Subscribe Us


SEÇER, MERSİN’DEKİ KADIN ÖRGÜTLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ


 MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 4. toplantısını bu kez Mersin’deki kadın örgütlerinin temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Başkan Seçer, 5 yıldır düzenli olarak STK’larla bir araya geldiklerini ve önümüzdeki dönemde de gelmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “5 yıllık görev süremizde birçok sivil toplum örgütüyle bir araya geldik. Birçok kararı da onlarla birlikte aldık. Bize çok yararı oluyor” dedi. Büyükşehir’in kadınlara yönelik hizmetlerini anlatan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikaları kadın odaklıdır. Belediyemiz sosyal politikalar konusunda yaptığı projelerle örnek belediyelerdendir” dedi.

 

Göreve geldiği günden itibaren kadın istihdamının artırılması doğrultusunda çalıştıklarını kaydeden Seçer, “Kadın istihdamını yüzde 18’den yüzde 24’e çıkarttık. Göreve geldiğimizde 30 olan kadın otobüs şoförü sayısı da 166’ya çıktı” diye konuştu. Seçer, “Eşitler arasında kadınları bir adım öne çıkartıyoruz” diye devam ettiği konuşmasında; alt kademedeki görevlerden yönetici kadrosuna kadar tüm alanlarda kadınların sayısının artmasını istediklerini vurguladı.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar