Subscribe Us


11-12 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU


 

11 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ

KÜTÜPHANE BİNASI YAPIM İŞİ

Tarsus Üniversitesi  Kütüphane yapım işi devam ediyor.

129 milyon TL  proje bedelli Kütüphanenin bu yıl tamamlanması bekleniyor.

Tarsus Üniversitesinde şu sıralar  3 projesine ise devam ediyor.

……….…OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELLERİ,

“İŞ’TE SANAT” EĞİTİMİ ALDI

Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, “İŞ’te Sanat” eğitimi alarak, duygu durumu değişikliklerini, takım çalışması ve ilişki kurmada rollerin etkisini sanatsal ifadeler kullanarak anlatmaya çalıştı.

 

İş ve sosyal yaşantımızın yanı sıra ilişkilerde yaşanan sözlü ve yazılı etkileşimin bir ifadesi olan sanatsal ifade ile eğitimin amacı personellerin kendileri ve yaşam alanlarına da etkileşim içinde oldukları rolleri kıyaslama ve ifade etmede başarısı ölçüldü.

İş ve sosyal çevrede kendimiz ve etrafımızdakilerin birbirlerine olan tutumlarının ve davranışlarının etkilerini bilmek son derece önemlidir, diyen Tarsus Ticaret Borsası Kurumsal Danışmanı Psikolog Cansu Gürdağlı,  insanların küçük ve geniş gruplar halinde yaşadığını  ve bulunulan roller nedeniyle etkileşimlerin neleri kazandırdığını ve kaybettirdiğini anlattı.

İçinde yaşanılan toplumun bir minyatürünü sağlayan İŞ yaşamında bireylerin birbirine olan etkilerini, takım çalışması ile resimlere dökerek atelye çalışması etkinliği ile gerçekleştiren Borsa personelleri eğitimin sonunda kendilerini ve etkilendikleri rolleri, iletişimde kaynaklanan sorunları daha iyi anlama, tanıma ve kendilerini değiştirme, geliştirme fırsatını buldular..

 

……….…OOO…………..

TARSUS ESNAFINDAN BAŞKAN BOZDOĞAN’A SEVGİ SELİ

Esnaf ve hemşehrileri ile bir araya gelerek ziyaretlerine devam eden Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozdoğan, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Başkan Bozdoğan sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar halk ile bir araya gelerek gönüllere dokunuyor.

 

İşyerlerine gerçekleştirdiği ziyarette, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Başkan Bozdoğan, esnaf ve vatandaşla sohbet ederek talepleri dinliyor. Başkan Bozdoğan Adana Caddesi üzerinden Demirkapı esnaflarına kadar, Killik Mevkinden, Sayköy ve Kerimler Mahallesine kadar vatandaşlar ile bir araya geliyor. Başkan Bozdoğan pazar yeri ve ev toplantıları ile de halka dokunuyor.  Başkan Bozdoğan’a yaptığı ziyaretlerde; Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ömer Yalçın ve parti üyeleri de eşlik etti.

 

“BİZLER MEMLEKETİMİZİN ESNAFININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Genç, yaşlı herkesin ilgi gösterdiği Başkan Bozdoğan, Tarsus’un gelişmesinde önemli rol oynayan esnafla yapılan istişarenin önemine vurgu yaparak, “Tarsus’umuzu, esnafımız ve vatandaşımızla birlikte geleceğe taşıyoruz. Bugün esnaflarımızı ziyaret ederek, enflasyona karşı, hayat pahalılığına; altının, Dolar’ın önlenemez yükselişine karşı yükselen feryatlarını dinledim. Tarsus esnafı, yüzyıllardır bu topraklarda, babadan oğula korudukları mirası her şartta ve koşulda korumayı bilerek, halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyor yine. Bizler de memleketimizin esnafının yanında olmaya, onlarla dayanışma halinde olmaya dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edeceğiz’’ dedi.

 

……….…OOO…………..

ÖZGECAN UNUTULMADI

Bindiği dolmuşta Suphi A. tarafından katledilen Özgecan Aslan unutulmadı.

 Aslan'ın ölümünün 9'uncu Mersin Şehir Mezarlığı'nda anıldı. Allah rahmet eylesin.

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ'NİN STEM

MERKEZİ'NDE 180 ÖĞRENCİ SATRANÇ

 EĞİTİMİNDEN MEZUN OLDU

Tarsus Belediyesi'nin öncülüğünde faaliyet gösteren Ülker Aydın Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Merkezi'nde, yeni döneme Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri bugün 180 öğrencisini mezun etti. Düzenlenen sertifika töreninde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, öğrenciler, veliler ve yaklaşık 300 vatandaş bir araya geldi.

Temel ve Orta seviye Satranç Eğitimlerinin yanı sıra akıl oyunları, robotik kodlama, ve mekatronik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, STEM Merkezi'nin sağladığı imkanlarla özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazanıyor. Uzun vadeli eğitimde başarıyı hedefleyen STEM Merkezi kursları, gençlerin problem çözme, yenilikçilik, icat yapma, özgüven ve öz-motivasyon gibi alanlarda gelişimine katkı sağlıyor, böylece gençler geleceğin mesleklerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Merkez, çocuklara akıl oyunları, robotik kodlama ve mekatronik atölyelerinde eğitim vererek özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazandırıyor. Bu çerçevede, yeni döneme Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri, bugün 180 öğrencisini mezun etti. Törende Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra veliler ve yaklaşık 300 vatandaş da katılım sağladı.

 

 

……….…OOO…………..

TAŞYAD BAŞKANINDAN

TARDOBDER’E TEŞEKKÜR

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği  , Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği ile birlikte Şiir etkinlikleri düzenlerken TAŞYAD başkanı Doğan Akpınar, Ümran Yıdırım ve ekibine teşekkür etti.

Geçen yılda TAŞYAD ile birkaç proje yapan TARDOBDER, dün akşam dernek binasında şiir etkinlikleri gerçekleştirdi.

TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım ve TAŞYAD başkanı Doğan Akpınar’ın birlikte sunumu ile gerçekleşen şiir etkinliğine katılan üyeler sevilen şiirleri seslendirdi. Etkinlik her ayın ilk Cuması tekrarlanacak.

……….…OOO…………..

SİVASLILAR DERNEĞİ ,

PİLAV GÜNÜ DÜN YAPILDI

Tarsus Sivaslılar Derneği nin pilav günü dün yapıldı.

Sivaslılar Derneği başkanı Hamza Çınar, cumartesi günü Pilav günü düzenlediklerini söyledi.

Çınar “Dernek olarak 10 şubat cumartesi günü saat 12.00-15.00 arasında Abacı hanında bulunan dernek binamızda  pilav günü yaptık..  Tarsus’ta yaşayan tüm kesimleri bir araya getirerek Tarsus ortak paydasında üstlendiğimiz görev ve misyona bağla kalarak  yurttaşları bir arada görmek bizi mutlu etti.” dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU BUGÜN

ARTVİN HOPA İLE OYNADI

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu bugün şehrimizde Artvin Hopasporu konuk etti..

Maç bu Pazar günü Kocamaz stadında oynandı. Hopa maçı 3-1 kazandı. Takımımızın tek golü dakika 2’de Ömerhan Çıldır'dan  geldi.

Tarsus İdman Yurdu ekibinden 2 oyuncu kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Tarsus İdman Yurdu 6puanda kaldı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..

 

 

 

12 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN ÖZGECAN’I ANDI

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan  ‘’Kadına yönelik şiddetin simgelerinden biri olan, gençliğinin baharında hayattan koparılan Özgecan Aslan’ı, katledilişinin 9. yıl dönümünde rahmetle anıyor, şiddetin olmadığı daha güzel bir dünya diliyoruz.’’ Dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS YENİ KAYMAKAMI

GÖREVE BAŞLADI

Tokat Zileden atanan Tarsus Yeni kaymakamı göreve başladı. Kadir Sertel Otcun kentten ayrılmasından sonra Tarsus Yeni kaymakamı  cumartesi günü kente geldi. Ancak bugün göreve başladı

 

……….…OOO…………..

 

BAŞKAN BOZDOĞAN’A HALKIN

 DESTEĞİ BÜYÜYOR 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yoğun çalışma temposunu sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar sürdürdü. Başkan Bozdoğan, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlarla paylaştığı çalışma programlarıyla dikkat çekerken, sabahın ilk ışıklarından itibaren tarım işçilerinden pazarcı esnaflarına, STK ziyaretlerinden ev toplantılarına, geç saatlere kadar süren ziyaretlerle halkla iç içe oldu.

 

Başkan Bozdoğan'ın gezilerine Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ömer Yalçın, Tarsus Yerel Basını, Memleket Partisi gençlik kolları, parti üyeleri ve Tarsus Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Sabah 04.00’dan gece 00.30’a kadar süren maratonunda Bozdoğan, vatandaşların ve esnafın ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılaştı.

 

PAZAR ESNAFINDAN BOZDOĞAN’A: “İŞTE HALK ADAMI GELİYOR”

Pazarda gerçekleştirdiği ziyarette büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Bozdoğan, esnafın ve alışveriş yapan vatandaşların taleplerini dinleyerek not aldı. Esnafın "İşte halk adamı geliyor", "Büyük adam, Allah senden razı olsun, kimseyi işten çıkarmadın" ve "Seni çok seviyoruz" gibi sloganlarıyla karşılanması, Başkan Bozdoğan'ın halk nezdindeki sevgisini gözler önüne serdi.

 

BOZDOĞAN HER KESİMDEN İNSANLA İÇ İÇE GEÇEN BİR GÜNÜ GERİDE BIRAKTI

Köy ziyaretlerinde de aynı ilgiyle karşılanan Başkan Bozdoğan, mahalle sakinleriyle samimi sohbetler gerçekleştirerek taleplerini dinledi. Ev ziyaretleri sırasında vatandaşların sorunlarına kulak veren Bozdoğan, halkın taleplerini ve beklentilerini not alarak gerekli birimlerini yönlendirdi. Gece programında ise hastaneleri ziyaret eden Başkan Bozdoğan, acilde yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve sağlık çalışanlarının gayretlerini takdir etti. Eczane ve benzin istasyonlarını da ziyaret ederek programını sonlandıran Başkan Bozdoğan, her kesimden insanla iç içe geçen bir günü geride bıraktı.

 

Başkan Bozdoğan, halkla iç içe geçen bu yoğun gününü her gün aynı tempoyla sürdürerek, hizmetlerine halkın desteğiyle devam edeceğini belirtti.

 

……….…OOO…………..

OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA

ARANAN ŞAHSI YAKALANDI.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir hafta içerisinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda aranan şahsı yakaladı.

Yapılan  operasyonlarda;  Nitelikli cinsel saldırı suçundan aranan ve 25 Yıl 25 Ay 7 gün hapis cezası olan 1 şahıs,  Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma suçundan 20 Yıl 20 Ay hapis cezası olan 1 şahıs, Silahla yağma suçundan 26 Yıl 5 Ay 45 gün ile 10 yıl hapis cezası olan 2 şahıs,  4 ayrı suç dosyasından aranan ve 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası olan 1 şahsın da içinde olduğu toplam 388 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslardan 16’sı sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

……….…OOO…………..

 

BÜYÜKŞEHİR, TAZİYE EVİ İLE

 VATANDAŞIN ACILI GÜNÜNDE DE YANINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor. Doğumdan ölüme kadar her anında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir, kentin 4 noktasına açılan taziye evlerinde, yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziyeye gelenleri ağırlıyor.

 

Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Kent Sosyal Yaşam Merkezi, Hal Sosyal Yaşam Merkezi ile Turunçlu ve Mevlana Mahallesi’nde bulunan ‘Taziye Evi’ sayesinde; yakınlarını kaybeden vatandaşlar acılarını yaşarken, taziyeye gelen yakınlarını da ağırlıyor.

 

Dönmezler: “Taziye Evleri’nde, gerekli olan her türlü imkan sağlanmaktadır”

Mersin’in birçok noktasında bulunan Taziye Evleri’nin, kayıp yaşayan vatandaşların misafirlerini ağırlamak amacıyla hizmete başladığını kaydeden Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Taziye Evi’miz kadın ve erkek olmak üzere 2 bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlerde salon, mescit, mutfak bulunmaktadır. Cenaze sahibi vatandaşlarımızın, gelen misafirlerini ağırlamaları için gerekli her türlü imkan sağlanmaktadır. Taziye evlerimiz hafta içi ve hafta sonu sabah 9, akşam 22 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu.

 

……….…OOO…………..

SİVASLILAR DERNEĞİNDE GELENEKSEL

PİLAV GÜNÜ İÇİN TEŞEKKÜR

Sivaslılar Derneğinde geleneksel pilav günü etkinliğinde değerli dostlarımız ve dernek üyelerimizle bir araya geldiler.

Bu organizasyonda emeği geçen Dernek Başkanımız Sn.Hamza Çınar ve yönetim kuruluna,emek ve destek veren tüm katılımcılara teşekkürlerimle..

Birlik ve beraberlik içerisinde STKlarımızın daima yanında olacağız.

……….…OOO…………..

TARSUSLU SPORCULARIMIZ

 DÜNYA ŞAMPİYONU

7-11 Şubat tarihleri arasında İran’ın Tebriz şehrinde düzenlenen Pahlavani Dünya Şampiyonası’nda Tarsuslu sporcularımız 100 KG Ali Bönceoglu Dünya Şampiyonu, 80 KG İsmet Çiftçi ise Dünya 3’üncüsü oldu.

Sporcularımızla gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar