Subscribe Us


24 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

24 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA AŞIK VEYSEL’İ ANDILAR

Tarsus’ta Aşık Veysel St. Paul Anıt müzesinde anıldı. Gazeteci Uğur Pişmanlık ve sanatçı Halil Atılgan, Aşık  Veysel’i anlattı. Sivas’tan gelen sanatçılar Aşık  Veysel’in türkülerini seslendirdi.

Tarsus’ta Anadolu Halk Ozanı Aşık Veysel'i Anma Gecesi yapıldı..

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) bünyesinde oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Müdürlüğü kapsamındaki Tarsus'a Değer Katanlar (Tadeka) kurullarında önerdiğim, Anadolu halk ozanı Âşık Veysel Anma Gecesi, 23 Mart Cumartesi günü St. Paul Kilisesi Anıt Müze'nde gerçekleştirildi.

Uğur Pişmanlık ‘’. Ayrıca etkinlik kapsamında Âşık Veysel'in Tarsus'a geldiği zamanlarda kaldığı Şadırvanlı Han'da parasının çalınması üzerine yazdığı "Kapı kitli cüzdan cepte para yok" şiirine dair yazdığım inceleme bir kitapçık olarak dağıtıldı....’’ dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB)  başkanı Vahap Seçer’e ve ekibine teşekkür etti.

 

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA AÇILIŞLAR

Tarsus belediyesi bugün toplu açılış yapacak. Açılışlar Hal mevkiinde yapılan tesislerin açılışı ile saat 11.30 da başlayacak.

………..…OOO…………..

MUHARREM İNCE GELİYOR

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce bugün Tarsus’a geliyor. İnce saat  11.00 de Batı otoban gişelerinde karşılanacak. Sonra şehir turuna ve açılışlara  başkan  Haluk Bozdoğan ile birlikte katılacak.

Tarsus belediyesi bugün toplu açılış yapacak. Açılışlar Hal mevkiinde yapılan tesislerin açılışı ile saat 11.30 da başlayacak.

 

………..…OOO…………..

MHP TARSUS BELEDİYE BAŞKAN

 ADAYI MAHMUT TAT’A DEĞİŞİK

PARTİLERDEN DESTEK GELDİ

MAHMUT TAT’A DESTEK TOPLANTISI

Yerel seçimlerde son haftaya girilirken MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat’a değişik partilerden destek geldi

Aralarında Demokrat Parti Tarsus Belediye başkan adayı olan Abdullah Kemal Aker, DSP eski ilçe başkanı Tülin Ekinci ve İyi Parti yönetiminden bazı isimler Tat’a yerel seçimlerde destek vereceklerini belirterek düzenlenen toplantıya katıldılar.

Aşiyan2 Düğün Salonunda gerçekleştirilen destek toplantısına MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat ve bazı MHP’lilerin yanı sıra, Demokrat Parti Tarsus Belediye başkan adayı olan  ancak Tat’ı desteklemek için adaylıktan çekilen Abdullah Kemal Aker, Demokrat Parti Tarsus ilçe başkanı  Sadık Erten,  DSP eski ilçe başkanı Tülin Ekinci, DYP eski il başkanlarından Abdullah Kamaç   ve İyi Parti Tarsus ilçe yönetiminden Ali Buğra Gazi  ile Atilla Şahin, işadamlarından Mehmet Yazgünoğlu ile arkadaşları katıldı.

Ali Buğra Gazi’nin  yaptığı açış konuşmasıyla başlayan proğramda Buğra Gazi  “Biz Milliyetçiler bir araya gelmek durumundayız. Gelecek nesillere hesap  vermek durumundayız. Onlara iyi bir gelecek, iyi ve huzurlu bir ülke ve  kent bırakmak için Milliyetçiler olarak birleşmeliyiz. Bu bağlamda bende  MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat başkanıma destek veriyorum. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

………..…OOO…………..

DP’Lİ ADAY AKER, TAT LEHİNE

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

 Demokrat Parti Tarsus belediye başkan adayı  Abdullah Kemal Aker Tarsus’a belediye başkanı olarak en iyi hizmeti vereceğine inandığı MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat’a destek vermek için adaylıktan çekildiğini söyledi.

“Demokratlar Mahmut Tat için bir araya geldi” diyen  Aker “Mahmut Tat başkanım bu işi bilen, geçmişten bu güne siyasetin içinde ve  belediyecilik tecrübesi olan bir  hemşehrimizdir. Kendisinin seçimi kazanması ve belediye başkanı olması için Demokrat Parti belediye başkan adaylığında çekiliyorum ve MHP adayı Mahmut Tat’ı sonuna kadar destekliyorum. Kendisine ve kadrosuna güveniyor, başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.

………..…OOO…………..

MAHMUT TAT “BİZE GÜÇ KATAN

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat ise salonda bulunan ve kendisine destek için gelen değişik partilerden hemşehrilerini  selamlayarak “Bugün buraya gelerek beni çok mutlu ettiniz. Öncelikle hepinize teşekkür ederim. Bizler birliğin gücü ile bu seçimi kazanacağız” dedi.

Tat daha sonra şunları söyledi:

“Tarsus’un muazzam bir zenginliği var. Bunu halkın sosyal ve ekonomik yaşantısına yansıtmamız gerek. Bunun için Güçbirliği yaparak projelerimizi hayata geçirmek için aylardır çalışıyoruz. Tarsus’un gücü, Mersin büyükşehirin gücü ve Hükümetimizin vereceği desteklerle  5 yılda yani bir dönemde 15 yıllık hizmet yapmak istiyoruz. Geride kalan 5 yılda bu kent en az 15 yıl kaybetmiştir ve bir daha bir 15 yıl geriye gitmesine izin vermeyeceğiz. Bugün bizleri desteklemeye gelen Demokrat Partili, İyi Partili, DYP’li,DSP’li veya bağımsız hareket eden ama 31 Mart yerel seçimleri için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki birlikte daha da güçlü olacağız. Allah nasip ederse bu kıymetli şehrimize geçmişte olduğu gibi  mesleki ve belediyecilik tecrübemizle hizmet edeceğiz ve başarılı olacağız. Tarsus haklıda bizlere ilk yola çıktığımız günden bu yana destek veriyoruz. Kalan son bir haftayı da iyi değerlendirerek belediyeyi kazanacağız. Çıkacak oy gücümüzle mecliste de güçlü olmak durumundayız. Bunu için herkesten daha fazla destek istiyoruz. Tarsus,  Türkiye’nin ve hatta dünyanın önemli kentlerinden biri. Tarsus’un zenginlikleri birçok  şehirde yok. Biz bu zenginlikleri katma değer olarak kent ekonomisine dönüştüreceğiz ve bunu da halkımızın yaşantısında etkili  olmasını sağlayacağız.”

 

Şu anda karar verememiş ve kararsız durumundaki arkadaşlara da ulaşalım. Tanıdıklara, telefon rehberimizdeki insanlara  kadar ulaşıp herkesten destek istemeliyiz. Bizler kalan sürede yine canhıraş çalışmaya devam ediyoruz. Tarsus,yeni bir yüzyıla girdiğimiz bugünlerde kaybedecek zamanı yok.

Elimizdeki imkan ve güçlerle seçimi kazanıp bunu da bir milat kabul ederek Tarsus’u ayağa kaldıracağız.

Özellikle başka partilere mensup  arkadaşlarla Tarsus’u konuşup destek isteyin.  Tarsus’ta yarışta 4 aday var. Biz Tarsus’u yeni yüzyıla en iyi hazırlayacak kadrolara sahibiz. Yönetime daha çok hazır olup  Tarsus’u daha çok sahiplenecek olan kadrolara ve adaya oy verin.

Biz her şeyi halkımızla paylaşacağız. Ortağımız kim, belli, Göreve geldiğimizde nasıl bir yönetim sergileyeceğimizi nasıl güçlü bir belediye ortaya çıkaracağımızı herkese her yerde anlatıyoruz. Projelerimizi nasıl hayata geçireceğiz, ortak paylaşımlarımız nelerdir, hedefimiz nelerdir ve bu kenti nasıl yöneteceksiniz  diye sorun. Tarsus çok değerli, Tarsus, Anadolunun dünyaya açılan bir kapısı durumunda. Böyle zengin ve güçlü bir kenti teslim edeceğiniz siyasi ittifakı iyi analiz edin.  Bu seçimleri kazandığımızda projelerimizi tek tek hayata geçirip en iyi hizmeti vereceğiz.

Bugünkü bu güzel destek proğramı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Destek çok önemli ve bizlere hem güç verdi, hem de moral verdi. Sağ olun, var olun”

Konuşmalardan sonra destek proğramına katılan partili partisiz tüm katılımcılar günün anısına  başkan adayı Mahmut Tat ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler ve Tat’ı  tebrik ederek desteklerinin her zaman devam edeceğini söylediler.

………..…OOO…………..

KAYMAKAM ALZHEİMER GRUBUNUN

ETKİNLİĞİNE KATILDI

TARSUS-HABER- Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinliği büyük ilgi gördü.

Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği Alzheimer Hastası ve Hasta Yakınlarına Müzik, Oyun ve Terapi Etkinliği Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ün katılımı ile gerçekleşti.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, BUGÜN

İZMİR’DE PUAN ARIYOR

TFF 3. lig 1.grupta yeralan Tarsus İdman Yurdu bugün İzmir deplasmanında puan arayacak. Sarı Lacivertliler Aliağa maçı için İzmir’e vardı. Maç saat 14.00’de başlıyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA SEYİRCİSİZ MAÇ

TFF 3. ligde yer Adana FK 1954 takımı bugün Tarsus’ta Tokatsporla oynayacak.

Daha önceki haftalarda verilen ceza nedeniyle bugün Tarsus’taki maç seyircisiz oynanacak. Müsabaka saat 14.00 de Tarsus şehir stadında başlayacak

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar