Subscribe Us


8-9 MART 2024-TARSUS MEKTUBU


 

8 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN İLE OĞLU DÜN BASINLA BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan dün oğlu Mehmet Ozan Bozdoğan ile birlikte basınla kahvaltıda buluştu. Haksız yere adaylığının engellendiğini söyledi. İtiraz dilekçesi veren partilerin ve üyelerin evrak fotokopisini dağıttı.

Geçtiğimiz haftalarda bazı nedenlerden ilçe Seçim Kurulu kararıyla belediye başkan adaylığı düşürülen Bozdoğan, bir ilklere imza atıyor. Bozdoğan kendisi aday olamayınca, oğlu Mehmet Ozan Bozdoğan Memleket Partisinden Tarsus Belediye Başkan adayı gösterildi.

Bozdoğan seçime kısa bir süre  kala Ozan Bozdoğan ile sahalara çıktı ve bugünlerde yine oğlunu başkan adayı olarak tanıtıyor ve “Oğlum bir haksızlığa karşı benim yerime aday gösterildi.  Ha bana oy vermişsiniz, ha oğluma oy vermişsiniz. Aynı şey diyerek oğlunu tanıtıyor.

Dün Kent Lokantasında yanında oğlu  Mehmet Ozan Bozdoğan ile birlikte bir basınla kahvaltı  yaptı. Orada başından geçenleri anlattı.

Zaten her gittiği yerde bunları anlatıyor.

Bu siyasette beklide ilk kez ve Tarsus’ta gerçekleşiyor ve Babadan oğla böyle bir siyaset başladı. Yani bir başkan kendisinden sonra oğlunu Belediye Başkanı yaptırmak için aday gösterdi.

Tarsus Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN’ın söylemleri çok değişik. Şurada seçime 23 gün kaldı.. Bu süre içinde yine geziler yaparak oğluna ve Memleket Partisine  oy isteyecek. Sonuçta sandıkta halk karar verecek.

………..…OOO…………..

MEHMET OZAN BOZDOĞAN

“BİZİMKİSİ HAKSIZLIĞA KARŞI BİR DİRENİŞ”

Memleket Partisi Tarsus belediye başkan adayı oğul Mehmet Ozan Bozdoğan

“bizimkisi haksızlığa karşı bir direniş” dedi.

Babası Dr. Haluk Bozdoğan ile toplantı yapan oğul Bozdoğan “Babam bir siyasi haksızlığa uğradı. Adaylığı haksız bir şekilde engellendi. Bu nedenle ben babamla siyasi yol arkadaşlığı yapmaya karar verdi. Bizimkisi bu haksızlığa karşı bir isyan ediş, bir direniştir.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan dün oğlu Mehmet Ozan Bozdoğan ile yaptığı toplantıda basının sorularını da cevapladı.

………..…OOO…………..

ERDOĞAN ‘I TARSUSLULAR DA

DİNLEMEYE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan dün Mersin’e geldi.  Etkinliğe  otobüs, minibüs ve özel araçlarla  çok sayıda  Tarsusluda gitti..

Mersin Millet Bahçesi yanında (Tevfik Sırrı Gür Stadı Yanı) yapılan  miting de konuşan Erdoğan büyük ilgi gördü. Erdoğan “Mersin bugün bir başka güzel. Mersin 31Martta sandıkları patlatacak. Buna inanıyorum. Mersinliler Mayıs ayında verdiğiniz yüzde 40 oy aranına teşekkür ediyorum” dedi.

………..…OOO…………..

HEM’DE SERGİ AÇILIŞI

Tarsus Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 8 Martta  (bugün) El emeği göz nuru el işleri sergisi Halk Eğitim merkezi salonunda  açılacak.

Açılış saat 14.00 de yapılacak.

………..…OOO…………..

TÜED BAŞKANI MERHUM

ÖMER KURNAZ’I ANDIK

TÜED Tarsus şube başkanı ve genel merkez genel (eski) mali sekreteri Tarsuslu Ömer Kurnaz’ın dün ölüm yıldönümü idi. Ömer abiyi kaybedeli daha birkaç ay oldu diye düşünürken bir yıl dolmuş. Dün Kurnaz’ı rahmetle andık.

 7 Mart 2023 tarihinde Ömer Kurnaz’ı kaybetmişiz.Kendisini dün rahmetle andık.

………..…OOO…………..

BUGÜN TARSUS’TA ÜCRETSİZ

TİYATRO ETKİNLİĞİ VAR..

“Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu yarın sahneleniyor.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncu Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan Yapıcı’nın sahnelediği “Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu;

-8 Mart- 9 Mart- 10 Mart- 11 Mart- 12 Mart tarihlerinde 20.30’da Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda sizleri bekliyor.

Rezervasyon için Tel. 0535 545 36 00

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN”KİMSENİN EKMEĞİ

İLE OYNAMADIM”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Mecliste yaptığı konuşmada “Ben görev süremde kimsenin ekmeği ile oynamadım' dedi.

Haluk Bozdoğan, göreve geldiği ilk günden bu yana adaletli bir kent inşa ettiğini ve kimsenin ekmeği ile oynamadığını söyledi. Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Bozdoğan, Ramazan ayında ekmeği 1 liradan vermeye devam edeceklerini  söyledi.

……………..OOO………...…

TARSUS BELEDİYESİ’Nİ CİMER’E

ŞİKAYET ETMİŞLER

Tarsus Belediyesi Ramazan ayı boyunca Halk Ekmek Fabrikasının üreteceği ekmekleri 1 TL’den satılacağını duyurmuştu. Ramazan ayı boyunca belediye ekmek fabrikasının üreteceği ekmeklerin 1 TL’den satılacağını duyuran Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, bu girişimlerinin de CİMER’e şikayet edildiğini açıkladı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, şikâyete rağmen ekmek fiyatının Ramazan boyunca 1 TL’den satılacağını yineledi.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partiler propagandalarını hızlandırırken, rakiplerine de sataşmayı sürdürüyor.

Son olarak Tarsus’ta yaşanan akıl almaz şikâyet şok yaratırken, vatandaşların da tepkisini çekti.

“10 SORUŞTURMA DA GEÇİRSEM EKMEĞİ RAMAZAN’DA 1 TL’YE VERECEĞİZ!”

Memleket Partili Haluk Bozdoğan’ın adaylığının YSK tarafından şikâyet üzerine düşürülmesinin ardından yapılan yeni şikayet Tarsus kamuoyu tarafından tepki topladı. Ramazan ayı boyunca belediye ekmek fabrikasının üreteceği ekmeklerin 1 TL’den satılacağını duyuran Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, bu girişimlerinin de CİMER’e şikayet edildiğini açıkladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Ramazan Ayı’nda ekmeği 1 TL yaptıktan sonra bizi CİMER’e şikâyet etmişler. Bu halkın sofrasına 1 ayda olsa ekmeği 1 liradan girmesini sağlamak adına soruşturma açılmasını bekliyordum zaten. Halkıma müjde vermek istiyorum; 1 değil 10 tane de soruşturma olsa Ramazan’da ekmeği 1 liradan vermeye devam edeceğiz söz veriyorum. İstedikleri kadar şikâyet etsinler, halkımıza destek olmayı asla kesmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

MEMLEKET PARTİSİNDEN ŞİKâYETE TEPKİ

Tarsus Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca belediye ekmeğini 1 TL’den satılacak olmasının şikâyet edilmesine bir tepki de Memleket Partisi Genel Merkezinden geldi.

Memleket Partisi’nden yapılan açıklamada, “Rakip siyasi partiler; Ramazan’da ekmeği 1 lira yapmamız üzerine Tarsus Belediyemizi CİMER’e şikayet ettiler. İstedikleri yere şikayet edebilirler. Tarsus Belediyemizde Ramazan Ayında ekmek 1 liraya satışa sunulacak. Halkımıza hizmet etmemizi engelleyemeyeceksiniz!” denildi.

……………..OOO………...…

KAYMAKAM AKYÜZ, TARSUSTİCARET

BORSASINIZİYARET ETTİ

Tarsus’a yeni atanan ve göreve başlayan Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, iade-i ziyaretleri kapsamında Tarsus Ticaret Borsasını da ziyaret etti.

 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz iade-i ziyarette  Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü karşıladı.

 

Tarsus’un tarımsal üretimi ve tarımsal ticareti hakkında değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, Borsa tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi alan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz; “Tarsus çok güzel bir ilçe. Bize düşen ilçemizi daha da ileriye götürecek çalışmalar yürütmek, vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile el ele çalışmaktır. “ dedi.

 

Kaymakam Akyüz’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise “Sayın Kaymakamımıza ziyaretleri nedeni ile teşekkürlerimi sunuyorum. Borsa olarak, sosyal ve kültürel projelerde her zaman sizlerin yanında olacağız. İlçemizin sorunlarını hep birlikte çözme çabası içerisinde olacağız” dedi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

9 MART 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KADINLAR PROTESTO YAPTI

Tarsus’ta 8 Mart günü Kadınlar, Kadın cinayetlerine dur denmesi için protesto eylemi yaptı. Yarenlik alanında bir araya gelen Tarsus’taki Kadınlar ve Kadın STK’ları son Yenice kadın cinayetini protesto etti.

………..…OOO…………..

ALİBOLTAÇ’IN PROJE

TANITIM TOPLANTISI ERTELENDİ

Tarsus CHP Belediye başkan adayı AliBoltaç’ın bugün yapacağını duyurduğuproje tanıtım toplantısı ertelendi.

Boltaç “9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Proje Tanıtım Toplantımız ileri bir tarihe ertelenmiştir. Toplantının tarihi ve saati konusunda tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. “ dedi.

 

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN İLE OĞLU

DÜN FLAŞTV’DE CANLI YAYINA ÇIKTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  oğlu Mehmet Ozan Bozdoğan ile birlikte Flaş TV de canlı yayına çıktı.Öğleye doğru canlı ayına katılan Bozdoğanlar, Kubatpaşa medresesinde yapılan canlı yayında uğradıkları siyasi mağduriyeti anlattılar.

Geçtiğimiz haftalarda bazı nedenlerden ilçe Seçim Kurulu kararıyla belediye başkan adaylığı düşürülen Bozdoğan, kendisi aday olamayınca, oğlu Mehmet Ozan Bozdoğan Memleket Partisinden Tarsus Belediye Başkan adayı gösterilmesini anlattı.

 

………..…OOO…………..

HEM’DE SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Tarsus Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile dün bir sergi açıldı.

8 Martta   El emeği göz nuru el işleri sergisi Halk Eğitim merkezi salonunda  açıldı. Sizde bugün sergiyigezin.

………..…OOO…………..

TÜED KONGRESİ BUGÜN

TÜED Tarsus şubesinin olağan genel kurulu bugün Aşiyan Düğün salonunda yapılıyor. Saat 10.00’da başlayacak kongrede mevcut başkan Arif  Kılınç yeniden aday oluyor. Rakip olarak Mustafa Dönmezin liste çıkarması bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ  TİYATRO

ETKİNLİĞİ BAŞLADI,BUGÜN TEKRAR

EDİLECEK..

“Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu yarın sahneleniyor.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncu Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan Yapıcı’nın sahnelediği “Benimle Delirir Misin?” adlı komedi tiyatrosu;

-8 Mart- 9 Mart- 10 Mart- 11 Mart- 12 Mart tarihlerinde 20.30’da Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda sizleri bekliyor.

Rezervasyon için Tel. 0535 545 36 00

………..…OOO…………..

AMERİKA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ 

TARSUS’U ZİYARET ETTİ.

Amerika Türkiye Büyükelçisi Jeffy L. Flake eşi ile birlikte Tarsus’u ziyaret etti.

Tarsus tarihi ve turistik yerlerini gezen Büyükelçi Flake Tarsus’a hayran kaldıklarını söylediller. Amerika Büykelçisi Jeffy L. Flake “dünyanınm en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tarsus’u ziyaret ettik,eski Tarsus sokaklarında dolaşarak Eski Tarsus evlerini, Kleopatra Kapısı’nı,Ulu Camiiyi, Kubat Paşa Medresesini, Kırk Karışık Bedestenini, Atatürk Anıtı’nı ve Tarsus Amerikan Kolejini ziyaret ettik, Amerikan Koleji öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldum.”dedi. Amerika Türkiye Büyükelçisi Jeffy L. Flake, Tarsus’a özgü fındık lahmacun, Tarsus meşhur humusu’nu ve cezeryesini deneme fırsatınıda kaçırmaldılar.

 

………..…OOO…………..

SEVEN KADINLARI UNUTMADI

M. Yunus Seven’den 8 Mart'ta kutlama

İyi Parti Tarsus belediye başkan adayı M. 

Yunus  Seven 8 Mart'ta kadınları kutladı.

Seven ‘’ Tüm kadınlarımızın Dünya kadınlar 

günün kutlu olsun. Görev dönemimizde 

kadınlarımız için güzel projelerimizi 

hayata geçireceğiz’’ dedi.

………..…OOO…………..

 

YENİCE’DE KADINLAR TEPKİSİ

Tarsus Yenicede polis memuru eski eşi tarafından öldürülen Mervegül Bayer için kadınlar yürüyüş düzenledi. Bayer'in öldürüldüğü yerde saygı duruşunda bulunan kadınlar, Bayer'in kadın cinayetlerine karşı mücadele ettiğini vurguladı. Yürüyüşte, kadın cinayetlerine karşı sloganlar atıldı

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar