Subscribe Us


31 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

31 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS KENT MEYDANI 1. ETABIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında gösterdiği çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Tarsus’un çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı’nın 1. etabının açılışı gerçekleştirildi. Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle, Tarsus'un zengin tarihinden kesitler sunan alan modern yöntemlerle korunacak ve ziyaretçiler için etkileyici bir arkeo-park haline gelecek.

Kleopatra Kent Meydanı projesinin 1. Etabı tamamlandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve halkın yoğun katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazanmıştı. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)in "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunması ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

Aynı zamanda Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak.

………..…OOO…………..

 “BURANIN İSMİ 100. YIL CUMHURİYET

 MEYDANI VE HEP ÖYLE OLACAK”

Başkan  Haluk Bozdoğan yaptığı açılış konuşmasında, “Gerçekten çok fazla emek verilen bir proje. Burada Anıtlar Kurulu’nda işlemler bittikten sonra çok hızlıca çalışmalara başladık. Saadet Sayın ve Faik Kalecik hocama teşekkürler. Kentin kimliği ve kültürü adına meydanları çok önemli. Bu kentin kent meydanı yoktu. Muhteşem turizmle ilgili ciddi danışmanlık ofisinin olacağı önemli bir yer. Buranın ismi 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı ve hep öyle olacak. Cumhuriyetin 2. yüzyılında çalışkan, çevreci, çoğulcu, çözümcü ve çağdaş insanlarımızın cumhuriyetin 1. yüzyılındaki idealler ordusundan sonra artık üstüne koyarak zaferler ortaya koyacağına eminim. Kentimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

………..…OOO…………..

KOCAMAZ "YALANLADI"

Akkoza Medya olarak gerçekleştirilen "Açık Oturum" Canlı yayın programımızın konukları, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Mehmet Yunus Seven oldu.

Burhanettin Kocamaz'a Mersin'in bazı ilçelerinde CHP ile bir ittifak olup olmadığı sorulduğunda, Kocamaz, böyle bir şeyin olmadığını net bir şekilde belirtti.

………..…OOO…………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU

ALZHEİMER HASTASI VE HASTA YAKINLARI ZİYARETİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'Ziyaret Birimi' bünyesinde Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden Alzheimer hastası ve hasta yakınlarını doktor eşliğinde ziyaret etti. Ziyarette Alzheimer hastalığı ve hastası ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Alzheimer hasta yakınlarına öneriler sunularak motive edildi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA SEÇİMDE

812 SANDIK KONULUYOR

(Bugün) 31 Mart Pazar günü Tarsus’ta yapılacak yerel seçimlerde  seçmen ve sandık sayısı belli oldu.

Buna göre Tarsus’ta 252 Bin 084 seçmen oy kullanmaya gidecek. Seçmeler 812 sandıkta oylarını kullanacak. Seçmenlerin 198 bin 224’ü kent merkezinde kalan 53 bin 860’ı ise köylerde yani kırsalda oy kullanacak. Seçimlerde vatandaşlar Tarsus belediye başkanlığı, Tarsus Belediye Meclisi, Mersin Büyükşehir belediyesi ve muhtarlık için 4 ayrı oy kullanacak. Bu seçimlerde Tarsus’ta 17 belediye başkan adayı yarışacak. Bunlardan biri bağımsız aday olup diğerleri ise değişik partilere mensup bulunuyor.


……….…OOO…………..

SEÇER, NERDE OY KULLANACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mahalli İdareler Seçimi’nde oyunu  saat 11.00’de Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullanacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz…

Adres: Akkent Mahallesi, 2394. Sk. Yenişehir/MERSİN

 

……….…OOO…………..

YAZAR UFUK SÜRMELİ ÇYDD'NİN KONUĞU OLDU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi'ne "Kül Rengi Hayatlar" Kitabının Yazarı Ufuk Sürmeli Konuk Oldu.Kaynak Akkoza

ÇYDD Tarsus Şubesi Başkanı Ferda Aras'ın öncülüğünde, 29 Mart Cuma günü saat 14:00'te, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi'nde duygusal bir buluşma gerçekleşti. "Kül Rengi Hayatlar" kitabının yazarı Ufuk Sürmeli, kendi hayatından ilham alarak kaleme aldığı kitabının bazı bölümlerini okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Etkinlikte, katılımcılar Sürmeli'nin eserinden etkileyici bölümleri dinlerken duygusal bir yolculuğa çıktılar. Yazarın içten okuması ve eserin derinlikleriyle teması, izleyicileri etkilemeyi başardı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ferda Aras, etkinlik boyunca katılımcılarla birebir ilgilenerek etkinliğin verimli geçmesine katkıda bulundu. Aras'ın samimi yaklaşımı, etkinliğin sıcak ve samimi bir ortamda geçmesini sağladı.

Katılımcılar, ÇYDD Tarsus Şubesi'nin misafirperverliğiyle unutulmaz bir etkinlik deneyimi yaşadılar. Etkinlik, edebiyatseverler için unutulmaz bir buluşma ve duygusal bir paylaşım olma özelliği taşıdı.

KAYNAK AKKOZA

 

……….…OOO…………..

TARSUSTA 2 KAZA MEYDANA GELDİ

Tarsus’ta dün 2 ayrı kaza meydana geldi.

İlk kaza Ankara yolu üzerimde oldu. Tır ile otomobil çarpıştı.

Diğer kaza Altaylılar mahallesinde meydana geldi.

Otomobil ile motorsiklet çarpıştı.

Maddi hasar oluştu. Kaynak. Akkoza

 

……….…OOO…………..

TİY’NUN MAÇI HAFTA ARASINA ALINDI

Tarsus İdman Yurdu bu Pazar seçim nedeniyle dinleniyor.

3. ligde yer alan TİY bugünkü maçını hafta arası oynayacak. 3 Nisan Çarşamba günü saat 15.00 de Tarsus’ta Kırıkkalegücü ile oynayacağız.

27. haftaya dahil maçta ise 7 Nisan Pazar günü ise Kepez spora konuk olacağız. Antalya’daki maç saat 15.00 de başlayacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar