Subscribe Us


27 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

27 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TADER ’DEN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİĞİ…

Ankara Tarsuslular Derneği ‘’Arşın Mal Alan’’ adlı Operet temsilinde Tarsuslu

öğrencilerle bir araya geldi.

Tarsuslu öğrenciler ve yönetim kurulu üyeleri, TADER Öğrenci ve Gençlik Komisyonu

tarafından organize edilen, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce sahnelenen

Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyov tarafından bestelenmiş 4 perdelik ’Arşın Mal Alan’’

adlı operetini birlikte izledi. Beğeniyle izlenen temsil sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.

TADER Başkanı Semih Özsu;’’ Öğrencilerimize yoğun sınav temposu öncesinde moral

olması, kendilerini yalnız hissetmemeleri, birbirleriyle kaynaşmaları ve sanatla gençlerimizi

buluşturmak düşüncesiyle bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte emeği geçen Öğrenci ve

Gençlik Komisyonu Başkanı Mert Can ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum.

Gençlerimizin talepleri doğrultusunda bu ve buna benzer sosyal, kültürel, sanatsal,

etkinliklerimizi düzenlemeye devam edeceğiz. Gençlerimizi önemsiyor her konuda TADER

olarak yanlarında olduğumuzu hem kendilerinin hem de ailelerinin bilmelerini istiyoruz.

Ayrıca, katkılarından dolayı MEGA Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

Aykut Yıldırım ve Ankara DOB Müdürü Volkan Kıran’ a teşekkür ediyoruz’’ dedi.

………..…OOO…………..

ZORLU EKONOMİK ŞARTLARDA

TARSUS BELEDİYESİ 1 TL’LİK

 EKMEK İLE VATANDAŞIN YANINDA 

Ramazan Ayı’nın 16. gününde Tarsus Belediyesi 1 TL’den halka sunduğu ekmekleri tüm hanelere ulaştırmak için üretimlerine tüm hızla devam ediyor.  Piyasada 9 TL’den satılan ekmek fiyatlarından sonra Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleriyle Tarsuslular ekmeği uygun fiyata alıyor. Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırınlarına ise rağbet gittikçe artıyor.

 

Tarsus Belediyesi, iftarın ilk gününden itibaren Ramazan Ayı boyunca 210 gram ekmeği 1 TL’den vatandaşlara sunmaya devam ediyor. 134 kırsal mahalleye sahip olan Tarsus’un köylerine de ulaşımı sağlanıyor. Yapılan bu hizmet ile vatandaşlara destek olunuyor, zorlu ekonomik koşullarda hanelere uygun fiyatlı ekmek giriyor. Ayrıca yapılan ekmek satışında askıda ekmek uygulaması için vatandaşlar tarafından binlerce ekmek bağışı gerçekleştiriliyor.

 

“HALKIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Vatandaşlarımızı zorlu ekonomik koşullarda artan ekmek fiyatlarında belediye ekmek fırınlarımızda ürettiğimiz ekmekleri halkımıza 1 TL’den satışa sunuyoruz.  Halkımızın her daim yanındayız. Her haneye ekmeğimizi ulaştırma gayesindeyiz.” dedi

 

………..…OOO…………..

TADEKA’DAN “ÂŞIK

VEYSEL ANMA GECESİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) düzenlediği programda ölüm yıl dönümü dolayısıyla halk ozanı Aşık Veysel anıldı.

 

St. Paul Anıt Müzesi’nde gerçekleşen Dostlar Beni Hatırlasın-Âşık Veysel Anma Gecesi’ne konuşmacı olarak emekli Devlet Türk Halk Müziği Şefi ve Halkbilim Araştırmacısı Dr. Halil Atılgan ile Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık katıldı.

 

Programda şef Sait Döşkaya yönetiminde, Sivas Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları Gizem Samsa, Cafer Üvenç ve Mehmet Ali Ünalmışer, Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerini seslendirdiler.

 

Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan herkese teşekkürlerini iletti.

 

Akça, “Âşık Veysel, uzun yıllar önce bu topraklardan da geçti. O’nu burada anmak gerçekten çok anlamlı. Böylesine güzel bir programda hep birlikte olmaktan da çok mutluyuz” dedi.

 

Seslendirilen eserlere katılımcılarında eşlik ettiği program sonunda konuşmacılar Dr. Halil Atılgan ve Uğur Pişmanlık ile Sivas Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları’na plaket verildi.

 

Programı Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, TADEKA üyeleri ve sanatseverler büyük beğeniyle izledi.

 

………..…OOO…………..

ARATOS 121. SAYI ÇIKTI

Tarsus’ta yayınlanan Aratos Felsefe dergininin 121. sayısı yayınlandı. Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanan Dergi Tarsus merkezli olup Türkiye genlinde dağıtılıyor.

………..…OOO…………..

VAKIF HEYETİ TOPLANDI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti toplantı. Kaymakam Mehmet Ali Akyüz başkanlığında yapılan toplantıda yardım konuları görüşüldü.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA DÜNYA YETİMLER GÜNÜ

Dünya yetimler günü nedeniyle Tarsus’ta yetik ve öksüz aileleri ile çocuklara yönelik bir iftar proğramı düzenlendi. İftar programına Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de katıldı.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR MUHSİN

YAZICIOĞLU’NU UNUTMADI

 BBP kurucusu  Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15.yıldönümünde Tarsus’ta anıldı. Eski BBP li,şimdilerde MYP ilçe başkanı olan Zekeriya  Nuranoğlu “Muhsin başkanımızın ismi ile özdeşleşmiş davasının peşindeyiz. Bugün yapılabilecek en önemli şey, Muhsin başkanın uğruna canını verdiği inanç davasını anlatmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Şehadetinin 15. yılında şehit liderimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

………..…OOO…………..

BTP TARSUS ADAYI NEZİHA

KARATAŞ ÇALIŞIYOR

Bağımsız Türkiye Partisi Tarsus belediye başkan adayı olarak Neziha Karataş partisine oy istiyor. Çamlıyayla’da ise Erdal Aksay aday olarak gösterilirken Mersin Büyükşehirde BTP belediye başkan adayı Garipcan Coşkun olmuştu.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, BU HAFTAKİ

KIRIKKALEGÜCÜ HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 3. lig 1.grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu İzmir deplasmanında puansız dönüp rekor gol yemenin üzüntüsünü yaşıyor. Sarı Lacivertliler Aliağa maçını 10-1 kaybettikten sonra yönünü bu haftaki Kırıkkalegücü maçına çevirdi.

Hazırlıklara başlandı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar