Subscribe Us


30 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

30 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 252 BİN 084 SEÇMEN OY KULLANACAK

31 Mart Pazar günü Tarsus’ta yapılacak yerel seçimlerde  seçmen ve sandık sayısı belli oldu.

Buna göre Tarsus’ta252 Bin 084 seçmen oy kullanmaya gidecek.

 Seçmeler 812 sandıkta oylarını kullanacak. Seçmenlerin198 bin 224’ü kent merkezinde kalan 53 bin 860’ı ise köylerde yani kırsalda oy kullanacak. Seçimlerde vatandaşlar Tarsus belediye başkanlığı, Tarsus Belediye Meclisi, Mersin Büyükşehir belediyesi ve muhtarlık için 4 ayrı oy kullanacak. Bu seçimlerde Tarsus’ta 17 belediye başkan adayı yarışacak. Bunlardan biri bağımsız aday olup diğerleri ise değişik partilere mensup bulunuyor.

 

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN POMPALI SALDIRI

OLAYINI ANLATTI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, önceki gün seçim aracına Yüksek köyünde pompalı saldırı olayını canlı yayında anlattı. “Sonuç ne oldu,  her şeyin araştırılmasını istiyoruz” dedi. Sonuç alınmasıyla her şeyin ortaya çıkacağını söyledi. Bozdoğan ”Benim oğlumu öldürmeye kalktılar. Oğlum ve ben tehditlerden dolayı çelik yelek giyiyoruz” dedi.

……….…OOO…………..

BABA-OĞUL  BOZDOĞANLAR

MEDYADDA CANLI YAYINA KATILDI

Tarsuslu Baba-Oğul  Bozdoğanlar , Medyad’da canlı yayına katıldı. Haluk Bozdoğan, kendisinin adaylığının engellenmesinin demokrasi ayıbı olduğunu belirterek  “Bir ayıp var.Bu bir demokrasi ayıbıdır ve biz bu ayını kaldırmak için oğlumla birlikte el ele kol kola mücadele veriyoruz. bir insanın seçme ve seçilme hakkı anayasal haktır.  Bizim ve Memleket partisinin önde olduğunu görenler planlı bir çalışma yaptılar. Tarih bu ayıbı yazacak” dedi.

……….…OOO…………..

SEVEN “TARSUS ‘TA TARİH

TEKERRÜR EDECEK”

 İyi Parti Tarsus belediye başkan adayı Dr. Mehmet Yunus Seven, dün akşam Yenimahalle-Kırıksırtı  hattındaydı.

Seven “1994’ü hatırlayın. Tarsus’ta tarih tekerrür edecek. İstemediğin adaya oy vermek zorunda değilsin. Biz varız, seçenek var.Tarsus için en iyisi var. Biz  iktidara gelince tüm siyasi partilere mensup  herkesi kucaklayacağız. Tarsus’ta yaşayan herkesin belediyesi olacağız.Tarsus’u Türkiye’nin gözbebeği yapacağız” dedi.

……….…OOO…………..

ŞU ANA KADAR TARSUS’A

363 BİN TON ASFALT KULLANILDI

Tarsus’un tarım bölgesi bir ilçe olduğu için oraya yaptıkları grup yollarının da önemine dikkat çeken Seçer, “Biz şu ana kadar Tarsus’a 363 bin ton asfalt kullandık. Köylere toplamda 584 kilometre yol yaptık. Her sokak, her yol Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait değildir. Şehirdeki ana caddeler ve grup yolları Mersin Büyükşehir’in sorumluluğundadır. Diğer yol güzergâhları ilçe belediyelerinin ya da Karayolları gibi farklı kurumlara aittir. Tarsus’ta önemli çalışmalar yaptık. Bunlar kırsal mahallede yaşayan üretici vatandaşların bize dönüşünden de anlaşılıyor” diyerek belediyecilik standardının çok üzerinde yollar yaptıklarını kaydetti.

……….…OOO………….. 

TARSUS TRAMVAYI’NIN

İLK ONAYI ALINDI

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile Tarsus’un standardının değiştiğini söyleyen  Mersin Büyükşehir belediye başkanı VahapSeçer, Tarsus’ta çok daha güzel çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Gelecek 5 yılla ilgili yapmayı planladıkları çalışmalardan da bahseden Seçer, majör projelerinden olan raylı sistemleri anlattı. Seçer, “Biz, bunun içerisine Tarsus’u da kattık. Geçtiğimiz hafta ilk aşamasının onayını da Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldık. Toplamda Mersin’in 47 kilometre raylı sistem projeleri var. Bunun 12 kilometresi Tarsus Tramvayı. Uygulama projeleri hazırlanıyor” diye konuştu.

 

……….…OOO…………..

İSMETPAŞA MAHALLE MUHTAR

ADAYI ALİ ÜRKÜTÜR”HİZMET

BİZİM TEK İŞİMİZ OLACAK”

Tarsus İsmetpaşa mahalle muhtar adayı Ali Ürkütür gazetemizi ziyaret ederek ”Hizmet bizim tek işimiz olacak” dedi.

Ali Ürkütür beraberinde Lokantacılar Odası başkanı Ali Tavman ile birlikte basını ziyaret etti.

Ürkütür “Mahallemiz hizmete doyacak. Ben bunun için adayım. Kazandığım zaman mahallemize belediye ekmek kulübesi koyduracağım. Okuma salonu yapılmasını sağlayacak, Park içi ve dışının kamera ile güvenliğinin sağlanmasını temin edeceğim. Mahalle halkımın her zaman yanında olacağım” dedi.

Ali Ürkütür,Azalarının ise  Eyüp Can Gedik, İbrahim Aydın, Cemile Yıldırım, Tufan Babuççu, Meserret Bir, Göksel Orgun, İkbal İlengi,Yakup Kara olduğunu açıkladı.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR HALK KART VE

ÖĞRENİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ

TARSUS DAHİL HESAPLARA YATIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin öğrenim yardımı ve Halk Kart tutarlarını Tarsus dahil hesaplara yatırdı. Öğrencilerin yüzünü güldüren öğrenim yardımının 4’üncü ödemesi olan toplam 23 milyon 352 bin 600 TL, 12 bin 77 öğrencinin hesabına yatırıldı. Halk Kart sahibi 10 bin 47 vatandaşın hesabına ise, Mart ayı için 5 milyon 651 bin 550 TL yatırıldı.  

Öğrencilerin eğitim hayatını her aşamada destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde YKS’ye hazırlanan öğrenciler ile ailesi Halk Kart sahibi öğrencilerin sınav ücretlerini de karşıladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından; Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinde eğitim gören 3 bin 694 öğrenci ile ailesi Halk Kart sahibi 156 öğrencinin, toplam 2 milyon 224 bin 360 lira tutan sınav ücreti yatırıldı.Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yüzünü güldüren öğrenim yardımının 4’üncü ödemesi ile Halk Kart’ın Mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Büyükşehir, toplamda 23 milyon 352 bin 600 lirayı 12 bin 77 üniversite öğrencisinin hesabına yatırırken, Halk Kart sahibi 10 bin 47 vatandaşın hesabına da Mart ayı için toplamda 5 milyon 651 bin 550 lira yatırdı. 

Öğrenim yardımının 4. ödemesi hesaplarda

Mersin Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik koşullarda vatandaşlara her alanda sunduğu desteklerin yanı sıra, üniversite öğrencilerine de yaptığı öğrenim yardımları ile eğitim ve öğretim hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından ailesi Mersin’de ikamet eden ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrencilerin ilk yıl yararlandığı öğrenim yardımı kapsamında; 2 yıllık bölümlerde okuyan 4 bin 380 öğrenciye toplamda 4 milyon 390 bin TL, 4 yıllık bölümlerde okuyan 6 bin 938 öğrenciye toplamda 16 milyon 669 bin 200 TL, 5 yıllık bölümlerde okuyan 315 öğrenciye toplamda 823 bin 400 TL ve 6 yıllık bölümlerde okuyan 444 öğrenciye toplamda 1 milyon 470 bin 400 TL olmak üzere, 12 bin 77 öğrencinin hesabına toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL yatırıldı.

Halk Kart’tan Mart ayında 10 bin 47 vatandaş yararlandı

Dar gelirli vatandaşların cebini rahatlatan Halk Kart’ın da Mart ayı tutarları hesaplara yatırıldı.  Anlaşmalı yerel market ve bakkallardan temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için kullanılabilen, hem esnafa hem de vatandaşların aile bütçesine katkı sağlayan Halk Kart uygulamasından, Mart ayında toplam 10 bin 47 kişi yararlandı. Mart ayı tutarları kapsamında; 6 bin 279 kişinin hesabına 450 TL, 3 bin 768 kişinin hesabına ise 750 TL olmak üzere; toplamda 10 bin 47 vatandaşın hesabına 5 milyon 651 bin 550 TL yatırıldı.

 ……….…OOO…………..

TARSUS DAHİL YKS ÜCRETİ ÖDENDİ

Mersin Büyükşehir belediyesi  Tarsus dahil 3 bin 850 öğrencinin YKS ücretini ödedi. Büyükşehir Belediyesi, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS’de ter dökecek 3 bin 850 öğrencinin sınav ücretini de ödedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde sosyal belediyecilikte önemli projeler ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi; eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için birçok proje geliştirerek, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrencileri sınavlara ücretsiz olarak hazırlarken, maddi açıdan da destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS’de ter dökecek 3 bin 850 öğrencinin sınav ücretini de ödedi. Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinde eğitim gören 3 bin 694 öğrenci ile ailesi Halk Kart sahibi 156 öğrenci için, toplam 2 milyon 224 bin 360 liralık sınav ücreti yatırıldı.

 

……….…OOO…………..

RESİM SERGİSİ SONA ERİYOR

Mersin Büyükşehir belediyesininTarsus’ta açtığı resim sergisi 30 martta yani bugün sona eriyor. 11 Martta açılan sergide yarışmada  derece alan veya sergileme hakkı kazanan resimler Mehmet Bal’da sergilenmeye başlanmıştı.

……….…OOO…………..

“MERSİN VE TARSUS FESTİVALLERİ

Kültür-sanat ve spor alanında hayata geçirdikleri faaliyetleri anlatan Mersin BŞB Vahap Seçer, “Göreve geldiğimde Mersin’in her tarafından gülücükler yükselsin, müzik sesleri gelsin, Mersin gülen ve mutlu bir kent olsun istedim. Bu lafla değil uygulamayla olur” dedi. Gençlik Festivali, Uluslararası Tarsus Festivali, Kilikya Ultra Maratonu, Tarsus Maratonu, Uluslararası Mersin Maratonu, Tour Of Mersin, Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali gibi birçok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anlatan Seçer, bu tür organizasyonların hem kente canlılık getirmesi hem de kentin, tarihi ve kültürel açıdan tanınması için son derece önemli olduğunu kaydetti.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar