Subscribe Us


SEÇER NOW TV’ DE MERSİN VE TARSUS’U ANLATTI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, NOW TV’de Gazeteci İlker Karagöz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Çalar Saat’ programının canlı yayın konuğu oldu.  

 

Mersin’in gelir dağılımında adaletsizliğin olduğunu ve bu nedenle derin yoksulluğun yaşandığı bir kent olduğunu söyleyen Seçer, göreve geldiklerinde en çok sosyal hizmetlere önem verdiklerini belirterek, “Mahalle Mutfakları uygulamamız Türkiye’de de ses getiren, takdir edilen bir çalışma” dedi.

 

Seçer, her noktada eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Uygulayacağınız sosyal politikalarla yerel yönetimler olarak vatandaşa dokunabiliyorsunuz. Biz 2019 yılında yönetime geldiğimizde sosyal politikaları önceledik. Çünkü toplumun buna ihtiyacı var. Kadını, çocuğu ve onlara yönelik politikaları önceliyoruz. Yol yaparsınız, sinekle mücadele ederseniz, park yaparsınız ama insanların acısını da, sorununu da görmek lazım” diye konuştu.

 

İkinci 5 beş yıllık dönemlerinde ‘Majör Projelerinden’ olarak tanımladığı ‘Sosyal Konut’ projesini anlatan Seçer, “İkinci 5 yıllık dönemde en önemsediğimiz projelerin başında Sosyal Konut Projeleri geliyor” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal politikaların Mersin Büyükşehir’in rutin uygulamaları olduğundan da söz eden Seçer, “Belediyecilik yaratıcılık istiyor. Belediyecilikte bir vizyon ortaya koyacaksınız, gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyleri gerçekleştireceksiniz. Biz de bu yolda ilerliyoruz, öyle tarihe geçiliyor, rutinle tarihe geçilmiyor” diye belirtti.


SEÇER “NUSRET MAYIN GEMİSİ

DENİZ SAVAŞLARINDA MUAZZAM

BİR GÖREV YAPTI”

Seçer, Nusret Mayın Gemisi’nin 20 yıldan bu yana Tarsus’ta ve ziyaretçilerine açık olduğunu da söyledi.18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü olduğunu vurgulayan Karagöz’ün, tarihe önemli tanıklık eden Nusret Mayın Gemisi’nin de Mersin Tarsusta olduğunu hatırlatması üzerine Seçer, “Oradan bir kahraman ve bir lider çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bugünkü laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Çok şey ifade eden bir zafer. Türkiye’nin birlikteliğini doğudan- batıya, kuzeyden- güneye, hangi etnik yapıdan, mezhepten olursa olsun insanların vatan topraklarını korumak için bir arada ve tek yürek olduklarını gösteren muazzam bir zafer. Nusret Mayın Gemisi de o süreçte deniz savaşlarında muazzam bir görev yaptı” dedi. Seçer, Nusret Mayın Gemisi’nin 20 yıldan bu yana Tarsus’ta ve ziyaretçilerine açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar