Subscribe Us


16 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

16 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

SOYDAN: “TARSUS DAHİL 13 İLÇEMİZ İÇİN AYRI AYRI PROJELERİMİZ VAR.”

Seçim gezileri kapsamında ilçeleri gezen Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “13 ilçemiz için ayrı ayrı projeler hazırladık.  Her bir ilçelerimizin özelliklerini gözeterek onları öne çıkaracağız. Düğün ve toplantı salonu eksikliğini de gidereceğiz” Dedi. 
“İlçe Belediyesi İle Büyükşehir Belediyesinin Uyumu Çok Önemli”
Serdar Soydan, “Her ilçemizin kendine özel sorunları var. Yaptığımız gezilerde vatandaşlarımız bize bunları tek tek anlatıyor. İlçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin uyumu çok önemli. Bu sağlanamamış. Ancak biz göreve geldiğimizde hem uyum hem de hizmet gelecek. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ayrıştırmadan  hizmetlerimizi hayata geçireceğiz” Şeklinde konuştu. 

“Çok Amaçlı Salonlar İçin Hemen Harekete Geçeceğiz”

İlçelerden gelen taleplere de dikkat çeken Serdar Soydan, “Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Çamlıyayla başta olmak üzere, orada yaşayan vatandaşlarımızın çok amaçlı salonlara ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz için vakit kaybetmeden harekete geçeceğiz. Öğrencilerimizin, sanayicilerimizin, meslek odalarımızın, özel etkinliklerini yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği alanlar için göreve geldiğimizde hızlıca çalışmaya başlayacağız” diye konuştu. 

“Herkes İçin Belediyecilik Yapacağız”

Soydan, “İlçelerimizin tamamında kültürel, sanatsal, eğitim ve iş toplantıları gibi geniş yelpazede etkinliklerin düzenleneceği salonlar inşa edeceğiz. Bu anlamda herkes için belediyecilik yapacağız. Salonlarımızı dezavantajlı bireylerimizin erişimine de uygun hale getireceğiz. Öte yandan bu salonların teknolojik alt yapıları ve esnek kullanım özellikleri açısından modern yapılar olacağını da söylemekte fayda var” ifadelerini kullandı.

 

………..…OOO…………..

ATANIN TARSUS’A GELİŞİ

17 Mart Atatürk’ün  Tarsus’a gelişinin yıldönümü yarın kutlanacak.

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Tarsus'a konuk olmak üzere ilk gelişi  17 Mart 1923'tür. 17 Mart 1923 günü, Mustafa Kemal ve beraberindekiler Tarsus'ta muhteşem bir karşılama töreni hazırlanmıştır.

Bugün ise, Mustafa Kemal ve beraberindekiler Tarsus'a gelişte temsili olarak bir karşılama töreni yapılacak. Daha sonra  Atatürk anıtına çelenk koyarak Atanın huzurunda saygı duruşu yapılıp  açıklama yapılması bekleniyor. Törene Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ de katılacak.

17 Mart’ın, dünyanın, özellikle özgürlük mücadelesi veren ulusların örnek aldığı yüce komutanın Tarsus’a ilk gelişinin yıldönümüdür.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  Tarsus’a misafir olmak üzere ilk geliş tarihi 17 Mart 1923’tür.Tarsus halkı her konuda olduğu gibi bağımsızlık mücadelesinde de duyarlıdır. Çukurova’da ilk Kurtuluş Mücadelesini başlatan, Fransızların ilk terk ettiği yerin yanı sıra  Atatürk’e en büyük desteği veren, ona en fazla bağlılık gösteren bir kenttir.  Türk milleti gerçekten büyük bir millettir. Çünkü bağrından Atatürk gibi bir devlet adamı çıkaran bir başka devlet ve millet yoktur. Bu nedenle mutluyuz, bu nedenle gururluyuz. Bundan 95 yıl önce trenle Tarsus’a gelen Gazi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindekilere Tarsus’ta muhteşem bir karşılama töreni hazırlanmıştır.

 

Büyük önder Tarsus Tren Garında coşkun bir halk topluluğunca karşılanmış, istasyondan şehre yürürken Kara Fatma lakaplı Adile Hala ayaklarına kapanarak sevgisini ‘Bastığın toprağa kurban olayım paşam ‘ sözleriyle dile getirmiş, Gazi Mustafa Kemal’de onu yerden kaldırırken “Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, başlar üzerinde taç olmaya layıktır” ifadesi ile Türk Kadınına ne kadar değer verdiğini göstermiştir. Tarsusluların Ata’sını sıcak ilgi ve coşkuyla karşılaması Ata’mızı duygulandırmış ve onlara hitap ederken “ Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum.” ifadesi ile de Tarsuslulara olan hayranlığını dile getirmiştir.

 

Gezi incelemelerine bitiren Mustafa Kemal Paşa 19 Mart 1923 günü, sabahın erken saatlerinde Konya’ya gitmek üzere büyük bir kalabalık arasında istasyona gelerek, kendini götürecek olan trenin penceresinden Tarsuslulara el sallayarak şöyle seslendi: “Tarsuslular, sizleri ve Tarsus’u hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım!”

 

İşte bu vesile ile Gazi Mustafa Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişini bir kez daha kutluyoruz.

 

Kurtuluş savaşında Tarsus halkının vatan savunmasındaki mücadelesi Atatürk tarafından takdirle karşılanmıştır. Tarsus o dönemlerde kurtuluş savaşının en önemli safhasını teşkil etmiştir. Tarsus halkı ve çevresinin vatan savunmasındaki azmi ve milli mücadele sevgisi Atatürk tarafından takdirle karşılanmıştır. Tarsus halkı her konuda olduğu gibi bağımsızlık mücadelesinde de çok duyarlı olmuş ve Çukurova´da ilk Kurtuluş Mücadelesini başlatan, Fransızların ilk terk ettiği yer Tarsus olmuştur. Atatürk´e en büyük desteği veren, ona en fazla bağlılık gösteren bir kent. Her zaman O´na layık olabilmek için onu her konuda iyi anlamak zorundayız.

 

………..…OOO…………..

SEVEN ‘’ÜCRETSİZ GÖZ

TARAMASI YAPACAĞIZ’’

TARSUS-HABER- İYİ Parti Tarsus belediye başkan adayı M. Yunus Seven yılda bir ücretsiz göz muayenesi ve check-up hizmeti almasını sağlayacağız.’’ dedi.

Seven ‘’Tarsus halkının temel sağlık hizmetlerinden kolaylıkla faydalanabilmesi için belediye tıp merkezini kuracağız.Tarsus’ta yaşayan 50 yaş üstü sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın yılda bir ücretsiz göz muayenesi ve check-up hizmeti almasını sağlayacağız.’’ dedi.

Başkan adayının başka sağlık projeleride bulunuyor.

………..…OOO…………..

TSD İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Türkiye sakatlar Derneği Tarsus şubesi dün iftarda buluştu.

Başkan Ali Çelik ‘’ 11 ayın sultanı ramazan ayı dolayısıyla derneğimize yemek verildi. Mehmet Ali Bayat tarafından hayır sever abimiz yemek verdi Allah kabul etsin emeği geçenlere teşekkür ederiz’’ dedi.

………..…OOO…………..

AŞIK VEYSEL BUGÜN MERSİN’DE ANILIYOR

Mersin’de  her sene olduğu gibi bu senede Büyük Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu anılacak.Anmaya Tarsuslularda davet edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen anma programı, Cumhuriyet Alanı yanı, Mersin Kültür Merkezi'nde, bugün Saat 20;00'de gerçekleşecektir. Etkinlik ücretsizdir.

Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

………..…OOO…………..

"100. YILIMIZIN YILDIZLARI ÖDÜL

TÖRENİ" PROGRAMI YAPILDI.

Ticaret Borsası'nın 72. Yılına özel hazırladığı Tarsus Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda düzenlenen "100. Yılımızın Yıldızları Ödül Töreni" programı yapıldı..

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus Ticaret Borsası'nın 72. Yılına özel hazırladığı Tarsus Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda düzenlenen "100. Yılımızın Yıldızları Ödül Töreni" programına katılım sağladı.

Ödül Töreni sonrası İhsan ATAÖV (Bay Protokol ) tarafından " Protokol Yönetimi ve Kurumsal Temsil" Eğitimi sunumu yapıldı.

……….…OOO…………..

KAYMAKAM BARIŞ SARI’NIN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğünde Harita Teknikeri olarak görev yapan Barış SARI'nın vefat etmesi sebebiyle cenaze merasimine katıldı. Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilen, merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

……….…OOO…………..

ŞEHİT ÖZCAN VE TÜM ŞEHİTLERİMİZ TARSUSTA DUALARLA ANILDI.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Şehit Abdülhamit ÖZCAN'ın ailesi tarafından Fatih Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Şehit ÖZCAN ve tüm şehitlerimiz dualarla anıldı.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar