Subscribe Us


16-17 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU


 

16 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ,  HALK EKMEĞİ 1 TL YAPIYOR

Mersin genelinde yapılan zammın ardından ekmek fiyatlarının 9 TL'ye yükselmesiyle birlikte Tarsus Belediyesi, vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek için çaba sarf ediyor. Artan ekmek fiyatına rağmen Belediye Ekmek Fırınlarında üretilen 210 gram ekmeği 4 buçuk TL'den satışa sunarak, vatandaşlara destek oluyor. Tarsus Belediyesi Ramazan Ayı boyunca ise zorlu ekonomik koşullarda olan tüm Tarsuslulara 1 TL'lik bir fiyatla ekmek sunacaklarını duyurdu.  Başkan Bozdoğan, "Ekonomik koşullar ne olursa olsun, vatandaşlarımızın sofralarına ekmek koymak bizim önceliğimizdir. Bu nedenle, ekonomik zorluklara rağmen uygun fiyatlı ekmeği vatandaşlarımızın sofralarına sunmaya devam edeceğiz. Ramazan Ayı’nda da üretilen ekmeği 1 TL’den halkımıza ulaştıracağız." dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen sosyal belediyecilik projelerinden biri olan Halk Ekmek Fabrikası hijyenik ve uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor.  Tarsus halkının ekmek sorununu ortadan kaldıran 2. ekmek fabrikasının açılmasıyla beraber aylık toplamda 2 milyon ekmek üretiliyor.

 

RAMAZAN’DA EKMEK 1 TL

Mersin genelinde ekmek fiyatları 9 TL’ye yükselmesine rağmen Tarsus Belediyesi, 210 gram ekmeği 4 buçuk TL'den satışa sunuyor. Ramazan Ayı’nda ise, zorlu ekonomik koşullarda olan tüm Tarsuslulara 1 TL'lik bir fiyatla ekmek sunacak. Ayrıca, Ramazan Bayramı’nın 3. gününe kadar bu düşük fiyatla satışa devam edecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ekmeğin temel bir gıda maddesi olduğunu ve vatandaşların bu temel ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

 ………..…OOO…………..

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN

GEREĞİNİ YAPTIK”

Başkan Haluk Bozdoğan halkın her zaman yanında olduğunu vurgulayarak “Sosyal belediyeciliğin gereğini yaptık. Halkımızın ekmeğe ulaşımını kolaylaştırmak için 2. Ekmek fabrikamızı açtık. “ dedi.

Bozdoğan “Artan zamlara rağmen ekmeği 4 buçuk TL’den halkımıza ulaştırıyoruz. Ayrıca geçen sene olduğu gibi bu yılda Ramazan’da ekmek 1 TL’den satılacak. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

VAHAP MUNYAR TARSUS

TİCARET ODASINDA SÖYLEŞİYE KATILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında dün Ekonomi konulu söyleşi yapıldı..

Ticarette yeni ufuklar başlığı altında düzenlenen panel TSO binasında toplantı salonunda yapıldı.. Ekonomi gazetesi yayın koordinatörü Vahap Munyar’da  panele katıldı.

………….OOO……………

TARSUS’TA VATAN PARTİSİNİN

 ADAY TANITIMI

Vatan Partisi Pazar günü Tarsus’ta aday tanıtımı yapacak.

Belediye başkan adaylarının tanıtımını yapacaklarını belirten ilçe başkanı Suat Işık “Tarsus Belediye başkan adayımız  Murat Ünsal olmuştur. Saat 13.00 de aday tanıtımı partimizin Baltalı işhanındaki binasında yapılacaktır” dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA ERKEK BERBERLERİ

TRAŞA ZAM YAPTI

Tarsus’ta erkek berber ve kuaför hizmetleri zamlandı. Daha önce saç sakal traşı 190 TL iken zamla bu rakam 300 TL oldu. Tek saç kesimi 200, sakal kesimi 100 olmak üzere toplamda 300 TL ücret ödenecek.

Çocuk traşıda 150 TL ye yükseldi.

Dışarı traşa gitme ücreti 300 TL den 400TL ye çıktı.

Damat traşı  bin TL olarak güncellendi.

……….…OOO…………..

AVŞAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Belediyesi eski meclis üyelerinden Hikmet Avşar’ın abisi, Süt Üreticileri birliği başkanı Danyal Avşar’ın amcaoğlu  Sabri Avşar vefat etti. Cenazesi 15.2.2024 günü Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi. Allah rahmet eylesin diyoruz.

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN TUHAFİYECİ

ESNAFINI BELEDİYEDE AĞIRLADI

Tarsus Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası'na kayıtlı esnaflarımızın görüş, öneri ve destek amaçlı ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunarım.

Tarsus Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası mensubu esnaflarımızın belediyemiz ile irtibata geçerek talep ettiği toplantıyı; talep ve önerilerinin çözüm odaklı masaya yatırılarak değerlendirildiği, birlikte; verimli olduğunu düşündüğümüz, çözüme yönelik tüm adımların atılacağından şüphe duyulmayan/karşılıklı bir güven ilişkisiyle sonlandırdık.

Halkın Belediyesi Tarsus Belediyesi, Tarsus Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası esnaflarının randevu ve hizmet talepleri gibi şehrimizin tüm esnaflarının Tarsus Belediyesi'ne olan güvenini (her zaman ve her şartta kayıtsız kalmayarak) boşa çıkarmamış, halkın belediyesi halkın haklarını koruma hususunda hiçbir zaman tereddüt etmemiştir.

Tarsus Belediyesi ailesi olarak, makam ve mevkiilerin kişilerin tekelinde olmadığını, meslek kuruluşlarının temsiliyeti hususunda görev alan temsilcilerin "siyasi" tercih ve refleksleriyle değil esnafın ve halkın tercihleriyle meşgul olduğumuzu belirtir, Tarsus Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası'na bağlı esnaflarımız ve tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar dileriz.

 

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN’DAN ÜLKÜ AİLESİNE TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, önceki gün vefat eden Eski Ömerli Mahallesi’nden hemşehrimiz Hasan Hüseyin Ülkü’nün taziye evine ziyarette bulundu..

Merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.. Mekanı cennet olsun.

……….…OOO…………..

TİY MALATYA’YA GİDECEK

Tarsus İdmanyurdu bu haftaki Arguvan maçı hazırlıklarını bugün tamamlıyor

TFF 3. ligde yer alan  Tarsus İdmanyurdu bu haftaki Arguvan maçı hazırlıklarını bugün tamamlıyor.Sarı lacivertliler ilk yarıda golsüz berabere kaldığı rakibine puan için hazırlandı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..

 

 

 

 

17 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN

TARSUS TİCARET BORSASINA ÖDÜL
Tarsus Ticaret Borsası, Ticaret Bakanlığı tarafından Kümelenme Konferansında Tarsus Ticaret Borsası UR-GE Proje Yönetiminde İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alagöz’ün katıldığı Ticaret Bakanlığı tarafından 2014 yılından itibaren gerçekleştirilen Kümelenme Konferansında Tarsus Ticaret Borsası UR-GE Proje Yönetiminde İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) ve kümelenme projeleri, ‘’küresel düşünüp yerel hareket etme’’ stratejinin bir parçası olduklarını ifade eden Borsa Başkanı Mustafa Teke, uygulanmakta olan projenin kırsal kalkınmayı da destekleyerek ve bu alanlarda yeni ekonomik fırsatlar oluşturduğunu belirtti.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirilen 6. Kümelenme Konferansı’nda UR-GE proje desteği kapsamında iş birliği kuruluşları tarafından yapılan başvurular neticesinde; başvurusu yapılan tüm projeler arasından Tarsus Ticaret Borsasının Yürüttüğü” Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme” Faaliyeti ile iyi uygulama örneği olarak seçilerek proje ödülü, Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat tarafından Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’ye takdim edildi
AMACIMIZ İHRACATA HİZMET ETMEKTİR.
Borsa Başkanı Mustafa Teke, “Amacımız hem kentlerimizdeki ekonomik yoğunlaşmayı optimize edecek hem de kırsal alanlarımızın gelişimine katkıda bulunarak; ülkemizin her köşesinde sürdürülebilir büyümeyi, ihracatı ve sosyal uyumu dengeye getirmesine hizmet etmektedir.
 
2017 yılında 26 firma ile UR GE projemizi başlattık. Başladığımız zaman sadece 10 firma ihracat yaparken şu an tamamına yakını ihracat yapar hale geldiler. URGE ye başladığımızdaki ihracat hacmimiz ile şu anki hacmimiz arasında yaklaşık %120’lik artış yaşanmıştır. Firmalarımızın tarım ve gıda sektöründeki ihracatı sadece Rusya ile sınırlıyken projemiz sayesinde hedef pazarlarımız olan AB Ülkeleri, Ortadoğu, İngiltere, Türki Devletlere de ihracat yapar hale geldik.
 
 
URGE projemizin başarısına en büyük katkıyı sağladığımız birebir eğitimler oldu. Bunun yanında İlçe Borsası olarak hizmet verdiğimiz  İhracat destek ofisimizin borsamız bünyesinde daimi bulunması tüm üyelerimize destek sağlaması da proje haricinde de ihracatta ekonomimize katkıda bulunmaktadır.
 
Ticaret Bakanlığı'nın URGE desteği bölgemiz ve firmalarımız için üretim, ciro, ihracat ve istihdam artışına neden oldu. Projemizin başarılı olması nedeniyle tüm üyelerimizin URGE Projelerimize katılmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Dedi.
Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ise, konferansın panel bölümünde projenin başarısının projeyi baştan beri proje yönetmeni olarak değil dış ticarete açılmaya yönelik olarak yürüttüklerine dair konuları anlatarak katılımcılara yeni fikirler sundu.
 

………..…OOO…………..

TARSUSLU EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI VEFAT ETTİ
Tarsuslu Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan AKSOY vefat etti.
 
Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan AKSOY 16.02.2024 Cuma günü geçirdiği kalp krizi neticesi hayatını kaybetti. Merhum Tarsus Kargılı köyünde kılınan cenaze namazına müteakiben aynı köyde bulunan aile mezarlığına defnedildi.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan AKSOY’un cenaze merasimine katıldı.

………..…OOO…………..

 

SEÇER DÜN TARSUS’TAYDI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin iki ayrı belediye başkan adayı dün Tarsus’taydı. CHP adayı ve halen görevde olan başkan Vahap Seçer Yarenlik ve çevresinde esnaf ziyareti yaptı. Sonra Tarsu içinde halkla buluştu, Kanal 33 TV ye roportaj verdi. Seçer’e gezilerinde CHP Tarsus Belediye başkan adayı Ali Boltaç da eşlik etti.

………..…OOO…………..

MHP’Lİ SERDAR SOYDAN TARSUS’TAYDI

MHP  Büyükşehir Belediye başkan  adayı Serdar Soydan dün Tarsus’ta Makam mevkiinde esnaf ziyareti yaptı. Soydan Cuma  gününü Tarsus’ta geçirdi. Bu nedenle Tarsus siyaseten hareketli bir gün yaşadı.

………..…OOO…………..

TEVFİK URBAY’IN 5. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Tarsus’lu gazetecilerden merhum Tevfik Urbay’ı ölümünün 5. yılında rahmetle anıyoruz. 17 Şubat 2019 tarihinde tedavi gördüğü Devlet Hastanesinde vefat eden Tevfik Urbay, yıllar önce Zafer gazetesini çıkararak gazeteciliğe devam ederken daha sonra Yeni Doğuş, Ayna, Servet, Çamlıyayla, Huzurkent gibi gazeteleri  de yayın hayatına kazandırmıştı. Şu anda bu gazetelerden sadece Yeni Doğuş yayınına devam ediyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA VATAN PARTİSİNİN

 ADAYI MURAT ÜNSAL OLDU

Doğu Perinçek’in lideri olduğu Vatan Partisi  Tarsus’ta yerel seçimlere aday çıkardı.

Vatan Partililer Pazar günü Tarsus’ta aday tanıtımı yapacak.

Belediye başkan adaylarının tanıtımını yapacaklarını belirten ilçe başkanı Suat Işık “Tarsus Belediye başkan adayımız  Murat Ünsal olmuştur. Saat 13.00 de aday tanıtımı partimizin Baltalı işhanındaki binasında yapılacaktır” dedi.

……….…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI,

TARSUS’A HOŞGELDİN’E GELDİ

Çamlıyayla Kaymakamı Fatih Adıgüzel dün Tarsus’taydı. Adıgüzel, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret ederek yeni göreve başlaması nedeniyle kendisine başarılar diledi.

……….…OOO…………..

TARSU AVM HEYETİ KAYMAKAMLIKTA

Tarsu AVM Müdürü Murat UYSAL, Pazarlama Müdürü Başak ARICA ve Teknik Müdür Enis BUYUR; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

……….…OOO…………..

TİY, BU SABAH ZORLU

 MALATYA DEPLASMANINA GİDECEK

Tarsus İdmanyurdu bu haftaki Arguvan maçı hazırlıklarını tamamladı.

TFF 3. ligde yer alan  Tarsus İdmanyurdu bu haftaki Arguvan maçı hazırlıklarını bugün tamamlıyor. Sarı lacivertliler ilk yarıda golsüz berabere kaldığı rakibine puan için hazırlandı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar