Subscribe Us


26 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU


 

26 ŞUBAT 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TEMDADER BAŞKANI UMAY KOLAY’DAN TEŞEKKÜR

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği başkanı  Umay Kolay  ‘’Mersin Emlaçlılar Odasının düzenlediği, Bilgilendirme Paneline TEMDA-DER olarak katılım sağladık.’’ Dedi.

Kolay ‘’Mersin’de bir İLK olan bu panele TEMFED Genel başkanımız Sayın Hacı Ali TAYLAN, Türkiye’nin bir çok ilinden gelen TEMFED’in başkanları, KKTC Mersin Konsolosumuz Sayın Zalihe MENDELİ, birbirinden kıymetli Tapu Müdürlerimiz katılım sağlayarak bizleri onurlandırdılar.

Her bir konuşmacı kıymetli bilgilerini bizlerle paylaşarak mesleğimizi doğru bir şekilde icra etmemiz için ışık oldular. Böylesi güzel, verimli bir panelde yer alan konuşmacılarımız;

-Ankara Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem BAŞAR,

-Ankara Tapu Kadastro Daire Başkanı Sayın Hasan ÇELİK,

-Avukat Sahra Düzgün TUCEL,

- Truva Sigorta Gül DAYSAL’a

çok teşekkür ederiz.

Bu organizasyonda emeği geçen başta Mersin Emlakçılar Odası Başkanımız Sayın Mehmet Sinan Canbolat’a, Yönetim Kuruluna ve Organizasyon Ekibine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.’’ Dedi.

………..…OOO………….

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, BERAT KANDİLİ’NDE

 15 BİN KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kandillerde simit dağıtımı geleneğini Berat Kandili’nde de sürdürdü. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından 13 ilçenin tamamında vatandaşlara toplam 15 bin adet kandil simiti dağıtıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kandillerde simit dağıtımı geleneğini Berat Kandili’nde de sürdürdü. Kentin işlek noktaları ile cami çıkışlarında vatandaşlara Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kandil simitleri ulaştırıldı.

 

Tarsus’tan Anamur’a 15 bin kandil simidi dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, her sene olduğu gibi bu sene de hem gün içerisinde kent merkezindeki işlek noktalarda hem de yatsı namazının ardından vatandaşlara kandil simidi dağıtımı yaptı.

 

Tarsus’tan Anamur’a kadar 13 ilçede vatandaşlar yatsı namazı sonrası Büyükşehir’in kandil simidi ikramıyla karşılaştı. Büyükşehir ekipleri vatandaşların Berat Kandili’ni kutlarken, vatandaşlara kutular içerisinde toplam 15 bin adet kandil simidi dağıttı.

………..…OOO…………..

MESKİ, GÜVENİLİRLİĞİNİ VE SAYGINLIĞINI

BİR KEZ DAHA TESCİLLEMİŞ OLDU
IFC’nin yüksek standartlarına uygun olarak değerlendirilen MESKİ’nintüm süreçlerinin çok iyi bir aşamada olduğu, IFC heyeti tarafından da teyit edildi. IFC incelemesinde; MESKİ’nin mali yönetimindeki disiplin, teknik altyapısının güçlülüğü ve operasyonel süreçlerinin etkinliği övgü aldı. IFC incelemesinin başarıyla tamamlanması ile MESKİ, uluslararası alanda saygın bir konumda olduğunu ve yatırımcıları ile iş ortaklarının güvenini hak ettiğini bir kez daha ispatladı.
MESKİ Genel Müdürlüğü, EBRD ve IFC tarafından sağlanacak uygun faizli kredi ve hibeler ile; Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı, Silifke 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Karaduvar 2.Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Çeşmeli Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı ve Bozyazı Derin Deniz Deşarjı projelerini hayata geçirecek.

………..…OOO…………..

AK PARTİDE YENİ BAŞKAN BELLİ DEĞİL

Tarsus siyasetinde son bir haftadır Ak Parti Tarsus ilçe teşkilatı başkanı İlker Uyar’ın  istifası konuşuluyor.

Bazı dayatmalara karşı çıkan ve istifa ederek onurlu duruş sergileyen İLKER UYAR’ın  bu onurlu duruşu her yerde konuşuluyor.

Bilindiği üzere İlker Uyar, haklı olduğu bir konuda görevinden onurlu bir şekilde istifa etti.

Uyar görevden ayrılalı  bir hafta oldu.

Partililerin tüm ısrarlara rağmen görevine geri dönmedi. Elbette bu kendi kararıdır. Bu davranışı ise takdir topladı.

Ak Partide İlker Uyar’dan boşalan ilçe başkanlığına hala bir atama yapılamadı.

……….…OOO…………..

CUMHUR İTTİFAKI VEKİLLERİ

TARSUS KÖYLERİNDE

MHP Mersin Milletvekili LEVENT UYSAL, Mersin’deki çalışmalarının yanı sıra Tarsus’a da geldi. Beraberinde Cumhur ittifakının milletvekillerinden Ak partili HAVVA SİBEL SÖYLEMEZ ile birlikte parti çalışmalarına katıldılar.

Tarsus’ta Cumhur ittifakının belediye başkanı adayı MAHMUT TAT ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı SERDAR SOYDAN’A oy istediler. Tarsus’un Dedeler, (Kirlik)  Sayköy Tilki durağı, Cinköy, Sarıveli, Tepeköy, Karadiken, Taşçılı, Kerimler, Taşkuyu, Eshab-ı Kehf gibi bölgedeki köylere gittiler, kent merkezindeki  esnafların sorunlarını dinlediler.

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN’IN ADAYLIĞINI ENGELLEME GİRİŞİMİ

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN CHP’YE: “ÇABALARINIZ BEYHUDE, YANLIŞINIZ ORTAYA ÇIKTI”

Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Genel Merkezi tarafından adaylığına karşı engelleme girişimine sert karşılık verdi. CHP’nin, yanlış tercih yaptığını ve kendisinin kazandığının seçimden önce ortaya çıktığını görünce bel altı vurmaya başladığını belirten Bozdoğan “ Yanlış tercih yaptıklarını anladılar. Doğru tercihin ben olduğumu ve kazanacağımı daha seçim olmadan anladılar. Yanlışlarını örtmek için bel altı vurmaya başladılar. Bunlar beyhude çabalar, atı alan Üsküdar’ı geçti. Kendilerine geçmiş olsun” dedi.

CHP, geçtiğimiz 11 Ocak’ta partisinden istifa edip Memleket Partisi’nden Tarsus Belediye Başkan adaylığını açıklayan Dr. Haluk Bozdoğan’ın adaylığının iptal edilmesine yönelik İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. CHP , “Bir kişi, bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez” gerekçesini ileri sürdü. Bozdoğan, “Adaylığıma yönelik engelleme girişimleri, demokrasiyle bağdaşmayan ve halkın iradesini yok sayan bir tavırdır. Hukuk yoluyla darbe girişimidir. Madem kazanamıyoruz, kaybetme nedenimizi de engelleyelim düşüncesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı seçme ve seçilme hakkını gasp etmeye çalışan her türlü müdahaleye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

……….…OOO…………..

 ‘KAZANACAĞIMI ANLADILAR

Çabaların beyhude olduğunu, CHP’nin getirildiği noktanın halkın iradesini yok sayan bir tavır olduğunu belirten  Haluk Bozdoğan, “Niye başka isimler için değil de Bozdoğan? Adana’daki adaylar için de aynısını yapacaklar mı? Bu demokrasi mi, halkın iradesine ipotek koymak değil mi, halkın iradesini yok saymak değil mi?” diye konuştu.

CHP’deki telaşı anladığını kaydeden Bozdoğan, şu değerlendirmeyi yaptılar:

“Aday belirlerken yanlış yaptıklarını anladılar. E hesap günü de yaklaşıyor. Doğru tercihin ben olduğumu ve şimdiden seçimi kazandığımı anladılar. Yaptıkları yanlış ortaya çıkmasın diye bel altı vurmaya başladılar. Herkes Tarsus ta bir ön seçim yapılmadığını biliyor ve aday belirleme atama ile yapıldı. Çıkarın karar defterlerini. Nerede örgüt yoklaması, önseçim. Genel merkezin yaptırdığı anketlerde sorduğu her isim için mi bu davaları açacaksınız. Atatürk’ün partisini ne hale getirdiler, yazık… Bunlar beyhude çabalar, atı alan Üsküdar’ı geçti. Bilerek yanlış yapanlara geçmiş olsun.”

 

……….…OOO…………..

TARSUS DERBİSİ OYNANDI

Mersin 1. amatör küme Tarsus grubunda yılın derbisi oynandı.

Faruk Sodan stadında  lider Ulusspor ile ikinci sıradaki Tarsusgücü karşı karşıya geldi. Maçı Tarsusgücü 4-2 kazandı.Onur Biçer ‘’Sadece bir maç kazandık.Ulus Spora bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum .Herkesin ayağına sağlık.

Tarsus Ulus 2 Tarsus Gücü 4’’ dedi.

Başkan Olcay Başer de oyuncuları kutladı.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi                                        

……….…OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar