Subscribe Us


18 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

18 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÇANAKKALE ZAFERİ

MAYIN GEMİSİNDE KUTLANACAK

Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi bugün Tarsus’ta da kutlanacak. Tarsus’taki anma ve kutlama proğramı Çardak mevkiindeki Nusret  Mayın gemisinde yapılacak. Buradaki törene Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensupları da katılacak.

………..…OOO…………..

ATATÜRK’ÜN TARSUS’A

GELİŞİNİN 101.YILI KUTLANDI

Büyük önder Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 101. yıldönümü dün kutlandı.

Büyük önder  Tarsus’a ilk olarak 17 Mart 1923 tarihinde gelmişti. Dün Atamızın gelişi nedeniyle Tarsus’ta saat 09.00’da Toros mevkiindeki Kara tren önünde tören düzenlendi..  Atatürk treni önündeki törende Atamızın temsili olarak kentimize gelişi canlandırıldı. Burada Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Kuvayi Milliye Derneği başkanı İsmail Taşgit, Atamızı çiçeklerle karşıladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 101. yıl dönümü Tarsus Kaymakamlığı nezdinde Tarsus Tren Garı'nda ve Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Protokolü ve Tarsus Halkı'nın katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 17 Mart 1923 günü gerçekleştirdiği ziyaretin 101’inci yıl dönümü Tarsus’ta coşkuyla kutlandı.  Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 101.’inci yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve pek çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Tarsus Tren Garı’nda Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan program, Cumhuriyet Meydanı’na Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş korteji ile devam etti.

Meydanda Atatürk Anıtına, Kaymakamlık Makamı Çelengi, Tarsus Belediyesi Başkanlığı Çelengi,  Muharip Gaziler Derneği Çelengi ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Çelengi sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından şiirler okunarak, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan halk oyunları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi.  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 101. yılı kutlayarak, “Tam 101 yıl önce bugün, Fransız işgal kuvvetlerine büyük bir direnişle karşı koyan Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Tarsus’umuzu ziyaret etti. Şehrimize ziyareti bizleri onurlandırmış ve geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır.  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 101. yılı kutlu olsun. Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum.” dedi.

 

Halk oyunları ekibide gösteri sundu.

………..…OOO…………..

KAYA’DAN 18 MART AÇIKLAMASI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin yeniden dirilişinin destanlaştığı Çanakkale zaferi, ümidin inanca, inancın zafere döndüğü andır." dedi.

Mesajında Çanakkale destanını yazan kahramanların asla unutulmayacağını belirten Meclis Başkanı Murat Kaya ," Çanakkale Zaferi, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde en ağır şartlarda bağımsızlık uğruna kazandığı ve yıllar geçse de  unutulmayacak şekilde dünyaya ispatladığı kahramanlık destanıdır. O gün Conkbayırın da , Anafartalar da tarihimizi yazan şehitlerimize,atalarımıza borcumuzu  ancak birlik ve beraberliğimizin tükenmez olduğunu göstererek ödeyebiliriz.

Bu milletin dirilişini ve istiklal ruhunu kazandığı, ümidin inanca, inancın zafere döndüğü ve bir Ulusun yeni tarihini milletinin imanıyla , kanıyla kazandığı O gün başlayan Milli Direniş ile bütün dünyaya eşi benzeri olmayan bir insanlık dersi verilmiştir.

Allah, kanla kazanılan bu vatan topraklarını korumamız için bize güç, kuvvet versin, bizleri O gün şehit düşenlerimizin mirasına layık birer efrad olmamızı nasip etsin.

Bizleri derinden üzen depremde hayatlarını kaybeden,deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek, Çanakkale şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyor, bu vatan uğruna canlarını siper eden şehit ve gazilerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

………..…OOO…………..

MUSTAFA TEKE’DEN ÇANAKKALE

ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜNE KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi nedeniyle yayımladığı mesajda Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceği mesajını verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke;

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın dünyaya emsal olduğu O ' günü bizlere sağlayan aziz şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Türk Milleti, özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir azmin ve inancın Türk ve Dünya tarihi adına simgesidir. Dünyadaki farklı ulusların mensubu insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır.

Milletimiz, gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerini ve kahramanlarını hiçbir zaman unutmayacak ve onların emaneti olan bu cennet vatanı her daim iç ve dış düşmanlarına karşı koruyacağız.

Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.

………..…OOO…………..

TARDOBDER VE TAŞYAD'DAN

ORTAK ŞİİR ETKİNLİĞİ..

Tarsus ta Doğup Büyüyenler Derneği ile Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği ortaklaşa şiir etkinliği yaptı.

 Bu dönem ikincisi gerçekleşen etkinlikte TARDOBDER binasında  Aşık Veysel ölüm yıl dönümünde rahmetle anıldı. Etkinlikte  Tardobder başkanı Ümran Yıldırım ve TAŞYAD başkanı Doğan Akpınar konuşma yaparak şiirler okudu. TSM başkanı sanatçı Şair Ahmet Deniz de şiir ve şarkılarla geceye renk kattı.

Daha sonra şiirler okundu türkü ve Şarkılar seslendirildi. Şiir akşamları her ayın ilk cuma günü tekrarlanacak.

………..…OOO…………..

SEÇER “2. BEŞ YILLIK SÜREÇTE

TARSUS’TAN ANAMURA KADAR

HİZMETİMİZ DEVAM EDECEK”

Mersin halkı için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini vurgulayan Belediye başkanı Vahap Seçer, “İkinci 5 yılımızda Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi. 

Açılışı yapılan 100. Yıl Çocuk Gelişim Merkezi’ni gezen Seçer, sonrasında yaptığı değerlendirmede Başkanlığının ikinci 5 yılında bu tür çalışmaları çoğaltacaklarını belirterek “Bunları önemsiyoruz, bunları çoğaltacağız. İkinci 5 yılımızda çok daha fazlasını yapacağız” diye konuştu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı.

 Seçer: “Her şey çocuklarımız için”

2 değerli çalışmayı Tarsusluların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Seçer, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin Tarsus Atatürk Mahallesi’ne çok yakıştığını söyledi. 8 bin 80 metrekare kullanım alanı olan merkezde 100 çocuğun eğitim alabileceğini aktaran Seçer, “Merkezin içerisinde yemekhanesinden çamaşırhanesine, tören alanından spor, tarım ve hayvancılık uygulama alanına kadar her ünite var. Her şey çocuklarımız için” dedi. Çocukların, erken yaşta tarım ve üretim bilincini öğrenebilmeleri için tarım uygulama alanının oldukça önemli olduğunu söyleyen Seçer, MESKİ’nin de çocuklara su bilincini aşılamak için bir su müzesi planladığını duyurdu.

 

…………..ooo…………..

“TARSUS DAHİL 13 İLÇEMİZDE HER

YERE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ AÇACAĞIZ”

13 ilçede çocuk gelişim merkezi açacaklarını duyuran Seçer, “Anamur‘da da Mut’ta da her bölgede yaparız. İkinci dönemimizde buna bolca vaktimiz olacak” diye konuştu. Merkezlerde, çocukların güvenle eğitim gördüğünü vurgulayan Seçer, “Çocuklarınızı güvenle bu merkezlere gönderin. Vahap amcalarının şefkatli kollarına, onun kalbine teslim edin. Öğretmenlerimizin hepsi birbirinden iyi yetişmiş, çocuklarımıza aşkla hizmet ediyorlar” dedi.

 

“Tarsus’taki kırsal mahallelerin tamamına baraj suyu verme imkânımız olacak”

Açılışını gerçekleştirdikleri ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı’ hakkında da konuşan Seçer, hattın 10 bin 265 nüfuslu toplam 14 mahalleye hizmet edeceğini duyurdu. Yatırımların ihtiyaca göre ve ferasetle yapılması gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Biz burayı yapmasaydık havalimanına su veremezdik. Kaynağımız Kargılı, orada bizim yeraltı kuyularımız var” dedi.

 …………..ooo…………..

MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ

TARSUS’TA AÇILIŞLARA KATILDI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin’in her noktasını karış karış gezdiklerini ve Seçer’in bu gezilerde aslında bir seçim çalışması yapmadığını, açılış ve temel atma gibi hizmetlere devam ettiğini ifade etti.

Tarsus’ta açılışı yapılan 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin önemli bir tesis olduğuna değinen Kış, “İsmi çok kıymetli ve önemli. Eminim ki bu merkez; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye katkı sunacak bir tesis. Bundan dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dinçer: “Vahap Başkanımızı 31 Mart’ta açık ara birinci yapacağız”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Seçer’in hizmet hızına yetişilemediğini ve her yaptığı hizmetin Türkiye geneline örnek olduğunu ifade ederek, “Böyle çalışkan bir başkana sahip çıkmak lazım. Esnafıyla, emeklisiyle, çiftçisiyle herkesle iç içe oldu. Önemli olan o insanlara dokunabilmek. Muazzam çalışıyor” dedi. Mersin’e yapılan güzel hizmetlerin devamı için Seçer’in desteklenmesi gerektiğini kaydeden Dinçer, “Başkanımızı 31 Mart’ta açık ara birinci yapacağız. Ben buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

…………..OOO…………..

BOLTAÇ: “ARTIK TARSUS EMİN

ELLERDE, MERSİN ZATEN EMİN ELLERDEYDİ”

Başkan Vahap Seçer ile Tarsus’u hak ettiği yere getireceklerini kaydeden CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, “Başkanım geldi kimseyi ayırmadı, herkese kucak açtı ve Tarsus’a hak ettiği hizmetleri bütün ekip arkadaşlarıyla bir bir yerine getirdi. Başkanımın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” sözlerine yer verdi. Seçer’in yıllar önce Tarsus’u gezdiğinde boş araziyi görüp ‘Böyle geniş bir yer çocuklarımızın gelişimi için bir gelişim merkezi olmalıdır’ dediğini hatırlatan Boltaç, “Her zaman olduğu gibi geldi ve buraya hizmetini yaptı. Başkanımız, kimsesizlerin kimsesi mazlumların sesi oldu, CHP’nin de önde gelen neferlerinden biri oldu. Çok çalışacağım, adil çalışacağım, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Bu da benim size sözüm olsun. Artık Tarsus emin ellerde, Mersin zaten emin ellerdeydi” sözlerine yer verdi.

 

…………..OOO…………..

HIDIROĞLU’NDAN BAŞKAN

SEÇER’E TEŞEKKÜR

Tarsus Atatürk Mahallesi’nin 2 yıl önce kurulduğunu ve kısa sürede Büyükşehir’in sayısız hizmet götürdüğünü kaydeden Atatürk Mahallesi Muhtarı Kubilay Hıdıroğlu ise, “Bu kadar kısa sürede bu denli hizmetlerin yapılması ile bizlere ilham verdiniz. Büyük düşünmemizi, ne isteyeceğimizi bilmemizi, sorunun yanında çözüm önerileri geliştirmemize sebep oldunuz” diyerek Seçer’e ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Seçer, Meral Seçer, protokol üyeleri ve çocuklar ile birlikte açılış gerçekleştirildi. Seçer ‘Hayırlı olsun’ dedi.

Seçer Tarsus’ta son olarak Atatürk Mahallesi Muhtarı Kubilay Hıdıroğlu’nun daveti üzerine Muhtarlığı gezdi ve Hıdıroğlu ile birlikte çay içip çalışmalar hakkında sohbet etti.

 

………..…OOO…………..

TİY,BUGÜN  GÜMÜŞHANESPOR

KARŞISINDA MAĞLUP OLDU

TFF 3. ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu,dün sahasında Gümüşhanesporu konuk etti. Ne yazıkki bu maçıda 2-1  kaybettik..

Sarı lacivertliler Kocamaz stadında Gümüşhanespor önünde  ilk yarıyı da yenik kapattı. Tek gol bulan TİY sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve yine puan alamadı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi                                        

……….…OOO…………..

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar