Subscribe Us


11 -12 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

11 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS HALKININ ORUCU HAYIRLI OLSUN

11 Mart 2024 itibari ile Ramazan ayının ilk orucu tutuldu. Tarsus’ta bugün ilk iftar  saat 18.51 de açılacak.  Tarsuslular 13 saat 20 dakika oruç tutacak.

Ramazan ayınız Hayırlı olsun.

………..…OOO…………..

TARSUS ŞELALESİNDE

SÜPRİZ ÇALIŞMALAR OLACAK

Tarsus Şelalesi’nde de önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan  Vahap Seçer, “Orada bir sosyal merkez etkinlik merkezi yapacağız. Şelalenin tamamının düzenlemesini yapmak istiyoruz.” dedi. Kentin önemli turizm potansiyeli olduğunun altını çizen Seçer, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kent dinamiklerinin iş birliği içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Belediye, sivil toplum, bürokrasi, Ankara ilişkilerini ortaklaşa götürmemiz lazım. İlişkilerin koptuğu, siyasi gerginliklerin olduğu noktada Mersin yatırımları ve işler gecikiyor” diye konuştu.

 

Hayata geçirdikleri festivallerden de söz eden Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali, Gençlik Festivali, Edebiyat Festivali gibi birçok organizasyonla Mersin’in tanıtımına katkı sağladıklarını aktardı. 

 

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ HAKSIZLIĞA KARŞI

DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katıldığı bir TV programında yaklaşan yerel seçimler ve Tarsus’ta devam eden seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Bozdoğan, “ Tarsus’a büyük yatırımlar kazandırdık. Devam eden projelerimiz var, bu halk için gece gündüz çalıştık. Kent merkezi, sağlık yerleşkesi, 75 yıl kültür merkezi tadilatı ve onlarca dev proje daha. Bu hizmetlerin sürdürülebilir ve işlevsel olması gerekiyor. 5 yıl daha bu projeleri tamamlayıp Tarsus’un yüzlerce yıl kullanabilmesi için kontrolümüz altında kalması gerekiyor. Bu mevzu Tarsus’un mevzusudur. Ben bu kente 38 yıl hizmet ettim. Tarsus marka bir kent olmayı çoktan hak etmiş bir kent. Şu an il olması gereken ilçeler arasında birinci sırada. Bunun için çok mücadele veriyorum “ ifadelerini kullandı.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Flash Haber TV kanalında, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş’in konuk olduğu “Başkentte Gündem” programında siyasi gündemi değerlendirdi.
“HALKIMIZ İÇİN ELİMİZDEKİ TÜM İMKÂNLARI KULLANIYORUZ”
Tarsus’a kazandırdıkları eserleri anlatan Başkan Bozdoğan, “İlk geldiğimizde borcu çoktu bu belediyenin. Biz bu borcu ödemeye baş koyduk. 472 konut için yalnızca temel atılmıştı. Bu belediyeyi aldığımızda çok büyük sorunlar vardı. Eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus için tüm stratejilerimizi belirledik. 24 kreşi hayata geçirdik, Ekmek Fabrikasını hizmete açtık, kent meydanı için çalışmalar yaptık, sağlık yerleşkesi, kültür merkezi bu projeleri dev projeler. Tarımda devrim yaptık biz belediyenin parasını hep doğru yere kullandık. Ekmek fiyatımız 4 buçuk TL Ramazan’da ise 1 TL. Biz siyasi bir partinin ilçe başkanı tarafından ekmek 1 lira diye şikâyet edildik. Soruşturma açıldı. Ramazan’da yalnızca ekmek 1 TL değil, et markette de fiyatları düşüreceğiz. Glütensiz ekmeklerimizi Mezitli’ye kadar ulaştırıyoruz. Halkımız için elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz.” İfadelerini kullandı..
 
“BU KENTE NELER KATTIĞIMIZI HALKIMA TAM OLARAK GÖSTEREBİLMEK İÇİN ÇABALADIK”
 
Göreve geldiği günden bu yana yaşanan olaylara dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Hiç bir belediye başkanının başına gelmeyecek şeyleri yaşadık; 2 yıl pandemi, deprem, seller.. Tüm bunların karşısında halkımın dayanışması güç verdi bize. Biz hala Hatay’dayız, su arıtma tesisleri yapıyoruz, Çelikhan’da konteyner yapıyoruz hayırseverlerin desteği ile.  İşçilerimize; yüksek oranlarda zam yaptık. Göçmen büroları, kalkınma ajansları ile belediyeye ek gelirler sağladık. Belediyemizin güçlü olmasının sebebi ek gelirleri kullanabilmekten kaynaklanıyor. Ben emekli ikramiyemi almayı unutmuşum. İnsan kaynakları müdürüm geçen gün hatırlattı bana tek maaş yetiyor, devlete ikinci yükü indirmeyeyim dedim. Belediye başkanıysanız insan nerde ne köşedeyse ulaşmalı insan. İstediğim tek bir şey vardı Tarsus’ta Haluk Bozdoğan belediyeciliğinin nasıl olduğunu herkese göstermek. Bunun kente neler kattığını halkıma tam olarak gösterebilmekti. “ dedi.
 
“DERSHANELER AÇTIK, KREŞLER AÇTIK, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ ALDIK”
Başkan Bozdoğan “Bir gerçek var Tarsus’ta Ozan’la birlikte yaptığımız çalışmada gördüğüm ciddi bir ittifak var. Biz herkesten oy alıyoruz. Zaten bizim amacımız bir taraftan oy almak değil, bütün partilerden oy alıyoruz. Çünkü insanlar 5 yıllık süreçte neler olduğunu biliyor. İşçi çıkartmak için listeler oluşturuldu, sadece vicdan dedik olmamalı değil. Sahadaki adaylar şunu diyormuş, birinci projemiz belediyeden kimseyi işten çıkarmayacağız diyorlarmış. Çok mutlu oldum. Çünkü 970 tane personel vardı göreve geldiğimde şu an 984 tane daha aldık. Dershaneler açtık, kreşler açtık, atanamayan öğretmenleri aldık. ” dedi.
 
………..…OOO…………..

 “MARMARA’YA RAKİP OLACAK EN ÖNEMLİ YER TARSUS”
Tarsus’un önünün çok açık olduğunu vurgulayan Başkan Haluk  Bozdoğan “Bir tarafta havalimanı yapımı var ki bu yıl açılır.  9 milyon yolcu Tarsus’a gelecek. Tarsus’u lojistik merkez olarak düşündüğümde sadece tarihiyle, turizmiyle, övünülecek bir kent değil, sanayiyle de övüneceğiz. Tarsus’un önü açık. Marmara’ya rakip olacak en önemli yer Tarsus.  Sağlık Bakanlığı’nın yapması gereken ASM’leri biz yapıyoruz. Onlar devlet baba, biz devlet ana olarak gerekeni yapalım diyoruz. Yani eksikliğini bitirelim diyorum. Ben göreve geldiğimde tarihi kent meydanı için Anıtlar Kurulu’ndan izin almak için inanılmaz çalıştık.  Bu kadim kenti il yapmamak haksızlık.” şeklinde konuştu.

 

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN “EMEKLİ BAŞTACIMIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, TÜED kongresine katıldı.Boozdoğan burada birde konuşma yaptı. Bozdoğan “Emekliler baş tacımızdır”  dedi.

………..…OOO…………..

BORSA BAŞKANINDAN, KAYMAKAM

AKYÜZ’ÜN ZİYARETİNE TEŞEKKÜR

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz iade-i ziyarette Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü karşıladı. Tarsus’un tarımsal üretimi ve tarımsal ticareti hakkında değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, Borsa tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi alan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz; “Tarsus çok güzel bir ilçe. Bize düşen ilçemizi daha da ileriye götürecek çalışmalar yürütmek, vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile el ele çalışmaktır. “ dedi.

Kaymakam Akyüz’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise “Sayın Kaymakamımıza ziyaretleri nedeni ile teşekkürlerimi sunuyorum. Borsa olarak, sosyal ve kültürel projelerde her zaman sizlerin yanında olacağız. İlçemizin sorunlarını hep birlikte çözme çabası içerisinde olacağız” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ  TİYATRO

ETKİNLİĞİ DEVAM.

“Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu yarın sahneleniyor.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncu Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan Yapıcı’nın sahnelediği “Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu;

-8 Mart- 9 Mart- 10 Mart- 11 Mart- 12 Mart tarihlerinde 20.30’da Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda sizleri bekliyor.

Rezervasyon için Tel. 0535 545 36 00

………..…OOO…………..

VEFAT EDEN HÜLYA ÇEVİKASLAN

 SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Merhum gazeteci Fethi Çevikaslan’ın gelini, İlhan Çevikaslan’ın sevgili eşi,  Ebru ve Çiğdem Çevikaslan’ın  kıymetli anneleri Hülya Çevikaslan vefat etti.

Aynı zamanda Tarsus Son Nokta gazetesi sahibi Erdal Çevikaslan’ın da yengesi olan Merhumenin cenazesi 9 mart günü Tarsus şehir mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra aynı yerde dualarla toprağa verildi.

Allah rahmet eylesin..

MEKANI CENNET OLSUN...

………..…OOO…………..

KAYMAKAM AKYÜZ’DEN ALPER’E

 “ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ”

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’den  Müze müdürü Doğukan Alper’e “Üstün Başarı Belgesi ..

Alper ‘’657 Sayılı DMK 122. Maddesi gereği 3 defa Başarı Belgesi almam nedeniyle şahsımı “Üstün Başarı Belgesi” ile taltif eden Sayın Kaymakamımıza şükranlarımı sunarım.’ Dedi.

………..…OOO…………..

 

TARSUS İY, AYVALIK’TA DA MAĞLUP

TFF 3. ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu, Ayvalık’ta da mağlup.

Sarı lacivertliler bu hafta sonunda  Ayvalık gücüne konuk oldu. İlk golü TİY attı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ancak 2. Yardıda biri penaltıdan 2 golü kalesinde görünce maçı 2-1 kaybetti. Bu sonuçla Tarsus İdman Yurdu, Ayvalık’tan puan alamadan döndü.

 

 

 

 

12 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

M.AKİF ERSOY ANILIYOR

12  Mart İstiklal marşının kabulünün 103. Yılında şairimiz Mehmet Akif Ersoy anılıyor.

Şehitishak ilkokulundaki proğramda anma yapılacak.

………..…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA ATDAĞ RESTAURANTA  GECESİ YAPILDI

Çamlıyayla'da düzenlenen Vefa Gecesinde, görev yapan muhtarlara, Çamlıyayla Muhtarlar Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Çamlıyayla Koordinasyon başkanlığınca gecenin anısına plaket ve hediyeler takdim edildi.

Törene Çamlıyayla Kaymakamı sayın Fatih Adıgüzel, Belediye Başkanı sayın İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı sayın Nail Kaya'da katıldı.

 Çamlıyayla Muhtarlar Derneği tarafından önceki gün Çamlıyayla Atdağ Restauranta düzenlenen Vefa Gecesinde, görev yapan muhtarlara, Çamlıyayla Muhtarlar Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Çamlıyayla Koordinasyon başkanlığınca gecenin anısına plaket ve hediyeler takdim edildi.

 

………..…OOO…………..

TADERDEN KUTLAMA

TADER Genel Başkanı Semih Özsu Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Özsu mesajında;’’ Bu yılda hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket,

bağışlanma ve huzur mevsimi on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e sağlıkla kavuşmanın

mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan ayı, Müslüman aleminin aynı manevi duygularda birleşmesini sağlayan,

hoşgörünün, dayanışmanın ve yardımlaşmanın öneminin daha iyi anlaşıldığı aydır.

Sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravinin coşkusunu hissederek Ramazan ayını anlamlı

kılan birçok güzelliği yine hep birlikte yaşayacağız.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan

bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini, birlik ve beraberlik içinde

Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce

Allah’tan niyaz ediyor, hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan

ayını tebrik ediyorum’’ dedi.

……….…OOO…………..

 

KAYMAKAM AKYÜZ’DEN ALPER’E “ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ”

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’den  Müze müdürü Doğukan Alper’e “Üstün Başarı Belgesi ..

Alper ‘’657 Sayılı DMK 122. Maddesi gereği 3 defa Başarı Belgesi almam nedeniyle şahsımı “Üstün Başarı Belgesi” ile taltif eden Sayın Kaymakamımıza şükranlarımı sunarım.’ Dedi.

……….…OOO…………..

 

TARSUS’TA BÜYÜKŞEHİR’DEN EN ÖZEL PİKNİK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen piknik etkinliğinde özel çocuklar ve aileleriyle buluştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, yurttaşının derdini bilen ve çözüm bulan bir insan olması gerektiğini söyleyen Seçer, “Belediye Başkanı; işçinin, çiftçinin, özel çocuğu olanın, kadının, yaşlının, kimsesizin derdini bilecek, onunla dertlenecek, ona çözüm üretecek, ‘imkânım yok’ demeyecek. Biz 5 yıldır böyle devam ettik” dedi.

 

……….…OOO…………..

2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI KONGRESİ

2021 tüm emekliler sendikası Tarsus temsilcik kongresi gerçekleştirildi. Recai Parti ‘’emeği geçenlere teşekkürler. Yeni yönetime başarılar diliyorum’’ dedi.

……….…OOO…………..

KÖY MEYDANINDA TARIM DEĞERLEDİRİLDİ

 Yeni Başkent TV'nin sunduğu Köy Meydanı programının konuğu olan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus'un tarımı, tarımsal potansiyeli, borsanın lisanslı depoculuk faaliyetini, hayvancılık sektörünün talepleini,  narenciye ile sert çekirdekli meyvelerde yaşanan hastalık ve pazarlama sorunlarını, talepler, Tarsus Üniversitesi ile yaş meyve sebze konusundaki çalıştay hazırlıklarını,  coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik katkısını değerlendirdi.

 

Tarsus Tarım Kampüsünde gerçekleşen Köy Meydanı programına Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan,Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Meclis Başkanı Abdullah Seki, Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Keven, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar ve  İl Tarım Şube Müdürü Mustafa Ateş katıldı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI GEGEM

 PROJESİ İLE 125 ÖĞRENCİYİ MARS'A TAŞIDI

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı Ortak Projeler kapsamında Tarsus programı TOBB MTAL ‘de gerçekleşti.

 

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus TOBB MTAL iş birliği çerçevesinde GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik ile ekibi tarafından Tarsus TOBB MTAL öğrencileri ile Mars Kampı (Topraksız Tarım Atelye) çalışması 125 öğrenci ile gerçekleşti.

 

Etkinliğe Tarsus Ticaret Borsasından Genel Sekreter Hasan Şanlı, Yönetici asistan Ezgi Fındık Güngör, Tarsus TOBB MTAL Müdürü İbrahim Akman, GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik ile ekibi ve okul öğrencileri katıldı.

 

GEGEM proje yönetmeni Samet Çelik “T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürüttüğümüz GEGEM projesi kapsamında Tarsus Ticaret Borsası iş birliğinde Tarsus TOBB MTAL öğrencilerimiz ile buluşma fırsatı yakaladık. Projemizde an gaye, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından ülkemizin ihtiyaç duyduğu gelecek planlamaları ve süreçlerine gençlerin katılımını teşvik etmek, topluluklar için huzurlu ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedeflemekti.” Dedi

Tarsus TOBB MTAL ‘ de gerçekleşen Topraksız Tarım Atelye çalışmasında 125 öğrenciye etkinlikten faydalandırdıklarını ifade eden okul müdürü İbrahim Akman “Mars'taki olağanüstü koşullar üzerinden geliştirilen senaryolar ile öğrencilerin problem çözme, sürdürülebilir modeller kurma, disiplinler arası düşünme gibi yetkinlikler kazanmaları deneysel yollarla uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinlik için Tarsus Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum “dedi.

 

……….…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

MECLİSİ’NİN MART AYI 1.

 BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun başkanlığında gerçekleşti.

 

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda komisyonlara havale edilen 13, birimlerden gelen 22 olmak üzere toplam 35 madde görüşüldü.

  

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun başkanlığında gerçekleşti.

 

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda komisyonlara havale edilen 13, birimlerden gelen 22 olmak üzere toplam 35 madde görüşüldü.

……….…OOO…………..

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TARSUS’TA

Mersin il Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret etti.

……….…OOO…………..

AYDIN ÜSTÜNDAĞ TOPPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Meysan genel müdürü Aydın Üstündağ vefat etti Cenzaesi dün Tarsus şehir mezarlığında toprağa verildi.

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar