Ak Partili  Nesrin Baş “Tarsus’taki gazetecilerin  şimdiden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

 

……….…OOO…………..

TİY’DE KONGRE BUGÜN

Tarsus İdman Yurdu kongresi bugün (5 Ocak 2024 Cuma)  yapılıyor.

Kongrede mevcut başkan Cem Kavalcı yeniden  iyi bir liste hazırlayacağını, talip olursa onlarında liste çıkarıp seçime girebileceğini söyledi.Kongre Kocamaz stadında saat 15.00’de başlayacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar