Subscribe Us


13 -14 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

 

13 -14 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ANADOLUNUN KAPISI GÜLEK BOĞAZI SÖYLEŞİSİ YAPILDI

Tarsus’ta TADEKA binasında dün Anadolunun kapısı Tarsus Gülek kapısı konulu bir söyleşi yapıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak  İç mimar yazar Semihi Vural katıldı. Proğramın moderatörlüğünü  Uğur Pişmanlık yaptı.  Söyleşi büyük ilgi gördü ve hayli faydalı oldu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA "33 ÖĞRETMEN BULUŞMASI"

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Tarsus ilçemizde çeşitli ziyaretlerde bulunarak incelemeler yaptı. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindeki heyet ilk olarak Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ü makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Tarsus ilçemizin eğitim öğretim süreçleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Kaymakamlığın ardından İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne geçen Fazilet Durmuş burada personel ile sohbet etti. Tarsus'un eğitim süreçleri, ihtiyaçları ile ilçedeki çalışma ve projelerin sunulduğu görüşmede İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İl Millî Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet, Şehit İshak İlkokulu konferans salonuna geçerek Tarsus okul müdürleri ile bir araya geldi. Durmuş, Şehit İshak İlkokulu konferans salonunda Mersin Eğitim Akademisi kapsamında "Değişen Dünya'nın Eğitim Liderleri" konulu semineri gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Şehit İshak İlkokulu ve Şehit Halil Özdemir Fen Lisesinde incelemelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrenci ve öğretmenler ile sohbet etti. Samimi ve keyifli geçen sohbette, öğrenci ve öğretmenlerin isteklerini ve beklentilerini dinledi. Onlarla bir arada bulunmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Okul ziyaretlerinin bitiminde "33 Öğretmen Buluşması" için Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine geçen Fazilet Durmuş, burada Tarsus ilçemizdeki öğretmenlerle buluştu, öğretmenlerimizle sohbet etti.

Sayın Durmuş, Kıymetli meslektaşlarım, sizlerle bir araya gelmekten, tanışmaktan çok mutluyum. Biliyorum ki Mersin'de büyük bir aile olarak, birlik ve dayanışma içinde çok güzel işler başaracağız. Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek. Biz bu vatanın çocuklarının gözlerine bakıyoruz, onlar bize emanetler. Okullarımız hepimizin ikinci yuvası. Bu anlamda sizlerin evlatlarımıza adeta anne, baba olduğunuzu, onlara kendi evlatlarınız gibi sevgi ve şefkatle yaklaştığınızı biliyorum. Türkiye yüzyılında, aynı fedakârlık ve azimli çalışmalarla evlatlarımızın geleceğini daha da yükselteceğimize, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımız için her türlü gayreti göstereceğimize inanıyor, tüm eğitim camiamıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Buluşmanın ardından iftar programı için Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen heyet, burada öğrencilerle sohbet etti. Böyle önemli zamanlarda bir arada olmanın önemine dikkat çeken Fazilet Durmuş, ev sahiplikleri için Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesine teşekkür etti.

Ziyaretleri boyunca Fazilet Durmuş'a, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut ve Tarsus İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Metin eşlik etti.

………..…OOO…………..

AŞIK VEYSEL ANILIYOR

Mersin’de  her sene olduğu gibi bu senede Büyük Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu anılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen anma programı, Cumhuriyet Alanı yanı, Mersin Kültür Merkezi'nde, 16 Mart 2024 günü Saat 20;00'de gerçekleşecektir. Etkinlik ücretsizdir. Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

………..…OOO…………..

DEV TURPLAR HARİKA

Tarsus'ta yetiştirilen dev Turplar büyük ilgi odağı oldu.

Kentimize bağlı  Belen köyünde üretilen 2,5-3 kg'lık Turplar pazara sunuldu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ  TİYATRO ETKİNLİĞİ SONA ERDİ

“Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu  5 gün boyunca ücretsiz sahnelendi. Oyun sona erdi.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncu Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan Yapıcı’nın sahnelediği “Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu;

-8 Mart- 9 Mart- 10 Mart- 11 Mart- 12 Mart tarihlerinde Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda ücretsiz izlendi.

………..…OOO…………..

BOLTAÇ PROJELERİNİ TANITACAK

CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç, 13 Mart günü projelerini tanıtacak. Boltaç, Aşiyan Düğün salonunda saat 15.30’da yapacağı toplantı ile projelerini halka ve partililere anlatacak.

Toplantıya Milletvekili Mahir Başarır ve Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’inde katılımı bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA AKUSTİK EZGİLER DİNLETİSİ

Tarsus’ta bugün Akustik Ezgiler dinletisi yapılacak.St. Paul kuyusu yanındaki TADEKA merkezinde bugün düzenlenecek etkinlik saat 18.30’da başlayacak.

Piyanoda Basri Budak, Bağlamada  Eren Kaya sahne alacak ve birbirinden güzel ezgileri seslendirecek. Katılım ücretsizdir.

………..…OOO…………..

KAÇAKÇILIK OLAYI

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; Jandarma ekipleri  Erdemli ilçesinde 5 şüphelinin elinde bulundurduğu silahları satmak için müşteri arayışında olduğunu tespit etti. Şüphelileri takibe başlayan ekipler düzenlediği operasyonda şüpheli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

Şahısların ikametinde yapılan aramada 7 adet tabanca, 233 adet fişek, 12 adet şarjör ile 10 gr. esrara el koydu.

Yakalanan şüpheli şahıslar işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

 

 

14 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

GÜLKIZ TULAY’A ÖDÜL

Tarsus’un gelini Satranç federasyonu başkanı Gülkız Tulay’a ödül.. Gülkız hanım İçel Soroptimist kulübü tarafından Yılın başarılı kadın ödülü ile ödüllendirildi. Satranç sporunun gelişmesi ve ülkemizin adının yurtdışında da duyurulmasında emeği olan Gülkız Tulay’ın eşi Tarsuslu olup kendisi de Tarsus’un gelinidir.

………..…OOO…………..

BUGÜN 14 MART TIP BAYRAMI

14 Mart Tıp Bayramı Tarsus’ta bu yıl sade törenle kutlanacak. Bir grup doktor ve sağlık çalışanının bugün sabah saat 1000’da Atatürk anıtına çelenk koyarak Atanın huzurunda saygı duruşu yapıp Sağlık konularında açıklama yapması bekleniyor.

Sağlıkta şiddetin olmadığı ve başta hekimlerimiz olmak üzere tüm tıp çalışanlarının emeklerinin karşılığı olan gerçek haklarını alabildiği bir çalışma ortamı dileğiyle,

Tüm değerli Hekimlerimiz ve Sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını tebrik ediyoruz..

………..…OOO…………..

TARSUS TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEĞİ

GÜZEL BİR KONSER VERDİ

Tarsus Türk Sanat Müziği Derneği'nin düzenlediği son konser, TARSUS'un kalbinde unutulmaz bir sanat şölenine dönüştü. Dernek başkanı AHMET DENİZ'in liderliğindeki ekip, şef MAHMUT ATDAĞ'ın ustalığıyla bir araya gelerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser, Türk sanat müziğinin zengin mirasını en saf ve zarif halde sunarak izleyicilerin ruhuna dokundu. MAHMUT ATDAĞ'ın yönetimindeki orkestra, her bir nota ile duyguları coştururken, solistlerin muhteşem performansları dinleyicileri büyüledi.

Derneğin sahip olduğu eşsiz atmosfer, sadece müzik değil, aynı zamanda sanatseverleri bir araya getiren bir buluşma noktası olarak öne çıkıyor. AHMET DENİZin önderliğindeki dernek, Türk sanat müziğine olan tutkularını her daim canlı tutarak, gelecek nesillere de aktarmayı amaçlıyor.

TARSUS TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEĞİ , şehrin kültürel dokusuna kattığı değerle, sanatseverlerin kalbinde ayrıcalıklı bir yer ediniyor. Bu övgü dolu konser, derneğin misyonunu ve vizyonunu yansıtarak, Türk müziğinin derin ve büyüleyici dünyasını herkesle buluşturdu.

Dernek Başkanımız AHMET DENİZ'e, Şef, MAHMUT ATDAĞ'a korist, solist ve saz ekiplerine, emeği ve katkısı olan tüm ustadlarıma, dostlara yürekten teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

FATMA ÖZTUTAN

TARSUS'A KATKI VERENLER GRUP BŞK

 

………..…OOO…………..

DURMUŞ “ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK”

Mersin  İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş,Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine ziyarette bulundu. Fazilet Durmuş, burada Tarsus ilçemizdeki öğretmenlerle buluştu, öğretmenlerimizle sohbet etti.

 Durmuş, “Kıymetli meslektaşlarım, sizlerle bir araya gelmekten, tanışmaktan çok mutluyum. Biliyorum ki Mersin'de büyük bir aile olarak, birlik ve dayanışma içinde çok güzel işler başaracağız. Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek. Biz bu vatanın çocuklarının gözlerine bakıyoruz, onlar bize emanetler. Okullarımız hepimizin ikinci yuvası. Bu anlamda sizlerin evlatlarımıza adeta anne, baba olduğunuzu, onlara kendi evlatlarınız gibi sevgi ve şefkatle yaklaştığınızı biliyorum. Türkiye yüzyılında, aynı fedakârlık ve azimli çalışmalarla evlatlarımızın geleceğini daha da yükselteceğimize, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımız için her türlü gayreti göstereceğimize inanıyor, tüm eğitim camiamıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Buluşmanın ardından iftar programı için Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen heyet, burada öğrencilerle sohbet etti. Böyle önemli zamanlarda bir arada olmanın önemine dikkat çeken Fazilet Durmuş, ev sahiplikleri için Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesine teşekkür etti.Ziyaretleri boyunca Fazilet Durmuş'a, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut ve Tarsus İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Metin eşlik etti.

………..…OOO…………..

AŞIK VEYSEL YARIN MERSİN’DE ANILIYOR

Mersin’de  her sene olduğu gibi bu senede Büyük Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu anılacak.Anmaya Tarsuslularda davet edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen anma programı, Cumhuriyet Alanı yanı, Mersin Kültür Merkezi'nde, 15 Mart 2024 Cuma günü Saat 20;00'de gerçekleşecektir. Etkinlik ücretsizdir.

Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

………..…OOO…………..

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN’İN

“KİLİKYA’DA ANTİK BİR BAŞKENT TARSUS” KİTABI

ARATOS YAYINLARINDAN ÇIKTI

 Antik çağda yaşamış şair matematikçi ve gök bilimci Tarsuslu filozof Aratos adına çıkan Aratos Felsefe Dergisi ayrı basım kitaplar yayınlamayı sürdürüyor.

Bugüne kadar başta Tarsus tarihi ve kültürünü yansıtan kitaplarla birlikte şiir, öykü ve roman gibi edebi eserlerin yanı sıra felsefe üzerine çok sayıda kitap yayınladı.

Aratos Yayınları tarafından son olarak ise Türk Tabipler Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in yazdığı, “Kilikya’da Antik Bir Başkent Tarsus” kitabı Aratos Yayınları’ndan çıktı.

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Kilikya’da Antik Bir Başkent Tarsus” kitabında Tarsus’un tarihine dair çeşitli makaleleri yer alıyor.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, “Kilikya’da Antik Bir Başkent Tarsus” kitabının sunuş yazısında, “Ali İhsan Ökten, bu kitabında Tarsus’un binlerce yıllık geçmişinden yakın tarihimize kadar yaşanmış önemli olaylar, kentin yaşamış değerlerinden yola çıkarak zaman tünelinde bir yolculuğa çıkartıyor.

Kitapta Antik Çağda Tarsus’ta Parfüm üretiminden, Berdan çayının (Kydnos) öyküsüne, Mitras Gizemciliğinden, Evliya Çelebi’nin anlatılarına, Tarsus mitolojisinden, kentin adının kaynağına ve Tarsus Üniversitesi ve stoa felsefesi ile Piri Reis’in gözlemlerine kadar pek çok tarihsel olgu ele alınmış.

Sadece burada yer alan konular bile Tarsus’un zengin bir kültürel geçmişi olduğunu ortaya koymaktadır.

“Kilikya’da Antik Bir Kent Tarsus” adlı bu kitapla, Tarsus tarihi ve kültürü yeni bir yayın kazanmış oldu. Bu çalışması için Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’i kutluyorum.” diyor.

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ise kitabına dair yazdığı önsözde, “Tarih boyunca kentler, kültür ve medeniyetlerin doğduğu, geliştiği ve yayıldığı yerler olmuştur.

Tarsus, tarihin en eski kentlerinden biri olmasının yanında demokrasi, özgür düşünce, felsefe, devlet yönetimi, üniversite kavramları gibi birçok kavramın oluşmasına ve yerleşmesine öncülük etmiş bir kenttir.

Bu durum onu Roma İmparatorluğu’nun başkenti yapmıştır. Şimdi üzerinde yaşadığımız bu kent birçok medeniyetin tarihsel izlerini taşıyarak bugünlere gelmiştir.

Bu kitap uzun süredir yazmayı hayal ettiğim bir kitaptı. Çünkü doğduğum, büyüdüğüm, okullarına gittiğim, sokaklarında yürüdüğüm, üzüldüğüm veya sevindiğim, mutlu olduğum veya olmadığım, heyecanlandığım veya hüsrana uğradığım kısaca yaşamın her şeklini yaşadığım bu topraklara vefa borcum vardı. Bunu da olabildiği kadar tarihini yazarak ödemek istedim.” diyor.

 

Uğur Pişmanlık

Gazeteci-Yazar

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni

………..…OOO…………..

BOLTAÇ PROJELERİNİ TANITTI

CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç, dün  projelerini tanıttı.

Boltaç, Aşiyan Düğün salonunda bir  toplantı ile projelerini halka ve partililere anlattı.

Toplantıya Milletvekili Mahir Başarır ve Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’inde katıldı.

………..…OOO…………..

MİLLETVEKİLİ MAHİR BAŞARIR

YUMURTA OLAYINI ANLATTI

Milletvekili Mahir Başarır  Tarsusta yaptığı konuşmada ‘Bana Mersinde yumurta atıldı diye yalan haber yaptılar. Bana ve parti otobüsümüze yumurta atacak adam daha anasından doğmadı’’ diye açıklama yaptı.

………..…OOO…………..

VAHAP BAŞKAN, BOLTAÇ’A OY İSTEDİ

Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, dün Tarsus’ta CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç’ın projelerini tanıttığı Aşiyandaki toplantıya katıldı. Projelere destek sözü verdi.

………..…OOO…………..

KAYMAKAM MÜFTÜLÜKTE

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ Tarsus Müftülüğünü ziyaret ederek, Müftü Murat AKÇAY'dan yürütülen çalışmalara dair bilgi aldı.

………..…OOO…………..

AKYÜZ, TARSUS ORGANİZE SANAYİ

 BÖLGESİNİ (OSB) ZİYARET ETTİ.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.

Ziyarete Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ruhi KOÇAK, Yönetim Kurulu Üyesi Ferit ÇETİNER ve OSB Müdürü Erman GEÇİM eşlik etti.

………..…OOO…………..

TADEKA’DA MÜZİK ETKİNLİĞİ

Tarsus’ta  Akustik Ezgiler dinletisi dün akşam gerçekleştirildi.

St. Paul kuyusu yanındaki TADEKA merkezinde dün düzenlenen etkinlikte Piyanoda Basri Budak, Bağlamada  Eren Kaya sahne aldı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar