Subscribe Us


10 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

10 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ TARSUS

ŞUBE BAŞKANI  ARİF KILINÇ  GÜVEN TAZELEDİ

- Kısa adı TÜED olan  Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesinin olağan genel kurulu  9 Martta yapıldı.
Aşiyan 1 Düğün  Salonunda yapılan kongreye genel başkan Kazım Ergül de katıldı. İki  liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Arif Kılınç yeniden başkanlığı kazandı..
1275 kullanılan geçerli oydan  Arif Kılınç 897 oy aldı. Rakibi Mustafa Dönmez ise 378 oy aldı.
Arif Kılınç  Başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
‘’Arif Kılınç, Bilal Zıvdır, Recep Koyuncu, Muhammet Esen ve Esabil Paçal’’

………..…OOO…………..

TARSUS KAYMAKAMI MEHMET ALİ AKYÜZ

VE EŞİ TUBA AKYÜZ’ÜN JESTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ve eşi Tuba AKYÜZ Hanımefendi, iMECE Tekstil Firmasını ziyaret ederek burada çalışan emekçi kadınlarımızın gününü kutladılar.

………..…OOO…………..

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" NDE

TARSUS'TA YER YERİNDEN OYNADI

Tarsus'lu Organizatör Ender Horata’nın Yıldırımlar Park Düğün Salonunda Düzenlediği Yemekli  muhteşem oldu.

Geceye Sanatçı Vural Önel İle Birlikte Özel Olarak Katılan    İstanbul Ve Yurtdışı Sahnelerinin Güçlü Sesi Tarsus'lu Sanatçı Yahya Doray’ın birbirinden Güzel Ve Hareketli Şarkıları İle Tarsus'lu Kadınlar Adeta Sahneden İnmedi..Gönüllerince Eğlendi..

Merih Özyaşar’ın haberine göre, Bu Özel " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"Yemeğine Tarsus' umuzun Tanınmış Simalarından Zeytinyağcılar Kralı  Hüseyin Şendağ Ve Eşi, Tarsus Bel.Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Haydar Ölmez Ve İş Kadını Güzel Eşi Süreyya Ölmez, Tarsus Bel.Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Bozna Akşanlı, Seçer Tarım Yöneticisi Haluk Gülbahar İle  Tardobder Yön.Kur.Üyesi Genç Ve Güzel Eşi  Selva Gülbahar , Ablası Selda Övündür , Tardobder Başkanı Ümran Yıldırım Ve Eşi Tuncay Yıldırım , Duayen Siyasetçi Ve İş İnsanı Mahmut Kahraman , Uğur Uyar, Leyla Çakmak  Ve Arkadaşları, İşidoğru Tatlıcılık Sahibi Genç İş İnsanı Fahri Işidoğru Katıldı..

Mükemmel Bir Organizasyonun Sergilendiği Gecede Davetlilere Leziz Şiş Kebap, Tavuk Pirzola, Çeşitli Menü   Ve Meyve Tabağı İle Meşrubat İkram Edildi..Organizatör Ender Horata Geceye Katılan Tarsus'lu Kadınların " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Nü Kutladı Ve Bu Özel Geceye Katılan Tüm Davetlilere Teşekkür Etti.... Haber.Merih Özyaşar...

………..…OOO…………..

- BÜYÜKŞEHİR TARSUS HANIM EVİ’NDE “8 MART” ETKİNLİĞİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Hanım Evi’ne üye kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında buluştu.

 

Şehit Mustafa Mahallesi 3522 sokak üzerinde hizmet veren Büyükşehir Tarsus Hanım Evi, her geçen gün artan üye sayısıyla faaliyetlerine hızlı şekilde devam ediyor.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dayanışma örneği sergilene kadınlar, kendilerinin hazırladığı ikramlıklarla güzel bir gün geçirdiler.

 

Büyükşehir Tarsus Hanım Evi Birim Sorumlusu Nurşan Topcuparlak, tüm kadınlara karanfil dağıttı. 

 

 

………..…OOO…………..

TARSUS KENT KONSEYİ'NDE KADINLAR

FOTOĞRAF SUNUMU

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Kent Konseyi işbirliğiyle,8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarsus Kent Konseyi Güner Baykal Toplantı Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Programın açılışında "Kadın Fotoğrafçılar Gözünden Kadınlarımız" adlı fotoğraf sunumu gerçekleştirildi. Fotoğraf sunumunun ardından ise yazar Gaye Boralıoğlu ile söyleşi ve imza töreni gerçekleştirildi. Boralıoğlu, katılımcılarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirerek, kadınların toplumdaki rolü ve önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Etkinliğe destek veren kuruluşlar arasında Antik Sahaf Kitabevi ve Tarsus Fotoğraf Derneği de yer aldı.

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Kent Konseyi, bu tür etkinliklerle kadınların toplumdaki rolünü vurgulamaya ve kadınların hak ettikleri değeri görmelerini sağlamaya devam edeceklerini belirtmiş oldu.

Tarsus'ta gerçekleşen bu etkinlik, kadınların gücünü ve önemini vurgulayan anlamlı bir organizasyon oldu.

 

………..…OOO…………..

ÇYDD TARSUS ŞUBESİNDEN

 ANLAMLI ZİYARET

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şube Başkanı Avukat Ferda Aras ve yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla bölgemizde başarılı bir şekilde faaliyet gösteren Yonca Fide'yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Yonca Fide işletmesinde çalışan emekçi kadın çalışanlara çiçekler verilerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlandı.

ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Avukat Ferda Aras, ziyaret ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Yonca Fide'deki emekçi kadınları ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı Yonca Fide Ailesine ve tüm emekçilere, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu adına çok teşekkür ederim." şeklinde ifadeler kullandı.KAYNAK AKKOZA

 

………..…OOO…………..

KADINLARIN İSYANI 8 MART'TA SOKAKLARDA

 MERVE BAYER'İN ANISINA SES VERİLDİ

Tarsus Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Tarsus Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezi önünde saat 17.30'da "Umut Kadınlarda, Kadınlar Her Yerde" sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi, 7 Mart günü Tarsus Yenice Mahallesi'nde eski eşi tarafından öldürülen Merve Bayer'i anma amacıyla bir araya geldiler.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ;

Bugün 8 Mart, kadınların mücadele ve dayanışma günü. Ancak bu yılın 8 Mart'ı, acı bir gerçekle yüzleşerek başladı. İsyanımızın yükseldiği günlerde, yanı başımızda yaşanan bir kadın cinayetiyle derin bir acı yaşandı. Yenice'de, boşandığı polis memuru Basına Mustafa Yıldır tarafından öldürülen Merve gül Bayer'in trajik hikayesi, toplumun vicdanını sarsarak büyük bir öfkeye neden oldu.

Merve, uzaklaştırma kararına rağmen göz göre göre katledildi. Bu acı olay, sadece Merve'nin değil, birçok kadının yaşadığı bir gerçeği bir kez daha ortaya koydu: Kadın cinayetleri münferit vakalar değil, sistematik bir sorundur.

Bugün 8 Mart alanında toplanan kadınlar, Merve'nin isyanını taşıyarak seslerini yükseltti. Ancak bu isyan sadece Merve'ye değil, tüm kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik şiddete karşı bir isyandı. Kadınların karşı karşıya olduğu sorunlar, sadece bireysel ilişkilerle sınırlı değil; bu sorunlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadın düşmanı politikalarla besleniyor.

Kadınları katleden, şiddeti normalleştiren bu düzene karşı seslerini yükselten kadınlar, adaletin sağlanması ve kadın haklarının korunması için mücadele ediyorlar. İktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı duran kadınlar, sokaklarda bir araya gelerek dayanışmalarını gösteriyorlar.

Bugün 8 Mart, sadece kadınların değil, tüm insanların eşitlik ve adalet mücadelesi için bir fırsat. Kadınların yaşadığı sorunlara duyarlılık gösteren, dayanışma ve adalet taleplerine destek veren herkes, bu mücadelede önemli bir rol oynayabilir.

Merve Bayer'in anısına, kadınların isyanı sokaklarda yankı buldu. Yaşasın 8 Mart! Yaşasın kadın dayanışması denildi. .KAYNAK AKKOZA

 

………..…OOO…………..

TİY,BU HAFTA  AYVALIK MAÇINA HAZIR

TFF 3. ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu, Ayvalık maçına hazır.Maç bugün saat 14.00 de Ayvalıkta oynanacak.

 Sarı lacivertliler bu hafta sonunda  Ayvalıkgücüne konuk olacak. Hazırlıklar tamam. Teknik direktör Murat Gündeş  umutlu.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar