Subscribe Us


25 -26 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

 

25  MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ŞEHİT SABRİ ACEM  UNUTULMADI

Tarsuslu  Keşli köyü ikametli Şehit Sabri Acem  unutulmadı.

Şehadet tarihi 24.03.2016.Diyarbakır da şehit düştü.

Şehit Sabri Acem  unutulmayacak. Unutursak kanımız kurusun. Unutmadık unutmayacak ve unutturmayacağız. Senei devriyende rahmet ve minnetle yiğidim...

 

………..…OOO…………..

KAZADA ÖLEN GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus’ta dün elim Bir Trafik Kazası Sonucu Hakka Yürüyen Şahin Mahallesi Sakinlerinden Ali KAYMAZ toprağa verildi.

Kaymaz,  Şehir Mezarlığında Kılınan Cenaze Namazından Sonra Sevenlerince Son Yolculuğuna Uğurlandı. Allah rahmet eylesin.

………..…OOO…………..

TARSUSLU TIRCILARIN İSTEĞİ

Tırcılar ve kamyoncular için seyahat ettikleri yolların da çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Seçer, D-400 Karayolu’nun Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğunu belirterek, Karayolları’nın bu yolu programa alması gerektiğinden söyledi. Seçer, “Onun refüjlerinin mümkünse daraltılması, hiç olmazsa her kısma birer gidiş-geliş şerit atılması lazım. Otoyol tam kapasite çalışıyor ama otoyolun da bakıma ihtiyacı var” dedi.

………..…OOO…………..

MAHMUT TAT ‘’TARSUSUN MUAZZAM ZENGİNLİĞİ VAR’’

MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat “Tarsus’un muazzam bir zenginliği var. Bunu halkın sosyal ve ekonomik yaşantısına yansıtmamız gerek. Bunun için Güçbirliği yaparak projelerimizi hayata geçirmek için aylardır çalışıyoruz. Tarsus’un gücü, Mersin büyükşehirin gücü ve Hükümetimizin vereceği desteklerle  5 yılda yani bir dönemde 15 yıllık hizmet yapmak istiyoruz. Geride kalan 5 yılda bu kent en az 15 yıl kaybetmiştir ve bir daha bir 15 yıl geriye gitmesine izin vermeyeceğiz. Bugün bizleri desteklemeye gelen Demokrat Partili, İyi Partili, DYP’li,DSP’li veya bağımsız hareket eden ama 31 Mart yerel seçimleri için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki birlikte daha da güçlü olacağız. Allah nasip ederse bu kıymetli şehrimize geçmişte olduğu gibi  mesleki ve belediyecilik tecrübemizle hizmet edeceğiz ve başarılı olacağız. Tarsus haklıda bizlere ilk yola çıktığımız günden bu yana destek veriyoruz.

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN İFTAR YEMEĞİ VERDİ.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’ ‘’Şehitishak Mahallesi’nde düzenlediğimiz iftar yemeğinde hemşehrilerimizle bir araya geldik, orucumuzu açtık. Allah kabul etsin.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

İNCE TARSUS’A GELDİ

Memleket Partisi genel başkanı  Muharrem İnce   dün Tarsus’a geldi. Bir dizi gezi ve açılışlara katıldı.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Genel başkanımız Muharrem ile birlikte hemşehrilerimizle gönül gönüle, coşkuyla bir miting gerçekleştirdik.’’ Dedi

………..…OOO…………..

YENİ HAL YANINDA SAĞLIK YERLEŞKESİ HİZMETE AÇILDI.

Dün, Tarsusta Yeni Hal yanında Sağlık yerleşkesi hizmete açıldı.  Memleket Partililer Şehir turu yapılıp ayrıca Halk Eğitim önünde miting yapıldı.

Bozdoğan ‘’"Bu Memleket Bizim" dedik, sizlerin inancıyla, desteğiyle çalıştık. Yeni 5yılda da durmadan, yorulmadan çalışmaya, sizlere en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.

El ele, gönül gönüle hep beraber güzel günlere.’’ Dedi.

Yeni Hal yanında Sağlık yerleşkesi hizmete açıldı. Şehir turu yapılıp ayrıca Halk Eğitim önünde miting yapıldı.

 

………..…OOO…………..

BİR ANNE BABANIN EN MUTLU ANI...

YILDIRIM AİLESİNİN KIZLARI AVUKAT OLDU

TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım ile iş insanı eşi Tuncay Yıldırım bugünlerde  çok mutlu.

Çünkü kızları Yağmur Hukuk Fakültesini bitirip Avukat oldu. Stajını tamamlayıp ruhsatını da aldı.

Tarsuslu Yıldırım ailesi ‘’Canımız Yağmur’umuz, bizlere yaşattığın bu mutluluk ve gurur için teşekkür ederiz. Almış olduğun eğitim,kültür,bilgi ve kalbinin güzelliği ile aydınlık,başarılı çalışmalara imza atacağına inancımız sonsuzdur.. Bu ulvi ve kutsal Avukatlık görevinde üstün başarılara ulaşmanı,çıktığın yolun,üstlendiğin sorumluluğun hayırlı,vicdanının da adaletin rehberi olmasını diliyoruz…

Seni Çok Seviyoruz. Annen,Baban,Abin’’ diye mesaj attılar.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, DÜN İZMİR’DE ALİAĞA’YA FARKLI MAĞLUP

TFF 3. lig 1.grupta yeralan Tarsus İdman Yurdu bugün İzmir deplasmanında farklı yenildi.10-1.

Sarı Lacivertliler Aliağa maçı için İzmir’deydi. Rakibine farklı mağlup oldu.

Bir zamanlar rakiplerinin çekindiği Tarsus İdmanyurdu'nun düştüğü hazin dolu süreç devam ediyor.

Tarsus İdman Yurdu, İzmir'de oynanan maçta Aliağa Spor'a 10-1 mağlup oldu. Profesyonel liglere veda etmeye hazırlanan Tarsus, 3. Ligde son maçlara çıkıyor.

 

……….…OOO…………..

26 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KONUŞAN İNCE “BOZDOĞAN’A HAKSIZLIK YAPILDI”

Pazar günü Tarsus’a gelen Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığına yapılan itirazı eleştirdi ve “İtiraz dilekçesinde MHP ile birlikte DEM Partinin de imzası var. MHP’liler aynı kefede. Bunu nasıl açıklayacaklar” dedi.

İnce ayrıca itiraz dilekçesinde imzası olan CHP ve İYİ Partiyi de eleştirdi ve “Bu demokratik değil” diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Başkan Bozdoğan’a yapılan demokrasi ayıbına değinerek, “Bu ülkede bazı coğrafi alanlar var bunlardan biri Tarsus, eğer iyi planlanırsa tüm Türkiye’ye bakacak berekete, kapasiteye sahip. Bu Tarsusluların Memleket Partisi meselesi değil, Haluk Bozdoğan meselesi değil, demokrasi meselesi, hak ihlali, mağduriyet meselesi, demokrasi ayıbıdır bu. 7 düvel bir araya gelmiş bu adamım adaylığını nasıl düşürürüz diye plan yapmışlar bildiğiniz. CHP ile DEM Parti MHP, İYİ PARTİ ortak olmuş aynı kâğıda imza atmış, adaylık düşürülmüş. Çünkü kazanacağını biliyorlar. Bu kirli koalisyona dur demek Memleket Partisini Tarsus’ta seçmek ile olur. Hayırlı uğurlu olsun. Bizimki ne taht kavgası, ne rant kavgası bizimki memleket sevdası.” diye ifade etti.

………..…OOO…………..

KİMSE TARSUS’TA SOKAKTA KALMASIN!

Bu kentin sokaklarında, parklarında, Yarenlik alanında yada parkların bir köşesinde geceyi  karton üzerinde uyuyarak geçirmek durumunda kalan insanlar var.

Kısa bir süre öncesine kadar Tarsus kaymakamlığı görevinde bulunan Kadir Sertel Otcu, bu hususla yakından ilgilenmişti.

Hem Toplum Destekli Polislerimiz, hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı bu konuda kaymakam beyin talimatları ile bir çalışma başlatmıştı. Tarsus genelinde özellikle kış aylarında, soğuk gecelerde evi barkı olmayan ve otelde kalacak parası da  bulunmayan yardıma muhtaç kişilere el uzatılmıştı. Tabi konuyla ilgilendiğimiz için ilgili kişiler bizim de görüşlerimizi alarak sokakta kalan kişileri tesbit etmişti.

Sonrasında bizimde isimlerini verdiğimiz bu gariban ve yardıma muhtaç insanlara el uzatılıp geceleri sıcak bir yatakta  yatmaları, sabahları sıcak bir çay yada çorba içerek kahvaltı yapmaları temin edilmişti.

Bu hususta kentimizdeki otellerden ve Öğretmenevinden yararlanılmış, sokakta kalanlar en azından kışın soğuk günleri geçene kadar  1 hafta, 15 gün yada 1 aylığına misafir edilmişti.  Devletimizin şefkatli kollarının uzatılması sonucunda belki de bu insanların tamamına yakını gece soğuktan donmaktan,yada hastalanıp perişan olmaktan kurtarılmışlardı. Şimdilerde yine sokakta kalan insanlar var.

xx

Bu gibi yardımlar devletimizin sosyal ve insanı yardımlar olarak yapması gereken görevlerindendir. Örneğin her konuda yardıma muhtaç insanlara yardım yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sokakta kalan insanlara sıcak bir yatak temini, sıcak bir çay ve çorba ikramı gibi hususlarda görev almayı kendine mecburiyet olarak hissetmelidir.

Sağolsun, önceki kaymakamımız Kadir Sertel Otcu , bu kentte devletin temsilcisi olarak konuya duyarlılık gösterip garibanlara babalık yapmıştı.

Kendisine ben bugün bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz ay Bursa iline Vali yardımcısı olarak atanan ve aramızdan ayrılan  Kadir Sertel Otcu  gibi, şimdilerde yeni göreve başlayan kaymakamımızdan da bu konuda destek istiyoruz.

xx

Bu kentte memleketi nereli olursa olsun, gece sokakta kalan insanlar varsa, (ki var)hepsine yardım eli uzatılıp destek olunmalıdır.

Mesela Yarenlikte  banklarda yatanlar var.

Makam bölgesinde Halk Bankası arkasındaki ara sokakta çay evinin yanındaki banklarda kalanlar var. Yine dün bazı pasajlarda kalanlar olduğunu bildirdiler. Birde Üzümlü kavşak bölgesinde Adanalı bir gencin kartonlar üzerinde yattığını ihbar ettiler.

Bunlar bize ulaşanlar. Birde kendini ifade edemeyen, yada yardım talep edemeyen, etmeyen kişiler var. Bu nedenle Toplum Destekli Polislerimizin veya gece bekçilerinin sokakta kalan insanları tesbit edip kaymakamlığa ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına bildirmesi halinde devletin şefkatli kolları bu insanlara uzatılacaktır diye inanıyorum.

xx

KAYMAKAM BEYDEN İSTEĞİMİZ..

Sokakta kalanlar hususunda  önceki kaymakamımız Kadir Sertel Otcu  gibi, şimdilerde yeni göreve başlayan kaymakamımız Mehmet Ali Akyüz’den de destek talep ediyoruz.

Çünkü bu insanlar bizim.  Geçtiğimiz ay  evinden atılan Salih Teke adlı yaşlı amcamızın bir işhanının pasajında çuvallar üzerinde yattığı ve sonrasında düşüp öldüğünü unutmadık. Bu gibi acı olayların yaşanmaması için herkes göreve diyor, kaymakamımız Mehmet Ali Akyüz’ün ilgisini bekliyoruz.

………..…OOO…………..

CHP’Lİ ALİ BOLTAÇ “TARSUS’U SEVMEK

YETMEZ, ANLAMAK ÖNEMLİ”
Tarsus'un hem kültürü, hem tarihi, hem de bereketli topraklarıyla çok zengin bir şehir olduğunu söyleyen CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, bu kadim şehrin iyi yönetilmediği ve önüne vizyon konulmadığı için bu halde olduğunu söyledi.
"Tarsus'u sevmek yetmez, anlamak önemlidir" diyen CHP'li genç başkan adayı, "Biz anlayan tarafta olacağız. Tarsus'u önümüzdeki 5 yılda uyumlu ve huzurlu bir gelecek bekliyor. Sorunları biliyoruz ve bu sorunların bir parçası olmayacağız. Çözüm için yola çıktık ve başaracağız." dedi.
Tarsus için farklı sektörlerde ve alanlarda birçok proje hazırladıklarını söyleyen Başkan adayı Ali Boltaç, "Tarsus haritasına iyi çalıştık. Ne eksiği var biliyoruz. Tarihine, tarımına, sanayisine ve turizmine önemli dokunuşlar yapacağız. Her şeyden önemlisi, Tarsus'u 7/24 yaşayan bir şehir haline getireceğiz. Yarım saat ötedeki iki kente gidip 'oh be dünya varmış' demeyecek bir Tarsus yaratacağız. Her kesime ve her sektöre yönelik projelerimiz hazır. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bir süreci uyumla ve işbirliği içerisinde geçirip Tarsus'un kabuğunu kırmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Tarsus'un geçtiğimiz 5 yıl içerisinde en büyük şansının Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olduğuna da dikkat çeken Ali Boltaç, "Başkanımız bu seçimi de rahat bir şekilde kazanacak. Özellikle biz Tarsus'lular bunun farkındayız. Onun Tarsus için neler yaptığının da farkındayız. Bu nedenle 1 Nisan itibariyle uyum ve işbirliği içinde bir döneme adım atacağız. Kayıp yılları telafi edeceğiz. Vatandaşlarımız tercih yaparken uyum diyecek, huzur diyecek ve gençlik diyecek. Mersin Vahap Seçer, Tarsus Ali Boltaç diyecek." diyerek sözlerini noktaladı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’A ÖNEMLİ BİR

SAĞLIK YERLEŞKESİ AÇILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın büyük çabaları ile yürütülen "Sağlık Yerleşkesi", kente yaptığı yatırımlar ve kazandırdığı tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan öncülüğünde hayata geçirilen benzersiz sağlık merkezi; iş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek. Yapılan açılış töreninde 3 koruluk, çocuk oyun parkı, aile danışma merkezi, 6 doktor odası, 6 muhtar odası, köy fırını, 2 okuma salonu, köy kıraathanesi ve 2 kardeş köy kreşi Tarsusluların hizmetine kazandırıldı.

“DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE İLK YAPILAN BİR YERLEŞKE”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “2 defa uluslararası, 3 defa ulusal Çalıştay yaptığımız İş Sağlığı İş Güvenliği Sporcu Sağlığı Yerleşkesinde 4 profesör ile birlikte çalıştık. 4 yıllık süre zarfında kitabını çıkarttık.  Gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse de Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen ciddi bir proje. Çünkü yıllarca işçiler denildi, onların sağlığı önemli denildi. Ama kimse bunların takibini yapmadı.  Neticede Dünya’da ve Türkiye’de ilk yapılan bir yerleşke bu yüzden önemi büyük. Sayın genel başkanımızın ısrarla vurguladığı dayanıklı ve dirençli kentler adına yapılan bir plan. Çalışmalar titizlikle yönetildi.” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIN GÜCÜNÜN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ”

Tarsus’un önemli bir kent olduğunu vurgulayarak konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “5 kez başkent olmuş, ilkleri yaşayan kent Tarsus’umuz her şeyi hak ediyor. Rahmetli Bülent Ecevit’in bir sözü var, “Bizim iki gücümüz var biri hak yolu diğeri halk yolu”.  Halkın gücünün karşısında kimse duramaz. Bugün burada sadece yerleşke açmıyoruz. Köyden gelen muhtarlarımızla 22 tane önemli açılış yapıyoruz. Bunların içinde doktor muayene odaları var. Konuk odaları, muhtar odaları var. Bunların içinde köy gittiğimizde kalacağımız konuk odaların değeri çok önemli.  Her bir köyümüzde okuma salonları var. Bunlar gerçekten köylerimiz için çok kıymetli. Çünkü sadece kente yatırım yapmadık. Köylere de yaptık. Ama bizim yaptığımız en önemli şey seçime yatırım değil, gençlerimize, kadınlara, çocuklarımıza yaptırdığımız yatırımlar.” şeklinde konuştu.

“BİZİMKİ NE TAHT KAVGASI, NE RANT KAVGASI BİZİMKİ MEMLEKET SEVDASI”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Başkan Bozdoğan’a yapılan demokrasi ayıbına değinerek, “Bu ülkede bazı coğrafi alanlar var bunlardan biri Tarsus, eğer iyi planlanırsa tüm Türkiye’ye bakacak berekete, kapasiteye sahip. Bu Tarsusluların Memleket Partisi meselesi değil, Haluk Bozdoğan meselesi değil, demokrasi meselesi, hak ihlali, mağduriyet meselesi, demokrasi ayıbıdır bu. 7 düvel bir araya gelmiş bu adamım adaylığını nasıl düşürürüz diye plan yapmışlar bildiğiniz. CHP ile DEM Parti MHP, İYİ PARTİ ortak olmuş aynı kâğıda imza atmış, adaylık düşürülmüş. Çünkü kazanacağını biliyorlar. Bu kirli koalisyona dur demek Memleket Partisini Tarsus’ta seçmek ile olur. Hayırlı uğurlu olsun. Bizimki ne taht kavgası, ne rant kavgası bizimki memleket sevdası.” diye ifade etti.

………..…OOO…………..

FETHİ KAHRAMAN’IN AKÜLÜ ARACI ÇALINDI

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi  2. başkanı  Ortopedik engelli Fethi Kahraman’ın eli ayağı durumundaki akülü aracı çalındı.

Tarsus Yeşilyurt mahallesinde ikamet eden Kahraman’ın derneğe giderken ve çarşı gezmelerinde kullandığı akülü arası dün gece kimliği meçhul hırsız yada hırsızlar tarafından çalındı.

Yeşilyurt Sitesi Ziya Gökalp caddesi no.3/1 adresinde ikamet eden Fethi Kahraman , her zaman olduğu gibi akülü aracını evinin önüne park edip kilitlediğini ancak 24 Mart’ı  25 Mart’a bağlayan gece çalındığını olayı da sabah fark ettiğini söyledi. Kahraman durumu polise bildirdi. Maddi değeri 40-50 bin TL arasında olan akülü aracın bulunması için çalışma başlatıldı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ZİNCİRLEME KAZA

Tarsus eski SSK kavşağında trafik kazası meydana geldi. Üç aracın karıştığı zincirleme kazada maddi hasar oluştu. Trafik ekiplerinin çabası ile araçla çekici ile kaldırılıp yol trafiğe açıldı.

………..…OOO…………..

MOTOR VE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE DENETİM

Tarsus’ta Trafik ekipleri motor, motorsiklet ve akülü bisikletlere deni-etim gerçekleştirdi.

Cengiz Topel caddesinde yapılan denetimde plakası  olmayan, ruhsatı olmayan,kasksız ve ehliyetsiz  motor kullanan sürücüler hakkında işlem yapıldı. Plakası olmayan araçlar trafikten menedildi.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, BU HAFTA

KIRIKKALEGÜCÜNÜ KONUK EDECEK

TFF 3. lig 1.grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu İzmir deplasmanında puansız dönüp rekor gol yemenin üzüntüsünü yaşıyor. Sarı Lacivertliler Aliağa maçını 10-1 kaybettikten sonra yönünü bu haftaki Kırıkkalegücü maçına çevirdi.

Hazırlıklara bugünden itibaren başlanıyor.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar