Subscribe Us


9 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU


 

9 OCAK 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO……………

TARSUS’TA FİDAN DAĞITIMI

Tarsus ‘ta belediye dün halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Yeni Müze arasında saat 14.00’de bir tören düzenlendi.Törene belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katılarak bir konuşma yaptı.

Başkan Bozdoğan’ın Tarım Projeleri, Halkın Büyük İlgi Ve Destekleriyle Devam Ediyor

-Tarsus'un Tarım Potansiyeli Artıyor: Belediyenin Ürettiği Binlerce Fidan, Fide, Yem Ve Tohum Vatandaşlara Dağıtıldı

Tarsus Belediyesi yürüttüğü “Miras” projesi ile ürettiği yerli, ata tohumları, fide, fidanve yemleri üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.  Tarsus Belediyesi tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

 

Tarsus Belediyesi, tarımsal alanlarda yerli tohumları koruma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan "Miras" projesini başarıyla sürdürüyor. Proje kapsamında, belediye tesislerinde üretilen yerli tohumlar, fideler ve fidanlar, sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, bölgedeki çiftçilere ekonomik destek sağlıyor.Tarsus Belediyesi, yerel tohumların sürdürülebilirliğini ve kullanımını teşvik ederek, bölgedeki tarım potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, toplamda 2 bin kg portakal, 2 bin kg limon, bin kg mandalina, 5 bin adet marul, 2 bin paket kurutulmuş biberiye, bin paket kurutulmuş lavanta, bin paket kurutulmuş kekik, 6 bin adet harnup fidanı, 2 bin adet badem fidanı, 5 bin adet biberiye fidanı, bin adet kekik fidanı, 500 adet limon fidanı, 500 adet turunç fidanı, bin adet fıstık çamı, bin adet defne fidanı, 500 adet gül fidanı, 50 bin kg silajlık mısır yemi, 10 bin kg buğday unu, 10 bin adet yerli kıvırcık marul fidanı, 2 bin adet karnabahar fidesi, 5 bin adet kabak fidesi, bin adet patlıcan fidanı, bin adet biber fidanı, bin adet domates fidanı, 10 bin adet süs bitkisi Tarsus'un topraklarına ekilmek üzere vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe, Tarsus'un muhtarları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve yoğun bir vatandaş katılımı sağlandı.  Tarsus Belediyesi, "Miras" projesiyle sadece bugünü değil, gelecek nesillerin de sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

 

……….…OOO…………..

TARSUS BENİM GÖZÜMDE

MERSiN’DEN BÜYÜK BİR KENT

İyi Parti Tarsus belediye başkan adayı Mehmet Yunus Seven “Benim gözümde Tarsus Mersin’den daha büyük bir kenttir” dedi.

Seven, seçim gezilerini sürdürürken yaptığı konuşmada “Tarsus zengin bir şehir yeter ki kaynakları düzgün kullanın. Çok araç geçen yolu önce yapın. Yoksa halka hizmette geri kalırsınız. Tarsus’un halinden  Seven’ler anlar” diye konuştu.

……….…OOO…………..

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2024

TAKVİMLERİ BU YIL DA TARSUS

 HAL ESNAFINA DAĞITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel olarak hazırladığı ve beğeni toplayan takvimleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede Tarsus Hal’i esnaflarına dağıtıldı.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Hal Yöneticisi Muzaffer Akkılıç ve iş insanı Ali Seçer’in katıldığı takvim dağıtımında, Hal esnafları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hizmetlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk’i ziyaret eden heyet daha sonra, tüm Hal esnafını tek tek işyerinde ziyaret etti.

 

“Memnuniyetle” mottosuyla hazırlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik adına uygulama koyduğu çalışmalardan kısa bilgilerin verildiği her bir takvim sayfasında, Başkan Vahap Seçer’in, “Türkiye geneli belediye ve belediye başkanı memnuniyet oranı en yüksek il’lerinden biriyiz. Memnuniyetle çalışmaya devam edeceğiz. Mutlu yıllar dilerim” sözü bulunuyor.

 ……….…OOO…………..

ALİ UYAN, BAŞKANIN

SELAMLARINI ESNAFA İLETTİ

Tarsus halini gezerek takvim hediye eden Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, tüm esnaflara Başkan Vahap Seçer’in selamlarını iletip, hayırlı işler dileklerinde bulundu.

Ali Uyan ve beraberinde ki heyet esnafların görüş ve taleplerini de dinlediler. Takvimler, kent genelinde esnaflara ulaştırılmaya devam ediyor. 

 

……….…OOO…………..

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI

DURAN ŞEN’DEN UYARI

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Duran Şen, Araç plakalarında Karekod uygulamasının 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini söyledi.

 

……….…OOO…………..

GÖRME ENGELLİLER HAFTASINDA

TARSUS’TA ETKİNLİK

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında 11 Ocak günü şehrimizde bir etkinlik yapılacak. Saat 09.30 da Halk Eğitim merkezi önünden yürünerek Empati Cafe önüne kadar gelinecek. Yürüyüşe protokol mensupları engeliler ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor. Hafta nedeniyle Görme Engelliler Dernek başkanı Fikri Topuz’un bir konuşma yapması bekleniyor.

……….…OOO…………..

 

TARSUS DAHİL İLÇE İLÇE GEZEN MOBİL KUAFÖR’E

VATANDAŞLARDAN TAM NOT 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus dahil özellikle kırsal ve dezavantajlı bölgelerde vatandaşların berber ve kuaför ihtiyacını karşılamak için hayata geçirdiği ‘Mobil Kuaför’ aracının sayısı 2’ye yükseldi.

 Hizmet vermeye başladığı günden bu yana binlerce insanın faydalandığı Mobil Kuaför Aracı, sayısının yükselmesiyle birlikte daha çok insana hizmet verecek. 7’den 70’e herkesin faydalandığı, berber ve kuaför ihtiyacını gideren vatandaşlar, hizmetin hem ayaklarına gelmesinden hem de ücretsiz olmasından oldukça memnunlar.

  ‘Yar Saçların Lüle Lüle’ sloganıyla kuaför ve berber imkânı kısıtlı olan, özellikle kırsal ve dezavantajlı mahallelere giden ‘Mobil Kuaför’ aracının sayısı 2’ye yükseldi. Mobil Kuaför araçları verdikleri hizmetle vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilçe ilçe gezerek, her hafta farklı bir lokasyonda berber ve kuaför hizmeti veren araçta erkekler için saç, sakal tıraşı yapılırken, kadınlar için de saç kesimi, saç boyası ve kişisel bakım gibi kuaförlük hizmetleri sunuluyor. Bir kuaför salonunda bulunması gereken tüm teknik malzemelerin bulunduğu mobil araçlarda ekipmanlar, her kullanım sonrası dezenfekte edilip yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor. 

 

Bu kapsamda 7’den 70’e herkesin faydalandığı mobil kuaför araçlarının yeni durağı, Tarsus ilçesine bağlı Taşkuyu Mahallesi ile Toroslar İlçesi’ne bağlı Dalakdere Mahallesi oldu. Mahallelerinde kuaför hizmeti sınırlı olan ve mobil araç sayesinde berber ve kuaför ihtiyacını gideren vatandaşlar ise, hizmetin hem ayaklarına gelmesinden hem de ücretsiz olmasından oldukça memnun kaldılar.

 

……….…OOO…………..

TARSUSTAN 8 İTFAİYECİ ALINACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımı yapılan 50 itfaiye personelinin görev yerleri belli oldu. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan görev dağılımında Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta da 4 kişi görevlendirildi. Görev dağılımı puan sıralaması ve personelin tercihine göre yapıldı. 15 Ocak’ta göreve başlayacak olan personel, bir dizi yeterlilik eğitimi de alacak.

……….…OOO…………..

DEVA PARTİSİ BAŞKANI TARSUSTA

Demokrasi ve Atılım  Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  Tarsus’a geldi.

Babacan, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen,ve Genel Merkez Yöneticilerinden oluşan bir heyetle birlikte Tarsus'ta öncelikle esnaf ziyareti ve birtakım ziyaretler yaptı..  Ardından teşkilat mensupları ve Tarsuslularla bir toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca Tarsus Belediye’si Nikah Salonu’nda Aday Tanıtım Programı’na katılan Babacan, DEVA Partisi’nin Tarsus ve Mut Belediye Başkan Adayları Ramazan Yıldırım ve Fatma Çelik Kovan’ı kıymetli hemşerilerimize tanıttı.

 

Mersin Milletvekili Ekmen, Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, Tarsus İlçe Başkanı Hasan Atay, Aday Tanıtım Programı’na katıldı.

Babacan Nikah salonunda yaptığı konuşmada, emekliler, çiftçiler ve esnafın ne kadar daha sabredeceğini sorguladı. Babacan, yerel seçimlerin hükümete bir uyarı fırsatı olduğunu belirterek, hükümete 'Aklını başına al' demenin önemli olduğunu söyledi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar