Subscribe Us


20-21 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

20 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

HİKMET ÖZ, ATATÜRK TARSUS’TA KONUSUNU ANLATTI

Tarsuslu araştırmacı  yazar ve tarihçi ressam Hikmet Öz, dün Atatürk Tarsus’ta adlı söyleşiyi yaptı. Söyleşi saat 17.00’de TADEKA binasında gerçekleştirildi. Hikmet Öz daha önce kitabını yazdığı Atatürk Tarsus’ta adlı konuyu sözlü olarak anlattı. Öz “Atatürk ilk olarak 17 Mart 1923 tarihinde Tarsus’a gelmiştir” diyerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

………..…OOO…………..

ATATÜRK TABLOSU

HEDİYE EDİLDİ

Hikmet Öz tarafından verilen ”Atatürk Tarsus’ta “ adlı konferansa

katılanlara sürpriz yapıldı. TADEKA söyleşiye katılanlara çıkışta Atatürk

 tablosu hediye edildi.

………..…OOO…………..

BAYRAM YILDIZ TABURCU EDİLDİ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Grubu kurucusu Bayram Yıldız geçirdiği iki ayrı ağır ameliyattan sonra evine taburcu edildi. Yıldız birinci ameliyat sonrası yarı felçlik geçirirken şu anda evinde tedavisine devam ediliyor. Kendisine geçmiş olsun diyoruz.

İrtibat Tel.0537 950 1464

………..…OOO…………..

DEVA PARTİSİ LİDERİ

ALİ BABACAN MERSİN’DE 
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Sayın Ali Babacan, 20 Mart 2024 Çarşamba günü yerel seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e bir ziyaret gerçekleştirecek. Mersin'e Özel Programa Tarsus ilçe yönetimi ve Tarsus belediye başkan adayı Ramazan Yıldırım da katılacak.

Seçim öncesi düzenlenecek ziyaretler kapsamında Ali Babacan, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçelerini kapsayan bir otobüs turuna katılarak şehrin çeşitli noktalarında esnaf ve vatandaşlarla buluşacak. Otobüs turunda Deva Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güran Dinçer ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte halk selamlanacak. 

Babacan, 20 Mart'ta saat 11.00’de Mersin Otoban gişeleri Kuyuluk Toplanma alanında partililer tarafından karşılanacak. Babacan buluşma noktasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.

Mersin DEVA ile Buluşuyor

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, ziyaretin duyurusunda, "Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın liderliğinde, 31 Mart yerel seçimlerinde Mersinlilerin güçlü desteğiyle şehrimiz için adil ve kalkınmacı bir yönetim anlayışını hayata geçirmeye hazırız.” dedi.

Mersin'de DEVA Rüzgarı

Ali Babacan ve DEVA Partisi'nin Mersin ziyareti, şehrin yerel sorunlarına dikkat çekmek ve vatandaşların taleplerini doğrudan dinlemek amacı taşıyor. Parti, bu buluşmalarla Mersin'de adil, şeffaf ve halka hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışının önemini vurgulayacak.

………..…OOO…………..

SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE

VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus İlçesine Fuar ve Kongre Merkezi kazandıracaklarını kaydetti.

Soydan  “Tarihi ve kültürel mirasıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Tarsus, Çukurova Uluslararası Havalimanının açılması ile birlikte çok daha hareketli günler yaşayacak. Ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olan Tarsus’u,  ekonomik bir cazibe merkezi yapmak için, içerisinde konaklama, kongre ve fuar merkezleri bulunan modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceğiz.” Dedi. 

 

“Mersin, İlçeleri ile Birlikte Kalkınacak”

 

Seçim çalışmalarını sürdüren Serdar Soydan, Tarsus İlçesinde fabrika, STK ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya geldi. Serdar Soydan, yaptığı açıklamada, Mersin’in ilçeleri ile birlikte kalkınacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Hedefimiz, göreve geldiğimiz an itibariyle her bir vatandaşımıza eşit ölçüde hizmet etmektir. Bunu da ilk günden beri ortak akıl ile yapacağımızı ifade ediyoruz. Bu anlamda STK’ların önemini biliyor ve Mersinimizin her köşesinde kendileri ile istişarelerimizi sürdürüyoruz. Büyük umutlarla güzel günlere uyanacağız ve hep birlikte kazanacağız.”

 

“Ürünlerimize katma değer sağlayacağız”

 

Mersin’in limanı ve lojistiğine de dikkat çeken Soydan, “Transferleri sağlayacak bir lojistik tesis yapacağız. Kentimizde çok önemli tarım ürünleri var. Tarsus Kongre ve Fuar Merkezi ile Lojistik Merkezini entegre ederek ürünlerimize katma değer sağlayacağız. Mutfağımız çok iyi, coğrafi işaretli yiyeceklerimiz var. Marka olmuş, kentimizi Türkiye'ye ve dünyaya gastronomi alanında tanıtan işletmelerimiz var. Lojistik, tarım, kongre merkezi, havalimanı ve gastronomiyi bir bütün olarak düşünüyoruz. “diye konuştu.

………..…OOO…………..

SÜPER LİGE ÇIKAN TARSUSGÜCÜ

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Tarsus’un köklü amatör futbol kulüplerinden Tarsusgücü bu sezon şampiyonluk yaşadı ve 1. kümeden Mersin Süper amatör lige yükselmeyi başardı. Tarsusgücü adına antrenör Onur Biçer sosyal medyadan kendilerine destek olan herkese ve şampiyonluk yaşayan Tarsusgücü oyuncularına teşekkür etti.

………..…OOO…………..

TİY, BU HAFTAKİ ALİAĞA

MAÇI HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 3. ligde yer alan TİY İzmir’e gedecek.

Şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu,bu hafta deplasmanda oynayacağı İzmir Aliağa maçının hazırlıklarına  Teknik direktör Murat Gündeş yönetiminde başladı.

……….…OOO…………..


 


Yorum Gönder

0 Yorumlar