Subscribe Us


17 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

17 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

17 MART ATATÜRK’ÜN TARSUS’A

GELİŞİNİN 101.YILI

Büyük önder Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 101. yıldönümü bugün törenle kutlanacak. Tarsus’a ilk olarak 17 Mart 1923 tarihinde gelen Atatürk, daha sonra toplamda Tarsus’a 5 kez gelmişti.

Bugün Atamızın gelişi nedeniyle Tarsus’ta saat 09.00’da Toros mevkiindeki Kara tren önünde tören düzenlenecek. Kara tren yani Atatürk treni önündeki törende Atamızın temsili olarak kentimize gelişi canlandırılacak. Burada Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Kuvayi Milliye Derneği başkanı İsmail Taşgit, Atamızı çiçeklerle karşılayacaklar. Burada protokol mensupları da Atamızın gelişi nedeniyle gazi ve Kuvayi Milliyecilere çiçek verecekler. Ardından bando eşliğinde protokol ve törene katılanlar Yeşilyolu takip ederek Üçgençarşıdaki Atatürk anıtına gelecekler. Burada törenlere devam edilecek. Atatürk’ün gelişi ile ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacak.  Halk Oyunları ekibi gösteri sunacak.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensuplarıda katılacak.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÇANAKKALE ZAFERİ

MAYIN GEMİSİNDE KUTLANACAK

Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi yarın Tarsus’ta da kutlanacak. Tarsus’taki anma ve kutlama proğramı Çardak mevkiindeki Nusret Mayın gemisinde yapılacak.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensupları da katılacak.

………..…OOO…………..

TARSUS OSB’DE İŞ KAZASI

1 TEKNİSYEN ÖLDÜ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde toprak kaymasında bir kişi hayatını kaybetti.

OSB de  görevli harita teknisyeni 37 yaşındaki Barış S.. adlı genç çalışma yaparken meydana gelen toprak kayması sonucu toprak altında kaldı. Kurtarılan genç daha sonra  hayatını kaybetti. Cenazesi Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.

 

………..…OOO…………..

 

TADER’DEN KUTLAMA

TADER Genel Başkanı Semih Özsu ‘’17 Mart Atatürk’ ün Tarsus’a Gelişini Anma Günü’’ Mesajı yayınladı.

Semih Özsu mesajında; Kurtuluş savaşında Fransız işgal kuvvetlerine karşı büyük bir direnişle karşı koyan kahraman Tarsus halkının vatan savunmasındaki mücadelesi Gazi Mustafa Kemal tarafından takdirle karşılanmış, bu nedenle kahraman Tarsusluları görmek isteyen Gazi Mustafa Kemal Paşa 17 Mart 1923 günü Tarsus’a gelmiştir.

Büyük Önder, Tarsus Tren Garında coşkun bir halk topluluğunca sevgiyle karşılanmıştır. Gezi incelemelerini bitiren Mustafa Kemal Paşa 19 Mart 1923 günü, sabahın erken saatlerinde Konya’ya gitmek üzere büyük bir kalabalık arasında istasyona gelerek, kendini götürecek olan trenin penceresinden Atamızı bağrına basan Tarsuslulara el sallayarak “Tarsuslular, sizleri ve Tarsus’u hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım!” diye seslenerek Tarsuslulara karşı duyduğu sevgiyi dile getirmiştir.                                                                                                                          

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinden her Tarsuslunun duyduğu onur ve heyecanla, tüm hemşehrilerimin bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyor, bir kez daha, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.

………..…OOO…………..

SEÇER: BİZ TARSUS ÇOCUĞUYUZ

SEÇER MHP VE AK PARTİLİLERDENDE OY İSTEDİ

Mersin BŞB başkanı Vahap Seçer, “Biz Tarsus çocuğuyuz. Tarsus’u daha iyi yerlere getireceğiz.  Seçime sayılı gün kaldı. Sayılı gün çabuk geçer, Mersin için Vahap Seçer diyeceğinize eminim. Ali başkanı da Tarsus’a başkan yapacağız. “ dedi.

Seçer “Başarının yolu birlik beraberlikten geçer. Yoksa başarı olmaz. Biz bir oluruz iri oluruz diri oluruz ve sizleri mahçup etmeyiz. Sizlerin başını öne eğdirmeyiz. Biz bu kentte yaşayan 2 milyon insanın gönlüne girmiş durumdayız ve  biz herkesi ailemiz gibi biliyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Biz CHP’liyiz ve Atatürkçüyüz, Atatürk’le övünürüz. Herkesi ayrım gayrım yapmadan kucaklarız ve herkesin oyuna talibiz” dedi.

Ak parti,MHP,Saadet Partili veya hangi partili olursa olsun herkesten oy istedi.Bu kardeşlerimiz bu dönem bize oy versin” dedi.

………..…OOO…………..

‘TEMA PARKI VE EĞİTİM SALONU

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

 

Parkın peyzajının mevcut ağaçlar korunarak yapıldığını belirten ve çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla, TEMA ile iş birliğinde ‘Yeşil Mersin’ projesini hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, “Ağaç yaşken eğilir. Evlatlarımıza çocuk yaşta çevre bilincini aşılamak istiyoruz. Yapacağımız iş bu” diye konuştu.

 

Belediyelerin halk için olduğunu ve hizmetlerin halka sorunsuz bir şekilde ulaşması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Ne yapıyorsak vatandaşlarımız için yapıyoruz. Belediyeler halk için vardır. Bizim belediyemiz, halkın belediyesidir” dedi.

 

Kent genelinde yurttaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamaları için hayata geçirdikleri uygulamaları aktaran Seçer, “Her yurttaşın temiz bir çevrede yaşama hakkı vardır. Bunu da sağlayacak olan yöneticilerdir” diye konuştu.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KAZALAR

Tarsusta dün 2 kaza meydana geldi.

Bir kaza Gülekte oldu. Tır devrildi.

Maddi hasar oluştu.

Diğer kaza Tarsus Atatürk caddesinde oldu,

maddi hasar var. Kaynak.Akkoza

………..…OOO…………..

TADEKA’DA ‘AKUSTİK EZGİLER DİNLETİSİ’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) sosyal faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

 

Tarsus’ta St. Paul Kuyusu yanında bulunan TADEKA hizmet binasında “Akustik Ezgiler Dinletisi” gerçekleştirildi.

 

TADEKA Müzik ve Sahne Sanatları Kurulu’nun düzenlediği etkinlikte bağlama ve vokalde Eren Kaya ile piyanoda ise Basri Budak sahne aldılar.

 

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği dinletide birbirinden değerli eserler seslendirildi. Sanatçılar performanslarıyla büyük alkış aldılar

………..…OOO…………..

TİY, BUGÜN  GÜMÜŞHANESPOR TAKIMINI KONUK EDECEK

TFF 3. ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu,bugün sahasında Gümüşhanesporu konuk edecek. Maç saat 14.00 de başlayacak.

Sarı lacivertliler bugün Kocamaz stadında Gümüşhanespor önünde 3 puan almaya çalışacak.

Bu maçı kazanacaklarını söyleyen kulüp başkanı Cem Kavalcı”Gümüşhaneyi yenerek aradaki puan farkını kapatacağız ve alacağımız galibiyetlerle ligde kalacağız” dedi.

Bu   maç saat 14.00 de başlayacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar