Subscribe Us


5 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

5 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE BUGÜN YAŞ GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği bugün kuruluş yıldönümünü kutluyor. Tarsus şubesi de bugün Atatürk anıtına çelenk sunarak 73. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Daha sonra kutlamalar Ulu Cami karşısındaki dernek binasında kabul edilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS KAYMAKAMI BUGÜN KUVAYİ MİLLİYEYİ ZİYARET EDECEK

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği bugün kuruluş yıldönümünü kutlarken yeni Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de derneği ziyaret edecek. Başkan İsmail Taşgit,kaymakam Akyüz’ün bugün saat 11.30 da dernek binasını ziyaret edeceğini söyledi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BABUN YAVRUSUNA

İLGİ BÜYÜK

Tarsus Doğa Parkı'ndaki babun yavrusu Limon büyüyor

Tarsus Doğa Parkı'nda dünyaya gelen babun yavrusu Limon büyümeye devam ediyor.               Limon,  annesinin kabullenmemesi nedeniyle kuvözde büyütülüyor. Keçi sütüyle beslenen ve vitamin takviyesi yapılan Limon, doğal ortama alışması için

………..…OOO…………..

ADANA DEVLET TİYATROSU'NDA “TOPLU

HİKAYELER" ADLI OYUNA DAVET

Tarsuslugazeteci Uğur Pişmanlık “Adana Devlet Tiyatrosu'na, Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan turne yapan “Toplu Hikayeler" adı oyuna gidiyoruz. Aratos Felsefe dergisi ve Tarsader ile ortaklaşa düzenlediğimiz 6 marttaki sanata yolculuk etkinliğine katılmak ve bilet ayırttırmak için lütfen bizimle iletişime geçin.” dedi.

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık

 

OYUNUN KONUSU

"Yüksek lisans öğrencisi olan Lisa Morrison, edebiyat dünyasındaki idolü Ruth Steiner’den ders aldığı için çok heyecanlıdır. Yıllar geçtikçe Ruth’un asistanı ve dolayısıyla arkadaşı olan Lisa, bir yandan da Ruth’un yardımıyla yazarlığını geliştirir.

Acaba Lisa’nın kariyeri çiçek açarken ve Ruth’un ki solarken, bu usta ve öğrencisi arasındaki ilişki hırs, rekabet ve kaçınılmaz ihanetten sağ kurtulabilecek mi?"

………..…OOO…………..

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLERCE BERDAN

 PARKI'NA BİR VANDAL SALDIRI DAHA!

Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde bulunan Tarsus Belediyesi'ne ait Berdan Parkı, dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılarak oyun grubu kullanılamaz hale getirildi. Vatandaşların huzurunu ve rahatını sağlamak amacıyla Tarsus Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere zarar veren bu vandalların eylemi, kamuoyu tarafından büyük bir esefle kınandı.

 

Park yetkilileri, olayın incelenmek üzere emniyet birimlerine bildirildiğini ve gereken adımların atılacağını belirtti. Parkın onarım ve yeniden düzenleme sürecinin en kısa sürede başlatılacağı açıklandı. Parkta bulunan kaykay pisti ve dinlenme alanlarına da daha önce defalarca kez zarar verilmişti. Yakılan oyun grubunun çocukların keyifli vakit geçirmesi için kurulduğunu hatırlatan yetkililer, benzer saldırıların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladılar. Olayın detayları hakkında emniyet birimlerinin soruşturması devam ederken, parkın halk için önemini ve huzurlu bir yaşam alanı olarak değerini koruma kararlılığı dile getirildi.

 

“PARKIMIZA YAPILAN BU HAREKETİ ESEFLE KINIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Halkımızın hizmetine sunduğumuz Berdan Parkımız kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılarak kullanılmaz hale getirildi. Halkımızın yaşanan bu gibi durumlarda duyarlı olmalarını rica ediyor, zarar verenleri gören hemşehrilerimin emniyet güçlerine haber vermesini rica ediyoruz. Milli servetimizin heba edilmesini ve parkımıza yapılan bu hareketi kınıyoruz. Parkımız en kısa sürede onarılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.” ifadelerini kullandı. 

………..…OOO…………..      

TARSUS’TA KİTAP OKUMA GÜNÜ

Tarsus’ta TADEKA’da bugün kitap okuma günü. Mersin Büyükşehir belediyesi uhdesinde bulunan TADEKA’nın St. Paul kuyusu yanındaki ofisinde bugün saat 17.30 da  Ümit Yaşar Oğuzcan Kitap okuma grubunun okuma günü etkinliği var. Tüm halkımız davetlidir.

………..…OOO…………..

TARIM İŞÇILERI ARACI KAZA YAPTI..

Tarsus Yenicede tarım işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı.

H.Ö.'nün sürücülüğünü yaptığı ve içerisinde çok sayıda budama işçisinin olduğu minibüs, D-400 karayolu üzeri Yenice Çiçekli kavşağında İ.A'nın sürücülüğünü yaptığı kamyonetle çarpıştı. Kaza anında kontrolden çıkan minibüs devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Olay yerine 112 sağlık, trafik ve Büyükşehir itfaiye ekipleri sevk edildi.

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN MEDYAD’DA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Medya Mensupları Derneğini (MEDYAD) ziyaret ederek, yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

MEDYAD başkanı Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir grup gazeteci ile görüşen Başkan Bozdoğan, son bir yıl içinde Kültür Merkezi, Kent Meydanı, Sağlık Yerleşkesi, 2. Ekmek fabrikası gibi önemli projeleri başlatıp bazlarını bitirdiklerini, bu projelerin İller Bankasından gelen para ile yapılmasının zor olduğunu, kendilerinin çabaları ile bu hizmet birimlerinin yapıldığını veya tadilata alınıp açılmasına gayret edildiğini söyledi.

 

………..…OOO…………..

TİY,BU HAFTA  AYVALIK’A GİDİYOR

TFF 3. ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdman Yurdu, sahasında Mardin 1969 takımına 4-1 yenilerek 3 puan daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Sarı lacivertliler bu HAFTA SONU Ayvalıkgücüne konuk olacak. Hazırlıklara  bugün teknik direktör Murat Gündeş yönetiminde başlanacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi                                        

……….…OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar