Subscribe Us


1 -2 MART 2024- TARSUS MEKTUBU


 

1 MART 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TADEKA’DA SALGIN HASTALIK KONULU  SÖYLEŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun hizmet binasında, söyleşi ve oturumlar devam ediyor.

Opr. Dr. S. Cüneyt İnanç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bulaşıcı ve Salgın Hastalıklar Tarihi” konulu söyleşi St. Paul Kuyusu yanında bulunan TADEKA binasında gerçekleştirildi.

Opr. Dr. S. Cüneyt İnanç, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda çiçek hastalığı, kolera, sıtma, verem ve veba gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve dünyaya etkileri konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Salgın hastalıkların toplumsal yaşama etkileri konusuna da değinen Cüneyt İnanç, salgın hastalıklar nedeniyle tarih boyunca oluşan toplu ölümler, işgücü kaybı ve yaşamsal değişimlere de değindi.

 

Tarsus’ta da 1800’lü yıllarda iki kez ortaya çıkan kolera salgınında binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Opr. Dr. S. Cüneyt İnanç, son yıllarda dünya genelinde etkili olan korona virüsü konusunda da görüşlerini aktardı

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK

BOZDOĞAN  ‘’İTİRAZIMIZ REDDEDİLDİ,

BU BİZİ YILDIRAMAZ’’

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Değerli Tarsuslu Hemşehrilerim,

Bugün, Memleket Partisi Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce ile birlikte, Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu önünde adaylığıma yönelik basın açıklaması gerçekleştirdik.

Tarsus'un evladı olarak, 38 yıldır bu kentte halkıma derman olmaya ve hizmet etmeye gayret gösteriyorum. Yaptığımız itirazlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Ancak biz, bu kente değer katma azmimizden ve halkımıza olan sorumluluğumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz.

YSK'nın, MHP, DEM, İYİ PARTİ VE CHP’nin iş birliği ve imzalarıyla adaylığımın gasp edilmesi sonrası itirazımıza red vermesi bizi yıldırmayacak, aksine mücadelemizi daha da güçlendirecek. Hukuki olarak haklarımızı sonuna kadar arayacak ve bu kente hizmet etme azmimizi sürdüreceğiz.

Üzerimizde oynanan oyunları bozmak için kararlılıkla hareket edeceğiz. Bu Tarsus’a, halkıma, demokrasiye, haklarımıza yapılan büyük bir AYIPTIR.

Tarsus için verdiğimiz mücadelede, sizlerin desteği ile güçlenerek devam edeceğiz. Sonucu ne olursa olsun, hukuki açıdan haklarımızı aramaya (ANAYASA MAHKEMESİ) devam edeceğiz.

Ankara’dan tüm hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

KAÇAK SİGARA OLAYI

Kaçak sigara ticareti yapanlara Jandarma ekipleri üç ayrı operasyon düzenledi.

 Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre; Erdemli, Gülnar ve Tarsus ilçelerinde (5) şüphelinin kaçak sigara ticareti yaptığını tespit eden Jandarma ekipleri üç ayrı operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarda şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ekipler; 72 bin adet boş makaron, 38 bin adet dolu makaron, 3 adet makaron dolum makinası, 332 kg. kıyılmış sarmalık tütün, 72 bin adet sigara filtresi ve 1 adet elektronik tartı makinası ile 2 adet av tüfeğine el koydu.

Yakalanan şüpheli şahıslar işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

………..…OOO…………..

AK PARTİDE YENİ İLÇE BAŞKANI

‘’PARTİMİZİN NEFERİYİZ’’

Ak Partide Abdurrahman Altınsucu, yeni ilçe başkanı olarak atandı. Geçen hafta mevcut  ilçe başkanı İlker Uyar’ın istifasının ardından yeni ilçe başkanı belli oldu. Halen belediye meclis üyesi olan Ak Partili Av. Abdurrahman Altınsucu, yeni ilçe başkanı olarak atandı.  Altınsucu görevine başlarken yeni yönetim kurulu üyeleri  de belirlenecek.

………..…OOO…………..

JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Mersin jandarma ekipleri Toroslar ilçesinde 1 şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığını tespit etti. Jandarma düzenlediği operasyon ile şüpheli şahsı yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin ikametinde arama yapan ekipler 3 kilo 750 gr. kubar esrar, 10 gr. metamfetamin, 1 bin 590 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi, 1 adet cep telefonu, 2 adet tabanca ile 1.105 TL nakit paraya el koydu. Yakalanan şüpheli şahıs işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

………..…OOO…………..

TSO BAŞKANI KOÇAK: TARSUS İL OLACAK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’un mevcut dinamikleri ve yeni fırsatlarıyla birlikte il olmasının gereklilik haline geldiğini bir kez daha yineleyerek, ‘’Tarsus’un yeni yüzyılda il olmasını arzu ediyor, bu konuda ısrarlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz’’ dedi.

-İl olabilecek ilçelerde başı çekiyor

Başkan Koçak, TÜİK’in son nüfus sayımı sonuçlarına göre Tarsus nüfusunun 354 bin olduğunu, çok yakında bu nüfusun 500 bini aşacağını öngördüklerini belirterek, ‘’İl olma kriterlerine göre Tarsus artan nüfusu ve en yakın şehir merkezine olan kilometre uzaklığıyla bu kriteri fazlasıyla karşılıyor. İl olmayı bekleyen ilçelerin nüfusunu incelediğimizde ise Tarsus’un mevcut nüfusuyla birinci sırada olduğunu görüyoruz.’’ diye konuştu.

………..…OOO…………..

KOÇAK: KABUK DEĞİŞİMİ VAR

Tarsus’un çok önemli fırsatlar elde ettiğine de dikkat çeken Ruhi  Koçak: ‘’Tarsus’ta, yakında açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı, 3 organize sanayi bölgesi, sınırlarındaki 2 üniversitesi, bölge ve bölge dışından gelen yatırımcıları, tarım ve turizmdeki değerleriyle kabuk değişimine doğru bir gidiş var. Canlanma ve yeniden yeşerme söz konusu. Nüfusunun neredeyse tamamı kadar yeni bir nüfus beklentisi ağır basıyor. Dolayısıyla bu ilçe gömleği dar geliyor. İl olmak şart oldu. Gereklilik ve ihtiyaç halini aldı. Tarsus’a il statüsünün kazandırılmasıyla ilgili girişimlerin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz’’

………..…OOO…………..

MHP Lİ TAT, CANLI YAYINDA

MHP Tarsus belediye başkan adayı Mahmut Tat bugün canlı yayında konuşacak.

Tat, saat 16.00 da Akkoza Medyada canlı yayın konuğu olacak.

……….…OOO…………..

TÜRKİYE MUHTARLAR DERNEĞİ

KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Türkiye Muhtarlar Derneği , Tarsus kaymakamı Akyüz’ü  ziyaret etti

Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Turgay BENLİ ve Yönetim, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

……….…OOO…………..

TARSUS ANIT LİONS KULÜBÜ  KAYMAKAMLA TANIŞTI

Tarsus Anıt Lions Kulübü Başkanı Piyale ÇATAKLI ve Yönetimi, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

……….…OOO…………..

SEÇER TARSUS’TA

SEÇİM OFİSİ AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in ‘Tarsus Seçim Koordinasyon Merkezi’ açıldı. 5 yıllık görev süreleri boyunca tüm Mersin’e ve herkese hizmet götürdüklerini vurguladı.

……….…OOO…………..

 

MEDYAD’A ZİYARETLER

MHP ve Ak Parti Meclis Üyesi aday iki değerli kardeşim Önder Erdoğan ve Serkan Akkaya cemiyetimizi ziyaret ederek 28 Şubat'ta yapılacak olan Cumhur İttifakı Proje tanıtım toplantısı davetiyesini ilettiler. Siyaset üzerine sohbet katkıları için teşekkür ederim

……….…OOO…………..

2 MART 2024- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 2. BOZDOĞAN ADAY

TARSUS-HABER- YSK tarafından  adaylığı  düşürülen mevcut başkan Dr. Haluk Bozdoğan’dan yeni  bir hamle geldi..
Başkan Haluk Bozdoğan’ın  yerine oğlu  Av.Ozan Mehmet Bozdoğan Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı gösterildi

 

………..…OOO…………..

BERDAN İÇME SUYU ARITMA

TESİSİ’NİN KULLANIM ÖMRÜ 20 YIL UZADI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde önemli yenilikler yaptı. 1984 yılında hizmete alınan Arıtma Tesisi’nde, ekonomik ömrünü tamamlayan ekipmanlar yenilendi. MESKİ; yaptığı yeniliklerle tesisin kullanım süresini 20 yıl uzatırken, yeni nesil ekipmanları da devreye alarak tesiste yüzde 20’lik enerji tasarrufu sağlamış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ); içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde gerçekleştirdiği yeniliklerle, Mersin halkına daha hızlı ve daha kaliteli hizmet veriyor. MESKİ son olarak Mekanik Revizyon, Onarım ve Otomasyon Yapılması İşi kapsamında gerçekleştirdiği yenilikle, Berdan Tesisi’nin kullanım ömrünü 20 yıl uzatmış oldu.

Yenileme ile tesisin kullanım ömrünün 20 yıl uzaması sağlandı

Berdan Baraj Gölü’nün kaynak olarak kullanıldığı Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi 3 kademeden oluşuyor ve günde 390 bin metreküp kapasiteye sahip. 1984 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan ve Mersin halkına sağlıklı içme suyu üreten Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi, kapasitesinin yüzde 82’si ile Mersin’in 4 merkez ilçesini besliyor. Bu oran Mersin nüfusunun yüzde 72’sine denk geliyor. Tesisin kalan yüzde 18’lik kısmı ile de Tarsus ilçesi besleniyor. Bu yönüyle oldukça önemli olan tesiste yapılan yenilikler, tesisin kullanım ömrünün 20 yıl uzamasını sağladı.

Yenileme kapsamında; hizmete alındığı günden bu yana kullanılan ve herhangi bir revizyon işlemine tabi tutulmayan, ekonomik ve mekanik ömrünü dolduran ekipmanlar yenilendi. Yapılan revizyon çerçevesinde; iletim boruları, vanalar, pompalar, panolar, kapaklar ve otomasyon sistemi yenilenmiş oldu. Bu kapsamda tesisin mekanik, elektrik ve kimyasal ekipmanlarının izlenmesi ve kontrolün SCADA’dan sağlanması hayata geçirildi. Yeni nesil ekipmanların da devreye alınması sonucunda, tesiste yaklaşık yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlanmış oldu.

Korkmaz: “Tesiste bugüne kadar köklü bir bakım-onarım işlemi yapılmamış”

 

Tesisin 1984 yılında işletmeye alındığı ve ardından 2. ve 3. etaplarının tamamlandığı bilgisini veren Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz,  “Tesiste günde yaklaşık 390 bin metreküplük ham suyu işleyerek, bunun yüzde 82’lik kısmını 4 merkez ilçeye, yüzde 18’lik kısmını da Tarsus ilçemize gönderiyoruz. 40 yıllık bu tesis, bugüne kadar köklü bir bakım-onarım işlemine tabi tutulmamış. Biz göreve geldikten sonra bu tesisteki mekanik, elektrik ve otomasyonları yerinde inceleyerek, ciddi bakımları olduğu kanaatine vardık ve bir ihale çalışmasına girdik. Bu ihaleyi 2022 yılının Nisan ayında gerçekleştirerek, 2023’ün Aralık ayında da tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

 

 

 

“Tesisteki bütün işlemler SCADA ile izlenebilir ve yönetilebilir hale geldi”

 

Yaklaşık 156 milyon liralık bir yatırım bedeli olduğunu sözlerine ekleyen Korkmaz, yapılan yeniliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bütün havuzlar arasındaki borulamalar, vanalar, pompalar, kapaklar ve SCADA Sistemi yenilenerek, sistem full otomasyonlu şekle dönüştürülmüş oldu. Bu dönüşüm sayesinde tesiste bütün işlemleri SCADA’dan izler ve yönetir hale geldik. Yapılan yenileme çalışmalarıyla tesisin ömrünü 20 yıla yakın uzatmış ve yüzde 20 oranında da elektrik tasarrufu sağladık” diye konuştu

………..…OOO…………..

TARSUS’TA FECİ KAZA: 1 KİŞİ

HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta kontrolden çıkan araç uçuruma düştü. Feci kazada araç sürücüsü hayatını kaybetti.

Tarsus'ta eski Ankara yolu üzeri Gülek Mahallesi girişinde M.G.'nin sürücülüğünü yaptığı 01 AE 942 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak, uçuruma düştü. Feci kazada araç hurdaya dönerken, sürücü M.G. olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine sağlık, Emniyet ve Büyükşehir itfaiye ekipleri sevk edildi.

………..…OOO…………..

FAKIBABA TARSUS’A GELDİ

İYİ parti Ankara Milletvekili. Ahmet Eşref FAKIBABA ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Yunus SEVEN  Tarsusta buluştu.

May Life Plaza'da gerçekleştirilen toplantıya Tarsus ilçe başkanı Av. Burak Özdil  de katıldı.

 

………..…OOO…………..

ATSIZ AFŞİN YILMAZ

TOROSLAR VE TARSUSTA İNFİAL

YARATAN OLAYI KINADI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçesinde bir halk otobüsünde meydana gelen olayda eşiyle birlikte yolculuk eden 71 yaşındaki kalp hastası R.P. isimli vatandaşın,  Tarsus ilçesinde görev yapan lise müdürü İ. T. ve oğlu tarafından darp edilmesine ilişkin bir yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Okul Müdürü İ.T’ye, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, ilçemizde böyle bir olayın meydana gelmesi tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri derinden üzmüştür.

………..…OOO…………..

ŞEHİT ÖĞRETMENLER DERNEĞİNDEN

 KAYMAKAMA ZİYARET

Tarsus Buminhan Temizkan Şehit Öğretmenler Derneği Başkanı Gökhan TEMİZKAN ve Yönetim, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ’ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

………..…OOO…………..

SEÇER: TARSUS DEMEK BARIŞ KENTİ DEMEK

Tarsus’un bir medeniyetler beşiği olduğunu vurgulayan Seçer, tarihiyle ve kültürüyle dünyanın en saygın yerleşim yerlerinden ve evliyalar kenti olduğundan söz ederek, “Tarsus demek bereket demek, Tarsus demek barış demek, kardeşlik demek, bir arada dostça yaşamak demek. Tarsuslular misafirperverdir, komşuları hasta olduğu zaman bir tas çorba alır, komşusuna gider, onu ziyaret eder, bakıma ihtiyacı varsa yapar, karnı açsa doyurur, onun üstü kirli ise değiştirir. Tarsuslular yardımseverdir, alicenap insanlardır” diye konuştu.

Mersin’in en yüksek nüfusa sahip olan ve tarihsel süreç boyunca bu bölgenin ekonomisine yön vermiş Tarsus’a hizmet etmenin görevleri olduğundan bahseden Seçer, “Hemşehriniz Vahap Seçer 5 yıllık sürede sadece Tarsus’a değil; Mersin’in tüm ilçelerine, Toros Dağları’na ve ovasına hizmet etti. Bu hizmeti yaparken de adaleti sağladı, adaletsizliği ortadan kaldırdı. ‘Bu ilçe bana oy verdi, bu mahalle bana oy vermedi. Bunlar benden, bunlar benden değil. Bunları severim, bunları sevmem’ demedi. Çünkü hemşehrinizin kalbi insan sevgisiyle dolu. İnsanları ayırmadı, onun için hizmet etti” ifadelerine yer verdi

……….…OOO…………..

SEVEN, BORSADA

İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Mehmet Yunus Seven ve Meclis Üye Adaylarından Ziyaret.

 

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçim’lerinde, İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı olarak seçime girecek olan Mehmet Yunus Seven, seçim çalışmaları kapsamında Meclis Üye Adayları ile Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ile Meclis üyeleri ile bir araya gelen heyet gündemi değerlendirdi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke Mehmet Yunus Seven 'e çıktığı yolda başarılar dilerken Borsa Başkanı Mustafa Teke, " Bizim yerel yönetimlerden isteğimiz , Tarsus'u ilgilendiren tüm konularda ,sorun ve sıkıntılarının çözüm aşamasında birlik ve beraberlik içinde çalışmaktır. Size ve ekibinize başarılar diliyor, mevcutta kazanmanız halinde projelerinizi ve meclis üye adaylarınızı tanımak isteriz.” dedi.

 

Mehmet Yunus Seven, İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil ve Meclis Üye Adayları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Tarsus’un mevcut gündemi, ekonomik sorunları ve çözüm odaklı projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Borsa ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Mehmet Yunus Seven, sivil toplum kuruluşlarının bir şehrin güçlü lobisini oluşturmada önemli görevleri olduğunu belirtirken, Tarsus’un tarım ve turizm alanında istenilen faydayı sağlayamadığına dikkat çekti.

Seven, “ Tarsus tarımsal üretimi ile lokomotif bir kent ve eşsiz tarihi ile de dünyada pek çok tarihi yerden daha önemli ve değerli” ifadesinde bulunarak vizyon ve projelerinden bahsetti.

Ziyarette, kentin ekonomik sorunları ve çözüm odaklı projeler hakkında da istişare ile son buldu.

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi   

……….…OOO…………..

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar