Subscribe Us


7 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

7 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE EKİBİ OSMANİYE’NİN KURTULUŞUNDA

Tarsus Kuvayi Milliyeciler Derneği ekibi bugün Osmaniye’nin kurtuluş bayramına katılıyor.

7 Ocak 1922 tarihinde düşmandan kurtulan Osmaniye’de bu sabah kurtuluş törenleri yapılacak. Tarsus Kuvayi Milliyeciler Derneği ekibi dün başkan İsmail Taşgit ile birlikte özel bir otobüsle Osmaniye’ye gitmişti.Törene bugün katılıp öğleden sonra kentimize dönecekler.

……….…OOO…………..

TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI

MUHİTTİN KÜLAHLI: “ÜLKÜCÜDEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”

Tarsus Ülkü Ocaklarında yeni başkanın göreve başlamasından sonra bir toplantı yaptı. Muhittin Can Külahlı “Ülkücüden vatan haini çıkmaz” dedi.

 Tarsus Ülkü Ocaklarında düzenlenen proğramda  saygı duruşu yapılıp  istiklal marşı okundu,  Kur’an-ı Kerim okunarak  şehitlerimiz için dua edildi.

Ardından yeni Tarsus Ülkü Ocakları başkanı Muhittin Külahlı görev dağılımı yaptığı arkadaşlarını tek tek başına tanıttı ve Kuran’ı Kerim ile Türk Bayrağını öperek görevlerini takdim etti.

Başkan Muhittin Külahlı, daha önce il Ocaklarında başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu ve geçtiğimiz gün Tarsus’a atandığını belirterek “Tarsus Ülkü Ocakları olarak genel merkezimizin görüşleri doğrultusunda ve denetiminde, ülkemize ve milletimize yararlı,  vatana, bayrağa, ezana saygılı ve sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için  çaba harcayacağız. Yeni yönetimi oluştururken, eski Ocak başkanlarımızla,eski belediye başkanlarımızla,  milletvekili, belediye başkan adaylarımızla istişare ettik. Küskünlük dargınlık olmasın diye herkesimden arkadaşlarımıza görev verdik.  Tüm Türkiye’de, Mersin’de ve güzel kentimiz Tarsus’ta birlik beraberlik içinde olalım diye gayret göstereceğiz. Benim kimseyle kişisel husumetim yok. Teşkilata husumeti sokmayız. Davamıza sahip çıkacak ve  davamızı ön planda tutarak gençleri eğitip bilgilendirecek arkadaşlarımızdan yönetim oluşturduk. Ayrıca gençlerimize sahip çıkmak adına ilk, orta ve liselerde birimler oluşturduk. Gençlerimize uyuşturucudan arınma, uzak durma,faydalı bilgiler verme, hayatta gerekli olan eğitimleri alma yolunda bilgiler vereceğiz.” dedi.

Külahlı siyaseten de Tarsus’ta Ülkücü kadroların belediye gibi birimlerde yeniden iş başına gelmesi için destek vereceklerini ifade ederek “Ülkücü kadrolar vatanı ve milletinin refahı için çalışır. Vatana , millete, bayrağa, ezana saygılı bir nesil yetişmesine vesile olur. Ülkücüden vatan haini çıkmaz” diyerek sözlerini tamamladı.


……….…OOO…………..

NİMET ABLA TOPRAĞA VERİLDİ

 Tarsus Kızılçukur eski muhtarı merhum Mustafa Bayır ve Tarsus Belediyesi eski Fen ve Temizlik işleri müdürü Seyhan Bayır’ın anneleri Nimet Bayır  toprağa verildi.

 Merhumenin cenazesi 6 Ocak günü saat 11.00 de Tarsus Şehir mezarlığından alınarak Kızılçukur köyünde toprağa verildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Bayır ailesine taziyede bulundu. Merhumenin 7 si bugün saat 15 de yapılıyor.

Taziye evi ise Tarsus Kavaklı mahallesi 2408 sk. no 26 olarak bildirildi.

Allah rahmet eylesin.

……….…OOO…………..

TEKE: ÜRETİM OLURSA

İSTİHDAM ARTAR” DEDİ

Tarsus Borsa başkanı Mustafa Teke Ekonomik büyümenin üretimle olduğunun altını çizdi.Borsa Başkanı Teke “Üretim olursa istihdam, ihracat artıyor. Ne kadar fazla üretim yaparsak ekonomimiz o kadar büyüyor. 2023 de ekonomi de yaşanan zorlu süreçler, büyümedeki ve piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar, müteşebbislerin yüksek finansman maliyetleri, kırılganlıklara sebep oldu, olumsuzluklara yol açtı. Böyle bir ortamda, daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak zorundayız. Türkiye ancak böyle büyük ve güçlü bir ülke olabilir” ifadesini kullandı.

 

Tarsus içinde ayrı bir paragraf açan Başkan Mustafa Teke “Müteşebbis ruhu, büyüme arzusu ve özel sektör dinamizmiyle Tarsus’umuz, ekonomideki mevcut konumunu kısmi düşüşlerle de olsa korumayı başardı. Zorluklar karşısında yılmayan, üretimden aldığı güçle her zaman yeni pazarlar arayışında olan Tarsus, 2024 yılı içerisinde üretimde, istihdamda ve ihracatta hedeflediği noktalara mutlaka ulaşacaktır. 2024 yılının ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olmasını temenni ediyoruz. İş dünyası olarak ülkemizin yarınlarından umutluyuz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS CHP’DEN SEYYAR SANDIK UYARISI

CHP Tarsus ilçe başkanı Selahattin Şahin, seçimler öncesinde seyyar sandık konusunda açıklama yaptı. Şahin Seyyar sandık talep formu hakkında bilgilendirdi. Açıklamada “Hastalığı yada engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandık uygulaması ile oylarını kullanabilecekler. Seyyar sandık için www.ysk.gov.tr adresinden yada ilçe Seçim kurulundan alınacak Seyyar sandık talep formu ile birlikte engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya hastalığından dolayı yatağa bağımlı olduğu ibarenin yer aldığı sağlık raporunu ilçe Seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere ikamet etiği mahalle muhtarlığına teslim etmelidirler. Son başvuru tarihi 17 Ocak” denildi.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK DEVAM EDİYOR

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN EĞİTİM YATIRIMLARI TARSUS’A DEĞER KATIYOR

Eğitime büyük önem veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öğrenciler için hayata geçirdiği projelerden bir tanesi olan Etüt Merkezleri ve Okuma Salonları, sınavlara hazırlanan ve ders çalışan öğrencilerin uğrak yeri oldu.

 Eğitime büyük önem veren Tarsus Belediyesi’nin, öğrencilerin ders çalışma olanağını genişletmek için hizmete koyduğu etüt merkezleri ve okuma salonları öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. 5 Yıl boyunca Tarsus’a yaptığı eğitim yatırımları ile Tarsus’un eğitim hayatına değer katarken Türkiye’ye örnek olacak işlere de imza atıyor. Tarsus Belediye Başkan Dr, Haluk Bozdoğan, kazandırdıkları eğitim yatırımlarıyla eğitimin önemli bir merkezi haline geldiklerimi belirtti. 37 Okuma Salonu ve etüt merkezleri ile Tarsus adeta öğrenci şehri olarak dikkat çekiyor. 

 

ETÜT MERKEZİNDE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ BULUNUYOR

Üniversiteye hazırlık sürecinde olan mezun ve lise son sınıf öğrencilerine hizmet veren etüt merkezi, donanımlı eğitim kadrosu ve modern sınıflarıyla dikkat çekiyor. Etüt Merkezi, 8 adet tam donanımlı sınıfı ile öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmayı hedefliyor. Merkezde yer alan uzman eğitim kadrosu, öğrencilere nitelikli bir eğitim deneyimi yaşatmak için hazır bulunuyor. Etüt Merkezi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerin, Eski Maliye Binası 3. Katta bulunan kuruma gelerek bizzat gelerek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuruların başladığı belirtilirken, kontenjanların sınırlı olduğu vurgulandı.  Öğrenciler etüt merkezinde branş öğretmenlerinin hazır bulunması sebebiyle takıldıkları soru ve konuları anında uzmanına danışabiliyor. 

 

KONUMU VE ŞARTLARI İLE ÖĞRENCİLERİN İLK DURAĞI OLUYOR

Belediye tesisleri kampüsünde bulunan bir diğer etüt merkezi ise öğrencilerin ders çalışmak için ilk durağı oluyor. Bunun yanı sıra etüt merkezinde öğrencilere sıcak su, çay ve çorba ikramı gerçekleştiriliyor. 

 

……….…OOO…………..

 TARSUS’TA ÜCRETSİZ ‘’SESSİZ, İNTERNET

 İMKANI VAR VE KONUMU ÇOK İYİ’’

Belediye tesisleri kampüsünde  Üniversite sınavına hazırlanan Nisa Akyüz etüt merkezinden çok memnun olduğunu belirterek, ‘’ Yaklaşık olarak 1 yıldır belediyemizin bizlere açmış olduğu etüt merkezini kullanıyorum. Kaldığım öğrenci yurdu buraya çok yakın ve sınav zamanları ders çalışmak için uygun ortam bulmak çok zor. Başkanımız bizlere burayı açtı ve bize böyle bir ortam sundu, hem de ücretsiz. Dışarda bu imkanlar çok pahalı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 

 

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ’’ 

Belediyenin yeni açılan etüt merkezi hakkında konuşan Tarih Öğretmeni Şenay Varol, ‘’ Biz branş öğretmenleri olarak öğrencilerimize Başkanımız Haluk Bozdoğan tarafından kazandırılan bu merkezde onlara yardımcı olmak için, takıldıkları konuları ve soruları anlatabilmek için hazır olarak bulunuyoruz. Onların geleceğine yatırım yapan Başkanımızın destekleri ile öğrencilerimizin iyi bir sınav dönemi geçirmelerini diliyoruz. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

……….…OOO…………..

SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI BUGÜN AÇIK

Tarsusta Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI’na tüm halkımız davetlidir!

7 Ocak 2024 Pazar bugün açık

Saat. 10.30-17.00

Yer. Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanı

……….…OOO…………..

FİDAN DAĞITIMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR!

Tarsus’ta belediye ücretsiz fidan dağıtacak. Silajlık Mısır, Un, Tıbbi Aramatik Bitki, Fidan, Süs Bitkisi, Portakal ve Limon, Marul ÜCRETSİZ olarak halkımıza dağıtılacaktır.

Dağıtım 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 14.00 de kent merkezinde bulunan Yeni  Müze arkasında (Otopark) dağıtım yapılacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar