Subscribe Us


TARSUS KENT MEYDANI 1. ETABIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ


 TARSUS-HABER- Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında gösterdiği çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Tarsus’un çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı’nın 1. etabının açılışı gerçekleştirildi. Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle, Tarsus'un zengin tarihinden kesitler sunan alan modern yöntemlerle korunacak ve ziyaretçiler için etkileyici bir arkeo-park haline gelecek.

Kleopatra Kent Meydanı projesinin 1. Etabı tamamlandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve halkın yoğun katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazanmıştı. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)in "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunması ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

Aynı zamanda Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar