Subscribe Us


1 MAYIS KUTLAMASI HAZIRLIĞI TAMAMLANDI


MERSİN-HABER- Mersin'de ve  Tarsus’ta 1 Mayıs tarihinde yapılacak olan 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma günü  için hazırlıklar tamamlandı. 

1 Mayıs Çarşamba günü gruplar Tarsusta saat 15.00’de Kleopatra kapısı meydanında toplanacaklar. Buradan yürüyüşle Cumhuriyet alanına gelinecek ve kutlamalar ile konuşmalar  Cumhuriyet alanında yapılacak.

 

Baharın gelişini müjdeler 1 Mayıs ..

Bahar aylarının en güzellerinden biridir bugün..

Tüm dünyada kutlanan bir bayram var.

Bu bayramın adı değişik olabilir.

Ama amacı ve kutlanma  nedeni bellidir.

Mesela, bugün kutlayacağımız 1 Mayıs’a verilen ad herkese göre değişik değişiktir.

Kimisine göre İşçi bayramı..

Kimisine göre Emek ve Demokrasi bayramı..
Kimisine göre Dayanışma günü..

Bu isimler ve cümleler çoğaltılabilir. Ama bugün  bayram olarak madem ki dünya da kutlanıyor, ülkemizde ve yaşadığımız kent Tarsus’ta da kutlanacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Mayıs etkinlikleri başta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerde kutlandığı gibi Çukurova’da, Adana’da, Mersin’de ve de Tarsus’ta da kutlanacaktır.

İllerde Valilikler, ilçelerde Kaymakamlıklar ve Emniyet güçleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün güzel, sakin ve olaysız bir şekilde geçmesi için tedbirler almaktadır. Bizim de temennimiz yurdumuzun her bir köşesinde 1 Mayıs’ın Demokrasi şöleni şeklinde geçmesi, olayların olmaması, adına yakışır bir şekilde kutlanmasıdır.

Bu ülkenin tüm güzelliklerinin ve üretici, alın teri döken işçi kesiminin güzel bir bayramda buluşmasını diliyorum. Yine bu yılda  meydanlarda emekçiler,  alın teri dökerek ekmeğini kazanma derdinde olanların alanlarda özgürce ve demokratik kurallara uyarak haykırmasını istiyorum. Bugün Tarsus’ta Emek ve Demokrasi platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşları alanlara inecek.

Tarsus’ta Kleopatra kapısı yanındaki meydanda toplanacak olan gruplar ellerinde flamalar, bayraklar ve özgürlük şarkıları,marşlar eşliğinde ana caddeleri arşınlayarak Üçgençarşı’daki Cumhuriyet alanına gelecekler..

xx

Her ne kadar her yıl olduğu gibi bu yılki 1 Mayıs öncesinde ve sonrasında bundan 30-40 yıl evvel 1 Mayıslarda yaşanan olumsuzluklar ekrana getirilmiş olsa da, o zamanlara takılıp kalmadan bugünkü 1 Mayıs’ı coşku ve huzur içinde kutlamanın gayreti içinde  olmalıyız..

Yorum Gönder

0 Yorumlar